Hírek Putyin megüzente: Nagy Honvédő Háborút folytat és semmitől sem riad vissza

Most fogalmazom meg először, hogy milliméterekre vagyunk attól, hogy nyílt háborúba kerülhet a nyugati civilizáció Oroszországgal. Nem mondom, hogy világháború, de...” – mondta Tarjányi Péter.

A biztonságpolitikai szakértővel nem sokkal Vlagyimir Putyin meglehetősen kemény terveket és üzeneteket megfogalmazó országos televíziós beszédének elhangzása után beszélgettünk. Az orosz elnök elrendelte a tartalékosok behívását, beszélt az atomfenyegetésről és a donbaszi népszavazásokról, amelyek révén orosz területnek nyilvánítaná az érintett ukrán megyéket, miközben agresszornak kiálthatja ki a saját országát és a népét védő Ukrajnát. „Eddig nem beszélhettünk világháborúról, csak világválságról és orosz-ukrán háborúról, nagy kérdés azonban, hogy ebből a helyzetből a nyugat hogyan tud kimaradni, hogyan képes elérni, hogy nem minősítik ellenségnek” – mondta Tarjányi.


Vlagyimir Putyin egy nappal elhalasztott – a nemzethez intézett – beszédében bejelentette a tartalékosok részleges mozgósítását, akiket Ukrajnába küldenek szolgálatra. Utóbb Szergej Sojgu védelmi miniszter 300 ezer tartalékos behívásáról beszélt.
Az elnök – aki igen ritkán tart ilyen, az egész nemzethez szóló, a televízió által közvetített szózatot – azt állította, hogy a Nyugat nukleáris zsarolást folytat Oroszország ellen, de Oroszországnak „sok fegyvere van a válaszadásra” és nem blöfföl. „Akik atomfegyverekkel próbálnak megzsarolni minket, azoknak tudniuk kell, hogy az uralkodó szelek feléjük fordulhatnak” – fenyegetőzött a BBC tudósítása szerint.

Szólt a Donbászban, az oroszok által megszállt ukrán területeken tartandó népszavazásokról is. Sok jót nem vetítenek előre a szavai, ugyanis úgy fogalmazott: az ott élők nem akarnak „a neonácik igája alatt élni”, és mi „támogatjuk ezeket az embereket".
Beszédét eredetileg tegnap tartotta volna meg. Aznap egyébként, amikor az orosz parlament, a Duma olyan törvényt fogadott el, miszerint a jövőben az eddigi hat hónap helyett tíz évet kaphatnak a dezertőrök, azok, akik megpróbálnak kibújni a szolgálat alól.
Tarjányi Pétert kértük arra, értelmezze a beszédet, annak üzeneteit, illetve azt, ami jelenleg zajlik.


Maga a beszéd elsősorban kommunikációs üzenetként szolgált. nem is csak a külvilág, hanem az orosz társadalom felé is – mondta a biztonságpolitikai szakértő. A beszéd elhangzása után nem sokkal kiderült, hogy a részleges mozgósítás 200-300 ezer katonát jelent. Olyan tartalékosokat, akik megkapták a kiképzést és le is szolgálták az idejüket, s korábban akár konfliktusokban is részt vettek, például Szíriában vagy a Kaukázusban – magyarázta Tarjányi, aki szerint első lépésben azokat hívják majd be, akik az elmúlt öt évben tették le a tartalékos szolgálatot. De a beszédtől függetlenül is már bejelentették, hogy Szíriából tapasztalt és azonnal bevethető katonákból álló légi deszantot csoportosítanak át Ukrajnába – emlékeztetett. Ez a két folyamat – az aktívak mozgatása és a tartalékosok mozgósítása – párhuzamosan zajlik már most is.


A tartalékosok mozgósítása egyébként azt jelenti, hogy a következő két-három hónapban jelenhetnek majd meg ezek a katonák a harcmezőn, akkor lesznek képesek tevőlegesen is részt venni a harcokban. Ez lefordítva annyit jelent, hogy Ukrajna két-három hónapon belül óriási nehézségekkel lesz kénytelen szembesülni. A létszámoldalról eddig meglévő ukrán fölény komolyan mérséklődik: az elmúlt hat-hat és fél hónapban – a teljes mozgósításnak köszönhetően – megközelítőleg 800-900 ezer ember harcolt az ukrán oldalon, mégpedig szemben az oroszok 160-180 ezer katonájával. A most majd hadrendbe állítandó orosz tartalékosok azonban megfelelő tudással rendelkeznek, s ha az nem is ér fel a NATO-kiképzésen átesett 8-10 ezer ukránéval, de a több tízezer általános kiképzésen átesettekénél jobb, ami pedig komoly erőegyensúly elbillenést jelent majd az oroszok javára – magyarázta.


Emellett az orosz tartalékosok rendelkezésére áll majd az általuk kezelni képes hadieszköz-park – hozott be még egy lényeges szempontot Tarjányi, aki azonban ezzel kapcsolatban azért egy ellentmondásra is felhívta a figyelmet. Arra ugyanis, hogy a mozgósítás révén szolgálatra berendeltek számára elegendő és megfelelő felszerelést is biztosítani kell majd. Ezért lényeges a Putyin beszédében is elhangzott bejelentés, miszerint a fegyvergyártókat magasabb kapacitásra ösztönzik. Ezt a célt egy olyan döntéssel is el lehet érni, ami még nem jelenti a hadigazdálkodás bevetését, de olyat igen, amelynek eredményeként nagy tömegben képesek fegyvert gyártani. Nem a legkorszerűbbeket – mondta Tarjányi, hozzátéve, hogy „a nagy mennyiség képes ellensúlyozni a minőségi különbséget”. Ezt a II. világháborúban alkalmazták már a németek ellen – hozott fel példát erre.
A biztonságpolitikai szakértő szerint emellett ma már bizonyított, hogy Oroszország komoly fegyverrendszereket kap Észak-Koreától, Kínától, Irántól. A következő hónapokban az várható, hogy a 200-300 ezer behívott tartalékos egy részét ilyen fegyverekkel szerelik fel, ezekkel egészítik ki ugyanis azokat, amelyek már most is az oroszok rendelkezésére állnak. Ez egy bizonyos mennyiség után nagy problémát jelenthet. Mert bár az nem kérdés, hogy a NATO-fegyverek jobbak, precízebbek, hatékonyabbak, de hiába biztosítanak az ukrán ellenállás számára jobb feltételeket, ha egy bizonyos idő után az oroszok képesek lesznek ezt ellensúlyozni a mennyiséggel.


A tartalékosok behívása is összefügg a népszavazással – mutatott rá a szakértő. Az orosz parlament, a Duma elmúlt egy-másfél hetes döntéssorozatával előkésztette a referendumot, például Herszonban, ami „nyilvánvalóan 110 százalékos igen szavazatokat eredményez majd, ahogy láttuk azt a Krím annektálása kapcsán a 2014-es népszavazáson” – jegyezte meg nem kis iróniával Tarjányi. „Érdekesnek” mondta, hogy az oroszok a háborús konfliktus ellenére, képesek pillanatokon belül megszervezni a népszavazást, pedig egy ilyen referendum tető alá hozása nyugaton még békeidőben, is nehéz. Az eredmény sem kérdéses – jegyezte meg –, ha arról kell szólnia, hogy ezek a területek Oroszországhoz tartoznak. „Ezért is volt fontos a beszéd, amiben Putyin arról értekezett, hogy a nyugat 1991. óta darabokra akarja szabdalni Oroszországot” – mutatott rá. Az első lépés a Szovjetunió megszüntetése volt, s Putyin szerint most jött el a második mérföldkő, Oroszország darabjaira szakítása azzal a céllal, hogy többszáz éves orosz világot semmisítsenek meg. Tarjányi szerint, ha megnézzük ezt a két üzenetet – hogy mi a valódi oka a háborúnak, illetve, hogy a népszavazások célja a területek orosz földdé nyilvánítása –, akkor „valójában egyetlen üzenete van Putyinnak: Oroszország Nagy Honvédő Háborút folytat”. Ez a kifejezés pedig komoly mozgósító erő egyes orosz társadalmi rétegekben, és azt eredményezi (minden orosz doktrína is ezt tartalmazza), hogy az orosz területek védelmében minden katonai eszköz bevethető.

Ha ezek a területek az orosz jogrend szerint Oroszországhoz kerülnek, akkor ezzel a döntéssorozattal, mozgósítással, kommunikációval Putyin elképesztő mozgásteret kap – hívta fel a figyelmet. Ha mondjuk Herszont átminősítik orosz területté, akkor az „orosz földet” védendő, akár tömegpusztító fegyverek alkalmazásától sem riadna vissza Oroszország. Nem csak atomfegyverek értendőek ez alatt, biológiai, vegyi és a hagyományosok közül olyan támadó és pusztító termobárikus fegyverek is, amelyek kisebb fajtáit már bevetették az oroszok Ukrajnában. Ezek amúgy olyan eszközök, amelyek révén, egyetlen bombatámadással meg lehet szüntetni egy Kijev méretű város vízellátását – magyarázta Tarjányi. „Putyin pedig, miközben az ujjával játszik az asztalon, hirtelen akár rá is tenyerelhet az asztalon a piros gombra” – fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő, remélhetőleg nem túlságosan komolyan.

Ez akkor már totális háború? – kérdeztük, és sajnos Tarjányi egyetértett a felvetésünkkel. „Eddig nem beszélhettünk világháborúról, csak világválságról és orosz-ukrán háborúról, nagy kérdés azonban, hogy ebből a helyzetből a nyugat hogyan tud kimaradni, hogyan képes elérni, hogy nem minősíttetődig ellenségnek” – fogalmazott, megjegyezve, hogy Putyin a beszédében végig arról beszélt, hogy a nyugattal van baja, ő nem Ukrajnával harcol, hanem a nyugattal, ma már nem Ukrajna az ellenségkép. „Most fogalmazom meg először, hogy milliméterekre vagyunk attól, hogy nyílt háborúba kerülhet a nyugati civilizáció Oroszországgal. Nem mondom, hogy világháború, de...” – mondta Tarjányi Péter.
Mire kell készülnie az átlagembernek itt, Ukrajna közvetlen szomszédságából? Talán menekülésre? Egyáltalán, mit lehet és kell tenni? – kérdeztük. Tarjányi szerint a nyugatnak, mint olyannak van feladata. Arra kell ugyanis készülnie, hogyan tudja még jobban megerősíteni Ukrajnát.

1663810611269.png
 
Az orosz energia se tobb mint 15% amit Eu vesz toluk. Europaba eszakrol nyugatrol delrol erkezik akar gaz akar mas energia. Tul fogjak a telet birni, es aki idot nyer..... jovore hosszu honapok lesznek a felvasarlasra energia befektetesekre stb .
Látod, megint s ismételten olyanokat irsz,amitöl egy csöppet is olvasott ember elröhögi magát. Nem tudom, miért akarod lejáratni magad ilyen alaptalan beirásokkal.
Még hogy 15 % EU-függöség az orosz gáztol...Melitta, az kereken 40 %. Magyarországon meg 59%.
Lásd:

Mind a komplett EU-t, mind Mo.-t illetöen olaj esetében még rosszabb a helyzet:
1664121730003.png
 
Utoljára módosítva:
Látod, megint s ismételten olyanokat irsz,amitöl egy csöppet is olvasott ember elröhögi magát. Nem tudom, miért akarod lejáratni magad ilyen alaptalan beirásokkal.
Még hogy 15 % EU-függöség az orosz gáztol...Melitta, az kereken 40 %.
Lásd:

Mind a komplett EU-t, mind Mo.-t illetöen olaj esetében még rosszabb a helyzet:
Csatolás megtekintése 1883446

Hagy emlékeztesselek 2022-t írunk, és az EU tagállamok - kivéve Magyarországot - nagy lépéseket tettek az elmúlt 7 hónapban az Orosz olajtól, gáztól való függőség leépítésének az irányába. Szenet egyáltalán nem importálunk a háború ota...
 
Ez persze egy igen demokratikus megnyilvánulás amely messzemenöen figyelembe veszi az egyes választópolgárok döntését s semmi esetre sem a távrángatott Brüsszel diktaturájára utaló kinyilatkoztatás s nyilt fenyegetés.

Ilyet még az SZKP PB sem engedett meg magának a csatlós államok esetleges ingadozása esetén.
Már ne haragudj de csacsiságokat beszélsz.

Annak aki rajtad kívül már elfelejtette volna, nekem is utána kellett néznem,
Az "SZKP" a "Szovjetunió Kommunista Pártjának a rövidítése. A PB jelentésével nem vagyok tisztába.


Az Európai Unió soha nem volt kötelező, bár mikor ki lehet belölle lépni
de akkor nem lenne miből lopnia az Orbán kormánynak, nekünk nincsenek természeti kincseink.

Továbbá az Európai Uniónak az SZKP-vel ellentétben nincs "végrehajtó szerve",
a tagállamok szuverének, ha nem akarják betartani a szabályokat akkor ki lehet lépni.

Valahogy nem számoltak azzal, hogy lesz valaki aki kullancsként ragad a pénzhez de az elveket nem akarja osztani.
Másnak már leégett volna a bör az arcáról de Orbán ugy látszik gerinctelen és orcátlan.
 
és ezzel mi a baj kedves Svájcból gibickedő szponzor? Gondolod a pénzedért mindent elhisznek neked?
A Canadahun, a szerverkoltseghez aki megteheti hozzajarul, hogy meg tudjunk jeleni minden nap. Borotva elen vagyunk mert meg a teljes szerver koltseg sem jon ossze. Akik segiteni tudnak koszonet erte. Arrol nem is beszelve 20 eve ingyen bermentve dolgoznak a moderatorok amiert csak koszonet jar.
Ez egy olyan oldal ahol nem lehet senkit sertegetni es valotlant allitani mint amit te teszel.
Sajnos semmilyen sponzorunk nincs , csak adakozo tamogatoi tagsag.
 
A példád olyan mint az átlagfizetés Mo-on … nem fedi a valóságot . Régiókra , részekre kell bontani hogy tisztán lásson az ember .
Ebben lehet(ne) valami.
A feltételes mód azert áll ott a mondatomban, mert nèzhetem én a részleteket jobbrol is meg balról is, de mit sem ér az egész, ha csak hangzatos szavak formajaban letezik.
Ahogy a déli áramlat lekerült a porondrol, szinte azonnal eltúnt a Nabucco (no nem a Verdié, hanem a tervezett gázvezetéké), akárcsak az olasz blue stream vagy a török TANAP. Maradt az Adria, amit vagy bővítenek vagy nem...

Nezd meg Szlovákiát oroszgáz nélkül le fognak terdelni úgy mint pl Magyarország .
Még jó, hogy miniszterelnökünk 2018-ban kijelentette, hog, lépéseket teszünk az orosz gázfüggőség csökkentése erdekeben. (Gondom ez a 15 éves hosszutavú orosz gazszerződes megkötése volt csak szijjârtó anno félreèrtette, mint a Magas szőke ferfi felemas cipőben cimű filmben Peracche felügyelő az ezredes, Perin (Perre Richard) védelmét törlő intézkedését es meginkább megerősítette azt.
Azoknak az országoknak akik rendelkeznek mas alternatív útvonallal a megoldás is egyszerűbb …. Most nem azt mondom hogy eddig miért nem készültünk fel egy ilyen függőség ellen miert hagytuk hogy kb 70% ban függjunk az oroszoktól ami egyértelmű hiba mert kiszolgáltatottá válsz ami látszik is rendesen hanem meg kell érteni mindenkinek ez nem egy -két év alatt lesz megoldva …
Pedig mondani kellene...
 
Egyre jobban eszkalálódik az Orosz-Ukrán háború...a sorozásokon is egyre nagyobb a zűrzavar ..halottak és testi fogyatékosok is a sorozási listákon....
Egy mozgósított férfi megölt egy sorozóiroda parancsnokát Uszt-Ilimszkben, Irkutszk régióban, Oroszországban.
Alekszandr Jeliszejev parancsnokot négyszer lőtték meg.
A gyilkos az 1997-ben született Ruslan Zinin, aki "részben mozgósított". Úgy döntött, jobb a börtön, mint a halál Ukrajnában.
(videót nem rakom fel...)
(tudom rengeteg az álhír meg s egymás)
 
A példád olyan mint az átlagfizetés Mo-on … nem fedi a valóságot . Régiókra , részekre kell bontani hogy tisztán lásson az ember . Nezd meg Szlovákiát oroszgáz nélkül le fognak terdelni úgy mint pl Magyarország . Azoknak az országoknak akik rendelkeznek mas alternatív útvonallal a megoldás is egyszerűbb …. Most nem azt mondom hogy eddig miért nem készültünk fel egy ilyen függőség ellen miert hagytuk hogy kb 70% ban függjunk az oroszoktól ami egyértelmű hiba mert kiszolgáltatottá válsz ami látszik is rendesen hanem meg kell érteni mindenkinek ez nem egy -két év alatt lesz megoldva …
Igaz, igaz, és éppen itt lett volna nagy szerepe annak az uniós tervnek, amit Orbán megfúrt, t.i., hogy az egyes országok támogassák egymást, vagyis, akinek több gáza van és olaja, adjon a rászorulóknak. De mivel Orbán a saját hazájában sem támogatja a rászorulókat, itt is az volt az első reakciója /mint azt fideszes rokonaim előadták/, hogy el akarják venni Mo.-tól a gázt, de mi nem adjuk. Nem szóról szóra, hanem lényegét tekintve.
 
Ez persze egy igen demokratikus megnyilvánulás amely messzemenöen figyelembe veszi az egyes választópolgárok döntését s semmi esetre sem a távrángatott Brüsszel diktaturájára utaló kinyilatkoztatás s nyilt fenyegetés.

Ilyet még az SZKP PB sem engedett meg magának a csatlós államok esetleges ingadozása esetén.

Nagyon ugy néz ki, hogy Meloni posztfasiszta pártja nyeri el a többséget Olaszországban.

Mit mondtak erre a nyugati politikusok tekintettel az Orbán regieme-re?
- Olaszországban az elmúlt 11 év alatt 7 kormány volt,
- ami azt jelenti Olaszország még egy demokrácia, jogállam
- Meloni Salvini-val ellentétben Ukrajna oldalán áll, fontosnak tartja az EU-t

- Ezzel ellentétben Magyarországon Orbán már 13. éve egy antidemokratikus, egypártrendszerrel uralkodik
- A jogot a 13 év alatt ugy testre szabta magának, hogy demokratikusan le se lehet öt választani
- Orbán egy Európaellenes, Putyin háborúját támogató politikát folytat...
 
- Orbán egy Európaellenes, Putyin háborúját támogató politikát folytat...
Ezt TE úgy látod itthon meg az embereket nem érdekli sem Putyin sem Zelinszkij. Szeretnének meleg szobában ülni és az elektromos berendezéseiket használni.
Mennének munkába amíg van munkahelyük.
Szeretnének olcsóbban vásárolni.
S ezt azóta nem tudják amióta szankciók vannak. Ehhez nem kell nagy ész összekapcsolni a szankciókat az áremelkedésekkel.
- A jogot a 13 év alatt ugy testre szabta magának, hogy demokratikusan le se lehet öt választani
Ilyen a politika , amíg az ellenzéki pártok egy része nem tudja megszólítani a választókat addig marad is ez.
Mert európai ügyészséggel nem nagyon tudnak mit kezdeni. Ez a politikusok játéktere.
- Ezzel ellentétben Magyarországon Orbán már 13. éve egy antidemokratikus, egypártrendszerrel uralkodik
Ez inkább az ellenzéki politikusokat zavarja. Az emberek kihasználják amit adnak és várják hogy valaki jobbat is kínáljon.
 
Hogy mennyi az igazság nem tudom....:
A mozgósított oroszok a megadással kapcsolatos kérdésekkel hívják fel az ukrán hírszerzési főigazgatőság most létesített telefonvonalát.
Ezt Andrij Juszov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának előadója jelentette be egy interjúban.
Most nagyon sok hívás érkezik a forródróton újonnan mozgósított oroszoktól, de még a nem mozgósítottaktól is. Felhívnak és azt kérdezik: "Ha behívtak, mit tegyek, hogyan adjam meg magam helyesen?” - mondta Juszov.
Az oroszoknak egyébként alacsony a motivációja és rossz a morálja. Juszov úgy tudja: az oroszok több mozgósítási hullámot is terveznek.
Megfigyelők szerint 1,3 millió férfit mozgósíthatnak, akik gyenge kiképzés után egyből mennek a frontvonalra, hogy a puszta jelenlétükkel akadályozzák meg az ukrán előretörést.
 

Élő közvetítésben égeti a gázt egy orosz férfi, így üzen Európának​

Élőben közvetíti éjjel-nappal égő gáztűzhelyét egy orosz férfi. A streamer azt állítja, a gázszámlája mindössze 1,44 euró (körülbelül 585 forint) havonta, még abban az esetben is, ha mind a négy gyűrű ég egész nap. Az ismeretlen Twitch-közvetítésének azt a címet adta:
Azóta letiltották...

A Twitch csak annyit közölt a tiltásról, hogy a felhasználó megsértette a szabályokat, de ennél több magyarázatot nem kapott a ban.
 
Ebben lehet(ne) valami.
A feltételes mód azert áll ott a mondatomban, mert nèzhetem én a részleteket jobbrol is meg balról is, de mit sem ér az egész, ha csak hangzatos szavak formajaban letezik.
Ahogy a déli áramlat lekerült a porondrol, szinte azonnal eltúnt a Nabucco (no nem a Verdié, hanem a tervezett gázvezetéké), akárcsak az olasz blue stream vagy a török TANAP. Maradt az Adria, amit vagy bővítenek vagy nem...


Még jó, hogy miniszterelnökünk 2018-ban kijelentette, hog, lépéseket teszünk az orosz gázfüggőség csökkentése erdekeben. (Gondom ez a 15 éves hosszutavú orosz gazszerződes megkötése volt csak szijjârtó anno félreèrtette, mint a Magas szőke ferfi felemas cipőben cimű filmben Peracche felügyelő az ezredes, Perin (Perre Richard) védelmét törlő intézkedését es meginkább megerősítette azt.

Pedig mondani kellene...

Ertem amit írsz. Csak arra akartam reagálni Magyarország szempontjából helytelen a 15% . Vagy szerinted helyes?
Es mint írtam egyértelmű hogy nem lehet egy elmotelezni magát az országnak egy beszallitonak sem. Ha baj lesz latszik hogy mi történne ami sajnos be is igazolódott...
En csak mostani jelen pillanatról írtam. Az meg annyi hogy nem tudsz atallani egy pillanat alatt másik útvonalra enni volt:)
 
Nagyon ugy néz ki, hogy Meloni posztfasiszta pártja nyeri el a többséget Olaszországban.

Mit mondtak erre a nyugati politikusok tekintettel az Orbán regieme-re?
- Olaszországban az elmúlt 11 év alatt 7 kormány volt,
- ami azt jelenti Olaszország még egy demokrácia, jogállam
- Meloni Salvini-val ellentétben Ukrajna oldalán áll, fontosnak tartja az EU-t

- Ezzel ellentétben Magyarországon Orbán már 13. éve egy antidemokratikus, egypártrendszerrel uralkodik
- A jogot a 13 év alatt ugy testre szabta magának, hogy demokratikusan le se lehet öt választani
- Orbán egy Európaellenes, Putyin háborúját támogató politikát folytat...

Minden rendben van szerinted eu val? Ahogy működik az teljesen normális?
Ursula dokomentum filmet lattad?
Szerinted sajnos BRavo-ahogy írtad- amit Ursula mondott a választások elott az olasz népnek. Szerintem meg nem ...Minden ország úgy voksol ahogy jónak latja. Ahogy az ott lakok döntenek ! Ez az alapja az en szememben a demokráciának. Az olaszoknál eddig minden oké volt nem úgy mint a csúnya magyaroknál. Ott sajtószabadság van ott demokrácia van mint írtad de még is valahogy másik oldal nyerte a választásokat.
Amit Ursula kap -remelem- a bíróság által kimondott bűnösségét, a Pfizer üzlet miatt remelem végbe is megy.
Ha beigazolódik ez az egész balhé ami mar szepen körvonalazódik akkor meg lepodsz majd hogy az eu-n belül is van korrupció ? Es akkor mehet a hetes cikkely ? amit ilyen esetekben másokra alkalmaznak?
Nalatok is mar egyre több olyan cikk jelenik meg a sajtóban hogy elegetlenek a polgárok a mostani helyzettel!
Gondolom nem véletlenül....
 
Ertem amit írsz. Csak arra akartam reagálni Magyarország szempontjából helytelen a 15% . Vagy szerinted helyes?
Es mint írtam egyértelmű hogy nem lehet egy elmotelezni magát az országnak egy beszallitonak sem. Ha baj lesz latszik hogy mi történne ami sajnos be is igazolódott...
En csak mostani jelen pillanatról írtam. Az meg annyi hogy nem tudsz atallani egy pillanat alatt másik útvonalra enni volt:)
Ok. De ha 15 éves szsrződéseket kötünk, az hosszú táv, tehát hosszú távon gondolkodik(?) a kormányzat. Ezért az "egy pillanat alatt" itt talán nem alkalmazandó....
 
Ok. De ha 15 éves szsrződéseket kötünk, az hosszú táv, tehát hosszú távon gondolkodik(?) a kormányzat. Ezért az "egy pillanat alatt" itt talán nem alkalmazandó....
Igen értem mit mondasz, gondolom más országok ugyanígy kötik nem hiszem hogy évente hosszabbítanak dolgokat meg egy évre biztosítják be magukat. Ami számomra nem elfogadható az az hogy mindent amit kötnek hosszú évekre titkosítanak…
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,714
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére