Pránanadi

moira témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2006 Szeptember 19.

 1. Indilwhen

  Indilwhen Állandó Tag

  Egy másik érdekesség maga az, ahogy ezek a tanfolyamrendszerű tanítások )legyen az keleti avagy karizmatikus) felépülnek. Elvégeztem én is egy efféle rendszerű tanfolyamot és beleláttam, hogy mennyire az emberi szubjetuk pszichológiájára építenek azzal a céllal, hogymegragadják azt, hatást érjenek el. Ez valamiféle "katarzisgyártás", ami e lőre jól megrendezett néhol még spontánnak is álcázott részletekre épül. Valóban neikem mindez mesterkéltnek tünt. Óhatatlanul ha az ember azon kap valakit, hogy ilyen módon manipulálni próbálja igen megorrol és fellázad... :) Éppen ezért ha tehetem mindenkit arra bíztatok, hogy ne másoktól várja a választ arra, hogy kell és érdemes élni, pláne akkor nem ha azok biztosra állítják, hogy megtalálták a Szent Grált :)
   
 2. francisek

  francisek Állandó Tag

  Nem fér bele. de ezt nem is állította senki. Talán a legjobb, ha úgy fogalmazok- segít(het) elindulni egy úton. Hogy elindul-e rajta valaki, az az ő döntése. Ha másik utat választ, hát istenem. A Nadi nem AZ ÚT, hanem egy út. A Kelet beszivárgása pedig nem napjaink jelensége, legalább 200 éves multra tekint vissza.
   
 3. Písz

  Písz Új tag

  Kedves Indilwhen!

  Jómagam is nadis vagyok, és nem akarom megvédeni az irányzatot, mert tudom, hogy nem szorul rá, csupán el akarok oszlatni néhány tévképzetet.

  Számomra az egyik legszimpatikusabb dolog, hogy nyilvánosan (pl apróhirdetésben) nem reklámozzák, nem reklámozhatják. Ezért senki nem ígérget neked olyan dolgokat pránanadi név alatt, hogy életmegváltás, katarzisélmény, Szent Grál, stb... (persze sajnos vannak kivételek, de szerencsére nem ez az általános)
  És Franciseknek pedig igaza van, és ez nem lekezelés akar lenni, de amíg nem ismered belülről, addig nem tudsz róla érdemben nyilatkozni, csak a saját élményeből tudsz meríteni, mely az elmondásod alapján "hatásvadász, katarzisgyártó" volt. Sok út van, a nadi csak egy közülük, van amelyik forgalmasabb, van amelyik nem, van amelyik könnyebben járható, van amelyik nem, de persze van olyan is, ami zsákutcába vezet. És persze nem feltétlenül a legforgalmasabb, vagy a legismertebb út a legmegfelelőbb.
  Lehet, hogy te se a számodra megfelelő utat választottad először, de ez még nem zárja ki, nyiss más irányba.

  És igen tanfolyam. De ebben az esetben ne úgy képzeld el, hogy 2 nap alatt mindent a fejedbe tömnek. Ezt senki nem ígéri! Szerintem olyan ember nincs, aki állíthatja magáról, hogy már mindent tud. Egy tanfolyam csak egy lökés, aztán az igazi tanulás akkor kezdődik, amikor kimész a való világba, és alkalmazod.
  Ja, és senki nem mondja meg, hogy érdemes, hogy kell élni, csak átadják a tanítást, megnyitják előtted az utat, aztán mehetsz szabadon. És csak a pontosság kedvéért nem tanfolyamról van szó, hanem beavatásról, ha esetleg nem egyértelmű a különbség, akkor nyugodtan nézz utána. Ami pedig a titkokat meg a fokozatokat illeti, hát ennek több oka is van. Többek között a módszer tisztasága, védelme érdekében. Én nem ismerek egy magasabb fokozatú nadist sem, akik engem lenéznének, lekezelnének, mert nem vagyok az ő szintjükön, mert már az egyes fokozat is hatalmas ajándék az ember életében. És a titok pedig maradjon csak titok, mert én pl jobban szeretem azt, hogy ha itt az ideje, akkor egyben hallom a mesterem szájából, és nem különböző félinformációk alapján próbálok összetákolni valami torz képet. (ahogy azt sokan teszik)

  Remélem sikerült rávilágítanom pár dologra! További jó haladást az utadon és szép napot kívánok! :)

  Písz
   
 4. Loreley74

  Loreley74 Állandó Tag

  Sziasztok,

  Üdvözlet minden nadisnak és nem nadisnak itt a fórumon!

  Loreley
   
 5. Loreley74

  Loreley74 Állandó Tag

  Az elejétől kezdve elolvastam az öszes hozzászólást, láttam a topic "evolúcióját", mondhatom tanulságos.
   
 6. Loreley74

  Loreley74 Állandó Tag

  Én is foglalkozom nadival, és tudom, hogy azok, akik hozzám hasonlóan ezt (intenzíven) teszik, azok nagyon nagy változáson, személyiségfejlődésen mentek keresztü a pránával való ilyetén találkozásuknak köszönhetően.
   
 7. Loreley74

  Loreley74 Állandó Tag

  Korábban -hasonlóan néhány hozzászólóhoz- én is nagyon rosszul fogadtam a kritikát, illetve az enyémtől különböző véleményeket, de ez is változott, sőt változik még mindig, bízom benne, hogy ez a fajta tolerancia javul majd a fórumon is.
   
 8. zsolt66

  zsolt66 Állandó Tag

  Kedves Embertársaim!

  Kérlek benneteket ne ragadtassátok el magatokat! Biztos mindenkinek meg van a maga tapasztalata, mely az ővé! Érdekes meghallgatni, biztos sok bölcsességet mond a saját igazáról. Ne feledjétek nektek is megvan a saját igazságotok.... Nem biztos, hogy meg kell róla győzni a másikat. Egy tan olyan amilyenné mi tesszük, miként alkalmazzuk....
  Hallgassuk meg a másik véleményét, ha már annyira ki szeretné mondani, fogadjuk el, hogy ez az ő véleménye, és szeressük őt ezért...
  Ha megfigyeliket az ellnekező oldalt az ember mindig "tisztábban" látja, nézi a túlpartot, azán a folyonak ezen az oldalán pedig belesünk a gödörbe... nézzünk szét először a saját partunkon:)

  Mindenkinek szeretetteljes Ölelés!

  Áldás kísárjen Titeket!

  Zsolt
   
 9. Indilwhen

  Indilwhen Állandó Tag

  Koszonom a valaszokat :)
   
 10. Vica31

  Vica31 Új tag

  Kértél tábori képeket,már júliusban küldtem.Csak nem tudtad,hogy én vagyok...
   
 11. francisek

  francisek Állandó Tag

 12. maxiropi

  maxiropi Állandó Tag

  Meg tudná nekem mondani vki, hogy hogyan lehet részt venni egy pránanadi beavatáson Budapesten? Azt értem, hogy mestert kell találni, de hol? Sehol nem találok elérhetőségeket és sehol nem találok olyan valakit, aki megmondaná, hogy én alkalmas vagyok e egyáltalán ennek a tanfolyamnak az elvégzésére, hogy készen állok-e már befogadni ezt a dolgot. Tud nekem vki segíteni?
   
 13. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Szia,
  Alkalmas vagy az elvégzésére. Mindenki az.
  Ha szeretnéd elvégezni és keresed a módját, akkor készen állsz a befogadására is.

  Egyszer régen azt kérdeztem valakitől totál bizonytalansággal, hogy "szerinted én már az úton vagyok?".
  A válasz: ... egy bölcs azt mondta, ha már felteszed ezt a kérdést, már rég az úton vagy... :D

  üdv
   
 14. ZZT

  ZZT Állandó Tag

  Itt is megnézheted: www.prananadi17.hu
   
 15. maxiropi

  maxiropi Állandó Tag

  Köszönöm a segítséget, minden szempontból. A szavait megnyugtattak, hogy jó felé tartok. Még egyszer hálás vagyok és köszönöm...
  Üdv
   
 16. maxiropi

  maxiropi Állandó Tag

 17. David:)

  David:) Állandó Tag

  sziasztok!:) én is nadis vagyok már lassan 3éve, és szeretném a segítségeteket kérni:)
  Szóval engem a leborulás érdekelne a leginkább.
  Hogy ez miről szól, mi a lényege, miért csinálja valaki, és mi a menete, "technikája":)
  Válaszotokat előre is köszönöm, barátsággal: Dávid
   
 18. Indee

  Indee Új tag

  Tulajdonképpen mi is ez az egész? Én még nem hallottam róla!
   
 19. Indee

  Indee Új tag

  Jó lenne, ha valaki megírná, mert csak rébuszokban beszéltek...
   
 20. Indee

  Indee Új tag

  Előre is kösz,ha valaki válaszol! :)
   

Megosztás