Orbán kisebbségi komplexusa, kleptomán autokrácia – így látják hazánkat külföldön

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Április 16.

Melitta - 2018 Április 16, 11:21
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Biztosan vannak mámorban úszó fideszes ismerőseink, akik nemcsak nem értik csalódottságunkat, kiábrándultságunkat, felháborodásunkat, de egyenesen hülyének is néznek minket. Nem vesznek tudomást Mészáros Lőrincről, Kósa Lajosról, Rogán Antalról, Németh Szilárdról, Tiborcz Istvánról, Semjén Zsoltról, Farkas Flóriánról, a komplett Fidesz-KDNP – ről, az elcsalt milliárdokról, a korrupcióról, az önkényuralomról, a hazugságokról, a gyűlölet – és félelemkeltésről, és ennek az egésznek a fejéről, Orbán Viktorról. Azonban, ha egy kicsit távolabb látnának az orruknál, talán meglátnák az igazságot, azt, hogy már világszerte aggódnak a hazánkban zajló folyamatokért.

  Így írtak Magyarországról a külföldi sajtóban április 8-a után:

  A kanadai The Globe and Mail hírportál úgy véli, Orbán Viktor újraválasztásával tovább hanyatlik a demokrácia Magyarországon, az ugyanis nem elég, hogy választásokat tartanak, szükség van jogra, a hatalmi erőt ellensúlyozó erőkre, sajtóra és független civil szervezetekre. Emlékeztetnek, a fideszes kétharmad bekebelezte a sajtó nagy részét és ellehetetleníti a civileket. És arra is felhívták a figyelmet, hogy Orbán Viktort idegengyűlölőként tartják számon külföldön.

  A Süddeutsche Zeitung is reagált az újabb kétharmadra, szerintük Orbán „illiberális demokráciája” nem más, mint egy kleptomán autokrácia. Mint írják, a Fidesz egy párhuzamos univerzum megteremtésével, program nélkül nyerte meg a választásokat.

  Jean Asselborn, luxemburgi külügyminiszter a német Die Weltnek magyarországi értéktumorról beszélt, amely ellen fel kell lépnie Németországnak, Franciaországnak és minden eddig közönyösséget mutató európai államnak. A politikus emlékeztetett, az egységes Európa azért jött létre, hogy ne ismétlődjenek meg a XX. század embertelenségei, azonban Orbánék rendszere veszélyezteti ezt a „nyugalmat”, sőt rossz példát mutat a környező országok számára.

  A Die Welt több cikkben is foglalkozott a témával, az egyikben Orbánt az unió sírásójának nevezik, kitérnek arra, hogy magyarok szeretik, ha győzedelmeskedhetnek olyan valaki felett, aki gyengébb náluk, úgy vélik, ez Orbán Viktor kisebbrendűségi komplexusával lehet összefüggésben. Kiemelték a Fidesz nagyon jól teljesít a hangulatkeltésben, a migránsok nem akarnak ide jönni és Magyarország csődbe menne az EU nélkül.

  A New York Times úgy véli, Orbán a volt szovjet blokk demokráciáját egypártrendszerű, félautokrata állammá alakítja. Aggodalmát fejezi ki, hogy a Fidesz most még inkább uralma alá vonja az országot. Felhívta a figyelmet, a nyugati vezetők féltik a magyar jogrendet és sajtószabadságot.

  [​IMG]

  A The Washington Post azt hangsúlyozta, hogy a második világháború óta először történt meg, hogy egy európai vezető egy zsidó üzletembert tesz felelőssé a nemzet bajaiért.

  A világ minden tájáról ömlik az aggodalom és a kritika, nálunk mégis kétharmadot ér az önkényuralom...

  Paá Nikol
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Április 16.

  1. johannsebastian
   johannsebastian
   Ez, legyünk őszinték, nagyon túl van tolva - pestiesen szólva. A zsidó állam vezetője, aki pár hónapja járt Budapesten, és mellesleg hasonlóképp Soros bírálója, gratulált a jobbközép győzelméhez, és meghívta Izraelbe Orbánt. Szóval lehet itt sugalmazott módon antiszemitázni, csak akkor ne tessék csodálkozni, ha körberöhögnek miatta. Mellesleg nézzék meg a szabadkai zsinagógát! Tárgyilagos nyugati sajtó?! No persze...
  2. AkitaHun
   AkitaHun
   Aztán kit érdekelnek ezek? Kezd már unalmas lenni, hogy egyes médiumok miként látják Magyarországot. Söprögessenek csak a saját házuk táján. Egyébként a korrupció meg nem köthető egyetlen politikai erőhöz, úgy csinálnak, mintha a "dicső Nyugaton" ez ismeretlen fogalom lenne, illetve baloldali politikusok nem lennének korruptak... Csúsztatás csúsztatás hátán. Aki ezeket a cikkeket folyamatosan megosztja, erőteljesen elfogult. Mindig erre kell feljönni, így a Fidesz, úgy az Orbán. Unom már. Ja és ha valaki ebből azt vonná le, hogy fideszes vagyok: nem, nem vagyok fideszes, sőt, szavazni sem voltam, mert elegem van az összes politikusból, meg azokból a lebutított üzenetekből, amit a "felelősségteljes" választópolgáraik felé küldtek.
   Utoljára módosítva: 2018 Április 16
   setni, gysny, bubu és 2 további tag kedveli
  3. zsolt0v
   zsolt0v
   Akkor a kötelező betelepítési kvóta szerinti elosztást akár hívhatnánk deportálásnak is.
   setni, prudencio, Jaszladany és 1 másik tag kedveli ezt.
  4. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Engem például érdekelnek ezek.

   És talán amiatt „így a fidesz úgy az Orbán”, mert ő van hatalmon. Ha Gyurcsány lenne hatalmon, feltehetőleg az ő elkövetett hülyeségeiről is lenne itt cikk. de hát nem ő van hatalmon. Persze ha hatalmon lenne is, nyilván kevesebb cikk szólna a melléfogásairól meg a lopásairól, mert bár meggyőződésem szerint ő se hibátlan, de ennyit mint O.V. biztos nem követne el, tudniillik amit ez a törpe demagóg művel, azt igen nehéz nemhogy túlszárnyalni, de utolérni is.

   Tudod kire emlékeztet engem? Nem, nem Hitlerre, nem arra igazán. Hanem Goebbelsre.

   Biztos vagyok benne, úgy vonul be a Történelembe, mint a modern kor leggyűlöltebb magyar politikusa. Szép karrier...
   ladybug7spots és 72zsuzska kedveli ezt.
  5. Melitta
   Melitta
   Amennyiben nem voltal szavazni akkor rmiert is gyakorolsz kritikat?
  6. AkitaHun
   AkitaHun
   Valamelyik posztnál kérdeztem a demokráciáról, ebben a demokráciának a létjogosultságát vontam kétségbe - erre máig nem kaptam érdemi választ. Nem tehetem meg a kritika gyakorlást? Itt csak demokraták cserélhetnek eszmét? Különben a nagy demokraták hisznek ebben az egész bohóckodásban? De őszintén!
   gysny kedveli ezt.
  7. Melitta
   Melitta
   Mire a kerdesed?- , ez idaig felteheted a kerdesed, hogy nem nyerte el a tetszeset a postolonak nem ok a hibasak.
  8. AkitaHun
   AkitaHun
   Nem értem mit akarsz kihámozni, de komolyan.
  9. AkitaHun
   AkitaHun
   Persze hogy kevesebb szólna, hiszen ma egy globális ideológiai háború van jelen, amiben mindent kritika tárgyává kell tenni, aminek még valamennyi köze van a normalitáshoz. Bár a Fidesz egy messzemenőkig negatívan értékelhető párt, de még mindig több pozitívumot hordoz - legalábbis látszólag - mint az ellenzék.

   Az, hogy miként vonul be, marginális kérdés. Kádárt sokan szerették és ma is szeretik, most őszintén, akkor Kádár jó ember lesz ezáltal, vagy jó politikus? Egy jelentéktelen alak volt, egy báb.

   Ez a Hitlerrel történő összemosás annyira átlátszó... Fasiszta is az Orbán? Nem ő az Antikrisztus személyesen? Lágereket létesített már, amiben a migránsokat semmisíti meg? Egyébként pont, hogy a köztársaság, valamint az ún. demokráciák azok, amik ideális táptalajt biztosítanak a különböző szélsőségeknek (legyen szó fasizmusról, vagy kommunizmusról), egy monarchikus berendezkedésben elképzelhetetlen lenne bármelyik is, azt előbb meg kell előznie a köztársaságnak.
   Utoljára módosítva: 2018 Április 16
   gysny kedveli ezt.
  10. AkitaHun
   AkitaHun
   Ha lesz a történelem folyamán totális diktatúra - márpedig elképzelhető - az pont amiatt lesz, mivel az embereknek elegük lesz a pártok ilyen-olyan ígérgetéseiből, ebből az infantilis kommunikációból, amelyekkel a választópolgáraikat megszólítják, és egy erős kezű diktátor magához ragadja a hatalmat. A tömeg fellázítása már nem olyan nehéz. Erre napi, mint nap lehet példákat látni, elég a különböző médiumok hozzászólásait hozni. Meggyőződéssel eleve nem tud az ember vitázni. Egy olyan civilizációt is eltudok képzelni, amelyben a technikai apparátus szinte tökélyre fejlesztésével valósul meg a diktatúra (hasonlóan Orwell víziójához).
   Minden egyes civilizációnak van egy csúcspontja, utána elkezd hanyatlani, nem elképzelhető-e, hogy a demokratikus berendezkedésű társadalmak most tartanak a hanyatlás fázisában? Nem lokálisan, hanem globálisan értve ezt. Megint naiv dolog feltételezni, hogy majd ez a demokrácia kitart itt évszázadokig. Lesz más helyette.
   Utoljára módosítva: 2018 Április 16
   gysny kedveli ezt.
  11. AkitaHun
   AkitaHun
   Premissza: a felelősségteljes állampolgár él a jogával és 4 évente szavaz. Konklúzió: aki ezt nem teszi meg, az nem felelősségteljes, tehát semmi joga beleszólni a dolgokba.

   Ugye, eléggé leegyszerűsítő az érv?
   gysny kedveli ezt.
  12. CasaLoma
   CasaLoma
   Ma már valóban szeretjük. Mert ő is olyan, mint a jó anyós. Porhanyós.
   tipasa és AkitaHun kedveli ezt.
  13. johannsebastian
   johannsebastian
   Tulajdonképp abban egyetértek, hogy a legtöbb politikai rendszer működhet jól, rosszul. Szolgálhatja a benne élők javát, vagy épp ellenükre működhet. Ez alól a demokrácia sem kivétel.
   setni kedveli ezt.
  14. eniko61
   eniko61
   és erre még büszke is vagy? nagy gratula neked...
   ladybug7spots kedveli ezt.
  15. AkitaHun
   AkitaHun
   Komolyan szeretném, ha adnátok már végre valami értelmes magyarázatot arra, miért kellene szavazni, illetve demokratának lenni? Nem úgy történt, hogy a hasamra ütöttem, aztán: mostantól nem vagyok demokrata, hanem ez hosszú évek alatt alakult ki és többek között olyan gondolkodók hatására, mint Arisztotelész, Platón, Ortega y Gasset etc. Szóval vannak emberek, akik amiatt nem szavaznak, mert egyszerűen minden kérdéssel szemben közömbösek, rám éppen az ellenkezője igaz.
  16. eddy56
   eddy56
   ...és aki ezt szova teszi azok kozt nem ritka a magas, de rendkivul irigy
   bubu és prominor kedveli ezt.
  17. *Rima
   *Rima
   azalatt a hosszuuuu sok ev alatt sokmillioan szerettek
   barmit lehet ra sutni de azt hogy corrupt azt aztan soha
   megmaradt o annak proli koloknek aki volt
   ezt pedig a nepe dijazta
   kiszamithatosagot - biztonsagos joletet nem felejtik az emberek
   cserebe volt -utazasi korlatozas
   - vagyonszerzesi korlatozas
   - nem pofazhattal amit szerettel volna
   - cserebe a csoro kolok is bejutott az egyetemre ha esze volt
   - ok a kader gyerek elobb a rendszeridegen meg soha
   sidavoq és CasaLoma kedveli ezt.
  18. prominor
   prominor
   Egyre inkább értelmetlen általánosításba fulladnak a témák....
   Egyszer már rákérdeztem ugyan hozzanak már fel azok valami tényt, ami alapján egyes nem kormánypárti politikusokat rágalmaznak, ócsárolnak, megbélyegeznek.. Nem kaptam rá választ....( Csak általános bla-bla volt a válasznak nevezett(?)..) Ugye itt a cikkek , s a nem szélsőséges hozzászólások nem a Fidesz ellen, a Fideszről, hanem egyes politikusairól, azok viselt dolgairól szólnak.. Mert nem a Fidesz lop, hazudik, hanem egyes politikusai.... Akik arra hivatkoznak, hogy itt minden a Fidesz ellen szól, azok csúsztatnak, mert talán a leírtakat kellene cáfolni.. Ja , hogy a tények makacs dolgok? De ugye nem az a válasz, hogy az ellenzék sem különb.. Mert ez az általánosítás.. Az ország tényleges kétharmada ugyanis nem minősíthető, hisz éppen azért nem az Ő képviselőik ülnek, illetve fognak ülni a parlamentben, mert számos különböző , sok esetben ellentétes véleményű emberek alkotják, a választási rendszer eleve kizárja a kisebb tömörüléseket a parlamenti képviselet lehetőségéből...
   Az itt fentebb reklamálók figyelmébe ajánlom az Ő logikájuk alapján semmi gond nincs lassan azzal, ha a Fidesz szavazó táborát azonosítja valaki a korrupt vezetőikkel, hiszen "bűnösök közt cinkos aki néma..."
   De talán ha ők is konkrét politikusokról , s nem általában az ellenzékről beszélnének fel sem merülne ez a gyanú...
   Utoljára módosítva: 2018 Április 16
   setni és CasaLoma kedveli ezt.
  19. eddy56
   eddy56
   Nincs mire valaszolni.
   Kozhelyek ellen nem erdemes kapalodzni, konkretumok pedig nem hangzanak el.
   Probaltam irni korabban nehanyat, de valasz helyett foleg a kormanyt, Orbant, es a kormaqnyparti politikusokat fikazo valaszok jottek
   setni kedveli ezt.

Megosztás