Ovodásokat térdeltetettek a hideg aszfalton, mert a polgármester úr megérkezett

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 December 13.

Melitta - 2017 December 13, 23:20
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Csepregen felújították az Alkotmány utcát, ahol a burkolat megújítása mellett a vízelvezetőt is rendbe tették.

  Az Alkotmány utcát két másik utcával együtt, 133 millió forintból, kormányzati pénzből hozták helyre. Tegnap pedig át is adták azt, avatóbeszéddel, és persze a kimaradhatatlan szalagvágással.

  Tegnap azonban a polgármester Vlasich Krisztián beszédén kívül egy egészen abszurd performansznak lehettek tanúi az idelátogatók. Egy kis kupac szalmán térdelnek az óvodások, tetőtől talpig felöltözve, ahogy a szülők is, az újonnan átadott jéghideg aszfalton. Mindez a Luca-napi műsor keretén belül, de nem az óvoda területén, hanem a Nagy Politikai Eseményen, vagyis a szalagvágó avatáson – adja hírül az esetet a nyugat.hu.


  Ezen a fotón is jól látszik, hogy az ovisok milyen rendkívül jó biodíszletek tudnak lenni.

  [​IMG]


  A nyugat.hu kereste a csepregi polgármestert, aki azt mondta, az Alkotmány utca felújítása 30 éve húzódik, így most a város nagyon örült annak, hogy végre elkészült. A gyerekek örömmel jöttek, a szüleik örültek neki, hogy szerepelnek az utca avatóján és a pedagógusok is szívesen foglalkoztak a műsor betanításával.

  Bár hideg volt, a polgármester elmondása szerint a forró teával várták az óvodásokat, és az aszfaltra is szalmát tettek, amin végül térdeltek a gyerekek.

  Szerintünk pedig ez gyerekek kihasználása politikai célokra, ráadásul az egészségüket is kockáztatva. Gratulálunk az úthoz, polgármester úr, de ha lehet, legközelebb Ön térdeljen!

  Jabronka Richárd

  csepreg-696x464.jpg
   
  Jártó Róza kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 December 13.

  1. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Van mèg lejjebb?
   CasaLoma, Beka Holt és SZMEKY kedveli ezt.
  2. SZMEKY
   SZMEKY
   Felháborító, demagóg idióta felnőttek!!
   CasaLoma és Beka Holt kedveli ezt.
  3. Beka Holt
   Beka Holt
   Az aszfaltba verném a kedves szülők fejét a polgármesterével együtt! A polgármesterét, mert kiagyalta, a szülőkét, mert boldogan tapsikolva és vigyorogva beleegyeztek!
   Legközelebb csecsemőket fognak pelenkázni a befagyott Balatonon?
   CasaLoma és SZMEKY kedveli ezt.
  4. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Nem, de hidd el lesz olyan felnőtt ember aki szalma n3lkül is odatèrdepel.
   Utoljára módosítva: 2017 December 14
   setni kedveli ezt.
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Vérlázító! Imába nem kell foglalni a t. fityeszes polgimester nevét? Esetleg.... A szülők meg, mint a birkák, ezt tűrték? Senki nem mondott ellent? Ebben nőnek fel a gyerekeik?! Jómagam leordítottam volna az vezető óvónő fejét és ....
   SZMEKY kedveli ezt.
  6. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Másnap már nem is volna munkahelyed .
   Utoljára módosítva: 2017 December 14
   setni kedveli ezt.
  7. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   De feje sem, mert --véletlenül-- lerúgnám a nyakáról, mint egy felbőszült szülő, pláne nagymamaként?! A sodrófát is megpörgetném a hátán...
   Igaz viszont soha nem tudom elfelejteni azt a fotót, amikor döbröginek KEZÉT CSÓKOLTA egy öregasszony, s ő nagy kegyesen, tűrte... Ezt csak olyan emberekkel lehet megcsinálni, olyanok ellen lehet véteni, akik tűrnek. A gyerekek viszont nem tudnak (koruk miatt) nem-et mondani. No de, hun vannak a szülők, nagyszülők és a "bunkócska"?
   SZMEKY, varázsdoboz és Beka Holt kedveli ezt.
  8. gumelig
   gumelig
   Egyre betegebb lessz ez az ország.
  9. Beka Holt
   Beka Holt
   Hogy egy felnőtt mit tesz nem érdekel, rájöttem már rég, hogy vagy én vagyok idióta, vagy a környezetemben élők között változik azzá egyre több ember. De, gyerekeket kampánycélokra felhasználni, az becstelenség! Kihasználni őket ez már mindennek az alja!
   SZMEKY, CasaLoma, tornando és 1 másik tag kedveli ezt.
  10. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Kevesebbért is forgatnak a TEK-esek. óvatosan a nyújtófával mèg elsül.
   Utoljára módosítva: 2017 December 14
   setni kedveli ezt.
  11. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Mèg egy nyomorult malac sem úszta meg az alázást, akkor egy ember szerinted mennyit èr egyeseknek- láttuk minap...
  12. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ha az én gyerekeimről van szó, vadállattá válok... Tigrissé... Ezt tudták a gyerekeim, s mindenki aki ismert. Ezeknek a gyerekeknek a szülei hol vannak?! Meghunyászkodtak?! Szégyen. Mondom, sodrófa... mivel más fegyver nincs, de az van, több is a háztartásomban.
   upload_2017-12-14_1-3-59.jpeg
   tornando kedveli ezt.
  13. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Sajnálom, ilyenkor nem tudok gondolkozni, TÁMADOK, de azt ezerrel... No és - torokra!
  14. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Èn nem bánom, de ha ìgy folytatod, majd arra kanyarodik a kisvasút oszt kivágják a szèp cseresznye fádat úgy, hogy nem ülsz többet alája babám...:D
   Utoljára módosítva: 2017 December 14
  15. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Tudhatnád, hogy gyerekkel, kutyával minden eladható...:cool2:
   Utoljára módosítva: 2017 December 14
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  16. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Hááát... Én a cocializmus idejében voltam gyerek. Gyakorta kellett értelmetlen ünnepségeken sokat ácsorognunk. Na de TÉRDELNI... Olyan sosem volt. Még olyanra se emlékszem hogy filmen, TV-híradóban láttam volna olyat. Sőt, térdelés még büntetésből se volt az iskolában se! Körmös igen, nagyon ritkán. De térdelés NEM!

   Lehet hogy visszafelé „fejlődik” az ország?
   SZMEKY, Georgina Bojana és varázsdoboz kedveli ezt.
  17. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Nèzem a kèpet ès roppant megalázó!!!
   tornando és advocatus_diaboli kedveli ezt.
  18. varázsdoboz
   varázsdoboz
   De egyèbkènt mièrt kellett letèrdelni?
   Láttam már autópálya avatásáról ès egyèb utak átadásáról készült kèpeket, de ott egy miniszter se tèrdepelt, csak vigyorogtak mint a menyasszony mikor "oda" viszik.
   Èn mèg a nemzeti szallagot is sokallom.:confused:
   SZMEKY, tornando és advocatus_diaboli kedveli ezt.
  19. udvarfy
   udvarfy
   Hogy milyen lökött alak az aki ezt a hirt irta :rohog::rohog: mivel tegnap tudomásom szerint szerint Luca napja vagyon és felénk Vazsban mindig is megszoktuk az ünnepeket tartani és ha jól olvastam ez Csepreg navü faluban történt !
   Itt látszik meg már elnézést , nemszeretnék senkinek sem a lelkébe tiporni , de a tudatlansága a mi szokásainkról ! Mivel ezzen a napon Lucán szoktuk mi a tököt kivályni , fura ilyesztö arcot belé faragni és majd az ablakba állitani , szokás volt a Luca székét elkésziteni ezen a napon azt elkezdeni és 13 féle fábol , majd ha az alkészült ráállva a templomba meglátta az ember a faluba ki a boszorkány ! Onnét való kijövetnél meg azt mákkal megdobálni , mert a boszorkány kerüli a mákot :rohog:. Lopott szalmával jártuk a falut még a 70-es években is és bekopogván az ajtokon letérdepelve mondtuk el mondokánkat , kértünk "követeltünk" a nekünk járot , ha meg nem kaptunk akkor jól "megátkoztuk" a gazdát :D. Valahogyan igy szolt , hogy Luca, Luca, kitty-kotty tojannak a tikjuk , ludgyuk . Fejszéjük , furrojuk illelegyen , disznajuk akkora legyen mint a hidas , szalonnájuk mint a kapu , kalbászuk oly hosszi mint a falu . Valahogyan igy hangzott , de jóval hosszabb volt és a gazda ilyenkor adott egy vékával tojást , kalbászt meg mást is amit majd valamelyik ifjunál megsütöttünk . :rohog:.
   Erre szokták mondani , mert nemsértegetek , hogy aki nemtud arabusul , nebeszéljen arabusul ! Csak én szégyenlem magam a cikk iroja helyett , hogy a bunkója nem ismeri a Magyar néphagyományt !:rolleyes2:
   Ps. az illen szemilleknek terem a tej zacskoban meg a hús kimérten becsomagolva a Tescoban !
   Utoljára módosítva: 2017 December 14

Megosztás