Pránanadi

Micimaci2

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, tudnátok segíteni a malám elszakadt. Azt olvastam a neten hogy ez jót jelent, mert a mala lejesítette a küldetését és átsegített a karmám egy új szintjére. Ez valóban így van? Köszi a segítséget. Béke veletek.

Szia !

Ha a karma elszakad, akkor egy blokk oldódott. Valószínű, hogy egy erős blokk volt az oka.
Ha fából készült, akkor el kell ásni, ha ásványból, akkor folyóvízbe kell dobni.
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyet értek, én még csak most megyek kettesre, de párom hármast végzett, sok ismerősöm meg már magas szinten van, 8-10-es. Nem mesélnek sokat csak amit én is hallhatok, de arra azért már kezdek ráérezni mi az ami karmikus okok miatt nem kezelhető, de ez sem teljesen igaz, sokkal bonyolultabb, mert szerintem ha segítünk abban hogy kiderítse mi okozza, és segítünk hogy megoldja a karmáját akkor már más a helyzet. Itt mindenki súlyos betegségekre gondol, de pl. egy szimlpa hátfájás, vagy pánikbetegség, esetleg a köhögés is lehet karmikus, de az is ha mondjuk ha nem tudunk figyelni ha valamit tanulnunk kell, vagy kevés az önbizalmunk, minden mindennel összefügg. A hónapok óta tartó folyamatos hát fájás nálam karmikus, kezelem, a párom kezeli, utaztam rá, sok elmélyedés és meditáció kellett mire rájöttem mitől van, szépen javul, már alig alig érzem, de ehhez én is kellettem. Ezért szerintem a kezelő csak a lehetséges eszközöket adja meg, de a munka nagyobb részét te magad csinálod, a te tested, tudatod, felettes éned csinálja. Olyan mint egy finom terelgetés, de a karmádat te csinálod így csakis te tudod megoldani. Tudom hogy ez így kicsit zavaros, de annyi gondolatom van, majdcsak lecsillapodik. Várom a válaszokat, szeretnék tanulni, és nem biztos hogy én gondolom jól.:)))

jól gondolod a test maga gyógyul ...normális állapota együttműködés
de ha gondolataink lenyomata az élet imádatától való eltávolodás,
ez az ön büntetés és zsarolás mely - formájában mégis önkifejezés -
saját önpusztításunk amit betegségként fogalmazunk meg
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Most sírva írok kicsit remegő kézzel is, úgyhogy nézzétek el nekem a stílusom. Tegnap írtam a commentet, de már nem is kell segítség! A párom ma úgy jött haza a kedves mester társatoktól, hogy nekik jobb lesz nélkülem és elköltöztek... Elhagyott, elvitte a kislányunkat, mert egy vad idegen nadis megvezette és ezt tanácsolta neki.... Hajthatatlan és itt összekuporogva a földön kérdem én, hogy miért csináltok ilyeneket? Kell még egy fanatikus hívő??? Honnan veszitek a bátorságot, hogy tanítónak, vagy gyógyítónak nevezzétek magatokat??? Kik vagytok ti???? Undorító megélhetési csalók! Szégyeljétek magatokat és ne is csodálkozzatok ha a normális emberek így kiakadnak tőletek! Egy biztos, ha nem tudom vissza fordítani a történéseket, akkor abban biztos lehet minden nadis kuruzsló, hogy mától emberetekre találtatok!

-sajnálom, a szeretet nem marad ott ahol nem öntözik nap mint nap örömmel...
a lelki energiák mindig kiegyenlítődnek ha mint írod nem törődtél vele, s ő kiürült - nem tudd többet adni
ugyanakkor ha majd ,úgy érzi h tud rajtad segíteni, megfogja tenni ....
a lelki fejlődés sosem folyamatos, megtorpanások megiramodások jellemzik
azok akik együtt élnek érzik ezt, és igyekeznek a másikat a kiegyenlítődés miatt is, bevárni áthúzni,
de mindig mélyül és érik vele a kapcsolat , még ha ki is marad néhány lépcső...
az élet soha nem kérdezi megtanultad e a leckét ,mehetünk tovább,
csak odaadja őket-kezdjünk vele amit tudunk,
ezért gyakran előfordul h a menekülés előre című tanulás hevében,hosszas toporgás után
mohó gyerekként akaszkodnak tanítókra, vagy annak vélt emberekre , azt gondolván h tanulásra tanításra van szükségük
.....pedig csak önmagukra van szükségük.... - saját belső életük válaszaira, amit nem hallanak-
ezért gondolják h szakítva mindennel amit eddig fontosnak gondoltak, gyerekként tisztalappal újra kezdhetik,
ahogyan talál az ember "pót anyát" ugyanúgy képes találni pót "mestert"- s vele okot! is arra h megtegye-kimondja , amit Ö tenni akar
-ha a szeretet a vezérfonal örülni fogsz h megtette ezt,
-ha nem, jobban jártál kereshetsz egy szerető társat
aki pont arra akar menni amerre te... a te utad mellet akarja járni saját útját...

a nadis ugyan olyan ember mint te ,
gondold csak meg, mit tanácsosnál te, "idegenként" neki
- hogyan változtasson ,nem érzi az örömet életében ?
és most gondold meg azt is mikor és kitől kaptál tanácsot- és amikor meghallgattad mit tettél, gondoltál...
egyformák vagyunk mindannyian- az örömet szomjazzuk- ezért nem is lehet másként
a szeretet csak egész emberből fakadhat -félig nem lehet élni

 
Utoljára módosítva:

bigris

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Meg tudná írni valaki, hogy indul-e valahol pránanadi 1. tanfolyam márciusban vagy április elején Bp-en, Szolnokon, Debrecenben, Szegeden v Békéscsaba környékén?

Köszi szépen!

bigris
 

Shery

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Hüüü itt aztän olvastam e temäban hideget , meleget is...
Csupän 1 kerdes merült fel bennem, aki a legmagasabb fokozatot mär elvegezte a
Ö tud kövecsket is gyärtani a semmiböl? Bocsänat , az energiäbol?
 
Mivel itt olvastam,hogy valaki megemlítette Bodolai Évát,nos Ő a nagymamám. Amikor nála jártam és éppen ezeket a tanait osztogatta az embereknek,én nem hittem el az egészet. Több hír is elterjedt Magyarországon és külföldön is a látói képességeiről,de ezeket soha nem hittem el...mások pl. a tanítványai természetesen mást állítanak...lehetséges,hogy tele beszéli mások fejét,de az is lehet,hogy igaz amit csinál. Végülis amikor 9 éves voltam,engem is ilyen fokozatokra akart kényszeríteni,de a szüleim lebeszélték róla. Remélem nem gond,hogy ezt így megosztottam,csak ha már olvasok róla és lehet hozzászólást fűzni akkor megteszem. :)
 

KidsComeFirst

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen,nekem is van belőlük egy csomó csak az a baj hogy elég gyatra az angolom és vagy figyelek hogy fordítani tudjam vagy lazítok hogy működjön.Ezért keresek magyarnyelvűt.Nem tudom és nem is jogom megkérdőjelezni hogy melyik prána beavatás a hiteles csak azt tudom hogy aki Mo.-ra hozta az ragaszkodik a hemihez és a tanítványai is azt tartják,enélkül nem tartós az az energiaminőség amihez egy hangolás során jutsz.Én azt tudom csak hogy volt reiki I.II.-m és működik,volt prána I.-m és működött de pár 2-3 hónapra rá már nem ugyanaz a minőségű volt sem színben sem érzésben.Foghatnám arra hogy mint csatorna bepiszkolódtam és azért, de úgy gondolom ha korrekt a hangolás akkor tartós a minőség is.Nem a prána miatt kell hanem mert egy jól használható metódus amit extra dolgokra lehet használni és az a tapasztalatom hogy a pránavonal is ezt használja mégpedig elég eredményesen,még manifesztációra is.Ezért keresek itt olyan kontaktot aki tudna nekem MAGYAR nyelvűt szerezni.;)

Ezen az oldalon van néhány Hemi-Sync anyag magyarul (is).
[HIDE]http://osztott.com/yXuR/[/HIDE]
 

annailuJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Az NLP-ről



Nekem nagyon sok könyvem van, amiket jó elolvasni, de sokkal közelebb juthattok hozzá, ha legalább egy NLP bevezető kurzust elvégeztek. Én nem tartok ilyent, de tudom ajánlani mesteremet (Budapesten), aki ezt nagyon jól csinálja.

Nem néztem meg, hogy van-e topic az NLP-ről, ezért most csak röviden írok róla. Ha a Neurolingvisztikus programozást beütitek a keresőbe 2950 találatot fogtok kapni, ami indulásnak elég lesz ;).
Az NLP-t néhány nagyon eredményes pszichiáter tevékenységének megfigyeléséből és modellezéséből származtatták. Azt találták, hogy nagyon hatékonyan képesek megváltoztatni ("programozni" - mindig a beteg érdekében!) emberek gondolkodási mintáit (neuro) a nyelv (lingvi...) segítségével.
Elsőként egy rövid könyvet ajánlok: Paul Watzlawick: A változás, ahol semmit nem tudotk meg az NLP-ről, csak arról, hogyan használják gyors változások elérésére. Minden NLP-s "beavatkozás" alapja, hogy a paciens akarjon változni.
folyt. köv.

Szia Nevrokon,

neked esetleg megvan a Watlawick könyv elektronikusan? Ha igen, fel tudnád tölteni?

köszönöm szépen előre is!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Gyógyító semmi - Mást mond a tízes fokozatú mester, a tudós és a Szkeptikusok Társaságának elnöke

MAGYARORSZÁGON 1992-től vált ismertté a Petrezselyem József tibeti tanulmányai alapján meghonosított pránanadi. Mára száztízezren végezték el a több fokozatból álló tanfolyam első szintjét, s ezután már gyógyíthatnak is.

A pránanadi kezelés során nem gyógyítanak, hanem energiát közvetítenek
Fotó: Németh András Péter

– Olyanok vagyunk, mint a csatornatisztító munkások – hoz tréfás hasonlatot Veress Szilvia tízes fokozatú pránanadi mester. Idézi a jóga tanítását: a prána minden energia ősforrása. A nadik a csatornák, melyeken át a szervezet energiát vesz fel.

Szilvia tizennégy éve foglalkozik energetikai gyógyászattal. A lakberendezést adta fel az alternatív gyógyításért, miután az édesanyja daganatos betegségben elhunyt. Szilvia azt mondja: kemény hónapok előzték meg távozását, a terápiája során orvosi műhiba is megesett. Tudja, hogy a pránanadi kezelés gyakorlati része sokak szemében szimpla kézrátétel. De a kezelő ilyenkor az univerzum energiáit, az ősforrást engedi át a beteg eldugult életerő-csatornáin, kitisztítva azokat. Megtörténik, hogy energiaátadás közben addig tünetet nem mutató elváltozást érzékel a beteg testében. Veress Szilvia minden ilyen esetben hagyományos orvosi vizsgálatot is javasol. A pránanadis kezelésnek egyébként is része a beszélgetés, melynek során a gyógyító a páciens önismeretét igyekszik erősíteni. A pránanadi hatásmechanizmusát hívei azzal magyarázzák: fizikai, pszichikai és spirituális síkon is támogatja az életfolyamatokat, erősíti a szervezet saját gyógyulási képességét. Egyben segíti a személyiség fejlődését. Veress Szilviához gyakorló orvosok is járnak kezelésre, a külvilág előtt titkolva a dolgot. Akad a doktorok között, aki azt mondja: nem tudja, mi és miként hat rá, de a pránanadi kezelések után jobban bírja a negyvennyolc órás szolgálatot a sebészeten. Veress Szilvia ugyanakkor hangsúlyozza: az energetikai kezelések nem képesek minden betegséget orvosolni. Sok függ azok súlyosságától, illetve az érintettek elszántságától.

Ám a mester azt mondja: még gyógyíthatatlan esetekben is megtörténhet, hogy a pránanadi könnyít az élettől való elszakadás kínjain.

Dr. Boldogkői Zsolt molekuláris biológus, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető tanára mindezzel szemben állítja: tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy pránanadis energiák nem léteznek. Rendszeresen tart ismeretterjesztő előadásokat a tudomány és az áltudomány kapcsán.

Summás tényközléséhez azt is hozzátette: a placebo hatást, vagyis a psziché öngyógyító képességét ma is kutatják.

Azt pedig a gyakorló orvosok között is többen állítják: a szervezet ilyen önregenerációs képességének erősítése akár a hagyományos orvoslásban is hasznos lehetne. Csak ahhoz olyan egészségügyi rendszerre lenne szükség, amelyben az orvosoknak sokkal több ideje jutna empatikus kapcsolatot kiépíteni minden betegükkel, mint ahogyan azt a természetgyógyászok megtehetik a képzelt energiamezők között zajló rendeléseiken – mutatott rá Boldogkői Zsolt.

Veress Szilvia ismeri a szkeptikusok véleményét. Azzal együtt állítja: részéről lenne készség együttműködésre a hagyományos medicinával. A pránanadi működését vizsgáló tudományos kutatástól sem zárkózna el.

– Nekik kellene kezdeményezni – mondja erre lapunknak Vágó István, a Szkeptikusok Társaságának elnöke. A pránanadit meghonosító Petrezselyem József egyszer az egykori tévés szeme láttára hozott létre anyagot puszta energia segítségével két ujja közt a semmiből. Vágó azt mondja: már azt sem érti, amikor bűvész varázsol elő nyulat a kalapból. De ahogy a bűvészek sem szívesen ismétlik színpadi produkciójukat a tudomány embereinek terepén, úgy a pránanadis mester sem akarta később laboratóriumi körülmények között újramaterializálni a semmit.

  • Sztankay Ádám
 

Éleskés

Kormanyos
Fórumvezető
Kormányos
Véleményem változatlan. Az orvosok és főleg a szkeptikusok nem hajlandók tudomásul venni, hogy létezik egy általuk megfoghatatlannak ítélt áramlás, mely az emberi test része. Nem mérhető, nem lehet gépekkel előállítani, ezért nem létezik és punktum. Az, hogy hat és működik, szerintük placebohatás*. A pszichének csak akkor van öngyógyító képessége, ha az bizonyítható, mondjuk vakpróbával, de inkább kettős vakpróbával. Egyébként meg humbug.
* A placebo hatást az orvosok "fedezték fel". Adtak egy semmit nem érő tablettát a súlyos betegnek és azt mondták, ettől majd meg fog gyógyulni. És lőn. És nem értették. És azóta a tudósok által meg nem érthető történések összefoglaló neve a placebo hatás.
Petrezselyem Józseffel csak áttételesen futottam össze. Egy prána-nadis régi barátnőmmel beszélgettem egy-két órát. Ő rám nézett a beszélgetés közben és megjegyezte: De erős energiát bocsátasz ki magadból! (Azóta már nem, megtanultam kontrollálni.) Aztán megbeszéltük, hogy gyakrabban fogunk találkozni.
Másnap felhívott és bocsánatot kért, de, mint mondta, nem találkozhatunk, mert a mestere, P.J. úgymond letiltotta rólam. Az ő és az én energiám nem azonos. ???
OK, azóta a fb-n tartjuk a kapcsolatot.

A szkeptikusokról.
Szerintük csak a már felfedezett világ az igazi világ. Úgy röviden és tömören. Ami a régi mérésekkel nem bizonyítható, az nincs is. Közülünk ennek a társaságnak prominens képviselője Umaksuman - lásd hosszú vitánkat a Tudomány - áltudomány topicban.
Egely György egyik cikkében mesélt egy történetet. Egy feltaláló feltalált egy nullponti energianyerő masinát. Beadta a találmányi hivatalba. A szkeptikus banda azt mondta, hogy rendben van, de úgy adja meg a leírást, hogy reprodukálható legyen és a szokott műszerekkel mérhető. Ám azokkal, a szerkezet lényegéből adódóan a hatás nem volt egzaktul mérhető, de a feltaláló által kifejlesztettel igen. Megadta a műszer leírását is.
A gépet megépítették, a műszert nem és az eredmény nem volt reprodukálhatóan azonos értékekkel mérhető a szórás határon belül. A feltalálóval átépíttették a gépet, hogy a kívánt műszerekkel mérhető legyen, de az úgy már nem működött - és nem is fogadták el.
Van szerencsém ismerni a Szkeptikusok alelnökét. Szemüveges. Mondom neki, hogy "legyógyítom" róla a szemüveget. Jó, mondta, mikor? Megállapodtunk egy időpontban. Nem jött el, mert ő csak úgy hajlandó alávetni magát a kezelésnek, ha az dokumentálható. Rendben van, mondtam, hozz felvevőt, filmes operatőrt, mikrofont, amit még akarsz és megcsinálom.
Na, azóta is szervezi. Aaazért, mert én nem tudom a ténykedésemet dupla vakpróbával ellenőrizni. Hát ez igaz. Eeezért soha nem is jöhet létre a találkozónk, és mindezért természetesen én vagyok a hibás. Ennek már kb. 10 éve. Így van az, amikor nem-akarásnak nyögés a vége.
 
Sziasztok! Tudja valaki, miért hagyta abba a prana nadit Petrezselyem József két legközelebbi munkatársa (akikkel együtt tartott tanfolyamokat) mostanában? Vagy nem igaz ez a hír?
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Az egyikük Prána-tudat néven új vonalat nyitott, Kiskunmajsán most ő szervezte a tábort.(Révbíró) A másikuk állítólag kihagyja ezt az évet. Hallottam olyan verziót is, hogy kinn van kolostorban...(Higyed)...Valami köd van. Jobb lenne, ha kiállnának és tisztáznák végre. Ez a sutyorgás nagyon rossz...
 
H.S. nem ment sehová, csak abbahagyta. Ezt már kommunikálták is. Mindenesetre legalábbis furcsa, hogy ők ketten avattak eddig P.J-vel a magasabb szintet... Mi törtênhetett?
 
Oldal tetejére