Hírek Oroszország megtámadta Ukrajnát

  • Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtök hajnalban elrendelte katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. Azt mondta, nem Ukrajna megszállása a cél, de szinte azonnal megindultak a támadások.
  • Több városból is légicsapásokról, tüzérségi támadásokról érkeztek hírek. Az ukrán határőrség szerint ezek után északról, keletről és délről is orosz katonai járművek hatoltak be.
  • Az orosz hadsereg szerint a katonai repülőtereket és a légvédelmi létesítményeket támadták, de Kijevben több lakóépület is megsérült.
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hadiállapotot vezetett be, és folyamatosan tárgyal a világ vezetőivel. „A világ velünk van” – írta.
  • Egyelőre nem tudni biztosat az áldozatok és sérültek számáról. Az ukrán rendőrség hét, a belügyminisztérium nyolc halálos áldozatról és kilenc sérültről számolt be.
  • Putyin a beszédében soha nem tapasztalt megtorlást ígért annak, aki kívülről be akarna avatkozni, és az atomarzenált is felemlegette.
  • Beszéltünk helyiekkel, az orosz határhoz közeli Harkivban pánik van, Kramatorszkban nyugalom. Kijevben sokan a metrókban keresnek menedéket, a kivezető utak beálltak.
  • Itt gyűjtöttük össze a videókat az orosz csapásokról, vonuló katonai konvojokról.

Márki-Zay Péterék 19 órától az orosz nagykövetség épülete előtt tüntetnek az orosz agresszió ellen




„Magyarország az Európai Unió és a NATO tagjaként el kell hogy ítélje Putyin elnök agresszióját Ukrajna ellen. Mi, az ellenzéki szövetség kiállunk Ukrajna területi integritása mellett és az orosz agresszió ellen, egyben az Ukrajnában élő magyar testvéreink védelmében” – fogalmazott Márki-Zay Péter a csütörtök délelőtti online sajtótájékoztatóján.
Az ellenzék azt követeli a magyar kormánytól, hogy függesszék fel Paks II. engedélyezési eljárását, és azonnali hatállyal utasítsák ki Magyarországról az orosz Nemzetközi Beruházási Bankot. Az Egységben Magyarországért csütörtök este 19 órára tüntetés szervez az orosz agresszió ellen. A tüntetés az orosz nagykövetség épülete előtt lesz – jelentette be Márki-Zay Péter.

Márki-Zay: A magyar miniszterelnök a Nyugat legnagyobb árulója, Putyin legfontosabb kitartottja




„1956-ban megtanultuk, milyen az, amikor egy független államot megszállnak az oroszok. Most a szemünk előtt történik ugyanez: Vlagyimir Putyin Oroszországa megtámadta Ukrajnát” – reagált az orosz támadás hírére Márki-Zay Péter, az Egységben Magyarországért miniszterelnök-jelöltje. „Tegnap Putyin kitartottja, Orbán Viktor még bennünket támadott azzal, ami a NATO álláspontja, ma pedig már kényszeresen ő is ugyanezt szajkózza a propagandáján keresztül. A megszokott szélkakas-tempó.”
Facebook-posztjában Márki-Zay számonkéri Orbánt, amiért a miniszterelnök még nem ítélte el az oroszok által indított háborút és Putyin lépéseit. „A magyar miniszterelnök nem más, mint a Nyugat legnagyobb árulója, Putyin legfontosabb kitartottja. Elítéljük az oroszok által indított háborút, kiállunk Ukrajna és a kárpátaljai magyarok mellett” – írja az ellenzéki miniszterelnök-jelölt. Az ellenzék vezető politikusainak további reakcióit itt találja.

1645701286493.png
 
Putyinnak is elmentek otthonról... mit akar ez a barom világháborút ?
Mert az Orosz fegyverlobbinak ebből van pénze.
Hisz itt ki lehet próbálni az új fegyvereket, fegyverrendszereket. Szíriában már csitulnak a harcok most itt a jó gyakorlat.
Hisz megmondta hogy Ukrajna olyan állam nem létezik...
1645706851711.png
 
Az orosz invázió miatt Ukrajnában kialakult helyzetre tekintettel segítséget ad a kint tartózkodó magyarországi ügyfeleknek a két nagy szolgáltató.

Összeghatár nélkül jóváírja ukrajnai roaming partnerhálózatokon forgalmazott roaming díjait, beleértve az alapdíjas hanghívásokat, az alapdíjas SMS-eket és a mobilinternet forgalmat ügyfeleinél a Telekom – közölte csütörtök délután a szolgáltató. A vállalat ezzel kívánja segíteni érintett ügyfelei kapcsolattartását. A bejelentés szerint a kedvezmény visszamenőleg, február 1-jétől érvényes, visszavonásig.

Ezzel párhuzamosan a Vodafone Magyarország bejelentette, hogy a szolgáltató minden Ukrajnában tartózkodó lakossági ügyfelének díjmentessé teszi a roamingot, az SMS-, adat- és hívásforgalom esetében egyaránt. A díjmentes forgalmazás Magyarországra indított hívásokra és SMS-ekre, valamint az Ukrajnán belüli forgalmazásra vonatkozik.

Kerestük a hamarosan Yettel névre váltó Telenort, ahol nem tudtak azonnali válasszal szolgálni.

14:47 Frissítés: A Telenor Magyarország közölte, a mai naptól (visszavonásig) jóváírja az Ukrajnában tartózkodó ügyfelei adat-, hang- és SMS-forgalmazásának roamingdíjait. Ezeken felül a kialakult helyzetre való tekintettel a Magyarországról ukrán alapdíjas telefonszámokra irányuló nemzetközi hívások díját szintén jóváírják.

Azaz a telenorosok díjmentesen hívhatják itthonról az ukrán telefonszámokat.
A kapcsolattartást ezekkel együtt is nehezíti, hogy az orosz rombolás következtében egyre rosszabb állapotban van az ukrán telekommunikációs infrastruktúra.
 
Az lesz még érdekes, ha az amerikaiak és az angolok valóban betartják az ígért szankciókat...még az is megeshet, hogy a pénzüket fájlaló oligarchák elmozdítják Putyint valamilyen módon.
 
magasivben lekakalja mindazt
ami kell neki
az a Fekete-tengeri Flotta támaszpont a fekete termo fold
Ukrajna 600 millió ember élelmiszerszükségletét tudja kielégíteni.
Ezt a valamit olvasva kénytelen vagyok ide is betenni amit másik ugyanilyen topicba beejtettem /immáron 3 v, 4 azonos topic is van, tán egyesiteni kellene/:
mielött még nagyon egyoldaluvá válna a meglátások vonala, egy kis realitás:

1645741862313.png


Még netán, esetleg, az is elöfordulhat, hogy az oroszoknak elegük van a Covid-hisztériából.
 
magasivben lekakalja mindazt
ami kell neki
az a Fekete-tengeri Flotta támaszpont a fekete termo fold
Ukrajna 600 millió ember élelmiszerszükségletét tudja kielégíteni.
No azért nem hinném, hogy hidegen hagyja, de nyilván kell neki az élelem is, no meg ahogy olvastam a Krímbe a víz. (Nem tudtam/elfelejtettem, hogy '14-ben az ukránok elzárták a fő "vízcsapot".)
 
Csatolás megtekintése 1847085
Csatolás megtekintése 1847086

Csatolás megtekintése 1847087

100 000 dollár értékü bombák dobnak egy repülőgépről ami 100 000 000 dollárba került, óránként 40 000 dollárért repülnek, ennyi az üzemanyag ára, hogy naponta kevesebb, mint 1 dollárból élő embereket öljenek, gyilkoljanak.Ez az a szar, amit háborúnak neveznek..
Az világos, hogy ezek a képek nem Ukrajnából származó, s nem aktuális felvételek?
 
Van fórumtársunk Ukrajnából?
Remélem, biztonságban van!
Idezet egy mai cikkből:
"Az újságíró szerint a beregszászi és munkácsi magyarok általában úgy vélekednek, hogy számukra csaknem mindegy, hogy ukrán vagy orosz elnyomó ül-e a nyakukon, nem szeretnék lelövetni magukat ebben a háborúban...."
 
Csatolás megtekintése 1847085
Csatolás megtekintése 1847086

Csatolás megtekintése 1847087

100 000 dollár értékü bombák dobnak egy repülőgépről ami 100 000 000 dollárba került, óránként 40 000 dollárért repülnek, ennyi az üzemanyag ára, hogy naponta kevesebb, mint 1 dollárból élő embereket öljenek, gyilkoljanak.Ez az a szar, amit háborúnak neveznek..
Melitta most mit akarsz a Syriai kepekkel ???
ez egy F15-os izraeli vadaszgep
On the 22nd local time, the Israeli military stated that in the early morning of that day, Israel was attacked by a surface-to-air missile from Syria. In response, the country had launched attacks on multiple targets in Syria.
leforditva
Helyi idő szerint 22-én az izraeli hadsereg azt közölte, hogy aznap kora reggel Szíriából föld-levegő rakéta támadta meg Izraelt. Válaszul az ország több szíriai célpont ellen indított támadást.
 
Csatolás megtekintése 1847085




100 000 dollár értékü bombák dobnak egy repülőgépről ami 100 000 000 dollárba került, óránként 40 000 dollárért repülnek, ennyi az üzemanyag ára, hogy naponta kevesebb, mint 1 dollárból élő embereket öljenek, gyilkoljanak.Ez az a szar, amit háborúnak neveznek..
Amit irsz azzal egyet értek, de a képpel semmiképp!
Ez egy az izraeli hadseregben repulő amerikai gyártmányu F-15.
 
Ukrajna most lehet nagy árat fizet a nyelvtörvényért.
2018-ban már lérte a felvételét a NATO-ba, magyarorszag kozolte, hogy vetot emel a belépés ellen, az ukrajnai nyelvtorvény, a kisebbségek jogainak semmibevétele, az eroszakos ukránitás mitt.

A fene tudja mi lett vona ha.....

Ami tény: mielobb veget kell vetni a haborunak, mert az egyrpészt embertelen, masreszt semmit nem old meg!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,699
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére