Pence nem vállalta, hogy orvosi diagnózis nélkül elmebeteggé nyilvánítsa Trumpot

A képviselőház demokrata többsége felszólította Mike Pence alelnököt, hogy Trump azonnali leváltása érdekében léptesse életbe a 25. alkotmánykiegészítés 4. szakaszát, amely Trumpot alkalmatlanná nyilvánítaná az elnöki feladatok ellátására. Pence-nek ehhez a kabinet tagjait kellett volna összehívnia és szavazni arról, hogy Trumpot azonnali hatállyal eltávolítják. Mivel Trumpot fizikai egészsége nem akadályozza abban, hogy a feladatát ellássa, ezért egyértelmű, hogy az indítvány Trump mentális állapotára vonatkozóan kezdeményezte, hogy nyilvánítsák alkalmatlannak az elnöki feladatok ellátására. Magyarul, nyilvánítsák Trumpot elmebeteggé és távolítsák azonnal a Fehér Házból.
trump-elme-900x425.jpg


Ezt támasztja alá, hogy az indítványra annak okán került sor, hogy Trump bedőlt saját propagandájának, elhiszi saját hazugságait a választás elcsalásáról, amit az amerikai alkotmány szellemében és előírásai szerint minden lehetséges szerv kivizsgált és alaptalannak minősített. Trump azonban saját rögeszméjét elhitette milliókkal, és feltüzelte szélsőséges követőit, akik az ő felbujtására megostromolták és elfoglalták a Capitolium épületét, hogy megakadályozzák Joe Biden választási győzelmének kongresszusi hitelesítését. Megpróbálta elcsalni a választást, csalásra rávenni republikánus állami vezetőket és Pece alelnököt i. Végül puccsot szervezett Washingtonba.


Ennek alapján mentálisan beszámíthatatlannak nyilvánította a képviselőház többsége, és annak alapján kérte Pence alelnököt, hogy Trumpot nyilvánítsa az elnöki feladatok ellátására alkalmatlannak. Pence udvarias levélben válaszolt Nancy Pelosinak, a képviselőház demokrata elnökének. Ebben elítélte a Trump által felbujtott szélsőségesek erőszakos cseledeteit és értékelte a demokraták és republikánusok együttműködését, hogy az ostrom után megmutatták, hogy nem engednek az erőszaknak és eleget tesznek alkotmányos kötelezettségüknek, s kihirdették Joe Biden választási győzelmét.


Pence levele megerősítette, hogy voltaképpen elmebeteggé kellene 25. alkotmánykiegészítés alapján nyilvánítani Trumpot, mert a kérést azzal utasította el, hogy Nancy Pelosi korábban már az erre irányuló javaslatokat azzal utasította el, hogy erre csak orvosi döntés alapján kerülhetne sor. Csak tudományos tények alapján hozhatnak Trump elmeállapotáról ilyen döntést. Ha nem csupán egy hét lenne Trump elnökségéből hátra, ezt az orvosi igazolást nagyon könnyen be lehetne szerezni, mert korábban már az Egyesült Államok 400 elmeorvosa írt alá egy olyan levelet, amelyben Trumpot a magatartása és a viselkedése alapján orvosilag diagnosztizálható módon nárcisztikus pszichopatának nyilvánították, s leírták azt is, hogy ezzel az elmebetegséggel alkalmatlan arra, hogy Amerika elnöke legyen.


Pence a levelével igyekezett megelőzni a képviselőház erről szóló vitáját és szavazását, mert a képviselőház republikánus képviselőinek ellenállása miatt a Pence-nek szóló felhívásról vitát és szavazást kellett tartani. A puska visszafelé sült el, mert ez lehetővé tette, hogy a képviselőház egy vita keretében ízekre szedje Trump viselkedését, magatartását, felelősségét és mentális állapotát, majd a szavazás gyakorlatilag elmebetegnek nyilvánította azzal, hogy megszavazta azt a felszólítást, amire Pence elővágásként már el is küldte az elutasító válaszát. Ezért Trumpról már egy ilyen képviselőházi döntés is van az utókor számára.


Pence békülékeny hangú levele arr tesz indítványt, hogy a demokrata többségű képviselőház álljon el Trump felelősségre vonásától, mert Pence szerint most a felejtés, a béke és a gyógyulás nemzet érdeke. Ehhez még bibliai idézetet is talált, hogy ideje van mindennek, és szerinte most a hatalom békés átadásának ideje van. A jelenlegi helyzetre azonban nem ez a bibliai idézet a megfelelő, hanem az, hogy “És lesz az igazság műve békesség, és az igazság gyümölcse nyugalom és biztonság”. (Ésaiás 32,17) Igazság nélkül nincs békesség. Nem lehet a szőnyeg alá söpörni azt, ami történt. Ha nem nyilvánítják Trumpot elmebteggé, s annak alapjén nem mentik fel azonnal, akkor bűnözőnek kell nyilvánítani.


Ennek megfelelően a képviselőház a 25. alkotmánykiegészítés elutasítása után szerdán megszavazza a Trump elleni második impeachment eljárást (vád alá helyezési vagy felelősségre vonási eljárás), amelynek célja szintén az elnöknek a hivatalából való elmozdítása. Az eljárás megindításának részben szimbolikus jelentése van, hogy legyen megítélve az, amit Trump tett, s legyen ő az első elnök, aki ellen két impeachment eljárás is indlt, miközben Trump előtt is összesen csak háromszor. Mindez jelzi, hogy az amerikai történelem legborzalmasabb és leghitványabb elnöke Donald Trump, aki közönséges bűnöző. Nem akármilyen indokkal lehet impeachment eljárást indítani, hanem nagyon súlyos esetben.


Az impeachment eljárást Trump távozása után is le lehet folytatni és utólag is meg lehet fosztani az elnökségétől. Emellett különös jelentősége van annak, hogy az impeachment megszavazása esetén külön szavazhatnak arról is, hogy Trump ne tölthessen be soha többé szövetségi hivatalt, ami azt jelenti, hogy soha többé ne indulhasson elnökválasztáson. Ennek különös jelentősége van, mert ez a nyilvánvalóan elmebeteg szörnyeteg négy éven át készíthetné elő 2024-es visszatérését a Fehér Házba és pokollá tehetné Amerika életét. Nyilvánvaló, hogy olyan ember, aki fegyveres bandákat felbujt arra, hogy ostromolják meg a Capitoliumot és akadályozzák meg a törvényes választás eredményének kihirdetését, az nem lehet újra az Egyesült Államok elnöke.


Trump számára egyéb kellemetlenséggel is járhat az impeachment elfogadása. Ebben az esetben ugyanis megvonhatják tőle a volt elnököknek járó nyugdíjat, életük végéig tartó titkosszolgálati védelmet és évi egymillió dolláros utazási keretet. Az impeachment szenátusi elfogadásához nem elég a demokrata többség szavazata, hanem legalább 17 republikánus szenátor szavazata is szükséges. Annyit lehet tudni, hogy egyre több republikánus hajlik erre, a republikánus párt pedig jó lehetőséget láthat arra, hogy megszabaduljon örökre a legborzalmasabb elnökétől, aki a végén már a republikánus pártot is támadta és pusztította, Pence alelnökre eresztett egy olyan csőcseléket, amely fel akarta akasztani.


A demokratákon belül vita folyik arról, hogy a képviselőházi elfogadás után az impeachment javaslatot azonnal átküldjék-e a szenátusnak, mert Biden elnök stábja nem szeretné, ha az elnökség elején sokkal fontosabb kérdés ne kerülne emiatt a szenátus elé, mert még mindig Trumpról szól az élet. Ezért hajlanak arra, hogy Biden előbb vigye keresztül a legfontosabb intézkedéseket a szenátuson és utána induljon a Trumpról szóló impeachment eljárás a szenátusban. Ezt a szándékot kell összeegyeztetni azzal az igénnyel, hogy a Trump elleni felelősségre vonás ne maradjon el, ne veszítse el a fontosságát és nyomás alatt tartsa Trumpot, aki továbbra is tüzeli a szélsőségeseit a törvényes rend ellen.

Amerikai Népszava
 
ezen a portalon NAGYON nem jol jon ki az amerikaiakat ocsarolni !!
Mit csináljak ha házhoz jönnek??..:))
A helyi média arról írt, hogy Kanadában, a Québec tartományban lévő Sherbrooke-ban egy párt 21 óra körül megbírságoltak, mert megsértették a szombaton bevezetett, 20 és 5 óra között érvényes kijárási tilalmat, de nem akárhogy.
A nő állítólag azt mondta a rendőröknek, hogy csak a kutyáját sétáltatja – kutyát ugyanis lehet sétáltatni este is a lakóhely közelében –, de a nő a férjét sétáltatta pórázon.
Kanadában nemrég újra megnőtt a fertőzések száma, közel 670 ezer fertőzöttnél járnak a világjárvány kezdete óta. A hatóságok szerint Montrealban már kritikus a helyzet, a kórházak lassan elérik a kapacitásuk határát. (BBC)
 
amikepp az amerikai sem szeretne latni a bekepzelt pokhendi europait >> nagy atlagban mindig tobbet kepzelnek magukrol mint amik
meg szerencse hogy nem rajtad mulik >>> nagyvaloszinuseggel meg eletedben NEM lattal eleven amerikait DE azert van velemeny !!
ezen a portalon NAGYON nem jol jon ki az amerikaiakat ocsarolni !!!
...és még bele is módosítottál, mert a csattanó lemaradt a végéről...
Látom, vérbeli amerikai lettél - mint olyan, hajt az ősi lokálpatrióta nekibuzdulás, hiszen van mire :D :D
...hogy mire jó ez, itt, a pökhendi, beképzelt, ám lemaradt, ócska kis Európában nehezen lehet rájönni. Hiába, mi itt el vagyunk maradva, na.
 
A nő állítólag azt mondta a rendőröknek, hogy csak a kutyáját sétáltatja – kutyát ugyanis lehet sétáltatni este is a lakóhely közelében –, de a nő a férjét sétáltatta pórázon.
Az a forrás videk.info (Rosszabb mint bártmi eddigi bulvár)
Én helyedben nem venném készpénznek amit ott találsz.
A szövegben 2 fordul elő az állítólag szó.
Akkor se hinnék ha az "úgy hallottam" mondat hangzana el
 
Az a forrás videk.info (Rosszabb mint bártmi eddigi bulvár)
Én helyedben nem venném készpénznek amit ott találsz.
A szövegben 2 fordul elő az állítólag szó.
Akkor se hinnék ha az "úgy hallottam" mondat hangzana el
nem értem hogy a forrást ami a BBC miért rossz?
 
Ja, annyira hitvány elnök volt, hogy a járvány előttig a gazdaság jobban állt, mint korábban. És figyelembe véve Harris, Biden vagy akár Hillary jelenét és múltját, vlaahogy álszentnek tűnik, hogy most minden erővel Trump teljes megsemmisítése a cél... De ők tudják.
 
Egy újabb zseniális kezdeményezés:

Ez már kezd egyre félelmetesebb lenni. Mintha valami szovjet vagy náci kézikönyvből inspirálódnának. Aki nem velünk van, azt megfosztani mindentől. Trumpisták az új zsidók? Nem lehetnek diplomások, az irásaikat meg tűzre? Persze csak felvetés, nem valószínű, hogy lesz belőle valami, de már maga az ötlet is hihetetlen.
 
Miért kellett ehhez 4 év ? Már akkor sem volt 100-as, amikor megválasztották.... igaz, az USA nem áll egyedül a problémájával... ;)
Akkor a többség a két rossz közül őt szavazta meg a kevésbé rossznak. És azért azt se feledjük el, hogy most is elég szoros volt a verseny. Elmebeteg az a "néhány" szavazó is, aki mellette tette le a voksot, az elmúlt 4 év ellenére, most is?
 
Egy újabb zseniális kezdeményezés:

Ez már kezd egyre félelmetesebb lenni. Mintha valami szovjet vagy náci kézikönyvből inspirálódnának. Aki nem velünk van, azt megfosztani mindentől. Trumpisták az új zsidók? Nem lehetnek diplomások, az irásaikat meg tűzre? Persze csak felvetés, nem valószínű, hogy lesz belőle valami, de már maga az ötlet is hihetetlen.
Teljesen a szovjet és náci példát követik hisz még a filmből is kiakarják retusálni.
 
Akkor a többség a két rossz közül őt szavazta meg a kevésbé rossznak. És azért azt se feledjük el, hogy most is elég szoros volt a verseny. Elmebeteg az a "néhány" szavazó is, aki mellette tette le a voksot, az elmúlt 4 év ellenére, most is?

Van arra példa máshol is, hogy sok ember beveszi a hangzatos, manipulatív dumákat, amik mögött kizárólag egyéni érdekek vannak.
Nézd végig elfogulatlanul Trump 4 éves "áldásos" tevékenységét és döntsd el ilyennek kell-e lennie egy elnöknek.
 
Van arra példa máshol is, hogy sok ember beveszi a hangzatos, manipulatív dumákat, amik mögött kizárólag egyéni érdekek vannak.
Nézd végig elfogulatlanul Trump 4 éves "áldásos" tevékenységét és döntsd el ilyennek kell-e lennie egy elnöknek.
Példákat, ha lehetne, hogy tudjuk, mit kellene áldásosnak látnunk, idézőjelben... :-D Hogy milyennek kell lennie egy elnöknek, arra van talán valami útmutatásod? Példákkal szemléltetve...
 
Igaz nem én vagyok a 7 pettyes, de
Példákat, ha lehetne, hogy tudjuk, mit kellene áldásosnak látnunk, idézőjelben... :-D
A kalmárszemlélete (na jó, legyen merkantilista) kereskedelmi háborúba sodorta az USA-t Kínával sőt az EU-val is (pl. német autók extravámja), holott a boltok áruinak 70-75%-a Kínából jön. (Legalábbis 20 éve meg ezt láttam és ez nem nagyon változott azóta sem.)
Hogy milyennek kell lennie egy elnöknek, arra van talán valami útmutatásod? Példákkal szemléltetve...
Természetesen olyannak mint a mi miniszterelnökünk! Sohasem hazudott, istenfélő családos és altruista, aki csak a népenek él.
Na jó, vegyük komolyra!
Elvárható az erkölcsös életmód.
Miként az is elvárható lenne, hogy a pártérdekek felé helyezze a közérdeket (de ez többnyire csak vágyálom).
Nem árt, ha van élettapasztalata, de nem politikusi.
Lehetne még sorolni, de minek?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,712
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére