Pránanadi

kicsigyikocska

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Mahismardini!

Örülök, hogy itt vagy megint a fórumon. Kérdeztem pár hsz.el ezelőtt, hogy milyen évtizedes megtévesztésről beszéltél, ill. írtál. Tényleg érdekelne, mert minden oldal véleménye, álláspontja fontos ahoz, hogy egy adott témáról kialakuljon valamiféle kép. Az tény, hogy a nadisok nem Buddhisták ( legalábbis ebben az arculatban amiben most létezik ) De! Az is tény, hogy a gyógyítással foglalkozó szerzetesek is szintúgy Buddhisták, mint a többi szerzetes Tibetben. Ha nadiztál-nadizol te is tudod, ismered a történetet. Sajnos a nyugatra elhozott "nadi tanokkal" nem jött el a Budhista tanok csak egy nagyon csekély része. Viszont ez is valami, elég ahoz, hogy az embert elindítsa egy úton. Nekem elég volt. A nadival együtt beszivárgott valami az életembe, ami mind egyre több és több. Azthiszem, hogy olyan mélységben nem leszek Buddhista, mert ebben az életemben nem éppen a megfelelő helyre születtem. Ez ebben a civilizált világban elég nehéz lenne (ha nem lehetetlen) De ahogy írtam is, a magot el lehet vetni, a többi úgy is jön belülről.

A vega dologra is reagálnék. Valaki valamiért valahol megszabott egy időintervallumot, amit be kell tartani az avatások után. Mivel ez egy szabály, hát betartottam. Eszem e húst? Igen, mert a fizikai testemnek egész egyszerűen szüksége van arra az energiára amit ez a fajta táplálkozás ad. Mással nem lehet pótolni. Azt ugye tudod, hogy Tibetben van elég olyan hely ahol egyszerűen nem terem meg semmi, és a Buddhisták is fogyasztják a húst, tojást, felhasználják a bőrt, szőrmét mert ha nem tennék, nem maradnának életben. Szóval nem kell a "kifele mutogatás" a szokásokkal, mindenkinek magában kell ezt elintéznie, függetlenül vallástól, irányzattól.

Szép napot neked, és mindenkinek :)
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
szia, köszi a leveled

a nadi már elég alaposan ki lett elemezve, és nem látom értelmét, hogy újra belemenjek. ha kíváncsi vagy a véleményekre, nézd meg az index fórumot is. mindenről szó esett, nincs értelme újabb vitákat nyitni.

a buddhizmus teljes egészében elérhető nyugaton, nálunk, és lehet gyakorolni a keletitől eltérő társadalmi körülmények között is. A tudat edzése, a káros és romboló érzelmek elcsendesítése a cél, a buddhizmus ehhez módszereket és érveket kínál. Vagyis megtanítja, hogy hogyan tudsz napirendre térni a világ dolgai felett, hogy így egyfajta végső nyugalmat elérhess. Ezeket a módszereket, akárhol is vagy, tudod gyakorolni, mert működnek, társadalomtól függetlenül. Az elme mindenhol ugyanaz, az érzelmek ma is ugyanolyanok, mint 2500 évvel ezelőtt, és mechanizmusainak törvényszerűségei is ugyanazok. Ezeket a törvényszerűségeket tanítja a buddhizmus. Szerintem kicsit kishitű vagy, ha elásod már most magad, hogy "Á, én ezt nem tudom megcsinálni". Elég jó körülmények közé születtél, akármilyen nehéz is, hiszen hallottál a spiritualitásról, buddhizmusról, ezek elérhetőek, van tanító is, csak csinálni kell. Lehet a következő életünkben már annyira sz.r lesz a társadalom, hogy igazi spiritualitásnak hírét sem fogod hallani, hanem minden a pénzről és gépekről fog szólni, vallás néven meg majd kapsz valami rtl-es asztro showt. szóval meg kéne becsülni, hogy most még van lehetőség, és hogy ilyen szerencsés vagy, hogy el is érheted. (nem csak a buddhizmusról beszélek, hanem hinduizmus, ortodox kereszténység, stb. amelyik közel áll hozzád. de semmiképp nem new age. a new age az egyenlő az rtl astro showjával: emberek félrevezetése, hogy a maradék pénzüket is kicsalják tőlük)

a húsevéssel kapcsolatban rengeteg a képmutatás. és figyelembe véve a húsipar kegyetlenkedéseit, a hozamnöveléses gátlástalan és piszkos módszereket (génmanipuláció, gyógyszerezés, amitől betegek lesznek az állatok, és ami betegséget te is beviszel a szervezetedbe), azt hiszem mindenkinek a saját érdeke is, hogy csökkentse vagy ha tudja hagyja ki étrendjéből a húst.
Szerintem kérdezzétek meg ti is, hogy miért kell abban az x napban megállni, hogy nem esztek húst. a fizikai betegségek mellett negatív karma is a húsevés, bár ezt átlag ember a sok egyéb gondja miatt nemigen látja át. de vakon hibát elkövetni is hiba, aminek meg vannak a következményei.
persze tudom, hogy nehéz egyik napról a másikra ilyen döntést hozni, de ha nem is akarjuk, akkor biztos nem fog menni.
belinkelnék néhány videot, de lehet a moderátor kipucolná innen reggelre. mészárszéki felvételek, meg kínai kutyahús kereskedelem,és mosómedve nyúzás (élve nyúzzák őket, a nyúzott állatok halomba dobálva, még élnek, és sírnak). csak azért, mert jó látni, hogy milyen folyamatoknak vagyunk az aktív igénylői a húsevés által. merthogy a mi csirkénk és marhánk stb is így élt és halt meg. ez már nem az a világ, amikor az udvarban nyugisan eléldegéltek az állatok, és a gazdák relatíve kegyesek voltak hozzájuk, kényelmes és többnyire vidám élet biztosítva nekik. ez egy másik világ, ahol telenyomják az állatokat gyógyszerrel, hogy gyorsan megnőjenek a számukra biztosított, saját ürülékükkel vastagon terített 1-2 nm-en, napfényt szinte soha nem látnak, gyakran sebesültek, törött szárnyakkal, lábakkal, megalázottak, folyamatosan bántalmazottak. iszonyat stresszben élnek és halnak. pedig nekik is nagyon hasonló érzelmeik, örömeik vannak, mint nekünk, és hasonlóképp rettegnek a haláltól. csak mondom, hogy nagyjából tudjuk, hogy milyen tetem az, amit a tescoban stb vásárolunk.
ha már vki annyi döntést hoz legalább, hogy faluról veszi az állatot, már azzal is segített egy kicsit, és kevesebbé tette a nagyipari igényt.
persze még lehetne sorolni az összefüggéseket, számos kutatás is rámutatott a húsipar és a hanyatló világ közötti párhuzamra. Ami engem illet, már csak annak is örülök, hogy nem vagyok része ennek. Amúgy én vegetáriánus vagyok, és semmi bajom. Az életet tisztelni kell, ahogy végtelenül hálás vagyok, hogy az én életemet is tisztelik, és lehetőségem van a fejlődésre, és nem ér idő előtti halál.
jó éjt szép álmokat
M
 

mazsi001

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérés-kérdés

Kedves Fórumozók!

II. fokozatú nadis vagyok, a gyermekemmel együtt. Az orvosok, és a tudomány mai állása szerint gyógyíthatatlan betegségekben szenvedtünk. Egy barátnőm ajánlotta a nadit, elmentünk kezelésekre, anélkül, hogy hittünk volna benne. Mivel már sokféle "alternatív" gyógymódot kipróbáltunk, és semmi sem segített, az esélytelenek nyugalmával mentünk - eggyel több, vagy kevesebb már nem számít alapon. Nem szeretnék terjengős lenni, a lényeg, hogy a dokik a fejüket vakargatták egy idő után, hogy nem is értik, mi történt, mert nincs is szükség az előírt kezelésekre, és a leletek tökéletesek!\\m/
Hozzáteszem, hogy mivel a kezelések eredményesnek bizonyultak, elmentünk az I-es, majd a II-es tanfolyamra. Az I-es tanfolyam a fent leírtak szerint nemcsak gyógyulást hozott, hanem az életünkben hol apróbb, hol nagyobb pozitív irányú fordulatokat is - minden esetre ezek nekünk CSODÁK voltak, a hosszú évek gyötrődései, szenvedései után.

A II-es óta azonban NAGYON elbizonytalanodtam, és számos negatív dolog ért és össze-vissza kavarognak bennem a gondolatok.... A mester ugyan felhívta arra a figyelmet, hogy várható az érzelmi hullámvasút, és vártam is türelemmel, elvárások nélkül. Mostanra viszont már egyértelművé vált, hogy sokkal komolyabb dolgokról lehet szó, és ÉRZEM, HOGY VALAMI NAGYON NEM JÓ....

Anélkül, hogy a részletekbe belemennék, inkább egy hasonlattal érzékeltetném a lényeget: Egy kedves ember útmutatást ad, és megtanít arra, hogyan érheted el vágyaidat és változtathatod meg az életed. Mivel szorgos tanítvány vagy, ajándékba kapsz egy olyan csodás 5 csillagos hajóutat, amire álmodban sem gondoltál. Az út közben számos fantasztikus dolgot tapasztalsz, a problémákat sikerül megoldanod, nagyszerűen érzed magad. Aztán a hajó, amin utaztál, egyszerre elsüllyed, a sokféle, más-más irányzatot követő utas hív a mentőcsónakba, de te nem mész. A tanítód szerint ne kételkedj, az a helyes út, amit eddig is követtél, hiszen megváltoztatta az életed, tehát bízol benne és a tanításában! Miközben megmagyarázhatatlanul, de ÉRZED, hogy nagy baj lesz. Akik nem a mentőcsónakot választották, már mind meghaltak körülötted, te a tengerben kapálózol, látod körülötted a cápákat, amelyek közül az egyik már le is harapta az egyik lábad, miközben az jár a fejedben: Ez egy próbatétel? Vagy egyszerűen "csak" nem a helyes utat választottam...?

Lehet, hogy ostobának tartjátok a hasonlatot, de ez jutott eszembe a helyzetem érzékeltetésére. Egy percig sem gondoltam, hogy a naditól majd csak csupa öröm, móka, kacagás lesz az életem, csakhogy pillanatnyilag éppen a tengerben kapálózom, cápák körülöttem....

Sajnos, a mesteremtől személyesen nem tudok tanácsot kérni, e-mailben pedig nem igazán válaszol. Próbáltam az interneten is utánajárni, mi lehet a baj, de amiket olvastam, attól még inkább elbizonytalanodtam, sőt meg is ijedtem...Ezért kérném a segítségeteket, javaslatotokat - természetesen a szabályok betartásával.

Kérlek, jelezzétek felém, hogy terhelhetlek-e Benneteket a felmerült kérdéseimmel (nem kevés van!)

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is!
 

kicsigyikocska

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Mahismardini!

Visszaolvastam, szinte már az egész fórumot elolvastam, de nem találtam konkrét választ. De haggyad is :) ezzel nem változna már semmi sem, ha megtundák erről vagy arról valamit.

Szóval a buddhizmus gyakorlását nem úgy értettem, hogy "á ez nekem nem megy mert hogy rosz helyen vagyok" hogy ez lehetetlen. Én is tudom, hogy egyáltalán nem az. Ebben a vallásban viszont lássuk be, hogy egyszerűen kell az a nyugodt, "ingerszegény" környezet ahoz hogy azt a legnyagyobb mélységéig gyakorolni tudjuk. Nagyon sok mindent lehet belőle használni, mint ahogy te is írtad, de ott már nem egyezik a kettő, azaz hogy valaki gyakorolja a buddhizmust vagy buddhista. Ezt így értettem, magamra nézve is. És itt sorolhatnám az okokat, amire szintén lehetne is reagálni, hogy "persze a kifogások" de attol még itt vannak ( gyerekek, család, munka...stb ) Szóval itt "nyugaton" ezt szerintem tényleges mélységében gyakorolni nem lehet. Lehetne, de az már annyi lemondással járna, ( legalább is számomra, itt és most ) hogy már nem csak az én életem változna, hanem a családomé is. Bár lehet nem is lenne baj :).

A húsevésről még annyit, hogy tudatában vagyok annak, hogy negativ karma, gyilkosság stb.. azt is tudom, hogy miért kell az a bizonyos 21 nap. Viszont az, hogy valaki falurol vegyen eztazt annak nem látom értelmét. Értem én, hogy az élete, halála "szebb" mint a nagyüzemben, de ha gyakorlod a buddhizmust akkor tudod, hogy nincs okozat ok nélkül. Ha egy élőlény így múlik el, annak oka van! Ahoz, hogy ez létrejöjjön, viszont kellek "én" is, azaz aki megeszi! Ez az a bizonyos körforgás ami még nagyon hosszú ideig meg lesz, mert nagyon sokat kell még fejlődnünk. Minden léleknek.

Sajnos az "astro show"-al kapcsolatban is igazad van. Sajnos a nadi is egy ilyen "elferdült, gyere fizess és Jézust csinálunk belőled" történet kezd lenni. Érzem én is benne az anyagiasságot, elég keményen. Viszont van egy olyan oldala is, mely előtt maximális tisztelem van, és ez az a része ami engem megfogott és elindított egyfajta úton. Előzőből fakad a nagyképűség, az én több vagyok a másiknál, nekem ennyi fokozatom van, stb.... én én ÉN! Valószínű ez lehet abban a történetben is amit kérdeztem tőled és írtad, hogy olvassak vissza. Sok "mester" ilyen képmutatással tanít ezek szerint. Bár nagyon remélem, hogy nem, illetve vannak akik nem.
Alapjában ez a "new age" nem volt egy ferde vonalú valami, hiszen ezt az az ember aki úgymond "kihozhatta" Tibetből, 18 éven keresztűl tanulta olyan szerzetesektől, akiknek ez a fajta gyógyítási módszer (sok más egyéb természetes gyógymód mellett) a "feladata" ott Tibetben. De én úgy érzem azzal, hogy ez az "európai" ember kezébe került, már el is kezdett az egó és az anyagi világ felé ferdülni. Szóval van benne sok jó, sőt az egész egy nagyon jó dolog, de nem szabad gyakorlása, tanulása közben engedni az egónak. Sokkal-sokkal több ez, minthogy egy-egy tanfolyamon ezt át lehessen adni. Alázattal, tisztelettel kell vele bánni, akár a Buddhizmussal és megnyilik az az oldala ami valójában ennek a módszernek a tényleges mondani-tanítani valója. De ehez magunkal és a többi lénnyel is így kell bánni :)

Szép napot neked és mindenkinek :)
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
Kedves Fórumozók!


Kérlek, jelezzétek felém, hogy terhelhetlek-e Benneteket a felmerült kérdéseimmel (nem kevés van!)

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat előre is!
a prananadi egy zsákutca, sok igazi buddhista Láma is megmondta, hogy csalás és veszélyes. a "próbatételes" dolog megtévesztés, mint minden amit igazi vallásokból kölcsönöz a nadi, hogy a hitelesség látszatát keltse. lépj ki, és oldd meg a problémáidat magad, vagy keress igazi tanítókat. ne ijedj meg, hanem lépj ki mielőbb, és higgy a saját potenciális erődben. a Buddháknak sincs ereje az emberek akarata felett, ezért is csak tanítanak és érvelnek. de ez egyben azt is jelenti, hogy semmilyen más lénynek sincs hatalma feletted, ha te nem akarod. az akaratod használd helyes döntések meghozatalára. jogod van az életeddel azt tenni, amit akarsz. bízz magadban, és ne félj. a kulcs hogy ne félj, nincs is mitől, nincs mit nyerni és veszíteni sem. az egész csak képzelet, és ragaszkodás. ha fel tudsz adni dolgokat, akkor nem ragaszkodsz semmihez sem, onnantól kezdve pedig nem lehet megfélemlíteni. és ne foglalkozz a sok okostojással. az ő életük mennyire van rendben? vajon képesek meghaladni a saját korlátaikat, vagy csak dumálnak a vakvilágba. ne higgy az ilyeneknek, hanem kövesd azt amit a becsületed diktál.
(bocs, nem szoktam köntörfalazni, hogy de lehet hogy a nadi jó, meg hogy megvan a pozitív oldala bla bla bla. nem. a jó hazugság az, ami sok igazság közé van elrejtve. aztán csak a végén tudja meg a sok gyanútlan, hogy az a kis hazugság milyen durva torzulásokat okozott, és hova juttatta őket. ha a lelkiismereted és az etikai érzéked, morálod, logikád, ép eszed meg minden porcikád tiltakozik, akkor azt vedd intő jelnek és fuss)
 

kicsigyikocska

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia mazsi001!


Ha megtisztelsz minket a kérdéseiddel, nagyon szívesen válaszolunk, segítünk (szerintem írhatom ezt többes számban) talán tudunk is valamit adni, amit felhasználhatsz az utad megtalálásához.

Szép napot :)
 

kicsigyikocska

Állandó Tag
Állandó Tag
a prananadi egy zsákutca, sok igazi buddhista Láma is megmondta, hogy csalás és veszélyes. a "próbatételes" dolog megtévesztés, mint minden amit igazi vallásokból kölcsönöz a nadi, hogy a hitelesség látszatát keltse.


Tényleg nagyon szeretném tudni, hogy miért zsákutca?
Mi benne a csalás és veszélyes?
Mi az a próbatételes dolog amire gondolsz?
Ezt nagyon szeretném, ha bővebben leírnád, mert tényleg nem tudom, hogy ezzel mit szeretnél mondani.:confused:
 

kicsigyikocska

Állandó Tag
Állandó Tag
Elolvastam az összes hozzászólásod és az oda tartozó válaszokat is. Fenti kérdéseim tekíntsd tárgytalannak. :)



mazsi001


Amit kaptál választ, arra nem reagálok, viszont egy gondolatot engedj meg:

"...egy igazi mester nem mond konkrét irányt, bölcsen mosolyogva utat mutat és ezt szeretettel, érted teszi..."
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
husi

szia, köszi a leveled

a nadi már elég alaposan ki lett elemezve, és nem látom értelmét, hogy újra belemenjek. ha kíváncsi vagy a véleményekre, nézd meg az index fórumot is. mindenről szó esett, nincs értelme újabb vitákat nyitni.

a buddhizmus teljes egészében elérhető nyugaton, nálunk, és lehet gyakorolni a keletitől eltérő társadalmi körülmények között is. A tudat edzése, a káros és romboló érzelmek elcsendesítése a cél, a buddhizmus ehhez módszereket és érveket kínál. Vagyis megtanítja, hogy hogyan tudsz napirendre térni a világ dolgai felett, hogy így egyfajta végső nyugalmat elérhess. Ezeket a módszereket, akárhol is vagy, tudod gyakorolni, mert működnek, társadalomtól függetlenül. Az elme mindenhol ugyanaz, az érzelmek ma is ugyanolyanok, mint 2500 évvel ezelőtt, és mechanizmusainak törvényszerűségei is ugyanazok. Ezeket a törvényszerűségeket tanítja a buddhizmus. Szerintem kicsit kishitű vagy, ha elásod már most magad, hogy "Á, én ezt nem tudom megcsinálni". Elég jó körülmények közé születtél, akármilyen nehéz is, hiszen hallottál a spiritualitásról, buddhizmusról, ezek elérhetőek, van tanító is, csak csinálni kell. Lehet a következő életünkben már annyira sz.r lesz a társadalom, hogy igazi spiritualitásnak hírét sem fogod hallani, hanem minden a pénzről és gépekről fog szólni, vallás néven meg majd kapsz valami rtl-es asztro showt. szóval meg kéne becsülni, hogy most még van lehetőség, és hogy ilyen szerencsés vagy, hogy el is érheted. (nem csak a buddhizmusról beszélek, hanem hinduizmus, ortodox kereszténység, stb. amelyik közel áll hozzád. de semmiképp nem new age. a new age az egyenlő az rtl astro showjával: emberek félrevezetése, hogy a maradék pénzüket is kicsalják tőlük)

a húsevéssel kapcsolatban rengeteg a képmutatás. és figyelembe véve a húsipar kegyetlenkedéseit, a hozamnöveléses gátlástalan és piszkos módszereket (génmanipuláció, gyógyszerezés, amitől betegek lesznek az állatok, és ami betegséget te is beviszel a szervezetedbe), azt hiszem mindenkinek a saját érdeke is, hogy csökkentse vagy ha tudja hagyja ki étrendjéből a húst.
Szerintem kérdezzétek meg ti is, hogy miért kell abban az x napban megállni, hogy nem esztek húst. a fizikai betegségek mellett negatív karma is a húsevés, bár ezt átlag ember a sok egyéb gondja miatt nemigen látja át. de vakon hibát elkövetni is hiba, aminek meg vannak a következményei.
persze tudom, hogy nehéz egyik napról a másikra ilyen döntést hozni, de ha nem is akarjuk, akkor biztos nem fog menni.
belinkelnék néhány videot, de lehet a moderátor kipucolná innen reggelre. mészárszéki felvételek, meg kínai kutyahús kereskedelem,és mosómedve nyúzás (élve nyúzzák őket, a nyúzott állatok halomba dobálva, még élnek, és sírnak). csak azért, mert jó látni, hogy milyen folyamatoknak vagyunk az aktív igénylői a húsevés által. merthogy a mi csirkénk és marhánk stb is így élt és halt meg. ez már nem az a világ, amikor az udvarban nyugisan eléldegéltek az állatok, és a gazdák relatíve kegyesek voltak hozzájuk, kényelmes és többnyire vidám élet biztosítva nekik. ez egy másik világ, ahol telenyomják az állatokat gyógyszerrel, hogy gyorsan megnőjenek a számukra biztosított, saját ürülékükkel vastagon terített 1-2 nm-en, napfényt szinte soha nem látnak, gyakran sebesültek, törött szárnyakkal, lábakkal, megalázottak, folyamatosan bántalmazottak. iszonyat stresszben élnek és halnak. pedig nekik is nagyon hasonló érzelmeik, örömeik vannak, mint nekünk, és hasonlóképp rettegnek a haláltól. csak mondom, hogy nagyjából tudjuk, hogy milyen tetem az, amit a tescoban stb vásárolunk.
ha már vki annyi döntést hoz legalább, hogy faluról veszi az állatot, már azzal is segített egy kicsit, és kevesebbé tette a nagyipari igényt.
persze még lehetne sorolni az összefüggéseket, számos kutatás is rámutatott a húsipar és a hanyatló világ közötti párhuzamra. Ami engem illet, már csak annak is örülök, hogy nem vagyok része ennek. Amúgy én vegetáriánus vagyok, és semmi bajom. Az életet tisztelni kell, ahogy végtelenül hálás vagyok, hogy az én életemet is tisztelik, és lehetőségem van a fejlődésre, és nem ér idő előtti halál.
jó éjt szép álmokat
M

halihó!
A dalai láma is eszik húst. Tudtommal egy buddhista is ehet húst, ha az állatot nem kimondottan az ő kedvéért vágják le. Szerintem is kell, persze csak módjával. Persze lehet élni hús nélkül is, de nehéz összehozni, hogy minden szükségset bevigyél. Az ember mindenevő "állat", a fogazata is ilyen (tudom, fogorvos vagyok). Kiakadtam, mikor a "Testkontroll"-ban az írták, hogy az ember fogazat növényevő.
Most meg ez a "lúgosítás" mánia........
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
Jó reggelt!

A Dalai Láma minden kolostorban betiltotta a húsevést, és a Karmapa is kérte minden követőjét, hogy tartózkodjon a húsevéstől. Ennek szerintem meg van az oka. Ezek a lények nagy előrelátással rendelkeznek, és tisztán látják a láncreakciót, amit a húsevés okoz. A Dalai Láma orvosa tanácsára eszik húst. Hogy pontosan miért, azt nem lehet tudni. Ő a nyilvános tanításokon azt mondja, hogy mert besárgult, epe baja volt 20 évnyi vegetariánusság után. Ezért javasolta az orvos, hogy egyen húst. Vannak akik azt mondják, hogy a hús egy nehéz energia, és ez segít Őszentségének, hogy köztünk maradhasson, és ne távozzon a tiszta fénybe. De ha ez a része nem is lenne teljesen igaz, az biztos, hogy ő ezt együttérzésből teszi, és az, hogy él és közöttünk van, az a mi érdekünk. Mivel ő egy Buddha, gyakorlatilag neki teljesen mindegy, hogy hol van, ha marad, akkor azért marad, hogy segíthessen bennünket. Ugyanakkor neki meg van az a képessége, hogy az elhunyt állat lelkét magasabb vagy szerencsésebb születésbe segítse, amire mi képtelenek vagyunk. Tehát az állat jól jár azzal, ha Őszentsége testének egészségéhez járul hozzá.


Chatral Rinpocse is valami ilyet írt:

"Az igaz, hogy van néhány megvalósult lény, aki a bizonyos meditációkkal nyert természetfeletti erőkkel képes állatokat a halálból feléleszteni, és segíteni nekik magasabb születést vagy megvilágosodást elérni úgy, hogy húsából elfogyaszt egy kicsit, de ezt nem létfenntartásból teszi, hanem csupán az állat segítése céljából. Nekem személy szerint nincs ilyen erőm, és ezért soha nem is eszek húst. A hús étrendszerű fogyasztása egészen más, mint ha azért eszik valaki húst, hogy természetfeletti erőkkel egy lényt megszabadítson. Én csak egy átlag gyakorló vagyok, akinek tényleg nincsenek ilyen képességei. Tehát ha húst eszek, az ugyanolyan húsevés, mint ha te vagy bármelyik más világi ember enne húst. Bűnt követnék el, és negatívkarmára tennék szert. Nem játszom meg, hogy speciális erőim lennének, és így eszek húst. Egyszerűen elkerülöm a húsevést úgy ahogy van."

"Sok theraváda és Mahajána szöveg szól arról, hogy nem szabad húst enni. Van egy vadzsrajána szöveg is, ami ugyanezt mondja, hogy nem szabad húst és alkoholt fogyasztani. Emiatt én Sákjamuni Buddha útmutatását követem. Vallásos ember lévén, én nem veszek magamhoz húst vagy alkoholt, és ugyanakkor próbálom más embereknek is mondani, hogy ne fogyasszák ezeket a dolgokat. Ezek az én okaim - csak próbálok másokat is motiválni. 47 éves voltam, amikor Bodhgajába mentem, és fogadalmat tettem minden Buddhának és Bodhiszattvénak, hogy elhagyom a húst és az alkoholt."
(Chatral Rinpoche’s
Steadfast Commitment to Ethics
By Zach Larson - guglival így megtaláljátok az egész szöveget.)

egy másik nagyon szép szöveg Chatral Rinpochétől:

Chatral Rinpoche
Leborulok a Láma, Buddha Amitajusz, és a gyakorló Bodhiszattvák előtt.
Röviden leírom az állatok elengedéséből és életük megmentéséből származó hasznokat.

Hogy megvédjünk minden állatot a lemészárlástól vagy bármilyen halálos veszélytől,
Teljesen tiszta motivációval és magaviselettel
Ez kétséget kizárólag olyan gyakorlat, amit
Sákjamuni Buddha minden követőjének fel kell vállalnia.
Számos szútra, tantra és kommentár írja le részletesen azokat az előnyöket, melyekhez ezáltal juthatunk,
És számtalan tanult és megvalósult indiai és tibeti mester
Hangsúlyozta a lények segítésének értékét és fontosságát.
Még az alap járműben is kerülik a másoknak való ártást,
A mahajánában ez a Bodhiszattva fejlődésének kifejezett gyakorlata,
És a titkos mantrában a ratna család alapvető szamajája.
A mögöttes érvek pedig a következők: ebben a világban
Semmi sem olyan kedves valaki számára, mint a saját élete,
Ezért nincs nagyobb bűntény az élet elvételénél;
És nincs olyan függőn keletkező erény, mely nagyobb érdemet hozna,
Mint az élőlények megóvásának és életük megmentésének tette.
Ezért boldogságot és jót kell kívánnod,
Gyakorold ezt a legfelsőbb ösvényt,
Mely bizonyítva van az iratok és az érvelés által,
És mentes akadályoktól és potenciális veszélyektől.
Gondolj a saját testedre, majd ezt példaként tekintve
Kerülj el minden olyan tettet, mely árthat másoknak.
Tegyél meg mindent, hogy egy élőlényt – madarakat, halat, szarvast, marhát, vagy akár egy apró bogarat se ölj meg,
Hanem inkább törekedj az életük megóvására,
Védelmet kínálva nekik minden félelemmel szemben.
Az ilyen tettből származó haszon elképzelhetetlen.
Ez a legjobb gyakorlat saját hosszú életedért,
És a legnagyszerűbb rituálé az élőkért és az eltávozottakért.
Ez a legfőbb gyakorlatom, amelyet mások szolgálatáért végzek.
Ez eloszlat minden külső és belső csapást vagy akadályt,
Mindenféle erőfeszítés nélkül, spontán módon kedvező körülményeket teremt;
És ha a Bodhicsitta nemes tudata inspirálja,
És felajánlással és tiszta törekvésű imával végzik,
Akkor ez tökéletes megvilágosodáshoz,
És a saját és mások javának beteljesüléséhez fog vezetni –
E felől egészen biztos lehetsz!
Azok, akiknek tudata hajlamos az erényre és érdemes cselekedetre,
Azoknak meg kell tiltaniuk a vadászatot és halászatot saját birtokukon.
Vannak madarak, különösen az olyanok, mint a libák és a darvak,
Akiket karmájuk állandó vándorlásra kényszerít,
Így ősszel délre szállnak, tavasszal északra.
Olyankor a repülésükkel járó erőfeszítéstől való kimerültségükben,
Vagy mert eltévedtek, arra vannak kényszerítve, hogy leszálljanak,
Csüggedten, tele félelemmel és feszültséggel. Amikor ez történik, akkor
Nem szabad kövekkel dobálni vagy lődözni őket,
Sem megölni vagy egyéb más módon ártani nekik.
Ehelyett védelmezd őket, hogy újra könnyen repülhessenek.
Az érző lényekkel való törődés és az irántuk való szeretet kétségbeejtő helyzetekben,
Azokkal, akik védelem híján vannak,
Épp annyi érdemet hoz, amennyit az ürességen együttérzéssel, mint annak magjával történő meditáció.
A dicső Atísa megmondta, hogy a lámák, hivatalnokok, szerzetesek, szerzetesnők, férfiak és nők, terjesszék ki befolyásukat és tegyenek meg hatalmukkal mindent azon helyeken, melyek felett felügyelettel bírnak, hogy engedjék szabadon az állatokat, és mentsék meg az életüket,
Miközben másokat is erre bátorítanak.
Mindazon helyeken, ahol ezt megtették,
Csökkenni fognak a betegségek az emberek és a jószágok között,
A termés gazdag lesz, és az élet hosszú.
Mindenki bőséges boldogságot és jólétet fog élvezni,
És a halálkor elengednek minden zavaros tapasztalatot,
Mielőtt kitűnő újjászületést találnak a magasabb birodalmakban.
Végső soron nincs kétség afelől, hogy mindez könnyen elvezethet valakit oda,
Hogy megtalálja a felébredés legfelsőbb és tökéletes állapotát.
Dr.Dordrak kérésére reagálva, aki tiszta selyemsálat és száz nepáli rúpiát ajánlott fel,
Az, akit Chatral Sangye Dorjénak hívnak,
Aki folyton azon van, hogy életeket mentsen meg,
Spontán mód írta, ami a tudatában megjelent.
Ezen érdemek által, minden érzőlény
Jusson a megvilágosodott tettek gyakorlására.
Mamakoling samanta!
 

szintmérő

Állandó Tag
Állandó Tag
A pránanadiról hallatni, nem káros magának a pránanadinak sem, annyit, hogy létezik, hogy oktatják, hogy mire való, szerintem terjesztendő a megismerés lehetősége, semmi olyan nem hangzott el, amivel ártott volna moria.
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
A pránanadiról hallatni, nem káros magának a pránanadinak sem, annyit, hogy létezik, hogy oktatják, hogy mire való, szerintem terjesztendő a megismerés lehetősége, semmi olyan nem hangzott el, amivel ártott volna moria.

gondolom akkor most megy moria zaklatása.... hát az elég durva. szerintem sem baj, hogy van ez a fórum. mindenkinek joga van tudni dolgokat. ha nem moria, más biztosan megnyitotta volna. vagy én, vagy vki más. előbb-utóbb megtörtént volna. moria jószándékkal tette.
 

mazsi001

Állandó Tag
Állandó Tag
Kérdések

Kedves Fórumozók!

Köszönöm szépen a lehetőséget a kérdéseim feltevésére, illetve a meglátásaim közzétételére, kérlek Benneteket, írjátok le véleményeteket, javaslataitokat, tapasztalataitokat.

1. Úgy tudom, hogy a nadi egy gyógyító módszer, egy energetikai rendszer a sok közül. Az Univerzumban már meglévő energiát használ a különböző energia blokkok oldására, amelyekkel bekövetkezik/het/ a gyógyulás. Ez így rendben van?

2. Ugyanúgy, mint az élet számos más egyéb területén itt is avatásokkal jutunk egyre magasabb szintekre, vizsgát kell tenni. Olvastam a gyógyító lámákról: őket is avatták, amikor alkalmasak lettek rá, illetve ha bizonyos próbákat kiálltak.Jól tudom?

3. Megértem, hogy miért titkos a tan - szerintem M.o-n már így is kezd "elferdülni", azt is, hogy a kérdéseinkre miért csak korlátozott választ kapunk (nem vagyunk még a megfelelő szinten). Azt viszont nem látom be, miért nem tudhatom hogy HOVÁ VEZET MINDEZ???A tanítás titkos módszereinek, és részleteinek megismertetése nélkül, természetesen.

4. Előfordult, hogy nadis társam kérdezett valamit,a válasz pedig a mestertől: "Mert én azt mondtam!" Miért? (még a gyerekeknek is választ adunk a kérdésekre - a megfelelő szintjén!) Elnézést kérek, de ez engem nagyon emlékeztet Valakire. Úgy lesz, ahogy szeretnéd, segítek mindenben, mindent meg is bocsájtok, egyetlen dolgod van: higyj bennem. Miért? Mert Ő azt mondta...

5. Elgondolkoztam ezen a titkosságon, és mint írtam, valahol megértem. DE: az pl., hogy ez egy kb.7000 éves tan, arra mi a bizonyíték? Az, hogy: "mert én azt mondtam"?

6. Ha 7000 évből pár ezerig ez kiválóan működött, akkor miért lett szükség egyéb módszerekre, illetve gyógyszerekre, orvosokra.....?

7. Ha olyan kiválóan működött a gyógyító lámák tevékenysége, akkor miért volt az eredeti helyen akkora a halálozás, és a betegségek terjedése...?

8. Megkérdeztem a mesteremtől is, de nem kaptam választ: A Dalai Lámát gyógyították gyógyító lámák, még elmenekülése előtt is. És ezzel a módszerrel ugyebár súlyos betegségeket "tüntetnek el", akkor Őszentsége vajon miért visel szemüveget? Nincs olyan, aki meg tudná gyógyítani a szemét???????

9. Úgy hallottam, hogy P.J.-nek hallókészüléket kell viselnie. Igaz ez, és ha igen, akkor a M.o.-i legfőbb gyógyító mesterünknek vajon miért van hallókészülékre szüksége?Ez nem ellentmondás????

10. Mint írtam, a betegségeinkből kiválóan kigyógyultunk a kezelések és az I-es hatására,mert ez egy gyógyító módszer. A II-es tanfolyamon azonban megtudtuk, hogy az energiát nemcsak gyógyításra lehet használni - de csak jó dolgokra. (ezt is "csak" a mester mondta, tehát bizonyítva nincs, vagy elhiszed, vagy nem) Van-e valami MÁS is, amit az avatásokkal kaptunk, illetve valami, amit az energiával együtt behívunk?

11. Önmagában az energia adása szerintem nem lehet veszélyes dolog, nem nyúlkálnak a testünkben, mindvégig tudatunknál vagyunk, tehát mentális manipuláció sem lehet. Az egészségünk tehát rendbe jött, de a II-es tanfolyam után olyan, mintha az energián kívül valami más is átrendezgetné az életünket - nagyon nem jó irányba. Kezdődött azzal, hogy csak és kizárólag magamat tudtam kezelni. A többi dolog nem ment, mert az "eszköz" egy idő után egyszerűen nem működött, meg sem moccant, tehát már a kérdéseimet sem tudtam feltenni. Amíg működött, addig pedig mindennek pont az ellenkezője történt...Vajon miért? (A mesteremnek írásban feltettem a kérdéseimet. Válasz:légy türelmes, és ne legyenek elvárásaid.) Volt-e valakinek hasonló tapasztalata?

12. Az elvárással kapcsolatban: kövezzetek meg, de én úgy gondolom, ha az I-es tanfolyam után kiváló eredményeket értünk el az egészségünk terén, akkor a II-es után joggal várom el, hogy az legalábbis nem romlik meg újra. Pedig a saját esetemben most ez történik "szép" fokozatosan, a gyermekemnél szerencsére NEM.(ő szenvedett súlyosabb betegségben)

13. A VII. fokozatig ismertették egy-egy mondatban, hogy melyik fokozatnál, mire irányul a gyógyítás elsajátítása.(és ezekben benne van az összes szerv és szervrendszer)AKKOR TEHÁT A VIII. FOKOZATTÓL KEZDVE VAJON MIRE IRÁNYUL A TANÍTÁS, HA NEM A GYÓGYÍTÁSRA????MIÉRT NEM TUDHATJUK, HOGY VOLTAKÉPPEN HOVÁ VEZET EZ????

14. Úgy tudom, nem vallás a nadi, el is mondják, hogy minden vallás mellett megfér, alkalmazható. Ez idáig OK, pl. Jézus is kézrátétellel gyógyított. A buddhista tanokat azonban mégis emlegetik, nem is kevésszer. Ez a nadi "eredeti" származási helyének tudható be?

15. Nem vallás ugyan, és keresztények is gyakorolhatják a módszert, az előző életek ideológiáját azonban mégis ráerőltetik mindenkire. Hogy is van ez akkor?

16. Van egy VII. fokozatú mester, aki engem is kezelt már, és nagyon jó fej, nagy tudású ember. Tudtommal a nadi nem a pénzről szól, a kezelésekért nem szabad pénzt kérni, és nem is a meggazdagodás a céljuk a gyógyítással. Nos, legnagyobb döbbenetemre ez a VII. fokozatú mester maga mondta el, hogy bizony jobban keres a nadival, mint a fő foglalkozásával, másként nem is tudott volna nyáron a nadis mesterekkel Nepálba utazni.(elárulta, hogy kb.1.200.000,-Ft-ba került az út) Most akkor a terembérleti díjak és a kezelésekért "elfogadott" összegek akkor mégsem csak az "éppen elég a rezsire, meg a költségekre" kategória...Most akkor mi az igazság ezzel kapcsolatban?

Kedves Fórumozók!Alapvetően tehát az a problémám, hogy egyfelől van bizonyíték, hogy működik a nadi, másfelől nincs rá bizonyíték, hogy ez csak jót okoz...Rettenetesen ostobának érzem magam, amiért elhomályosított az a boldogság, hogy a gyerekem gyógyulásnak indult, ezért nem tájékozódtam előbb a nadiról! A másik dolog, és legfontosabb: iszonyú lelkiismeret-furdalásom van amiatt, hogy esetleg olyan dologba rángattam bele a gyermekemet is, amellyel esetleg a későbbiekben nagyobb baj történik!

Kedves Fórumozók! Egyenlőre ennyi, amennyiben sikerül megvilágítanotok a fejemben lévő homályos zavart, akkor folytatom a kérdések feltevését!:confused:

Ja, igen! Majd' elfelejtettem: kérlek Benneteket, a válaszokat ne tudjátok le azzal, hogy ez próbatétel, vagy karmikus oka van, mert ezek csak újabb homályokat okozó válaszok...

NAGYON NAGYON KÖSZÖNÖM MINDNYÁJATOKNAK A VÁLASZOKAT!
 

mazsi001

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Mazsi!

Őszentsége vajon miért visel szemüveget? Nincs olyan, aki meg tudná gyógyítani a szemét???????


:D :D :D :D :D

http://onmegvalositas.hu/blog/aurora/miert_van_szemuvege_dalai_lamanak

Bocsi, ADMIN az off-topicért és a külső hivatkozásért(benne hagyható?), de ez annyira ide vág... A fenti oldalon és ment meg még néha most is megy a vita erről a témáról...

Szia Tour_guider!

Köszönöm szépen a linket, elgondolkodtatóak az ott olvasottak...:))))Nem különben a priviben írt leveled is, amellyel segítettél. Azt hiszem, megpróbálom átértékelni a dolgokat.

Minden esetre igazad van, tényleg: érdekes, hogy amíg csak a szimpla történetünket írtam le, kaptam válaszokat. Amikor viszont már a konkrét kérdéseimet tettem fel: hosszú és néma szünet. (Téged kivéve persze) Pedig, ahogy olvastam, itt magasabb fokozatú nadisok is vannak...
Kettő dolog jutott erről eszembe:
1. Van valahol a szekrényben egy póló, amelyre a következő feliratot nyomtatták: "ÉRTEM ÉN, CSAK LESZ@ROM!";)
2. Nyáron jártunk a nadi táborban, kettesben a gyermekemmel.Sűrű sötétség volt, mire késő este odaértünk. Tömegnyomor volt, a sátrak egy méterre egymástól, világítás nuku, az elemlámpánk kis idő múltán lemerült, és mivel új volt a sátor, rettentően bajlódtunk az összerakásával.Minden nadis KEDVESEN, SZERETETTEL TELVE jól megnézett bennünket, ahogy kínlódunk, majd továbbmentek, vagy elvonultak aludni.Egy valaki még sajnálkozott is! Ennyit a segítségről, meg a szeretetről...:D:D:D
Először meghökkentem, aztán rájöttem, hogy nyilvánvalóan bennünk van a hiba...ahogyan a kérdéseimet illetően is...

Még egyszer: köszönöm a leveledet!
 

kicsigyikocska

Állandó Tag
Állandó Tag
1
Szerintem is rendben van így, ahogy leírtad. Amennyire tájékozódni tudtam az elmúlt 15 évben, mindenhol és mindenkitől arra a válaszra jutottam, hogy ez az energia egy egyetemes dolog és ezt használja, áramoltatja mindenféle energetikai módszer (Reikitől a Nadin át a Chi-Kungon keresztül… sorolhatnám)
2
Ezt leellenőrizni nem lehet, hacsak valaki nem olyan szerencsés és van-volt alkalma részt venni egy ilyenen (mármint ott Tibetben, vagy bárhonnan is származik a dolog) DE! Pont ez miatt badarság az ellenkezőjét állítani is, hiszen addig amíg egy élő ember ezt a szemedbe nem mondja, hogy ő itt vagy ott ezt és ezt élte át, vagy éppen nem élte át, addig mindig kételyeid lesznek! Ezt hívják úgy, hogy HIT!
A próbatételekre nem tudok mit mondani, nem értem a kérdést, hacsak nem a 21 naposra gondolsz
3
Egyik vallásban (tudom, hogy ez nem az, csak példa) sem tudod, hogy hová vezet mindez! Ahogy haladsz benne előre, egyre több fény derül dolgokra, hogy milyen előnyökkel jár a buzgó gyakorlás. És itt lehetne sorolni a megvilágosodástól kezdve a mennyek országába való bejutáson át a …… De legyen bármilyen „földi” dologról szó, akár egy szakmát kezdesz tanulni vagy bármi más dolgot, akkor is csak felületesen tudod előre azt, hogy hová is vezet. Sajnálattal olvasom, hogy a mestered nem igazán válaszol konkrétan a kérdéseidre. Nálunk ilyen gond nincsen, amennyit lehetett mi megtudtunk a „várható hatásokról”
Biztos vagy abban, hogy „jó” mestert választottál?
.4
Megint csak a Mestert minősíti ez a válasz. Nálunk ilyen NEM hangzott el! Semmit sem hagyott-hagy nyitottan abból amit valaki kérdésként elétár!
5
Annyi titkosság van benne szerintem, amennyi szükséges ahhoz, hogy tényleg ne a Kiskegyedben lássuk viszont azokat a dolgokat melyeket egy tanfolyamot el nem végzett ember sem megérteni sem pedig használni nem tudna.
Bizonyíték pont annyi van rá mint Jézusra, Buddhára, Allahra had ne írjam tovább, tudod mire gondolok. És ezt nem tiszteletlenségből írom.
6
Szerinted az utóbbi mondjuk 300 évet megelőzően volt ennyi betegség mint most? Nem. De mivel emelkedett a betegségek fajtáinak, formáinak száma, ezzel arányosan a gyors és hatásos megoldások is elkezdtek megszületni. Attól függően, hogy egy adott földrajzi területen milyen orvoslási szokások voltak. Nyilván való, hogy az energiával való gyógyítás csak kis területeken volt elérhető, tanulható, hiszen ha nem akkor sokkal-sokkal előkelőbb helyen állna most az orvoslások fajtái között.
7
Ez megint egy olyan kérdés, amire te is tudod a választ. Attól függetlenül, hogy gyógyítottak azon a területen, abban a nyomorban, szegénységben, higiéniátlan létezésben szerinted nehéz elkapni a sok járványos dzsuva közül valamit is? Lépj bele egy jakszaros ekevasba, nem kapsz vérmérgezést? Jöhet a kérdés! Miért nem gyógyították meg a lámák? Há’me nem istenek, egy újjcsettintéssel nem lehet ezt elintézni. ( ezt csak Jézus tudta, a Vatikán fórumán miért nem kukacoskodtok J )Idő kell hozzá. Nem értelek. Te is tudod. Tanultad. Ebben a konkrét esetben pedig lehet, hogy pont az nincs. És itt már be is jött a karma. Vajon miért kell vérmérgezésben meghalnia….
8
Erre van egy fórum link. Szerintem sok válasz van benne. Mivel Őt nem kérdeztem meg, hogy miért nem gyógyítja vagy gyógyítatja meg magát, hülyeséget meg nem találok ki, mondván, hogy ezt én így gondolom.
9
Ez megint ugyan az!
MIÉRT NEM KÉRDEZED MEG ŐT MAGÁT? Nem hiszem el, hogy ne adna neked erre választ. Nem védeni akarom, de nem értem egyszerűen, hogyha valakiről tudni szeretnél valamit akkor miért más embereket kérdezel.
10
Nézd én most 3-as fokozaton vagyok. Így a feljebb lévő fokozatokban történt dolgokról nem tudok neked érdemben válaszolni. Mondhatom, hogy 6-7-8-as ismerősök miket mesélnek, de szerintem felesleges, mert többször is leírtad, hogy „jaja aszonta meg eszonta de mi a bizonyíték…” Bár innentől kezdve lehet, hogy feleslegesen írok. Mert vagy hiszel nekem vagy nem.
Kétszer szakadt el az első keresztszalagom. Az első műtétem után 1 hónappal végeztem el az első fokozatot. Lassan gyógyult, kb 3 hónap kellett ahhoz, hogy elhagyjam a mankót és sántítás nélkül rendesen járjak. Mivel 5 hónaposan úgy gondoltam, hogy mosmá nagyon franya, visszamentem sportolni hát meg is lett az eredmény. Megint elszakadt. Endoszkópos műtét, csavarkiszedés, feltérképezés, közölte a doki, hogy egy 50ft-os helyen lepattant egy porc is. Láttam a monitoron. Eltelt egy hónap kb. elmentem ultrahang mri stb, mikor rákérdeztem, hogy a lepattant porccal mizu, nézett rám hülyén, hogy semmiféle ilyen nincs. Ekkor végeztem a kettest, majd a második szalagpótlás után pár héttel a 3-ast. A lényeg, hogy ez a műtét nem volt már olyan egyszerű mint az első, mert egy szétroncsolódott, agyonfúrt meniszkusz hiányos térdből próbált egy jót építeni. 6-héttel a műtét után, futok, dolgozok, pakolok, ellátom az összes feladatom. Az első és egyszerűbb műtét után ezt kb. 3hónap elteltével tettem meg. Tudom, véletlen…. Sorolhatnám, de tényleg nem szeretek kérkedni.

„…csak jó dolgokra..” Hmm…. Az hogy mi a jó dolog az igen csak nézőpont kérdése! Egy pedofil számára, egy kislány megerőszakolása roppant jó dolognak számít. A kislánynak és a szüleinek már nem annyira.
Próbálok sorolni, mire használom:
Szinte minden élethelyzetben, amikor szükségét érzem segítségnek, nem Jézushoz, Allahhoz, Bóthiszattvákhoz kezdek imádkozni,( a hívőket is kérdőre vonod tán?) hanem előveszem a tanultakat és HASZNÁLOM! Ott van a kezedben, az hogy nem élsz vele arról ki tehet? Az hogy nem tudsz vele élni az meg lehet, hogy a mestered hiányos tanítása miatt van ( nem ítélkezem iránta, de nagyon úgy tűnik, hogy nem volt alapos )
Mivel még nem végeztem el az avató mesterit, így nem tudom, hogy mi az amit még kapunk. Erre esetleg segítséget kérnék a magasabb szintűektől.
11
„ valami más is átrendezgetné az életünket..”

Ezt én is észrevettem. Valamitől egy csomó minden megváltozott. Olyan dolgok váltak nehézzé ami könnyű volt ( hazugság, csalás, átverés ….) olyan dolgok váltak könnyűvé ami nehéz volt ( kimondani: Szeretlek, megbocsátani, együtt érezni…..)
Lehet mondani, hogy ez közhely. De ahogy már írtam is, az ami eddig egy szemszögből „jó” volt, az most már nem biztos, hogy az. Hogy miért? Valaki átvette az irányítást? Igen! TE!
Eddig az egód volt az aki irányított, most már nem biztos, hogy ő irányít. Ez változás és neki nagyon rossz… hiszen érzed. De ne ijedj meg. Ő elmúlik, de te nem fogsz. Jössz még ha kell és megpróbálod újra.
12
Elvárhatod. Joggal. De tenni kell érte, használni amit kaptál. Ha nem hiszel benne és eldobod, akkor ne csodálkozz. És nem is értem, hogy ez hogy lehet kérdés. Nézd meg a gyerkőcöt. Szerencsés, hogy fiatalon kapott egy ilyen lehetőséget a fejlődésre. Ő még nem kételkedik, nem próbál meg magyarázatot találni arra, hogy miért jön a kezéből a „színes fény”, hanem használja. Nagyon nagyon remélem, hogy a segítségére lesz és megtalálja önmagát, a saját útját. Segítsd ebben és ne sopánkodj, ne a buktatókat keresd, hanem ragadd meg benne a jót, azt a jót amit a szívedből, megcsalhatatlanul érzel és HASZNÁLD! Ha ez az érzés pedig az ellenkezője, akkor NE HASZNÁLD!!!! Ebben neked kell döntened, SENKI nem tudja és joga sincs megmondani sem itt a fórumon, sem pedig máshol, de útirányt, segítséget azt kaphatsz.
13
Ebben nem tudok megint csak nyilatkozni mert nem vagyok még az említett fokozat felett. De gyanítom, hogy a fizikai testen és a lelkemen kívül amit gyógyíthatok még elég nagy a világ….. De ha felkeresel egy magasabb szintű mestert és megkérdezed, FOG NEKED VÁLASZOKAT ADNI!
14
A jelenlegi álláspont szerint az „eredeti” származási helyének tudható be. Amíg az ellenkezőjét nem bizonyítja senki, addig nem értem miért kell ezen rágódni? Miért nem azon vagytok, hogy azt bizonyítsátok „ nem onnan való” Éppen megtehetnétek ugyan úgy mint ahogy tőlünk várjátok el azt, hogy bebizonyítsuk, hogy igenis onnan való. Vicces, még leírni is.
15
Senkire nem erőltetik rá az előző életek ideológiáját. Ha ez nálad így történt, akkor komoly baj van a mestereddel.
16
Tegyük fel, hogy te egy 7-es mester vagy. Gyógyítasz, tanítasz. Megjelenik nálad egy pénzes ember, aki nem akarja elveszíteni a lábát, kezét feleségét mindegy miét. Ezért bármennyit képes adni. Nem fogadnád el?
Ha viszont ezért te el is várod azt, hogy fizessen, az már más kategória. Biztos, hogy van ilyen. Ahogy pedofil, meleg, szex függő, füvező, csaló papok is, veszekedő hatalomért marakodó magas rangú lámák, gyilkos rabbik is. Attol még nem mindegyik tér le az útról.



Tehát.
Nem értelek benneteket, hogy miért kell mocskolni a nadit. Ha nem jön be valakinek attól még nem kellene ezt tenni. Keresni a buktatókat, bizonyítékokat felsorakoztatni, hogy ez nem stimmel az nem stimmel ez hazudik, az meg photoshoppal rinpocsét fest maga mellé. De érdekes módon arra sincsen bizonyíték, hogy alátámasszátok az ellenvéleményeteket. Jön itt a csávó, hogy mekkora nagy buddhista, még Őszentségéről is simán ledumálná a szemüveget. (szemüveg kérdés megoldva) Tiszteletre, sőt irigylésre méltó az aki megtalálta a saját útját. De ha ez így lenne, nem így viselkedne, nem ez lenne a reakciója arra, hogy valaki más ösvényen próbál eljutni arra a helyre, ahová ő is tart. Ahová mindenki tart. Hagyjuk, had járja mindenki a saját útját. Ne akarjuk már megmutatni másnak az utat, mikor még a sajátunkat is alaig ismerjük. Adjunk inkább csak útirányt, segítséget, támogatást. De ezt a legnehezebb.
Lehet vélemény, hiszen ez egy fórum. De tartsuk tiszteletben a másik ember döntését.

Szép napot mindenkinek J
 

Mahismardini

Kitiltott (BANned)
igen, nagyon érdekelne, hogy az a sok képzetlen, alkalmatlan, tökéletlen "mester", akiket ti magatok is becsméreltek, hogy mer spirituálisan vezetni bárkit, amikor "saját magukat sem ismerik".
"vak vezet világtalant. nem esnek mindketten verembe?"

hogy lehet, hogy vannak "gáz" mesterek, meg "nem gáz" mesterek? a mester címet nem csak annak kéne adni, aki megvalósult? ezek szerint minden hülyét lehet mesternek nevezni. aztán a mókus majd eldönti, hogy ki az igazi? Mégis mi alapján döntse el? egy címnek nem az lenne a feladata, hogy garantálja a minőséget mögötte? ha nem garantálja, akkor mi értelme? egy fertelmes átverés az egész. szegény emberek!
 
Oldal tetejére