Pénzügyi műveltség: könyvek, hanganyagok használata a gyakorlatban

Nekromata

Állandó Tag
Állandó Tag
Zuzmancs írhatnál részletesebben az ingatlanvásárlásodról, mert eddig csak hivatásos befektetők néhány üzletéről olvastam, de ők se nagyon mentek bele a részletekbe.

A városunkba rengeteg házon ki van téve az eladó tábla, van némelyik, amelyik felújítandó, és a felújítást meg is tudnám oldani, viszont fedezet nincs rá.
 

zuzmancs

Állandó Tag
Állandó Tag
Ok, összefoglalom a héten és megosztom.

Már csak azért is mert a múlthéten elmentem egy Tóth András féle előadásra amin az ingatlanbefektetésről volt szó, pontosabban annak lehúzásáról. Végső és egyetlen konklúziójuk ha van ingatlanod azonnal eladni és az Ő ajánlásuk alapján, persze rajtuk keresztül különböző befektetési alapokba rakni. Ez lenne a pénzügyi intelligencia? Döbbenet, hogy miket hirdetnek pénzügyi intelligencia címen.


Zuzmancs írhatnál részletesebben az ingatlanvásárlásodról, mert eddig csak hivatásos befektetők néhány üzletéről olvastam, de ők se nagyon mentek bele a részletekbe.

A városunkba rengeteg házon ki van téve az eladó tábla, van némelyik, amelyik felújítandó, és a felújítást meg is tudnám oldani, viszont fedezet nincs rá.
 

Nekromata

Állandó Tag
Állandó Tag
Olvastam én is a honlapjukon, azt az eszmefuttatást. Annyiból lenne jó, hogyha elterjedne az ő nézete, hogy lenne rengeteg ember aki lakást akar bérelni, ami csak a mi piacunkat növeli.

A legviccesebb rész benne, hogy Kiyosaki-tól is idéz akiről mindenki tudja, hogy nagyrészt bérbe adott ingatlanból származik a jövedelme.

Az említett szöveg: Mint Kiosaky híres könyvében mondja: "A világon a legdrágább dolog pénzügyileg műveletlennek maradni."

Pénzügyi intelligenciáról papol, közben meg csak egy dimenzióját nyomja .
 

Nekromata

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsit hosszú de érdemes megnézni mindkét oldal érveit.

"Most TILOS ingatlant vásárolni!


Több olvasónktól megkaptam Dr. Tóth András pénzügyi tanácsadó cikkét, amivel kapcsolatban a véleményemet kérték. Az említett cikk Andrásnak egy hírlevelében jelent meg a közelmúltban, és a fő mondanivalója, hogy a pénzügyileg művelt emberek nem vesznek saját tulajdonú ingatlant, hanem inkább bérelnek, mert az kifizetődőbb. Lássuk az érveket és ellenérveket, a megjegyzéseimet vastag betűkkel beleírtam András cikkébe, remélem, hogy nem sértem meg azzal, hogy nem vagyunk egy véleményen.

Íme az cikk:


dr. Tóth András pénzügyi tanácsadó hírlevele

Köszöntöm az árvíz sújtotta májusban hírlevelem olvasóit!

Nagyon sok előadást tartunk magam és kollégáim szerte az országban, de meg kellett figyelnünk, hogy az ingatlan témájú előadásaink mindig kiemelkedően sok látogatót hoznak. Például a "Most TILOS ingatlant vásárolni!" című előadásunkat kollégáim már nyolcszor tartották meg, és még mindig telt házzal.

KN: Kár, hogy nem értesültem az előadásról korábban, komoly hibát követtem el (legalább is András és tanítványai szerint), még csak a 2010-es év első felénél tartunk és már a 15. lakóingatlan vásárlásánál tartok. Gyorsan szólok az amerikai Mike Summey-nak is, a Hétvégi Milliomos Ingatlanbefektetési titkai című könyv szerzőjének, hogy álljon le, a múlt hónapban már megint vett nyolcat (kb. 600 bérbe adott ingatlanegységgel rendelkezik). Az USA-ban sokkal komolyabb áresések voltak, mint hazánkban. Ez a Mike nem olvas újságot? Dr. Tóth András cikke biztos elkerülte a figyelmét.

Nem véletlenül, a magyarok számára az ingatlan kulcskérdés. Világbajnokok vagyunk több ingatlannal kapcsolatos kérdésben is. Nálunk a világon a legnagyobb a saját tulajdonú lakások aránya, ugyanakkor mi költözünk a legkevesebbet életünk során.


Most azonban valami változik.


Ingatlan vallásháború


Nagyon furcsa jelenség alakult ki napjainkban. Egy teljesen új "vallás" jelent meg az ingatlanok kérdésében – az utóbbi időben sorban jártak nálam olyanok, akik a korábbitól gyökeresen eltérő új elveket vallanak. Nézzük meg, milyen elképzelések küzdenek egymással!


Az egyik oldal a konzervatív ingatlan hívő felfogás. Véleményük szerint az egyetlen érték, amit az ember igazán megszerezhet az életben, az az ingatlan. "Csak az a biztos ami megfogható!" – hallottam nemegyszer. Ezek közül is az első az ember saját lakása, háza, ami természetesen a saját tulajdonában kell lennie.


Ez a nézet nagyon elterjedt Magyarországon – hiszen ahogy a könyvemben is írtam, ma hazánkban a lakosság 93%-a saját tulajdonú ingatlanában lakik. Ez szinte közgazdasági lehetetlen – a fejlett országokban ez az arány 50-60% mindössze, a lakosság majdnem fele bérli a lakását.


Ennek a helyzetnek történelmi okai vannak. Egyrészt a szocializmus idején a vagyonfelhalmozásnak egyetlen módja volt lehetséges – az ingatlan szerzése. Másrészt azok a tömegek, akik a szocializmusban bérlakásokban laktak, a kilencvenes évek elején töredék áron megvásárolhatták ezeket – így szinte nem is maradtak állami bérlakások.


A másik nézet teljesen új. A hívei szerint a saját tulajdonú lakás szükségtelenül drága és komoly veszélyeket hordoz. Például a mostani válság megmutatta, hogy egy hitelre vásárolt lakás egyáltalán nem a mienk. A hirtelen megnövekvő hitelkamatok nagyon sok családot ellehetetlenítettek, így nagyon sok lakás vár árverezésre. Jelenleg 1,1 millió ember van az aktív BAR listán. Egyes becslések szerint a bankok által kényszerértékesítendő (magyarul elárverezendő) lakások száma másfél éven belül 100.000db fölé kerül. Ennél már az is jobb, ha az embernek bérlakása van. Ezért a lakást az embernek bérelni kell.



KN: Valóban átalakulás megy végbe a magyar ingatlanpiacon, nagyon sokan tulajdonosokból bérlők lesznek, mivel a kialakult gazdasági helyzet miatt elveszítették hitelből vásárolt otthonukat és ezzel együtt a hitelképességüket is. Lassan hazánkban is kialakulnak majd ahhoz hasonló tulajdoni arányok, melyeket András a fejlett országok esetében említett. Te melyik oldalon szeretnél állni, aki bérel vagy akitől bérelnek?



Mik a két oldal szubjektív érvei? A konzervatív ingatlan hívők szerint:

  • A bérletre fizetett összeg pénzkidobás, hiszen a bérelt lakás sosem lesz a mienk
  • Ami a saját ingatlan örök érték, mindig lakhatunk benne, ha baj van eladhatjuk, vagy majd öröklik utánunk a következő generáció

Ezzel szemben a reformer bérlés hívők állítása szerint:

  • Az ingatlan megszerzési költségei magasak, bérelni sokkal jobban megéri
  • Nem fenyeget a BAR lista és az árverés rémképe
  • Rugalmasan oda tudunk költözni, ahol munka van, a saját lakás röghöz köt
  • Mindig életállapotunknak megfelelő helyen és módon lakhatunk

Kinek van igaza? Nézzünk egy példát a számokra!

Vegyünk egy 10 milliós lakást.


  • Ennek minimum 30%-a kell jelenleg a megvásárláshoz: ez 3 millió
  • A megszerzés költségei (illeték, ügyvéd) 600.000Ft
  • 20 éves futamidejű kölcsön esetén a 7 millió kölcsönre reálértékben a 2,4-szeresét kell a banknak visszafizetnünk, ez 16,8 millió (havi 70.000Ft)
  • Húsz évig fizettük az ingatlan amortizációs költségét, minimálisan számoljunk 2%-al, ez 20 év alatt 4 millió, azaz 16,700Ft/hó. (Akik nem olvasták a könyvem, azoknak röviden: az ingatlanra folyamatosan költeni kell, hogy ne romoljon az állapota: rendszeresen festeni kell, időnként kis és időnként nagy felújítást kell végezni – ennek a költsége az amortizáció, ami a szakirodalom szerint átlagosan 3%)
    Ez így összesen 24,4 millió. Ezzel szemben a bérlés esetén egyetlen kiadás a bérleti díj (a közműveket egyik esetben sem számoltam). Egy 10 milliós lakás bérleti díja 40-50.000Ft/hó. Legyen a magasabb, ez 20 év alatt 20x12x50.000=12.000.000Ft.
A két modell közt látszólag nincs nagy különbség: Az egyik költött 24,4 milliót 20 év alatt (az elején 3,6 milliót, majd havonta átlagosan 86.800Ft-ot) és maradt egy tízmilliós lakása. A másik csak 12 milliót költött (havonta 50.000Ft-ot), de nincs a végén semmije.


KN: Van néhány kis hiba a kalkulációban:

  1. A lakás 20 év múlva nem 10 milliót fog érni, pesszimista számítás szerint reálértéken talán igen.
  2. A hiteltörlesztés futamidejének második felében a havi 70e Ft (Ft alapú hitelnek ennyi most a törlesztő részlete az említett összegre vetítetten) jelentősen kisebb terhet fog jelenteni, mint a kezdeti időszakban.
  3. A bérleti díjak évről évre növekedni fognak, ez már történelmi tény és nem valószínű, hogy ez a jövőben másként lesz.
Mit fog tenni a reformerünk azzal a megspórolt pénzével, amennyivel neki kevesebbe került a lakhatása? Itt két út lehetséges. Ha nem jól bánik a pénzzel, ha az ősember dolgozik a pénztárcájában, akkor havonta az a 36.800Ft, amivel neki az egész kevesebbe került, úgy fog elszivárogni, hogy észre sem veszi. És akkor tényleg rosszabbul jár, mint aki kényszerből, fogcsikorgatva minden hónapban kifizette a banknak a törlesztő részleteket.



KN: Biztos vagyok benne, hogy a bérlők 98%-a így fog járni.


De lehet, hogy egy pénzügyileg művelt emberünk van, aki képes ezt a megtakarítást normálisan felhalmozni és befektetni. Hozzuk közös nevezőre: ő befektetett az elején 3,6 milliót (ennyit nem kellett a lakás kezdő költségére költenie) majd havonta a megspórolt 36,800Ft-ot is hozzárakta. Mit kapunk így a végén? Végigfuttattam a szimulációt egy valódi termékkel, költségek és adóterhek levonása után, az eredmény reálértékben: 61 896 289 Ft. Ebből 6db ilyen lakást is vehetünk, nem egyet! (Ha egyáltalán akar még saját inatlant... ) Ha nem ingatlant veszünk, akkor is elindíthatja a gyerekeit az életben és/vagy egy igen bőséges tőkejövedelemre is telik. 62 millióból havi 413.000Ft járulék vehető ki, mindhalálig.



KN: Kíváncsi lennék én arra a valódi pénzügyi termékre, aminek 20 évre előre Forintra pontosan meglehet becsülni a reálértékét. Gondolkozzunk fordítva, nézzük meg, hogy az elmúlt 20 évben hogyan teljesítettek a befektetési alapok. A gond ott van, hogy nagyon kevés befektetési alapot lehet találni, ami túlélte az elmúlt 20 évet, de azért lehet néhányat. Az egyik legrégebbi és talán a legsikeresebb Warren Buffet befektetési alapja, melyet András is előszeretettel emleget éves szinten átlagosan pár százalékkal teljesítette túl az inflációt, de nála is voltak gyengébb periódusok és egy-két negatív előjelű év.


De ez még rendben is van, az ingatlanbefektetések mellett én is lelkes híve vagyok a pénzügyi befektetéseknek, jelenleg is vannak részvény és devizapiaci befektetéseim amerikai, svájci, ausztrál és magyar brókercégeknél, tehát nem vagyok egy elvakult ingatlan hívő. A problémát a pénzügyi világ bizonytalansága és gyenge lábon állása jelenti, valamint a pénz virtuális volta. Osztom azoknak a szakértőknek a véleményét, akik azt mondják, hogy öngyilkosság pusztán pénzügyi befektetésekbe fektetni. Aki így tesz könnyen azon veheti észre magát, hogy a megspórolt reálértéken 61 millió Ft ma van, holnap meg talán már nincs is. Ez az oka, hogy én rendületlenül befektetek ingatlanokba és nemesfémekbe is, mivel egy hiperinfláció ezeket az eszközöket nem fogja tudni elpusztítani, egy gazdasági válság lecsengése után ezek a tárgyak valódi értékekkel fognak bírni.



De az ingatlan ára mindig felfelé megy – mondják erre sokan. Ezzel egy baj van, hogy nem igaz. Ma Magyarországon az a furcsa helyzet állt elő, hogy a tavalyi nagy ingatlan áresés után az ingatlanok ára reálértékben pont ott tart, ahol 20 évvel ezelőtt. Ha az elmúlt 20 év inflációs adatait elővesszük és beszorozgatjuk, akkor az jön ki, hogy a mai forint reálértékben éppen a 30-ad részét éri, mint az 1989-as. Az átlagos ingatlan árak nagyon érdekes pályát futottak be az elmúlt húsz évben. Az 1990-es évek elején a tanácsi lakások piacra dobásával egy hatalmas áresés következett be, majd 1998 és 2000 közt következett az ingatlan árrobbanás, majd az utolsó két évben egy újabb nagy esés. De ha kiszorozzuk az inflációt ezzel a 30-as aránnyal, bizony az jön ki, hogy pont ott tartunk, mint 20 éve. Ennyit az ingatlan befektetések kiváló hasznáról...



KN: Ez körülbelül úgy hangzott, mintha András azt mondta volna, hogy az ingatlanbefektetésekkel szemben a pénzügyi befektetések értéke csak fölfele mozog. Csak egy hazai példa: OTP, de számos nemzetközi példát is lehetne hozni, az árfolyama a közelmúltba a töredékére zuhant, egy ingatlan befektetésnél ilyen mértékű áresés elképzelhetetlen.



És igen, az ingatlanpiacnak is van hullámzása, a kínálati és keresleti piacok váltják egymást, melyek az árakat vagy mérséklik vagy felhajtják, hasonlóan a tőzsdéhez.



Ha az értékpapírpiacra igaz, hogy a mélyponton kell vásárolni, akkor az ingatlanpiacra nem ugyanazok a szabályok érvényesek?



Hiányoltam a cikkből, hogy az ingatlan mint potenciális befektetés, melyet bérbe adhatunk vagy eladhatunk szóba sem került. Egyetértek abban, hogy a saját otthonunk az esetek többségében nem minősül befektetésnek, legalábbis addig, ameddig el nem adjuk.

Tanulság: Mint Kiosaky híres könyvében mondja: "A világon a legdrágább dolog pénzügyileg műveletlennek maradni." Erre ez igen szép példa. Mindenki eldöntheti, érdemes-e megtanulni a modern pénzügyeket, vagy a régi hagyományokat követni.



KN: Gratulálok, bölcs dolog egy ingatlanbefektetések ellen érvelő cikk végén egy profi ingatlanbefektetőt idézni. Ebből is látszik, hogy mindenki azt hall ki egy mondatból amit hallani szeretne.



Ha úgy döntesz, hogy megfogadod András és tanítványai útmutatásait és inkább bérlő szeretnél lenni, csak bátorítani tudlak, elárulom, hogy én a cikk ellenére is tervezek még újabb bérbeadási célú ingatlanvásárlásokat, lesz hely számodra is és persze Andrást sem fogom elküldeni, ha érdeklődik valamelyik ingatlanom bérlése iránt."
 

zuzmancs

Állandó Tag
Állandó Tag
Megpróbálom összefoglalni röviden és tömören.

Az ingatlant tavaly januárban vettem.
Az első lépés az ingatlan elhelyezkedése. Mivel itt elég sok külföldi diák tanul, ezért evidens, hogy a belvároshoz és az egyetemhez közeli ingatlant kellet keresni.
Egy ingatlanosnál találtam egy 47nm-es belvárosi lakást, amit az eladók végrehajtás előtt el akartak adni. Ennek ellenére az ingatlan vételi ára nem volt alacsony, mivel a rajta lévő tartozások alá nem mehettek. Így 12.500.000 -Ft-ért megvettem, mivel ráadásul egy bérlő is volt benne aki havi 100.000 Ft-ot fizetett . De lakást teljesen fel kellett újítani. 2.850eFt önerővel vettem meg, plusz az egyéb költségek (ügyvéd, földhivatal,illeték, felújítás, bútorok) összesen volt még 1.650eFt, így összesen 4.500eFt volt a teljes beruházás. A régi lakót nem akarta a megemelt díjat fizetni ezért kerestem újat aki hajlandó volt 120.000 Ft-ot fizetni.
A lakáshoz 10 éves hitelt vettem fel aminek a havidíja 105.000 Ft. A hitelkonstrukció olyan, hogy 5. év után kb a jelenlegi havidíj 70-80%-ra fog lemenni. Ami azt jelenti, hogy kb 74eFt-84eFt lesz.

Így ez havi 15.000 Ft passzív készpénzáramlást hoz ami azt jelenti, hogy ha a 4.500eFt-ot 6%-ra bankba raknám az havi 22.500 Ft-ot hozna. Itt még nem számoltam azzal, hogy még egyéb jogcímen 6.000 Ft-ot beszedek az albérlőtől, így a teljes passzív készpénzáramlásom havi 21.000 Ft. Emellett a lakás törlesztőrészletét teljes égesszében az albérlőm fizeti. És azért egy 10 éves futamidő nem a világ vége.

Pesszimista számítás szerint ha ezt a havi pénzt félreteszem még csak nem is bankba, és a lakás is csak a vételi árát érné 10 év múlva akkor is 15.020.000 Ft-nál lennék.
Ha befektetési alapba raknám és éves 10%-os hozamot számolnék a befektetett 4,5mFt-ra akkor az a tizedik év végén 11.670.000 Ft lenne.
Játék a számokkal, persze lehetne beszélni az adózásról , inflációról, reálértékről, ingatlan áremelkedésről, ha valaki akarja számolja ki én most ezekbe a részletekbe nem megyek bele. Nekem ez így megéri.

Ha lejár a 10 év, vagy legalább az 5, akkor már újra beterhelhetem a lakást, így önerő ereiéig fedezetet adhat egy újabb lakáshitelhez, aminek a megtérülése így jobb lesz.

Fontos dolognak tartom emelet az ingatlan menedzselését. Ha az ember magas áron akarja kiadni, nem elfogadott a régi nagymami stílusú barna kanapé, és barna szekrény tök üresen fehér falakkal, költeni kell rá, mert nem mindeggy hogy 50eFt-ot vagy 120.000Ft-ot akar az ember elkérni.

Viszont a legfontosabb dolognak tartom az elhatározást, és a kitartást. Sokan sajnos bele sem vágnak, mert mondván úgysincs pénzük rá, az ilyen ingatlanokat csak bennfentesek vehetik meg stb.. . De amíg nem fér bele a valóságodba valóban nem megy - Kyosaki.

Véleményem szerint az ingatlan akkor jó, ha passzív késpénzáramlást tud adni .

Egyenlőre ennyi, lehet vitatkozni, reflektálni.

Üdv


Zuzmancs írhatnál részletesebben az ingatlanvásárlásodról, mert eddig csak hivatásos befektetők néhány üzletéről olvastam, de ők se nagyon mentek bele a részletekbe.

A városunkba rengeteg házon ki van téve az eladó tábla, van némelyik, amelyik felújítandó, és a felújítást meg is tudnám oldani, viszont fedezet nincs rá.
 

Cadderly

Állandó Tag
Állandó Tag
Lízingcégekkel van valakinek tapasztalata? Meg lehet finanszíroztatni velük egy befektetésnek szánt leendő épületet?
 

lacomaco

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Tóth András a befektetési alapokba való befektetésekben érdekelt. Vajon miért? A választ majd kicsit később
 

Madartej

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Tóth András a befektetési alapokba való befektetésekben érdekelt. Vajon miért? A választ majd kicsit később

Tudtommal a Brókernetes társasághoz tartoznak és így azok kínálatát ajánlják tovább, persze iszonyú jutalékért (Aviva, Uniqua alapokra épülő UL biztosítás most a slágerük és a nyugdíjhelyzetet próbálják meglovagolni...)
 
  • Tetszik
Reagált: KNJ
Szia Slythug !

Jobbat mondok ,szervezzünk egy kis csapatot és vegyük meg közösen a társast és minden hétvégén egy délutánt szánjunk a játéknak.
Mit szóltok ehhez?;)
Én benne vagyok!!:D

Üdv
Bagyesz

Volt egyszer egy pár évvel ezelőtt alkalmam játszani a társasjátékkal. Nagyon jó volt érezni azt, hogy megértettem mindazt, amit Kiyosaki a könyveiben írt.
 
A Gazdag papa, szegény papa 2000-es kiadása van meg nekem. Még akkoriban vettem, azóta pedig rengetegszer elolvastam és ha huzamosabb időre elutazom valahova és teszem azt tíz könyvet van lehetőségem csak magammal vinni, akkor ez a könyv mindig jön velem.
 

darazsdani

Állandó Tag
Állandó Tag
Keresem...

Sziasztok!

Keresem az ingatlanmilliomos pont hu programot.


ÉPÍTS INGATLANBIRODALMAT A SEMMIBŐL! e-book,
Ingatlanmilliomos Kalkulátor 1.0 ingatlanelemző szoftver
ÉPÍTS INGATLANBIRODALMAT A SEMMIBŐL! 3 óra hanganyag

Ha valaki tud segítsen!

Köszönöm!
 

Ditti09

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérés

Sziasztok!
Keresem Bihari Zoltán:puska a motivációs levél megírásához kiadványát.Köszönöm a segítséget!
Ditti
 

alexcrown

Új tag
Keresem a Paróczai Péterné dr. - vállalkozásfinanszírozási ismereteket példatárral

Ha valakinek megvan vagy fent van kérem segítségét, mert nem találtam sehol. Előre is köszönöm szépen.

Üdv!
 

Hana76

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Tóth András és ami némileg mögötte van...

Dr. Tóth András a befektetési alapokba való befektetésekben érdekelt. Vajon miért? A választ majd kicsit később

Sziasztok,
Ma regisztráltam erre a fórumra, mert nagyon jó dolgokat olvastam már régebben is a CanadaHun-on. Hogy miért is forszírozták annyira azt, hogy ne vegyél lakást, meg a sajátodat add el? Elmondom. Arra építettek, hogy a Rákosi rendszerben született emberek nagy többsége úgy is rendelkezik ingatlannal. Ez a generáció ma jelenleg 60 év és fölötte van. Mindnek van saját ingatlanja. Jobb esetben, a hozzátartozóiknak is van ingatlanja, akik nem azon törik majd a szülők elhalálozása után a fejüket, hogy passzív jövedelemre tegyenek szert az örökölt ingatlanból, hanem minél előbb meg akarnak majd szabadulni attól az örökölt ingatlantól, hogy pénzhez jussanak és azon osztozkodhassanak.
Ha ezen feltevés bejön a Dr Tóth féléknek, akkor arra apellálva, hogy a sok ingatlan miatt úgyis lefelé megy (akár 30-40%-kal) az ingatlanok ára. Ehhez még hozzávették, ha bevezetik az eurot, mint fizetőeszközt, akkor az ingatlanok (és minden, ami forintban van nyilvántartva) 50%-ot veszít az értékéből.
Remélem, senkit nem untattam a hosszúra nyúlt magyarázatommal.

További szép estét:
Hana
 

Cadderly

Állandó Tag
Állandó Tag
Ráadásul az akkoriban épült házak, lakások többsége a mai napig korszerűtlen (fűtés, szigetelés, stb.) így csak rendkívül nyomott áron lehet őket eladni. Valamint az örökösödési illetéket is az örökölt ingatlan eladásából szokták sokszor kifizetni, ami még nagyobb ösztönzés az ingatlan mielőbbi eladásához.
 

zuzmancs

Állandó Tag
Állandó Tag
SZia, nekem megvan ha még mindig érdekel. Megmondom öszintén nem sokat ér az anyag, van benne néhány érdekesség.
A hétvégi milliomos ingatlanos könyve viszont jó, azt ajánlom.
 

darazsdani

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Nem tudom erre válaszoltál-e, de ha igen, akkor érdekel. A hétvégi milliomos is... :)
Keresem:
ÉPÍTS INGATLANBIRODALMAT A SEMMIBŐL! e-book,
Ingatlanmilliomos Kalkulátor 1.0 ingatlanelemző szoftver
ÉPÍTS INGATLANBIRODALMAT A SEMMIBŐL! 3 óra hanganyag


Köszönöm!
 
Oldal tetejére