Optimista topik

advocatus_diaboli

Állandó Tag
Állandó Tag
Vagyon mégegy jó hírem. Rám akartak sózni egy könyvet 199 dollárért. Maga a könyv ugyan érdekelt, mert ez volt a címe:

Principles of Compiler Design

Minthogy épp programnyelv(ek) tervezése az egyik legfontosabb hobbym, naná hogy az érdeklődési körömbe vág... Na de azért 199 dollár még egy USA-ban élő valakinek is akkora összeg, hogy nem fogja csak úgy odalökni gondolkodás nélkül. Szóval, inkább rákerestem a kedvenc helyemen, az Ebay-en... Találtam is belőle több példányt, különböző árakon. Úgy döntöttem, nekem megteszi a legolcsóbb is, használtan. 4.17 dollár volt, az imént rendeltem meg. Hát azért mégis van egy kis különbség az alig több mint 4 dollár és a 199 közt ugyebár... Igen, ebben a 4.17 dolcsiban még a postaköltség is benne van, jól gondoljátok! Figyelembe véve hogy kb 600 oldalas, kemény kötésű, ezért jó nehéz lehet amit nem olcsó elküldeni, ebből az következik hogy szinte ingyen szereztem be. Hát tényleg nem mindegy.

Ehhez hozzájön, hogy efféléket szívesen olvasok, angolul is (ez pedig angolul van - errefelé valami érthetetlen okból az emberek egyszerűen nem hajlandóak magyarul írni, ki hinné, micsoda ízlés...) és így még a nyelvet is gyakorolom.

No ezt nem azért akarom elolvasni mintha enélkül nem tudnék összegányolni egy compilert, egészen biztos hogy képes vagyok rá, tudniillik ezt már bebiozonyítottam... de hát maximalista vagyok, elképzelhető hogy akadnak hatékonyabb megoldások is mint amik eddig eszembe jutottak, hátha kapok jó ötleteket belőle, és tanulni nem szégyen, sőt, az se okvetlenül követelmény hogy újra feltaláljam a spanyolviaszt ezeregyedszerre...

Különben, ez egy régi, felszámolt könyvtárból való példány, és én kifejezetten szeretek ilyen helyekről venni. Élvezem, hogy adok még egy esélyt az életre egy ideig a könyveknek, nálam, azoknak amiket másképp kidobnának, ez szinte olyan, mintha befogadnék a lakásomba egy gazdátlan állatot. Mintegy úgy érzem, a könyv is örvend ennek. Tudom hogy ez csak afféle illúzió, a „holt anyag” megszemélyesítése, de mégis jó érzés.

Hm, úgy tűnik, még egy efféle majdnem embergyűlölő, magányos, morózus, különc, magának való, nerd és geek fazonnak is akad valami csekély érzelemvilága, érzései, emóciója...
 

advocatus_diaboli

Állandó Tag
Állandó Tag
Mintha nem lenne itt nagy élet... Lehetséges volna hogy ennyire ritkán történik jó az emberekkel?!

Csakazértis beírok dolgokat legalább a magam életéből. Találtam mégegy bicskát... Már annyi van hogy azt se tudom melyiket használjam...

Na de írok ennél komolyabbat is. Pár napja befizettem a Go!Angol nyelvtanfolyamra. Van ebben ugye rengeteg mindenféle, többek közt egy rakás audioanyag is, ami nyilván azért van hogy meghallgassa őket az ember... na de jaj nekem mivel hallgassam... Próbáltam mindenféle olyasmivel hogy mp3 lejátszó. Nekem nem vált be. Már a zenére se... Én szeretem, ha könnyen kiválaszthatom melyik számot vagy tartalomjegyzéket hallgathatom meg. Erre ezek a kis micsodák kvázi alkalmatlanok. Még az igazán drágák is olyan idióta módon vannak megcsinálva, hogy nem lehet ám rajtuk mappákat csinálni, vagy ha lehet is de azokat NEM VESZI FIGYELEMBE a hülye gép, hanem csak holmi „lejátszási listákat”, amiket persze ő maga az idióta gép kreál holmi „mp3tag”-nak nevezett infókból amik speciális módon vannak belerejtve a szám bináris adataiba...

GYŰLÖLÖM EZT.

Én ahhoz szoktam hozzá és azt szeretem, hogy direkt olyan könyvtárakba osztom szét FIZIKAILAG a fájlokat amikbe AKAROM valami akármiért mert CSAK. Mert nekem ahhoz van kedvem és kész!

MP3 lejátszók azonban valamiért rengeteg szolgáltatással rendelkeznek de épp ezzel a legnyilvánvalóbban kézenfekvőbbel NEM. Mintha direkt szivatni akarnának épp engem...

Számítógépen simán megoldom hogy épp ezt vagy azt a mappát játssza le. De ahhoz számítógép kell... Tehát vennem kell egy laptopot. Ez amiatt is előnyös, mert ahhoz hogy hallgathassam, kell a jelentős hangerő, ugye az angolnál pláne hogy kell hogy megértsem a fura kiejtésüket... Kitaláltam tehát hogy veszek egy aptopot, s annak a TETEJÉRE ráragasztok valahogy egy bikaerős hangszórót! Persze miért is ne olyan lenne minden laptop hogy ha lecsukom a fedelét, akkor azonnal leáll és nem szól tovább... de ez nem izgatott, tudtam hogy ha alapból ilyenek is de azért vagyok "obsessed Linux-maniac", hogy majd ezt én megoldom.

Ezt eldöntöttem, mondtam is a főnökömnek hogy a napokban veszek majd egy másik laptopot, valami olyasmit amiért nem nagy kár mert így el fogom csúfítani... Ugyanis kell mert angolul tanulok majd munka közben, de persze a fő gépemet nem áldozom be ilyen célra... (Oké, na, beismerem, van amúgyis második laptopom, de az a fürdőszobába van beállítva hogy a kádban fekve se nélkülözzem a biteket és bájtokat, szóval azt se akartam beáldozni). Na erre kiderült hogy már nagyon vén vagyok és feledékeny, elfeledkeztem ugyanis arról a jelentéktelen tényről hogy már nem Magyarországon élek hanem az USA-ban. Mert, Magyarok, figyeljetek: az Igazság Odaát van! Odaát, a nagy óceánon túl! Mert remélem kitaláltátok már hogy mi történt: A főnököm nézett rám egy másodpercig, majd valami olyasmit motyogott hogy "egy pillanat", beszaladt a belső szobába, majd azonnal ki is jött, komolyan addig se maradt ott hogy elég lett volna nekem egy alapos torokköszörülésre, és a kezembe nyomott egy laptopot...

Jó, persze, természetesen egy használt laptop volt. De tényleg tök jó arra amire nekem kell... És ingyen!

Én meg kérdeztem hogy "köszi főnök de gondolom ez tele van a te mindenféle bizalmas dolgaiddal még, igaz?"
Ő: —Semmi baj, egy ideje már nem használom és van másolatom úgyis mindenből. majd te letörlöd".

Tehát kaptam egy laptopot csak úgy ajándékba, és az is kiderült hogy maximálisan élvezem a főnök bizalmát. Természetesen eszem ágában se volt visszaélni vele, azzal kezdtem hogy újraparticionáltam a merevlemezt, azaz mindent letöröltem róla. Szóval nem tudom mi minden volt rajta, de mégis, azért valami biztos hiszen használta ő ezt jó darabig, szóval, jó érzés ha ennyire megbíznak valakiben! És mondom, csak úgy ingyen egy laptop... Juteszembe, korábban adott már nekem laptop-táskát is.

Igen, Amerika valóban nagyon szép hely, de mégse a tájak miatt imádom, hanem az itt élő emberek mentalitása miatt.
 

tengelice

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem ez az írás dobta fel kicsit a nap kezdetét (Még reggel hatkor, de most ültem le enni, közben tudok írni.)
Én is most fizettem be erre a tanfolyamra, és én is rögtön el kezdtem nézegetni, min tudnám hallgatni tevékenykedéseim (mosogatás, takarítás, pakolás, kert, stb.) közepette hallgatni. A bajom is ugyanaz. 58 éves lévén nem olyan jó már a szemem, nem igazán jól kezelhetők erre a célra. Van egy ki netbookom is, amiről leválasztható egy tablet, de nem igazán felel meg arra, hogy ide-oda járkáljak vele. Egy mp4 lejátszón gondolkodom: az szerintem lejátssza az mp3-at is, és nagyobb a kijelzője, de nem tudom, a menüje mennyire jól kezelhető.
 

Beka Holt

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Mintha nem lenne itt nagy élet... Lehetséges volna hogy ennyire ritkán történik jó az emberekkel?!

Hajnalban mikor felébredtem azon motoszkált az agyam, hogy hónapok óta nem jelentkezett egy régi barátom. Előkerítettem a telefonomat rátettem a töltőre, gondoltam felhívom délelőtt. Hívtam, foglalt, írtam neki üzenetet, ha befejezed a beszélgetést csörögj rám, az elküldés pillanatában kaptam egy sms-t. Attól jött akinek írtam, szövege: ha befejezted csörögj rám! Azért volt foglalt mert engem hívott, én meg őt.
Kell attól jobb, mint amikor egyszerre gondolunk egymásra? Hónapokig tartó csend után azonos időben keressük egymást csak azért, hogy megkérdezzük, hogy vagy mi van veled?
 

advocatus_diaboli

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem ez az írás dobta fel kicsit a nap kezdetét (Még reggel hatkor, de most ültem le enni, közben tudok írni.)
Én is most fizettem be erre a tanfolyamra, és én is rögtön el kezdtem nézegetni, min tudnám hallgatni tevékenykedéseim (mosogatás, takarítás, pakolás, kert, stb.) közepette hallgatni. A bajom is ugyanaz. 58 éves lévén nem olyan jó már a szemem, nem igazán jól kezelhetők erre a célra. Van egy ki netbookom is, amiről leválasztható egy tablet, de nem igazán felel meg arra, hogy ide-oda járkáljak vele. Egy mp4 lejátszón gondolkodom: az szerintem lejátssza az mp3-at is, és nagyobb a kijelzője, de nem tudom, a menüje mennyire jól kezelhető.

Ne aggódj, az mp4 videoformátumot jelent, tehát az mp4 lejátszó azt jelenti hogy már filmeket is le tud neked játszani. Szerintem erre semmi szükséged, ha rossz a szemed úgyis élvezhetetlennek tartod majd a kis képernyőn. Azt hogy „ne aggódj”, azt amiatt írtam mégis, mert ha az mp4-et le tudja játszani ami videó, akkor elég komoly ahhoz hogy lejátssza az audiofájlokat is, tehát az mp3-at tuti hogy simán lejátssza neked. ENNEK ELLENÉRE, ismétlem, nekem nem váltak be e kis kütyük, holott nekem is van olyanom ami képes lenne még videót is lejátszani. Hiába. Olyat nem tud hogy figyelembe vegye hogy fizikailag hogyan vannak a fájlok szétszortírozva a mappákba, és kínszenvedés kiválasztani vele egy konkrét fájlt a sok közül, olyan lassan „lapoz” a fájlok közt. Pedig eljátszottam hogy én egy gazdag amerikai vagyok már, pénz nem számít, drága cuccot vettem meg... hiába. Szóval nekem nigenis laptop kell, amit úgy állíthatok be ahogy csak nekem tetszik. Ezt eddigre különben meg is oldottam, már tegnap is azt hallgattam, bevált. Szerintem neked is laptop kéne, nem tudom miért nem amellett maradsz, miért nem felel meg neked? Ha a szemed miatt a laptopot se látod rendesen, akkor az mp4 lejátszó még sokkal nagyobb gond lenne neked mert sokkal kisebb a képernyője a laptopnál is.
Nem mellékesen, a laptopokat tuti be lehet állítani úgy, hogy nagyobb betűkkel írkáljanak a képernyőre. Nekem is sikerült, igaz hogy én Linuxot használok, de ENNYIT még az az általam utált Windows is biztos tud!
 

tengelice

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem neked is laptop kéne, nem tudom miért nem amellett maradsz, miért nem felel meg neked?

A laptoppal hogy csináljam, hogy fel-alá mászkálok a lakásban, miközben tevékenykedem, és közben hallgatom a leckéket? Max a hátamra kötve nem zavar a munkában. a
Még azt gondoltam, hogy egy mp3 lejátszóra egyszerre mindig csak annyit teszek, amennyit pont meg akarok hallgatni. A számítógép mindig be van kapcsolva, lecserélni is macerás a fájlokat, de kb ugyanannyi idő lehet, gondolom, mint piszmogni a kiválasztással, a billentyűzet-egér kombináció pedig szimpatikusabb.
 

advocatus_diaboli

Állandó Tag
Állandó Tag
A laptoppal hogy csináljam, hogy fel-alá mászkálok a lakásban, miközben tevékenykedem, és közben hallgatom a leckéket? Max a hátamra kötve nem zavar a munkában. a
Még azt gondoltam, hogy egy mp3 lejátszóra egyszerre mindig csak annyit teszek, amennyit pont meg akarok hallgatni. A számítógép mindig be van kapcsolva, lecserélni is macerás a fájlokat, de kb ugyanannyi idő lehet, gondolom, mint piszmogni a kiválasztással, a billentyűzet-egér kombináció pedig szimpatikusabb.

Nos nekem pont ez volt a problémám szintén, ez amit írtál. De épp emiatt nem vált be az mp3 lejátszó: fülhallgatóval nem hallgathatom mert kényelmetlen, meg mert kevés fér rá illetve nehéz a kiválasztás, sőt, fülhallgatót nem is viselhetek mert akkor nem hallom ha hívnak váratlanul telefonon (a munkahelyről beszélek). Ritkán hívnak, nagyon ritkán hívnak munka közben, de ha MÉGIS, akkor az nagyon fontos és rém ciki ha nem veszem észre!

Tehát, mit tegyek? Nos, a megoldás IGENIS a laptop! Épp csak nem úgy, ahogy te gondolod, kedves tengelice! Ugyanis NEM KELL SEHOVA SE CIPELNI. Legalábbis egy szobán belül nem. Hanem:

Én azt tettem, hogy beállítottam úgy, hogy ha lecsukom a fedelét, akkor se szakítsa félbe a zenelejátszást, tehát ne térjen „aludni” (suspend, hibernate, mittudoménmi). Hogy ezt hogy lehet beállítani, nem írom le részletesen, mert én Linux oprendszert használok, te azonban vélhetőleg Windowst, aztán meg ez Linux disztónként is eltérő lehet. Mindenesetre abban biztos vagyok, valamiképp a Windows esetében is megoldható. Vagy végső esetben vidd be a laptopodat egy megfelelő szervízbe, s mondd hogy tegyenek rá neked Linuxot, de kifejezetten így beállítva! Ha nem ilyen lesz nem fizetsz!

Na de most jön a lényeg. Amiatt kell így beállítani, mert a tetejére (szóval a lecsukott tetejű laptop tetejére) felszereltem egy NAGYON ERŐS HANGSZÓRÓT! Felszerelhető tépőzárral, vagy erős ragasztóval, mindegy, majd te kitalálod hogyan. Nyilván attól is függ a módszer, mennyire akarod szépnek látni. (nálam a kinézet semennyire se volt szempont, képzelheted is hogy akkor miként mutat... ocsmányul, igen. De a célnak megfelel, teszi a dolgát...)
Leírom a márkáját is: AKAI iSound DGUN-880.
15 watos. Természetesen, ehhez már külön tápegység kell. Nos, e tápegységet bedugtam egy több férőhelyes hosszabbítóba, bedugtam oda a laptop tápegységét is, hosszabbítóstól betettem az egészet egy kidobásra ítélt erős piperetáskába, amin 2 lyukat fúrtam: egyiken jön ki a hosszabbító zsinórja amit a konnektorba dugok, a másikon meg az a 2 vékony zsinór amiből az egyik a hangszóróba megy, a másik a laptopba. A hangszóró maga természetese a jack porton át csatlakozik a laptophoz, ez a zsinór nem függ a pipereszatyortól, hiszen a hangszóró fixen ott van a laptop tetején...
Annak érdekében hogy ha kinyitod a laptop tetejét, ne boruljon fel az egész a hangszóró súlyától, felszerelés előtt meg kell nézned hogy hova tedd fel pontosan. Úgy kell kimérni, hogy ha a laptop ki van nyitva, akkor a hangszóró alja is kábé épp az asztalra kerüljön. Ekkor nem tud felborulni...

Na és ekkor annyi az egész, hogy reggel vagy amikor akarod odateszed az egész cókmókot a lakásban ahol az nagyjából „középen” lesz neked a napi munka során, kinyitod, elindítod, aztán lecsukod... Mégis szól, és nagy, NNNAAAAAAGGGGYYYYY hangerővel, hallod majd még a szomszéd szobákban is!

15 watt ehhez elég. USB meghajtású pici hangszórókkal ne is kísérletezz, kidobott pénz. Ez a típus azonban amit írtam, használtan megkapható (ha épp lehet kapni) olyan 6 és 10 ezer forint közti áron. Újonnan már nem találsz, már nem gyártják. De számos hasonló van, az emberek dobálják ki őket mert mindenki bluetooth lázban ég hogy vezeték nélküli az jaj de jó... frászt, több a baj vele mint a haszon! Ez a márka amit leírtam neked, a DGUN-880, ez azonban egyenesen LEGENDÁS, ezt jó ha tudod! Sokan nem tudják... De a profik igen! Persze, rém messze van a stúdióminőségtől, szóval ezt úgy értsd hogy ebben a teljesítménykategóriában. De ebben tényleg legendás, figyelembe véve mindent: árkategóriát, teljesítményt, tartósságot és hangminőséget! Van rajta még surround gomb is meg basszuskiemelő gomb is...

Ezt annyira így gondolom hogy elárulom neked, nekem nem is egy példányom van belőle, hanem beszereztem belőle pontosan 6 darabot...

Természetesen, egy így megbuherált laptop valóban randán néz majd ki. Ellenben nagyon hasznos lesz, elegendően hangos, kényelmesen kezelhető, és ha mégis el akarod vinni valahova, viszonylag könnyen megoldható.

Nekem bevált. Persze nem kizárt hogy nálad mások a preferenciák, de mielőtt elutasítod, gondold át alaposan. Tudom hogy a megoldás szokatlan, de néha előnyös bátornak lenni...
 

tengelice

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm, ez már jó ötletnek tűnik. Erről eszembe jutott, hogy bár én sosem voltam oda azokért a több pontos hangszórókért, inkább idegesített a 3D-s hangzás, de ha egy olyan rendszert széttelepítek valahogy a lakásban, akkor nem kell az egész szomszédságnak angolt tanulni velem.;) Rosszul gondolom?
 

advocatus_diaboli

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm, ez már jó ötletnek tűnik. Erről eszembe jutott, hogy bár én sosem voltam oda azokért a több pontos hangszórókért, inkább idegesített a 3D-s hangzás, de ha egy olyan rendszert széttelepítek valahogy a lakásban, akkor nem kell az egész szomszédságnak angolt tanulni velem.;) Rosszul gondolom?
Hát nézd, bevallom hogy nem vagyok egy vájtfülü akárki! Igaz hogy nálam majdnem mindig szól a zene (vagy az angol leckék...), de hogy mi az a 3D hangzás, arról csak nagyon homályos fogalmaim vannak. Az én igényeimnek a sztereó épp megfelel, persze valami normális minőségű hangszóróval, és kellő hangerővel. Szóval 3D felől engem ne is kérdezz, de kell legyen a CH-n valami olyan fórum is ahova profi zenészek járnak, majd ők megaszondják neked a tutit erről...
Ha azonban a kérdésedet nem kifejezetten a 3D minőségre érted, hanem csak olyasmit akartál kérdezni hogy több hangszóró betevése a szobákba, mittudomén minden szobába ahol gyakran vagy 1 hangszóró (vagy 1 pár sztereo esetén), akkor persze hogy megoldható a dolog, épp csak nyilván többe kerül, mert nyilván annyi hangszóró kell ahány szobát így fel óhajtasz szerelni! Ezenfelül kell nekik valami vezeték is, mindegyiknek külön amivel a laptophoz kapcsolod őket. Persze most lehet arra gondolsz hogy minek az, bluetooth az istencsászár, vezeték nélküli, stb... Biztos megoldható úgy is, igen. A kérdés az, hány méterre van a hangszóró a laptoptól. És mennyi mindenféle van köztük ami leárnyékolhatja. És hátha a szomszéd is használ blútuszt és akkor zavarva van nálad a vétel vagy ő zavarja a te vételedet. Meg mittudomén, nem vagyok blutusz szakértő bevallom, utálom az egész vezeték nélküli technológiát. Különben is, a blutuszos vackok általában telepről mennek, amit töltögethetsz állandóan. Ráadásul messze drágábbak is legtöbbször, mint ami vezetékes. Emellett kérdéses az is, egyszerre hány ilyen vezetéknélküli bizbaszt tudsz a géphez párosítani, és tényleg elküldi-e mindre a zenét a masinád, vagy csak erre vagy arra... szóval sok szopás lehet ilyesmivel kapcsolatban... De persze a te dolgod...
Ami engem illet, én azt javaslom neked amit ki is próbáltam: Igenis maradj a vezetékes kapcsolatnál! Lehet hogy egy jó hosszú jack kábel drága, de még mindig messze olcsóbb mint ha minden hangszóród blutuszos. Persze a laptopokon jellemzően csak 1 jack konnektor van, de semmi vész, ne aggódj: annyi az egész hogy veszel egy vagy több úgynevezett "jack splitter" nevű micsodát, ez olyan hogy az egyik végét bedugod a laptopba ahopva amúgyis kéne a hangszórót vagy fülhallgatót bedugni normális esetben, a másik végén meg e splitternek van minimum 2 konnektor (ekkor ha pont 2 van többnyire jack y kábelnek nevezik), vagy kettőnél is sokkal több van rajta, például akkor efféle:
https://www.ebay.com/itm/Headphone-Splitter-Rockstar-5-Jacks-3-5mm-Audio-Sound-adapter/253177417812
Mint látod nem is drága, forintba átszámolva ezer forint körül van az ára, persze attól is függ hány kimenete van.
A lényeg amnire nagyon vigyázz, hogy efféle splitterhez okvetlenül olyan hangszórót csatlakoztass aminek külön tápegysége van, mert nyilván a feszültség annyi felé oszlik el ahány kimenete van, szóval ha pusztán ezzel akarnád meghajtani a hangszórót az bukta, nem arra van, a szuflát külön konnektorból kell vegye a hangszóró... az a hangszórótípus amit írtam, a DGUN-880 tökéletes e célra. Én megcsináltam így, hogy a laptop a szobámban van az ágyam mellett, de van egy hangszóróm a fürdőszobában, így ott is hallgathatok bármit a kádban fekve kényelmesen.

Na szóval nem ragozom tovább, azt hiszem érted. Illetve ha így akarod megoldani, akkor még el se kell csúfítanod a laptopodat azzal, hogy a tetejére ragasztasz egy hangszórót. Mentségemre legyen mondva, nálam fontos szempont volt hogy az egész cókmók azért mégis mozgatható legyen, viszonylag kényelmesen. Szóval kompromisszumos megoldást kerestem. De ha téged tényleg csak otthon érdekel ez az egész, akkor valóban előnyösebb, ha egyszerűen egyszer bekábelezed így a lakást, hangszórót küloön tápegységekkel mindenhova ahol neked fontos, a zenét a laptop szolgáltatja, az elosztást pedig megoldod efféle jack Y splitterekkel. Hidd el semennyire se fog rontani a minőségen a splitter, az nem azon múlik, hanem hogy maga a hangszóró milyen minőséget ad le, meg hogy maga a felvétel milyen minőségű. Egyetlen dologra kell még vigyáznod: mint a jack csatlakozónál, úgy a splittereknél is van monó is meg sztereó is, szóval, alaposan nézz utána hogy biztos sztereót vegyél... Kapható fillérekért jack hosszabbító kábel is, ha neked kell, ekkor olyat keress hogy male-female kiosztású, és abból is van monó is meg sztereó is, tehát ezt tartsd észben vásárláskor.
 

Párhuzamos_György

Állandó Tag
Állandó Tag
Na korábban egy másik topikban elsírtam a búbánatom hogy milyen lestrapált hely ez az USA, itt még Országh-féle magyar-angol és angol-magyar szótárból se lehet kapni NAGYszótárt, csak maximum kéziszótárt... De SIKERÜLT végre! Más apropóból kapcsolatba kerültem egy eladóval az Ebay-en, és kiderült róla hogy magyar. Minthogy épp könyveket árult, mondtam neki mi kéne ha vóna... Mire ő, hogy szerinte neki lesz ilyen is a pincéjében, bár nem új. De nem hiányos... Már ki is fizettem, remélem hamarosan megjön.
Na jó, nem mondom hogy fillérekbe került volna, de ne feledjük, 4 óriási kötetről van szó... Hú hogy mennyire örülök neki már előre is!
 

Szaule

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekelne a könyved! Feltöltöd? Érdekelne egy ilyen bolygó is. Van még hely?
Csak nehogy Passenger legyen!


Hi meg háj meg minden, kedves mindenki! E topik azon célból lett nyitva, mert világunkban és életünkben oly sok a bánat és a bú... Illik tehát hogy legyen egy olyan hely is benne, ahol a kedves Olvasó és Idelátogató kizárólag - értitek KIZÁRÓLAG!!!! - csak JÓ hírekkel szembesülhet! Méghozzá kéretik kerülni a politikát meg az általánosságokat: kizárólag oyan hírekre azaz örömökre gondolok, amik SZEMÉLYESEN ÁTÉLTEK, tehát amik konkrétan megtörténtek valakivel!

Példákkal élve: Az nem e topik témája hogy „jaj de jó mert ma Zambezi árvaházaiban minden kisgyereknek jutott reggeli kakaó”. Ez általánosság. Hovatovább, az se biztos hogy igaz, mert aki ideírja, vélhetőleg csak a hírekből értesült róla, de a médiák gyakran hazudnak.

Ha azonban valaki azt mondja, épp kakaóra vágyott, de üres volt már a pénztárcája, ekkor talált a földön kétszáz forintot, s ebből megvolt a maga kakaója, az személyes élmény, jó hír, ezért e topikban van a helye!

Mindezzel az a célom, hogy ha valaki teljesen depi már, végigolvasgathassa e topikot, s rájöjjön, igenis történik egy rakás JÓ IS minden emberrel! Van öröm az életben!

Kezdem is akkor. Most az iménti pillanatokban engem nagy öröm ért - persze, csak mert alaposan megdolgoztam érte: befejeztem legújabb regényemet. A tizedik leghosszabb művem. A címe: Aspia.
Amiatt ez a címe, mert arról szól, hogy egy rakás asperger-szindrómás illető kivándorol egy idegen bolygóra hogy ott olyan társadalmat építsen fel, melyben ők jól érzik magukat, melyben rájuk szükség van, ahol ők megbecsült személyek. A sztori az ő kalandjaikról szól.
A mű 154816 szó, azaz tényleg jó hosszú. Körülbelül 2 éven át írtam (igaz hogy közben sok minden máson is dolgoztam), s teljes egészében itt az USA-ban született meg, azaz itt kezdtem el, s itt fejeztem be, azaz teljes joggal mondhatjuk hogy a mű léte az Egyesült Államoknak köszönhető, hálás is vagyok érte ennek az országnak.

Nekem mindig roppant öröm amikor befejezek egy művet, gondoltam megosztom az örömömet veletek is, s akkor jött az ötlet hogy efféle örömei másnak is lehetnek, miért is ne születhetne ezek megosztására egy dedikált topik is, elvégre a közmondás is úgy tartja, hogy az örömöt a bánattól épp az különbözteti meg elsősorban, hogy az örömből annál több lesz, minél többfelé osztják!
 
Oldal tetejére