Orbán az első EU-s vezető a Riporterek Határok Nélkül sajtószabadság ellenségeit felsoroló listáján

Orbán Viktor magyar miniszterelnök az első uniós vezető, aki felkerült a Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró-szervezet „sajtószabadság ellenségeit” felsoroló listájára, írja az Euractiv. A hétfőn közzétett listán 37 olyan állam- és kormányfő szerepel, akik az RSF szerint „különösen drasztikus módon testesítik meg a sajtószabadság kíméletlen elnyomását”.

Amióta Orbán Viktor és Fidesz pártja 2010-ben hatalomra került Magyarországon, lépésről lépésre ellenőrzésük alá vonták a magyar médiát, indokolta Orbán felvételét a listára a Riporterek Határok Nélkül. A szervezet áprilisban közzétett idei jelentése szerint tovább romlott a sajtószabadság helyzete Magyarországon az elmúlt egy évben. Hazánk már csak a 92. helyen áll a világ országai között.

„A politikai-gazdasági manővereknek és a Fideszhez, a kormánypárthoz közel álló oligarchák médiavállalkozások megvásárlásának köszönhetően a Fidesz ma már az ország médiapalettájának 80 százalékát ellenőrzi” – áll a közleményükben. Az RSF ismertetőjében szó esik az Origo és az Index bekebelezéséről, valamint a Klubrádió elnémításáról is.

A listára való felkerülésével igazi elit társaságba került Orbán. Az ötévente megjelentő listán a magyar miniszterelnök mellett helyet kapott mások mellett Kim Dzsongun észak-koreai, Hszi Csin-ping kínai, Bassár el-Aszad szíriai és a gépeltérítő Alekszandr Lukasenko belarusz diktátor, Vlagyimir Putyin orosz elnök, valamint Mohamed bin Szalmán szaúdi koronaherceg is, aki 2018-ban megölette Dzsamál Hasogdzsit, a Washington Post újságíróját.

A listára a kormány részéről Varga Judit reagált. Az igazságügyi miniszter a Facebook-oldalán azt írta, hogy „a Soros ex machina ismét belendült”. Varga szerint a valóság a szervezet állításaival szemben az, hogy „Magyarország egyike azon kevés uniós tagállamnak, ahol a médiában és az ideológiai vitákban, valamint a közvéleményben is valódi pluralizmus érvényesül”.

Dömötör Bálint

sajto.jpg
 
nem értek egyet, Szijjártó nyilatkozata a harci kedv tüzelésére hivatott módon a saját nyájhoz szól, akinek pedig elege van az orbán rezsimből, az pláne nem fog egy újabb, törvénybe csomagolt uszítás miatt rá szavazni
az ellenzéki oldalról majdnembiztos szavazatok mennének a levesbe, ha azt látnák, hogy ezek is csak beszari, marker nélküli, népszerűséghajhász forradalmárok, akik orbán aljas populista narratívájának sikeréhez igazítják mindenkori elveiket
Az írásom egy egész volt amiből kihagytál egy hírt. Ez a hír azért lett volna fontos hogy látni lehessen hogy hogyan is operálnak az információkkal. Mert ezekkel erősítik a kormányt támogató embereket és bizonytalanítják az ellenzéki szavazókat.
( a hír:
Betört az osztrák oe24.at online újság szerkesztőségébe és megtámadta a lap dolgozóit az Alerta Feminista elnevezésű csoport húsz tagja – közölte a Médi1. A lap szerint a támadás oka, hogy

az anarchista feminista szervezet így akart tiltakozni a közelmúltban 3 afgán migráns által megerőszakolt és meggyilkolt 13 éves lány történetét bemutató tudósításaik rasszista jellege ellen.
ezt így tették közzé pedig nem az a lényeg hanem az hogy a feminista szervezet ezzel arra akarta felhívni a figyelmet hogy sok támadás éri a fiatalokat és CSAK azért verték a dobot az újságnál mert bevándorló volt az elkövető. .......- de, ezt már úgy adták elő hogy egy feminista szervezet inkább védi a támadókat mint az áldozatot. Az ilyen hírek erősítik azt hogy nyugat az már gondolkodásilag mocsárban van. )
 
Az írásom egy egész volt amiből kihagytál egy hírt. Ez a hír azért lett volna fontos hogy látni lehessen hogy hogyan is operálnak az információkkal. Mert ezekkel erősítik a kormányt támogató embereket és bizonytalanítják az ellenzéki szavazókat.
( a hír:

ezt így tették közzé pedig nem az a lényeg hanem az hogy a feminista szervezet ezzel arra akarta felhívni a figyelmet hogy sok támadás éri a fiatalokat és CSAK azért verték a dobot az újságnál mert bevándorló volt az elkövető. .......- de, ezt már úgy adták elő hogy egy feminista szervezet inkább védi a támadókat mint az áldozatot. Az ilyen hírek erősítik azt hogy nyugat az már gondolkodásilag mocsárban van. )
értem
bizonyára azért hagyhattam ki "A hírt", mert rám az égvilágon semmilyen hatást nem tett.
És - persze nagy naivan - azt képzelem, hogy a hozzám hasonlóan idealista, hogy is mondtad? - hírmanipulálásra immunis más földi halandókra sem
 
1626269955035.png

A külügyminiszter azt mondta, attól függ, hogy Magyarország a nyertesek közé fog-e tartozni a világgazdasági versenyben, hogy mennyi beruházást sikerül idehozni, és ennek érdekében hét intézkedést hoznak:
  1. A külföldi tulajdonú cégek az eddigi 10 százalékos határ helyett már a munkavállalói létszámuk 20 százalékáig alkalmazhatnak külföldieket. Szijjártó szerint különben nem nálunk indítanak beruházásokat ezek a cégek, és el is hagyják az országot.
 
értitek!!!!!?????- megerőszakoltak egy 13 évest és feministák védik az erőszaktevőket.)
A feministák még ilyet is tesznek:

Akasztják a hóhért: kirúgták a feminista tanárnőt – zaklatásért
Felfüggesztette a New York University egy tanévre Avital Ronellt, a német- és az összehasonlító irodalomelmélet professzorát, miután egy 11 hónapos vizsgálat végén arra jutottak: szexuálisan zaklatta egy diákját – számolt be a 444.hu a New York Times nyomán.
Avital Ronell egy 66 éves, világhírű, leszbikus feminista professzor, a diákja pedig Nimrod Reitman, egy 32 éves meleg férfi.


Reitman szerint a professzornő három éven át zaklatta a férfit csókolgatásokkal, fogdosásokkal, szexuális tartalmú üzenetekkel.


Ronell viszont tagadja a zaklatást: szerinte csak „pezsgő módon” kommunikáltak, amiben a férfi is szívesen vett részt, és egyébként is közösek az izraeli gyökereik.


A nőt most felfüggesztették az egyetemen. Ugyanakkor ismert feministák kiálltak mellette, mondván: „Mindannyian láttuk, hogy milyen a kapcsolata a diákjaival, és közülünk van, aki tudja, hogy ez az illető rosszindulatú kampányt indított ellene”.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,799,596
Tagok
615,614
Legújabb tagunk
AndikaLaOL
Oldal tetejére