Portfólió-egyszerűsítettből-teljes

susie76 témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2014 Október 29.

 1. susie76

  susie76 Állandó Tag

  Vagyunk egy páran, akik az első fecskék voltak a portfólió megírásában ., megküzdöttünk vele, de elkészült az egyszerűsített verzió. Aztán kicsit megpihentünk , de nem felejthetjük el, hogy nekünk ezt még teljessé kell tenni, ki kell egészíteni. Igen ám, de közben az alkotók is rájöttek, hogy egyszerűsítenek az elvárásokon és egy-két dolog kikerült, vagy szabadon választható lett.
  Igen ám, de nekünk első fecskéknek, melyik alapján kell kiegészíteni a portfóliónkat, mert én a régit hallom emlegetni. Erről is van egy véleményem, nem tartom teljesen igazságosnak, hogy jóval több dokumentumot kell megírnunk, mint a novemberieknek, ránk miért nem vonatkoznak a könnyítések.
  Szóval ha jól tudom és a régi szerint kell, akkor ugye nekünk kötelező a KBI gyerekek féléves fejlesztési terve, az IKT, ami nekem szintén sötét folt, hogy ezt milyen módon jelenítsem meg az óvodában????
  e van két dokumentum, ami a mostani új útmutatóba már nem látok:

  Ezekhez szerintetek mi tartozik??????  1.A megvalósítás dokumentumai -
  (a pedagógus foglalkozását látogatják) Az előző pontban kért tanulási egység terve/tematikus terv és foglalkozástervek megvalósításának dokumentumai (pl.: fényképek, gyermekmunkák, projektmunka dokumentumai.) Az egyik foglalkozására meghívott munkaközösség-vezető, vagy más pedagógus hospitálási naplója, visszajelzése. Reflexió: a tanulási-tanítási egység terve/tematikus terv megvalósulásának értékelése a gyermekek tevékenységének megfigyelése, és a gyermeki produktumok alapján. A tanulási, képességfejlesztési folyamat elősegítése szempontjából; a választott módszerek, munkaformák sikerességének elemzése. Az alkalmazott differenciálás bemutatása, elemzése (egyéni képességek fejlesztése, feladatadásban, tevékenységszervezésben, munkaformákban megnyilvánuló differenciálás).


  2.Az értékelés dokumentumai-
  (az óvodapedagógus készíti el) Az előző pontban bemutatott nevelési egységben (nevelési terv, tematikus terv és foglalkozástervek) keletkezett dokumentumok értékelési rendszere; Az értékelés alapjául szolgáló dokumentumok: (pl. feljegyzések a csoportnaplóban, a gyermekek fejlődési lapjában az elért fejlettségi szintről, a féléves nevelési terv értékelése, a pedagógus munkatársakkal készített projektértékelések, gyermekek produktumai,) Reflexió: az eredmények elemzése, visszacsatolás a további nevelési, képességfejlesztési folyamatra.

  Szóval segítsük egymást ismét, mint áprilisban :)
   
  Utoljára módosítva: 2014 Október 29
 2. Sziasztok! Szóval én is megírtam áprilisban az egyszerűsített portfóliót,de bejelentkeztem a 2015-ös minősítésre.Kaptam egy új felületet és arra kell feltöltenem az új ,teljes portfóliómat,természetesen a változtatásnak megfelelő áprilisi dokumentumaimat feltehetem ide ,de mindenben az új portfóliós előírásnak kell megfelelnem.
   
  Szél kisasszony kedveli ezt.
 3. susie76

  susie76 Állandó Tag

  Szia! Akkor mégicsak az új feltételek vonatkoznak ránk? Tehát pl a különleges bánásmódos féléves fejlesztési terv (ez meg hagyján, mert be tudom rakni a szabadon választhatóba is), és az IKT nem kötelező?? Mert egy régi csoporttársam is jelentkezett a minősítésre és ő azt mondta a régi felületét kapta meg, ahol még az első útmutatóban lévő követelmények vannak, mint pl: az értékelés dokumentumai, megvalósítás dokumentumai stb...
  MOst akkor mi fog ránk vonatkozni, melyik útmutató alapján álljak neki ??? Mert ha az új, akkor nem kínlódok az IKT-n ill nem próbálom kitalálni, hogy mit szeretne látni az értékelés dokumentumaiban, megvalósítás dokumentumaiban"

  A te új felületeden az eddig feltöltött anyagok nincsenek is fenn? Tehát újra fel kellett töltened? Köszi
   
 4. Gudisz

  Gudisz Állandó Tag

  Szia! Én is jelentkeztem, már átpakoltam, csak a hospitálási naplót nem, mert újat kell írnom. :( Jó munkát neked! :)
   
 5. Sziasztok! Bocsi,de el vagyok havazva egy kicsit! Nincs fenn a régiből semmi,illetve már van,mert ami megfelelt, azt áttettem.Most még csinálok 4 szabadon választott doksit és kész. Ja, meg persze átpofozom a szakmai életutat az új előírásnak megfelelően.
   
  Szél kisasszony kedveli ezt.
 6. Csillámpor

  Csillámpor Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én pénteken kaptam meg az értesítést, hogy megnyílt a portfóliós felületem..., Most aztán dolgozhatok gőzerővel: 1. elment a nagycsoportom és most kicsikkel vagyok (új profil, új terv stb) :rolleyes2:
  2. gondolom az én felületem is üres, mert azt írták, hogy a régit csak olvasásra tudom megnyitni

  Áprilisban feltöltöttem a teljeset, most a minősítés miatt nyitották meg a felületet, csak azt nem tudom, hogy rám is a nov. 30-as határidő vonatkozik?

  Jó, hogy írtatok pár hasznos dolgot! Köszi!
   
 7. Katka 46

  Katka 46 Állandó Tag

  Én ezt nem értem...ha te már teljeset töltöttél fel, miért kellene újra írnod??? Miért "üres" a felületed"??????? Én áprilisban egyszerűsítettet írtam. De azt sem tudom igazán, mikor tudom, illetve mikor kell majd teljessé kiegészítenem???
   
 8. Csillámpor

  Csillámpor Állandó Tag

  Szia Katika46!

  Már túl vagyok rajta...régen ;) Én sem ismerem mindenre a válaszokat... de... a tények és az elgondolásaim a következők:
  -Jelentkeztem 2015 évi minősítésre
  -Az áprilisi portfóliót csak olvasásra tudom megnyitni /erről értesítést is kaptam/
  -Az új felület teljesen üres volt
  -Amikor minősítenek lehetőséget kapunk a portfólió aktualizálására, mint pl. csoportprofil, tematikus terv, vázlatok, életút stb. / Nekem minden változik, nagycsoport helyett kiscsoport, képzések, feladatok stb./

  Neked, úgy gondolom, majd csak akkor kell teljeset írnod, ha kéred a minősítésedet. Mindezt persze kérned kell 2018-ig. Hogy akkor új felületet kapsz, vagy a régit nyithatod meg, azt nem tudom. Viszont jó hír, hogy a régiből is ha azt jónak találod, néhány doksi beépíthető, vagy átemelhető.
   
  Katka 46 kedveli ezt.
 9. woodoo777

  woodoo777 Tag

  Szia kedves Csillámpor! Én is egyszerűsítettet írtam áprilisban, de most nem jelentkeztem minősítésre. Ha jól értem, akkor teljesen az új útmutató alapján kellett megint feltöltenetek a portfóliótokat. Most akkor nem változtattál a csoportprofilon, tematikus terven, stb., hisz a minősítéskor úgyis aktualizálni kell. Nem jól gondolom? Azt tudod e már, hogy mikor várható a minősítésed. Még ebben a nevelési évben vagy a 2015/2016-osban?
   
 10. Csillámpor

  Csillámpor Állandó Tag

  Igen, igen, jól gondolod! :) Sajnos még semmi konkrétumot nem tudok. Azt sem , hogy 2015 első vagy második fele a minősítés időpontja. Arról sincs egyelőre nincs információm, hogy mikor értesítenek.
  Így marad a türelmes várakozás :)
   
 11. woodoo777

  woodoo777 Tag

  Köszönöm, hogy válaszoltál. :)
   
 12. zotyo58

  zotyo58 Állandó Tag

  Nekem meg minden további nélkül lezárták április elején. Semmi értesítés sem akkor sem most, hova kell fordulnom szerintetek, mert az email-jeimre nem is válaszolnak, ki és miért zárta le márciusban a megkezdett portfóliómat? Üdv Z
   
 13. Csillámpor

  Csillámpor Állandó Tag

  Szia!

  Sajnos a kérdéseidre nem tudom a választ.
  De ezt próbáltad már?
  [email protected]
  Vagy esetleg ezt ...
   
 14. zotyo58

  zotyo58 Állandó Tag

  Köszönöm szépen az eportfolio volt eddig, de megpróbálonm a másikat, mivel most a kormányzati hivatal a gazda valószínűleg válaszolnak, mert az educatio.... na nem mondok semmit.
   
  Csillámpor kedveli ezt.
 15. l.kata

  l.kata Állandó Tag

  Sziasztok!Van köztetek olyan,aki 2016-ra jelentkezik minősítésre?
   
 16. totica

  totica Állandó Tag

  Sziasztok! Én is egyszerűsítettet írtam áprilisban. Úgy tudom, hogy 2018-ig kell minősítésre jelentkezni. A vezetőnk szerint, nem kell, majd kijelölnek bennünket.
   
 17. levél1234

  levél1234 Állandó Tag

  2018-ig mindenki maga jelentkezik, nem jelölik ki.
   
 18. totica

  totica Állandó Tag

  Köszönöm a válaszod. [​IMG] Minden év március 30-ig lehet jelentkezni. Szép estét!
   
 19. Radványa

  Radványa Állandó Tag

  Én majd szeretnék, de majd február utolsó hetéig irják ki, hogy ki jelentkezhet a 2016-os minősitésre ,legalább is én igy tudom..
   
  Semostyán Erika kedveli ezt.
 20. woodoo777

  woodoo777 Tag

  Az útmutató alapján minden év április 30-ig lehet jelentkezni, nem március 30-ig.
   

Megosztás