papagájokról

Sáru

Állandó Tag
Állandó Tag
nálunk errefelé kiszökött valahonnan egy papagáj, szép sárga színű és állandóan a kertünkben tanyázik
 

afca

Kitiltott (BANned)
BIG_0004450258.jpg


BIG_0004297348.jpg


BIG_0004279902.jpg



BIG_0004278872.jpg


BIG_0000006077.jpg
 

Valci

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nekem nincsenek szép emlékeim a papagájról. Nagymamámnak volt egy, de elég utálatos volt, anyukámat pl megcsípte, amikor pórszívózott, könyveket tett tönkre(szerette a papírt). Szóval, végül elajándékozták, és nem is lesz többet papagájunk.
Remélem csak ez a példány volt ilyen, nektek sok sikert a papagájokhoz!

V.
 

törpi

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nekünk is van két papink. Nagyon szeretjük Őket..... családtagok lettek!
Gyurika a nimfa nagyon szelíd, sokat van kint. Őt már hellyel-közzel sikerült szobatisztává varázsolni. Van amikor visszarepül a kalitkáján lévő ülőrúdra elvégezni a dolgát (alatta papír) s van amikor észrevesszük ,hogy "nagy dolog" következik akkor "feldobjuk" és egyből megy a kis rudacskára.... Törpicsek félős és nem bírja Gyurikát, vagyis folyton a társaságát keresi, de amikor már mellé férkőzik már támadja is.... :( Pedig nekünk is de jó lenne ha barátok lennének!!
 

romesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!


Gyurika a nimfa nagyon szelíd, sokat van kint. Törpicsek félős és nem bírja Gyurikát, vagyis folyton a társaságát keresi, de amikor már mellé férkőzik már támadja is...

Pötyike


KEPEK055.jpg


Nekunk is volt egy nimfank 3 evig egesz, parhonapos koraban vettuk es mivel kezzel etettek fiokanak, nagyon kezes volt. sokat ult a valunkon nagyon baratsagos volt, sajnos nem regen varatlanul elpusztult.

Sunny és Snow

dec192.jpg

Kb 2 eve van 2 hullamos papagalyunk is ok is kezesek de az egyik idonkent durvan megcsip orvul, de ez van. Sokszor kiengedjuk oket repulni a lakasban. foleg estenkent mert akkor nem akarnak nagyon elcsavarogni a szobabol. Szeretnek felulni a szemuvegemre es a szemoldokom szalazzak.

06-01-06012.jpg

 

törpi

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Romesz!

Nagyon szép madár Pötyike! Sajnálom, hogy meghalt! A mi Gyurinkat 2 évesen adta el a tenyésztő egy kereskedőnek... (Nem tudom, hogy miért?!) Így a mi Gyurink most 6 éves! Arik a hullámos papik is! Látom, hogy néha azért néha leengeded Őket a játszótérre is. :)
 

vazulneni8

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Szépek a papagájok,tényleg jó,hogy repkedhetnek,és játszhatnak szabadon.
És gyöngyből is meglehet fűzni őket:
 

TipeTupa

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, kicsit el voltam kukkanva a sok tennivaló miatt. Közben nálunk is változások történtek a papi családban: Zaza, a hölgyike elköltözött az örök vadászmezőkre kb 3 héttel ezelőtt. (Volt egy daganata.) Zazu özvegysége 3 napig tartott, utána beleszerelmesedett az új leányba, Katiba. A Zazu 4 éves, Kati 1 éves kb. Nagyon jól kijönnek egymással.<o></o>
<o></o>
Azért tettem fel a képet, hogy kérdezzem meg: valaki tudja, hogy mit jelent amikor „átmennek angyalba”? Melegük van ilyenkor? Vagy esetleg valami szerelmi érzés megnyilvánulásának a jele? <o></o>
<o></o>
Vallci – a papik is olyanok, mint az emberek, vannak zsémbes fajták és vannak nagyon aranyosak. De attól is függ, hogy mit szoknak meg, mennyit engedhetnek meg maguknak. Nagyon tudják, hogy mit nem szabad, ha az ember finoman rájuk szól. Mi pl. most gondban voltunk, hogy hogyan válasszunk új párt, és vajon elfogadja-e Zazu az új leányt? Tenyésztőtől vettük, nem kereskedésből, hogy ha véletlenül nem állhatják egymást vihessük vissza. Kellemetlen lett volna, de fenntartottuk az esélyt. Legalább félórát néztük a papagájok viselkedését és csak utána döntöttünk, hogy melyik legyen, akit megveszünk. És valahogy nekik is van egy arckifejezésük. Látod a szeméből, hogy kis gonosz, kíváncsiskodó, életunt, kötöszködő, barátkozó stb. Az emberek általában a szín után mennek, hogy jól nézzen ki – mintha dísztárgy lenne – aztán csodálkoznak, hogy nem olyan a papi, amilyet szeretett volna.<o></o>
<o></o>
Törpi – nem lehet hogy a „happy bird” vagy mi a fajneve Törpicseknek nem kompatíbilis a nimfával? Hacsak nem fióka korukban kerülnek össze. Külön kalitkában laknak? Az is fontos, hogy a madár hogy szokta meg az első években, egyedül volt vagy társsal. Pl. tudom, hogy Zazu, akinek 4 éve volt társa, akár belepusztult volna a szomorúságba, ha nem veszünk neki másik nőt. Ha eleve egyedül tartottuk volna és 4 év után eszünkbe jut, hogy vegyünk neki társat, lehet gond lett volna. Nincs egy ilyen nálatok? Vagy hogy nem egyezik a két faj, az is meglehet.<o></o>
<o></o>
Romesz – 2 évesek a hullámospapik? Nekem olyan fiataloknak tűnnek… <o></o>
<o></o>
Vazulnéni – nagyon szépek a gyöngypapik! Ügyes vagy!<o></o>
<o></o>
Végezetül kedvenc júhtubos filmjeim: http://www.youtube.com/user/gumleyboy <o></o>
Ez egy nagyon jófej angol pasi. Van egy csomó érdekes papis filmje (budgie update a nevük) saját kommentjeivel.<o></o>
 

vazulneni8

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia TipeTupa!
Sajnálom,hogy "elment" a papid.Biztos most már nem fáj semmije.:(Az viszont jó hír,hogy újra szerelmes a társa.Nem gyászol legalább,mert arra is rámennek ám.Köszönöm a dícséretet a gyöngypapikért!
:D
 

Clinique

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Szeretném egy tapasztalatomat megosztani Veletek, még jól jöhet... :)
Két nimfám van, éktelen rikácsolásba kezdenek, ha egy sziréna megszólal az utcán. Mondjuk ez akkor, ha valaki még alszik a családban, elég kellemetlen lehet. Egyszer, kínomban, gyorsan bekapcsoltam nekik a tévét, s ekkor már azokra a hangokra figyeltek, s elhallgattak. Azóta többször bevetettem a trükköt, mindig sikerrel.
Szép napot
Clinique
 

smoki57

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom hogy ki hogy van vele, szerintem szépek, aranyosak, csak az a baj velül, hogy kiabálnak meg szemetelnek. nekem sohasem volt semmilyen madaram jobban szeretem a halakat, azok csendben vannak.
 

nanonimi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem még gyermekoromban volt papagájom...
Hamarosan költözöm és elképzelhető, hogy veszek egyet...
csak ahogy smoki57 mondja: szemetelnek sajnos.
A halakon gondolkozom, szintén voltak halaim is...
 

vica0430

Kitiltott (BANned)
na sziasztok itt vagyok újra bár nem a régi nick nevemmel /nesszi01/mert avval nem tudok bejönni!
látom szépen folyik a téma tovább ennek örülök!
Na szóval nesszi01 helyett vica0430-ként tértem vissza hozzátok!
 
Oldal tetejére