papagájokról

TipeTupa

Állandó Tag
Állandó Tag
úgy látom, nem csak én szeretem a kék madarakat... :) nagyon szépek. és biztos, most örül Sanyi az új pasinak :mrgreen: Kiváncsi leszek a névre.

A képekből adódott az az 5letem, h tegyünk ilyen belső kalitka fotókat fel, mert inspirációul szolgálhat. Nekem nagyon tetszik az a beállitott faág.
Megpróbálok majd én is képet csinálni.
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a kalicot én csináltam, ennek köszönhetően nagyon-nagy az ajtaja.
Amikor azt a akácfát beraktam, az akkor még teljesen friss vágás volt, ezért még oda hajlott az ága, ahová én akartam. A függőleges ág tetejébe belecsavartam egy horgos csavart, azzal fel van akasztva felülre. Az oldalágakat csípőfogóval elvágtam kb. ott, ahol ki akartam őket dugni. Szépen lefeszítettem őket, hogy ne álljanak annyira felfelé. Amikor mind kinnt volt, lekötöttem őket dróttal a rácshoz, és a kiálló felesleget lecsíptem. Amikor beengedtem a Sanyit, meg sem lepődött, hogy másképp vannak a "rúdjai", hanem egyből elkezdte a fa kérgét rágni :p

A névválasztás... hát az még nem megy.
Ha valaki gyakorlottabb ilyen ügyben, vagy esetleg van ötlete, igazán megoszthatná velem.
 

babucs

Állandó Tag
Állandó Tag
Hú, mammut, nagyon ötletes a kalit a fával, nagyon tetszik:)
Sanyi, aki lány is jól mutat a párjával:)
A fiú mondjuk lehetne Vince. Hogy miért, ne kérdezd, ez ugrott be.

További szép napot nektek:)
 

TipeTupa

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, nehéz dolog ez a névválasztás, főleg, ha egy olyan lánypapinak a párjáról van szó,akit Sanyinak hivnak... :mrgreen:
És erről egy még viccesebb dolog jutott eszembe - elvonatkoztatva a papagájoktól - kulrúrális dolog tul.képpen. Egy időben a román neveken szórakoztam, ugyanis a román kultúrában csodásan megoldották ezt a névadási dolgot egy okos technikával. Nagyon sok névnek van nőnemű és himnemű alakja is, pl. Adrian-Adriana, Francisc-Francisca, Marcel - Marcela, Mihai - Mihaela, Ion-Ionela, és lehetne hosszú sorokat irni. Ezt csak az érdekesség kedvéért jegyeztem meg, mert ilyen kontextusban az jutott eszembe, hogy: Sanyica :mrgreen: (Ica(?) :rolleyes:) is lehetne a papagájod (aki fiú ;))
A történethez még az is hozzátartozik,h néha azzal szórakozom, h hogyan lehetne a magyar neveket is hasonlóan átváltoztatni, h az ellentétes nemre is találjon.
Na... ez nagyon eltért a papagájos témától. Abba is hagyom...:cool:
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
Érdekes az okfejtés, de a Sanyi nem lehet Sanyica, mert az Ő neve már adott (és fiú).

Különben, ha jól rémlik a szlovákoknál is divat a nevek tekintetében ez az un. toldalékragozás :)
 

Danton55

Állandó Tag
Állandó Tag
Legyen Alex! (Alex => Alexandros => Nagy Sándor) :D Nem teljesen ugyanaz és mégis méltó pár szerintem :) Amúgy tényleg gyönyörűűűű pár :)

A videót sajna még nem volt lehetőségem megnézni, mert mostanában iskolai netről netezek, és ott nem indulnak el a videók....

nesszi: gratula az asszonkához! :D
 

nesszi01

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mindenki.
Az normális,hogy egymást csípkedik a papagájaim?Ez az udvarlás?Csak azért kérdem mert Syssinek már kopasz a feje teteje és bevagyok ijedve hisz még nem volt részem ilyenben.Lécives válaszoljatok előre is köszönöm.
 

Griffi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem két nimfám van. Az egyikük félévente elveszíti az összes tollait. De azért nagyon kedvesek
 

TipeTupa

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Nesszi!
Nem hinném, hogy a lánypapi fejéről a Pityuka tépegetné ki a tollakat:
1. Ha jól emlékszem, azt mondtad, h már az elején nagyon udvarias volt az asszonkával, megvárta, h előbb egyen ő... úgy tudom, úgy van, h vagy az elejétől nagyon jól kijönnek egymással, vagy már az elején kopogtatják vagy csipkedik egymást. Általában a lányok bunyósabbak, hisztisebbek és a fiúk barátságosabbak (egymással). Azért a jól egyező papiknál is vannak nézeteltérések, meséltem már, h nálunk néha bunyó van a hintáért. Máskor meg nagyon meg tudnak egyezni.
A bunyó az úgy van, hogy a lány (Zaza) mind kergeti el a fiút, aztán mégis megy utána. Mindig az a hely kell neki, mint a fiúnak. Aztán amikor betelik a pohát, egy jó határozottat koppint Zazú a lányra és akkor helyre jön az egyensúly, már nem kell ugyanaz a hely... :mrgreen: Asszem a hisztisebb fehérnépeknek a férjeik is valahogy igy szokták elintézni: tűrnek tűrnek, aztán odacsapnak... :p
2. Ha tépnék egymás tollát és attól lenne csupasz, ha élő tollat tép ki az egyik a másikból, akkor úgy tudom, h vér is látszana. Ha viszont csak vedlésről van szó, akkor egyszerűen csak kevesebb lesz, nálam pl. a két papi közt is különbség van. A fiún mintha nem is látszana a tollcsere - talán mert világosabbak a tollai - Zaza viszont most jelenleg olyan borzas, úgy néz ki, mintha meg lenne tépve. Én is kicsit megijedtem, de a tolluk a földön eszembe juttatták, h ez most a téli öltözködés.
 

nesszi01

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Tipe Tupa
Rájöttem időközben hogy vedlenek de egymás fejét is csipkedik már az első pillanattól.Pityu udvariassága a mai napig megvan de észre vettem,hogyha inni akar akkor a kisasszony rögtön odamegy és Pityuka át is engedi neki az evésnél is így van mindég az kell Syssinek amit éppen Pityu csinál és ő meg hagyja magát a kis buta.Vér hálisten nincs.Talán segitenek egymásnak,hogy hamarabb elhulljon a tolluk.
 

TipeTupa

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom már, hogy mire érted: nem csipkedik egymást, hanem - mi úgy szoktuk mondani,hogy - babirkálják egymást. Amikor nő a friss toll, akkor olyan mint egy összezárt legyező, be van vonva a toll valami kis hártyával, ami a tollat összefogja. Ebből kell kihámozzák egymás tollát, hogy jobban "ki tudjon nyilni" a toll. Általában olyan helyen babirkálják egymást, ahol önmagát nem éri el - tehát fejen, nyakon. Nagyon aranyos látvány - olyan mint a mikor a majmok tetvészik egymást... :p
A másik variáns ilyenkor - hogy mivel ez a növő toll viszket nekik - , hozzádörgölik a fejüket, nyakukat a faágakhoz vagy a játékaikhoz. Vagy van amikor irtózatosan tollászkodnak, mintha "bolhásak" lennének,egyfolytában rendezgetik magukat. Ettől sem kell megijedni, mert igy segit magán, "vakarózik" :mrgreen: meg hámozza ki a tollait abból a hártyából.
 

Danton55

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek TipeTupával :) Alfréd és Nyjaszka is rendesen csinálta ezt, de mivel nekik nem volt társuk, így én "cirókáztam" meg őket :) Emlékszem, hogy örültem annak idején, mikor Alfréd először kínálta fel önként a nyakát, hogy segítsek neki :) Ebből később kész kis rendszer lett. A nyakuknál az álluk alatt szeretik a legjobban, de nagyon óvatosan kell csinálni, mivel a bőrnél még nem lehet leszedni ezt a hártyát, és könnyen lehet fájdalmat okozni neki. Én már egész profi lettem a végére :)))))
 

nesszi01

Állandó Tag
Állandó Tag
Tipe Tupa tényleg a lány úgy csinál mintha bolhás lenne.Köszönöm a tanácsot akkor a sejtésem jó volt és nem kell aggódnom.Neked is köszi Danton.
 

mammut

Állandó Tag
Állandó Tag
Danton55 névjavaslatát fogadta el a család, ezért Alex lett Sanyi párja.

Új helyet és új kalicot kaptak. Még nem tudják, mit kezdjenek vele :p

SanyisAlexNewHome91.jpg


SanyisAlexNewHome92.jpg
 
Oldal tetejére