Portfólió készítés

Pálné63 témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2013 November 10.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Figyelj pár oldallal előrébb feltettem az e portfólió oldalait hová hány oldalt kér, szerintem nézd át, segíthet, mert nem minden egyezik azzal amit leírsz. Az e felület csoportprofil 2 oldal.
   
 2. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Gondoltam :) Meg van a véleményem a neteducationról, tiszta üzleti alapon segítenek, és nem is mindig hiteles amit írnak:rolleyes:
   
  Molnár Katalin, domdodom64 és jutchus kedveli ezt.
 3. hraboka

  hraboka Állandó Tag

  Különleges bánásmódot igénylő gyerekek: SNI, BTM, HH, HHH gyerekek, és a Tehetségesek. Lehet választani! Saját csoportodból összeszedsz pár ilyen gyereket (csak egy kategóriából), megírod rájuk a féléves ütemtervet, 2 gyerekre egyéni fejlesztési tervet, amit egyébként is meg kellett csinálni. itt a féléves ütemterven van a hangsúly, mivel nem tudni milyen formátumra és kidolgozottságra gondoltak. Lehet konzultálni a gyógypedagógussal, fejlesztőpedagógussal.
  Szerintem ez is jó, amit Te találtál ki! Lehet "varázsolni"!
   
 4. domdodom64

  domdodom64 Állandó Tag

  :)
   
 5. Lanitama

  Lanitama Állandó Tag

  A tematikus tervet lehet környezetre, énekre, bármire beírni. De célszerűbb valami átfogóbbat. Én ilyet találtam: Beszéd- és vers, drámajáték vers- és prózamondás, beszédgyakorlat, mozgásgyakorlat. Ez egy. Ebbe sok minden belefér. Tantárgycsoporthoz meg lehet anyanyelvi kommunikáció, ének, vagy ábrázolás. A tematikus tervet továbbra is úgy tartom, hogy komplex. Még mindig nem tudom különválasztani az egyes területeket. A komplex tematikus tervhez pedig írom a különféle foglalkozásokat, amik egymásba kapcsolódnak, szóval, azok is komplexek, csak arányában tolódnak valamerre. pl ábrázolás felé, vagy a matematikai tartalmak felé.
   
  Struncili, Vicus 59 és erakucko kedveli ezt.
 6. betti70

  betti70 Állandó Tag

  Hányadikosaid vannak? Milyen tárgyból írod a tervezeteket?
   
 7. Kovicsovi

  Kovicsovi Állandó Tag

  Szerinted érdemesebb oda regisztrálnom? Ki üzemelteti, mert a netedocation most olvastam az elérhetőségét ajánlásként?
   
 8. Kovicsovi

  Kovicsovi Állandó Tag

 9. domdodom64

  domdodom64 Állandó Tag

  IGEN! IGEN! IGEN!:)
   
  borsoderika és erakucko kedveli ezt.
 10. Juszek

  Juszek Állandó Tag

  Tele vagyok ilyen gyerekekkel, nekem nem gond,egyfolytában fejlesztünk, csak nem úgy van dokumentálva, nem elég "átgondolt".Ezért ezeket a dokumentációkat varázsolom most elő. Viszont a többi tagintézményből, akik informálódnak csak egyenlőre, nem tudják elképzelni sem, hogyan készítsék el majd. BTM, SNI 6 éves kor táján, marad a HH ill.HHH. Merthogy amíg az oviban van, nincs nagyon papír. Problémás akkor lesz hivatalosan, amikor nem tud megtanulni írni, olvasni, számolni.o_O
   
 11. llillia

  llillia Állandó Tag

  Sziasztok!
  Hozzátok képest én még sehol sem tartok. Elolvastam az elejétől fogva, de nem világos számomra, hogy nekem kell vhol kérvényeznem a munkaviszony igazolást, vagy ezt a munkáltató igazolja? Biztosan megvan a 14 évem.
  Alapítványnál dolgozom logopédusként. Előre is köszi, ha valaki tudja.
   
 12. Juszek

  Juszek Állandó Tag

  Még az is elófordulhat, hogy a hivatalos Útmutatóhoz itt gyűjtenek anyagot;).Én nem használnék mást, az biztos. Nagyon jók a hozzászólások, hála Nektek:)
   
 13. kros

  kros Állandó Tag

  Az első kérdés az, hogy milyen munkakörben? Alapítványnál lehet sokféleképpen. Ha itt munkaviszonyod van, és az alkalmazásod jellege pedagógus, akkor ez az első fele. A második az, hogy az alapítvány - illetve az általa fenntartott intézmény - kapcsolatban van-e a KIR-rel, ahová fel kellett tölteni a pedagógusok adatait. Másképpen fogalmazva, ahol dolgozol, az közoktatási intézménynek minősül-e?
   
 14. llillia

  llillia Állandó Tag

  Logopédusként dolgozom. Igen közoktatási intézmény.
   
 15. melinho

  melinho Állandó Tag

  Lejjla kedveli ezt.
 16. hraboka

  hraboka Állandó Tag

  Pedagógiai program: Különleges bánásmódot igénylő gyerekek. Mindenkinek el kellett készíteni a programban, hogy ezekről a gyerekekről hogy gondoskodtok, hogy fejlesztitek, ki fejleszti, milyen körülmények között, stb. Az SNI, BTM, HHH, HH adott, róluk van papír, a tehetségeseket ti választjátok ki, a fejlesztési terv szerint. Ahogy erakuckó írta összeszednek pár gyereket, akik a felmérés szerint lemaradtak és őket közösen (csoportprofil) fejlesztik egyéni fejlesztési terv alapján. A tehetséggondozás jobb téma, mert ez most kiemelt!
   
  erakucko kedveli ezt.
 17. domdodom64

  domdodom64 Állandó Tag

  Előrébb sajnos én sem vagyok...De! Szeretnélek megerősíteni, én éppen így gondolkodom, és így fogom megcsinálni!...hacsak az "áhítottútmutató" mást nem kér majd!
   
  Adél71 kedveli ezt.
 18. kros

  kros Állandó Tag

  OK, akkor a főnöködet kérdezd meg, illetve azt, hogy mit rögzített rólad. Elvileg már régen - január közepe körül - ezt véglegesíteni kellett volna. és ha ott jók voltak a rögzített adatok, kaptál volna egy emailt az OH-tól.
   
 19. Lanitama

  Lanitama Állandó Tag

  Szakvizsgád van? Mert, ha van szakvizsgád és megvan a 14 éved is, akkor a munkáltató tud engedélyezni a KIR-ben. Utána az OH-tól kapsz egy e-mailt, azon tudsz regisztrálni. Azután töltheted fel a portfóliódat.
   
 20. kros

  kros Állandó Tag

  HÉÉÉÉ! Csak egy pici bátorítást szeretnék küldeni! Ugyan én általános iskola felső tagozatban, szaktárgyban dolgozom, de megpróbálom az egészet olyan szabadon értelmezni, ahogyan azt csak lehet. Utána a védésnél úgyis az én dolgom lesz, hogy elmondjam, mit és miért csináltam - de a Tiéd is! Ha meg lehet magyarázni, szakmailag helyesnek tartod - akkor az úgy lesz jó!
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás