Hírek Putyin megüzente: Nagy Honvédő Háborút folytat és semmitől sem riad vissza

Most fogalmazom meg először, hogy milliméterekre vagyunk attól, hogy nyílt háborúba kerülhet a nyugati civilizáció Oroszországgal. Nem mondom, hogy világháború, de...” – mondta Tarjányi Péter.

A biztonságpolitikai szakértővel nem sokkal Vlagyimir Putyin meglehetősen kemény terveket és üzeneteket megfogalmazó országos televíziós beszédének elhangzása után beszélgettünk. Az orosz elnök elrendelte a tartalékosok behívását, beszélt az atomfenyegetésről és a donbaszi népszavazásokról, amelyek révén orosz területnek nyilvánítaná az érintett ukrán megyéket, miközben agresszornak kiálthatja ki a saját országát és a népét védő Ukrajnát. „Eddig nem beszélhettünk világháborúról, csak világválságról és orosz-ukrán háborúról, nagy kérdés azonban, hogy ebből a helyzetből a nyugat hogyan tud kimaradni, hogyan képes elérni, hogy nem minősítik ellenségnek” – mondta Tarjányi.


Vlagyimir Putyin egy nappal elhalasztott – a nemzethez intézett – beszédében bejelentette a tartalékosok részleges mozgósítását, akiket Ukrajnába küldenek szolgálatra. Utóbb Szergej Sojgu védelmi miniszter 300 ezer tartalékos behívásáról beszélt.
Az elnök – aki igen ritkán tart ilyen, az egész nemzethez szóló, a televízió által közvetített szózatot – azt állította, hogy a Nyugat nukleáris zsarolást folytat Oroszország ellen, de Oroszországnak „sok fegyvere van a válaszadásra” és nem blöfföl. „Akik atomfegyverekkel próbálnak megzsarolni minket, azoknak tudniuk kell, hogy az uralkodó szelek feléjük fordulhatnak” – fenyegetőzött a BBC tudósítása szerint.

Szólt a Donbászban, az oroszok által megszállt ukrán területeken tartandó népszavazásokról is. Sok jót nem vetítenek előre a szavai, ugyanis úgy fogalmazott: az ott élők nem akarnak „a neonácik igája alatt élni”, és mi „támogatjuk ezeket az embereket".
Beszédét eredetileg tegnap tartotta volna meg. Aznap egyébként, amikor az orosz parlament, a Duma olyan törvényt fogadott el, miszerint a jövőben az eddigi hat hónap helyett tíz évet kaphatnak a dezertőrök, azok, akik megpróbálnak kibújni a szolgálat alól.
Tarjányi Pétert kértük arra, értelmezze a beszédet, annak üzeneteit, illetve azt, ami jelenleg zajlik.


Maga a beszéd elsősorban kommunikációs üzenetként szolgált. nem is csak a külvilág, hanem az orosz társadalom felé is – mondta a biztonságpolitikai szakértő. A beszéd elhangzása után nem sokkal kiderült, hogy a részleges mozgósítás 200-300 ezer katonát jelent. Olyan tartalékosokat, akik megkapták a kiképzést és le is szolgálták az idejüket, s korábban akár konfliktusokban is részt vettek, például Szíriában vagy a Kaukázusban – magyarázta Tarjányi, aki szerint első lépésben azokat hívják majd be, akik az elmúlt öt évben tették le a tartalékos szolgálatot. De a beszédtől függetlenül is már bejelentették, hogy Szíriából tapasztalt és azonnal bevethető katonákból álló légi deszantot csoportosítanak át Ukrajnába – emlékeztetett. Ez a két folyamat – az aktívak mozgatása és a tartalékosok mozgósítása – párhuzamosan zajlik már most is.


A tartalékosok mozgósítása egyébként azt jelenti, hogy a következő két-három hónapban jelenhetnek majd meg ezek a katonák a harcmezőn, akkor lesznek képesek tevőlegesen is részt venni a harcokban. Ez lefordítva annyit jelent, hogy Ukrajna két-három hónapon belül óriási nehézségekkel lesz kénytelen szembesülni. A létszámoldalról eddig meglévő ukrán fölény komolyan mérséklődik: az elmúlt hat-hat és fél hónapban – a teljes mozgósításnak köszönhetően – megközelítőleg 800-900 ezer ember harcolt az ukrán oldalon, mégpedig szemben az oroszok 160-180 ezer katonájával. A most majd hadrendbe állítandó orosz tartalékosok azonban megfelelő tudással rendelkeznek, s ha az nem is ér fel a NATO-kiképzésen átesett 8-10 ezer ukránéval, de a több tízezer általános kiképzésen átesettekénél jobb, ami pedig komoly erőegyensúly elbillenést jelent majd az oroszok javára – magyarázta.


Emellett az orosz tartalékosok rendelkezésére áll majd az általuk kezelni képes hadieszköz-park – hozott be még egy lényeges szempontot Tarjányi, aki azonban ezzel kapcsolatban azért egy ellentmondásra is felhívta a figyelmet. Arra ugyanis, hogy a mozgósítás révén szolgálatra berendeltek számára elegendő és megfelelő felszerelést is biztosítani kell majd. Ezért lényeges a Putyin beszédében is elhangzott bejelentés, miszerint a fegyvergyártókat magasabb kapacitásra ösztönzik. Ezt a célt egy olyan döntéssel is el lehet érni, ami még nem jelenti a hadigazdálkodás bevetését, de olyat igen, amelynek eredményeként nagy tömegben képesek fegyvert gyártani. Nem a legkorszerűbbeket – mondta Tarjányi, hozzátéve, hogy „a nagy mennyiség képes ellensúlyozni a minőségi különbséget”. Ezt a II. világháborúban alkalmazták már a németek ellen – hozott fel példát erre.
A biztonságpolitikai szakértő szerint emellett ma már bizonyított, hogy Oroszország komoly fegyverrendszereket kap Észak-Koreától, Kínától, Irántól. A következő hónapokban az várható, hogy a 200-300 ezer behívott tartalékos egy részét ilyen fegyverekkel szerelik fel, ezekkel egészítik ki ugyanis azokat, amelyek már most is az oroszok rendelkezésére állnak. Ez egy bizonyos mennyiség után nagy problémát jelenthet. Mert bár az nem kérdés, hogy a NATO-fegyverek jobbak, precízebbek, hatékonyabbak, de hiába biztosítanak az ukrán ellenállás számára jobb feltételeket, ha egy bizonyos idő után az oroszok képesek lesznek ezt ellensúlyozni a mennyiséggel.


A tartalékosok behívása is összefügg a népszavazással – mutatott rá a szakértő. Az orosz parlament, a Duma elmúlt egy-másfél hetes döntéssorozatával előkésztette a referendumot, például Herszonban, ami „nyilvánvalóan 110 százalékos igen szavazatokat eredményez majd, ahogy láttuk azt a Krím annektálása kapcsán a 2014-es népszavazáson” – jegyezte meg nem kis iróniával Tarjányi. „Érdekesnek” mondta, hogy az oroszok a háborús konfliktus ellenére, képesek pillanatokon belül megszervezni a népszavazást, pedig egy ilyen referendum tető alá hozása nyugaton még békeidőben, is nehéz. Az eredmény sem kérdéses – jegyezte meg –, ha arról kell szólnia, hogy ezek a területek Oroszországhoz tartoznak. „Ezért is volt fontos a beszéd, amiben Putyin arról értekezett, hogy a nyugat 1991. óta darabokra akarja szabdalni Oroszországot” – mutatott rá. Az első lépés a Szovjetunió megszüntetése volt, s Putyin szerint most jött el a második mérföldkő, Oroszország darabjaira szakítása azzal a céllal, hogy többszáz éves orosz világot semmisítsenek meg. Tarjányi szerint, ha megnézzük ezt a két üzenetet – hogy mi a valódi oka a háborúnak, illetve, hogy a népszavazások célja a területek orosz földdé nyilvánítása –, akkor „valójában egyetlen üzenete van Putyinnak: Oroszország Nagy Honvédő Háborút folytat”. Ez a kifejezés pedig komoly mozgósító erő egyes orosz társadalmi rétegekben, és azt eredményezi (minden orosz doktrína is ezt tartalmazza), hogy az orosz területek védelmében minden katonai eszköz bevethető.

Ha ezek a területek az orosz jogrend szerint Oroszországhoz kerülnek, akkor ezzel a döntéssorozattal, mozgósítással, kommunikációval Putyin elképesztő mozgásteret kap – hívta fel a figyelmet. Ha mondjuk Herszont átminősítik orosz területté, akkor az „orosz földet” védendő, akár tömegpusztító fegyverek alkalmazásától sem riadna vissza Oroszország. Nem csak atomfegyverek értendőek ez alatt, biológiai, vegyi és a hagyományosok közül olyan támadó és pusztító termobárikus fegyverek is, amelyek kisebb fajtáit már bevetették az oroszok Ukrajnában. Ezek amúgy olyan eszközök, amelyek révén, egyetlen bombatámadással meg lehet szüntetni egy Kijev méretű város vízellátását – magyarázta Tarjányi. „Putyin pedig, miközben az ujjával játszik az asztalon, hirtelen akár rá is tenyerelhet az asztalon a piros gombra” – fogalmazott a biztonságpolitikai szakértő, remélhetőleg nem túlságosan komolyan.

Ez akkor már totális háború? – kérdeztük, és sajnos Tarjányi egyetértett a felvetésünkkel. „Eddig nem beszélhettünk világháborúról, csak világválságról és orosz-ukrán háborúról, nagy kérdés azonban, hogy ebből a helyzetből a nyugat hogyan tud kimaradni, hogyan képes elérni, hogy nem minősíttetődig ellenségnek” – fogalmazott, megjegyezve, hogy Putyin a beszédében végig arról beszélt, hogy a nyugattal van baja, ő nem Ukrajnával harcol, hanem a nyugattal, ma már nem Ukrajna az ellenségkép. „Most fogalmazom meg először, hogy milliméterekre vagyunk attól, hogy nyílt háborúba kerülhet a nyugati civilizáció Oroszországgal. Nem mondom, hogy világháború, de...” – mondta Tarjányi Péter.
Mire kell készülnie az átlagembernek itt, Ukrajna közvetlen szomszédságából? Talán menekülésre? Egyáltalán, mit lehet és kell tenni? – kérdeztük. Tarjányi szerint a nyugatnak, mint olyannak van feladata. Arra kell ugyanis készülnie, hogyan tudja még jobban megerősíteni Ukrajnát.

1663810611269.png
 
Minden rendben van szerinted eu val? Ahogy működik az teljesen normális?
Ursula dokomentum filmet lattad?
Nem hiszem, hogy azonos forrásaink lennének, tehát nem ismerem a filmet.
Viszont veled ellentétben mivel Németországban élek nemcsak Usulát hanem a papáját, a volt Niedersachsen-i miniszter-elnököt is ismerem.

Mit kellett volna látnom a "Filmben"?

Szerinted sajnos BRavo-ahogy írtad- amit Ursula mondott a választások elott az olasz népnek. Szerintem meg nem ...Minden ország úgy voksol ahogy jónak latja. Ahogy az ott lakok döntenek ! Ez az alapja az en szememben a demokráciának. Az olaszoknál eddig minden oké volt nem úgy mint a csúnya magyaroknál. Ott sajtószabadság van ott demokrácia van mint írtad de még is valahogy másik oldal nyerte a választásokat.
Ahogy említettem az elmúlt 11 évben 7 kormánya volt Olaszországnak.

A jobbközép pártok szövetségének olaszországi választási győzelme ezért aggasztó, mert,
Giorgia Meloni olyan miniszterelnök, akinek politikai példaképe Orbán Viktor és Donald Trump.


1664286121377.png

A különbség mégis nagy, mert
- Olaszországban nem egy párt, egy ember kormányoz abszolút többséggel, már 13 éve mint Orbán
- A kormány nem egy háborús bűnös pincsikutyája, nem egy amelyik "illiberális" demokráciáról gagyog
Amit Ursula kap -remelem- a bíróság által kimondott bűnösségét, a Pfizer üzlet miatt remelem végbe is megy.
Ha beigazolódik ez az egész balhé ami mar szepen körvonalazódik akkor meg lepodsz majd hogy az eu-n belül is van korrupció ? Es akkor mehet a hetes cikkely ? amit ilyen esetekben másokra alkalmaznak?
Nalatok is mar egyre több olyan cikk jelenik meg a sajtóban hogy elegetlenek a polgárok a mostani helyzettel!
Gondolom nem véletlenül....

Nálunk mindig is kritikusak voltak a polgárok, de itt demokrácia van,
ahol a kritika kívánatos, az oppozíció nem hazaárulás,
a kormány leváltására törekvés egy alkotmány által biztosított jog

Végül pedig, Magyarország egy "Peanuts " Olaszországhoz képest,
gondolok itt a méreteire, gazdasági jelentőségére.

Olyan, hogy "nemzetközi nationalizmus" az nincsen.
Amig nincsenek hatalmon addig összetartanak, Orbán, az Osztrák, Német, Francia, Olasz és más nácik.
Ha hatalomra kerülnek akkor már per definíció egymás ellenségei.

Az olasz választás igazi vesztese az Orbán és Putyin barát Salvini.
Ha jól látom nem lesz Salvini még miniszter sem.

Ahogy az osztrák nacionalista kormány ugy fog az Olasz is hajba kapni Magyarországgal,
Nem hiszem, hogy Orbánnak jól fog jönni egy hozzá hasonló egoista kormány :) :)


Olaszország netto-fizetö, míg Magyarország Netto-cimzett.

A nacionalista Olaszok vigyázni fognak, hogy
a nacionalista Magyarok ne kapjanak sok pénzt az EU-tól ami töllük jön. :)
 
Utoljára módosítva:



ez a “nem hiszem hogy azonos forrásaink lennének “ ez olyan nem is tudom olyan izéé….
El tudod képzelni hogy vannak olyan emberek akik olvassak a híreket mindkét oldalról és ki elemzik magukban ?
vagy csak A a jó vagy csak B az igazi??? Ne legyel ennyire izéé…:)

bar lehet hogy azt mondod orosz propaganda ….
 



ez a “nem hiszem hogy azonos forrásaink lennének “ ez olyan nem is tudom olyan izéé….
El tudod képzelni hogy vannak olyan emberek akik olvassak a híreket mindkét oldalról és ki elemzik magukban ?
vagy csak A a jó vagy csak B az igazi??? Ne legyel ennyire izéé…:)

bar lehet hogy azt mondod orosz propaganda ….

Emellé hozzá lehet tenni azt a korrupció-áradatot, amit még miniszterként hozott össze. S ez persze hasznos annak aki pozicióba tólta, mert könnyen kézbentartható.
Ha meg a pozicióba toló megbizók szempontjából melléviselkedik, hát kihullanak a dossziék a szekrényböl.
 
Utoljára módosítva:
Most közölte a Meta (facebook) Ben Nimmo, a Meta globális biztonsági vezetője elmondta, hogy a kínai aktivitás valóban alacsony szintű volt, és nem érintett magas státuszú felhasználókat, mégis veszélyesnek tartják, ugyanis most először tapasztaltak ilyet Kína felől. A hamis profilok amerikainak adták ki magukat, és úgy próbáltak kommunikálni, mintha amerikaiak lennének.
. Nimmo éppen ezért úgy gondolja, hogy a fenyegetés újabb szintre lépett.

A META AZ ÜGYBEN BEGYŰJTÖTT ADATOKAT ÁTADTA AZ FBI-NAK.
Az Oroszországból vezérelt kampány ezzel szemben professzionális és nagyszabású volt. Olyan, fókuszált üzeneteket tartalmazott, amelyek Ukrajnára vonatkoztak. Százezer dollárért (42 millió forintért) hirdették ezeket a posztokat a platformon. Összesen kétezer profil vett részt az akcióban, amelyek nagy, nemzetközi lapok tipográfiáját, mint például a brit Guardianét felhasználó, megtévesztően becsomagolt hamis cikkeket is megosztottak.

Az egyik, a Guardian cikkének feltüntetett címsorban például arra vonatkozó bizonyítékokat ígérnek, hogy a bucsai vérengzést valójában az ukránok rendezték meg. Aki rákattintott a címre, az a Guardian oldalára megszólalásig hasonló oldalon találta magát, vagyis az egész akció igen aprólékosan és igényesen volt kivitelezve.
 
ez a “nem hiszem hogy azonos forrásaink lennének “ ez olyan nem is tudom olyan izéé….
El tudod képzelni hogy vannak olyan emberek akik olvassak a híreket mindkét oldalról és ki elemzik magukban ?
vagy csak A a jó vagy csak B az igazi??? Ne legyel ennyire izéé…:)

bar lehet hogy azt mondod orosz propaganda ….

Már elnézést de abból, hogy valaki információkat gyüjt politikusokról, még nem következik, hogy a kiértékelés kompetens kezekben van. Az általad belinkelt YouTube video, szerzője Ivo Sasek egy neo-vallásos svájci szekta "Organischen Christus-Generation" laikus prédikátora.

"Ivo Sasek (* 10. Juli 1956 in Zürich) ist ein Schweizer Laienprediger, Autor religiöser Schriften und Leiter der 1999 von ihm gegründeten Organischen Christus-Generation (OCG). Diese als Sekte eingestufte Organisation hat zwischen 2000 und 3000 deutschsprachige Mitglieder.

2008 gründete Sasek die Anti-Zensur-Koalition (AZK), ein Forum für rechte Esoterik, Verschwörungstheorien, Antisemitismus, Fremdenfeindlichkeit und Geschichtsrevisionismus bis hin zu Holocaustleugnung. Von Saseks Panorama-Zentrum in Walzenhausen (Schweiz) aus werden diese Organisationen und ihre zahlreichen Medien geleitet, darunter der neurechte Online-Kanal Klagemauer.tv. Sasek lehnt eine offene und pluralistische Gesellschaft ab."


Nézd egy hír portál amelyik a Holocaustot is tagadni próbálja az egészen biztos nem kompetens dokumentumfilm készítésére.
Én azt javaslom törüljük a videot. :)
 
Utoljára módosítva:
Akit valóban érdekel hogyan értékelte a nyugat von der Leyen megjegyzését az olasz választásokról az itt megnézheti.



Aki csak szórakozni akar annak a német köz-média egy paródiája

 
Már elnézést de abból, hogy valaki információkat gyüjt politikusokról, még nem következik, hogy a kiértékelés kompetens kezekben van. Az általad belinkelt YouTube video, szerzője Ivo Sasek egy neo-vallásos svájci szekta "Organischen Christus-Generation" laikus prédikátora.

"Ivo Sasek (* 10. Juli 1956 in Zürich) ist ein Schweizer Laienprediger, Autor religiöser Schriften und Leiter der 1999 von ihm gegründeten Organischen Christus-Generation (OCG). Diese als Sekte eingestufte Organisation hat zwischen 2000 und 3000 deutschsprachige Mitglieder.

2008 gründete Sasek die Anti-Zensur-Koalition (AZK), ein Forum für rechte Esoterik, Verschwörungstheorien, Antisemitismus, Fremdenfeindlichkeit und Geschichtsrevisionismus bis hin zu Holocaustleugnung. Von Saseks Panorama-Zentrum in Walzenhausen (Schweiz) aus werden diese Organisationen und ihre zahlreichen Medien geleitet, darunter der neurechte Online-Kanal Klagemauer.tv. Sasek lehnt eine offene und pluralistische Gesellschaft ab."


Nézd egy hír portál amelyek a Holocaustot is tagadni próbálja az egészen biztos nem kompetens dokumentumfilm készítésére.
Én azt javaslom törüljük a videot. :)
Értelek …. Tehát akkor nincs semmiféle valóság alapja az elhangzottaknak.

https://www.politico.eu/article/eu-...le-in-multi-billion-euro-pfizer-jab-deal/amp/
 
Igen értem mit mondasz, gondolom más országok ugyanígy kötik


Én viszont nem gondolnám.
Ha így lenne, a tőzsdén nem lenne gáz/olaj részvény.
nem hiszem hogy évente hosszabbítanak dolgokat meg egy évre biztosítják be magukat.
Én úgy tudom, hogy normális esetben középtávú keretszerződéseket kötnek különféle kitételekkel, különös tekintett a vis majorokra.
De mivel nálunk a szerződés titkos....
Ami számomra nem elfogadható az az hogy mindent amit kötnek hosszú évekre titkosítanak…
Hát ez az!
 
Értelek …. Tehát akkor nincs semmiféle valóság alapja az elhangzottaknak.

https://www.politico.eu/article/eu-...le-in-multi-billion-euro-pfizer-jab-deal/amp/
Nem néztem végig a filmet miután láttam, hogy ki a szerző.

Ha jól emlékszem Orbán Viktor protezsálta von der Leyen-t az Európai Parlament Elnök posztjára.
Nem árt ha ilyen eseteket említesz, igy lesz az embereknek összehasonlítási alapjuk.
Az EU komisszárt ellenőrzi, ha akarod vádolja, a számvevő szék.

Történt már ilyen ellenőrzés Orbánnál az elmúlt 13 év alatt?
Nyilván nem mert Magyarország nem jogállam.
 
Nem néztem végig a filmet miután láttam, hogy ki a szerző.

Ha jól emlékszem Orbán Viktor protezsálta von der Leyen-t az Európai Parlament Elnök posztjára.
Nem árt ha ilyen eseteket említesz, igy lesz az embereknek összehasonlítási alapjuk.
Az EU komisszárt ellenőrzi, ha akarod vádolja, a számvevő szék.

Történt már ilyen ellenőrzés Orbánnál az elmúlt 13 év alatt?
Nyilván nem mert Magyarország nem jogállam.
Már ne haragudj de most hogy ide Orbán mindig behozod :) vagy azt akarod mondani hogy Orbán lop és ezért ajánlotta ursulat mert ő is lop ?:)
 



ez a “nem hiszem hogy azonos forrásaink lennének “ ez olyan nem is tudom olyan izéé….
El tudod képzelni hogy vannak olyan emberek akik olvassak a híreket mindkét oldalról és ki elemzik magukban ?
vagy csak A a jó vagy csak B az igazi??? Ne legyel ennyire izéé…:)

bar lehet hogy azt mondod orosz propaganda ….

Nem ismerem ezt a csatornát, de azért becsülettel végignéztem. A videót.
Hm.
A teljesség igénye nélkül néhány észrevétel:
Csalt a doktorijával?
1991-ben még nem létezett plagizaciót vizsgaló szoftver (hisz az internet is elég keveseknek volt elérhető. Nem ismerem a német doktori fokozat megszerzésenek követelményeit sem, de feltètelezem hasonlóak a mienkhez.
Annyira tán a németek nem hülyèk, hogy általános orvosi praxis lehetőséget adjanak egy arra alkalmatlannak és mivel megvédte és megkapta...
Mellesleg mintha nekünk is lett volna egy enyhen diszlexiás ex "álamelnömünk" "gojóstollal".
Villamkarrier?
Ilyen apa mlett az lett volna csoda, ha nem.
Kapcsolatai vannak befolyásos emberekkel?
Kinek, ha nem neki? Még szép!
Hogy hogyan és mire használja, az màr más kerdés.
Telefonon/sms-be rendelt milliós összegekert oltóanyagot?
Na ez már igen!
Egy 30 éve vérprofi politikus ennyre amatőr lenne?
Meg a Pfizer vezér is?
Aztan egyszercsak beállitanak 1-2 (10-20) kamion oltóanyaggal, hogy ide a lóvét? Semmi tender, semmi szerződés.
Én ugy tudom, hogy akad ott nem is egy frakció, aki örömmel vetne véget a hölgy karrierjének és egy ilyen sztori töredéke is elég lenne hozzá. (Persze lehet, hogy ők nem nézik ezt a tv csatornát, meg a yt-t sem.)
Nem állítom, hogy az orleansi szűzzel vetekszik a tisztessége (tekintve, hogy szá.omra is oximoron a tisztességes politikus), de akit árgus szemekkel figyel a világ (és az EU első számu politikusa az mar csak olyan), az csak akkor tudnagyokat lopni/csalni ha zsebre tette a közösségét.
Amúgy meg amikor a transzhumán emberhez ért a videó vártam a gyikembereket is.
Komolyra fordítva, a videó megfogalmaz kételyeket, melyek alá betesz dolgokat, de ez kb olyan, mint amikor én azt állítom, hogy nekem már miniszteri tárcát is ajánlottak (ami amúgy igaz, mert a sógorom mondta, hogy olyan okos vagyok, hogy belőlem minisztert kéne csinálni).
 
Már ne haragudj de most hogy ide Orbán mindig behozod :) vagy azt akarod mondani hogy Orbán lop és ezért ajánlotta ursulat mert ő is lop ?:)

Már hogy ne lenne fontos, Orbán nélkül valoszinü Manfred Weber lett volna az EU vezetője.
Már hogy ne lenne fontos, mikor nézett a számviteli hivatal Orbán vakcina-üzleteoinek?


Ha a számviteli hivatal a munkáját végzi és végezni tudja az jó, hogy csinált e hibát von der Leyen azt
ök jobban megtudják állapitani mint én vagy az "Organischen Christus-Generation" laikus prédikátora. :)

Mit akarsz tőlem én nem vagyok hozzád hasonlóan Hellseher
 
A jobbközép pártok szövetségének olaszországi választási győzelme ezért aggasztó, mert,
Giorgia Meloni olyan miniszterelnök, akinek politikai példaképe Orbán Viktor és Donald Trump.
...
- A kormány nem egy háborús bűnös pincsikutyája, nem egy amelyik "illiberális" demokráciáról gagyog
Nem kicsit fura jobbközépnek hívni egy olyan koalíciót, amelyik két tagja eléggé fasisztoid.
Egyrészt egy politikusnak sem lehet hinni, azonban a választások előtt hetekig a buta Salvini kivételével minden párt (még a Berlusconié is) azt mondta (az állami televízión, a RAI-n):
- Nem akar Orbánhoz hasonlóak lenni
- Olaszország sosem lesz olyan, mint az orbáni Magyarország
- Segítik Ukrajnát
- 4 évvel ezelőtt az M5S párt nyert harmincegynéhány százalékkal, amelyik kezdetben eléggé EU ellenes volt, majd (érdekes módon :)) kormányozni már EU-párti módon kormányzott.

Azért a Meloni mégiscsak nagy Mussolini fan volt(?), ami már a múlt(?), most már EU párti(?). Viszont nekik is kell a pénz, úgyhogy EU párti.

Viszont tegnap a hölgy kijelentette, hogy nem akarja Salvinit a kormányban látni, mert oroszbarát (filo-russo, szó szerint)!
Mivel az egységkormány megbuktatásában az M5S jelentős szerepet játszott, lehet, a hölgy lecseréli a ~9%-os Salvinit a 15 %-os M5S-re.

Az viszont igaz, hogy párttársa, az ugyancsak vitatható kvalitású Lollobrigida fiú, mást akar, de hát az már az ő párt-belügyük. Mivel 26%-kal demokratikus országokban nem lehet alkotmányozni (Hofival: nem úgy mint nálunk!). Na jó, ahhoz Mo.-n is kellett hozzá majd 35-40 százalék listás szavazat.

Fura lenne, ha az új "jobbközép" kormányzat 1-1.5 évnél tovább húzná.
 
Hogy mennyi az igazság nem tudom....:
A mozgósított oroszok a megadással kapcsolatos kérdésekkel hívják fel az ukrán hírszerzési főigazgatőság most létesített telefonvonalát.
Ezt Andrij Juszov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának előadója jelentette be egy interjúban.
Most nagyon sok hívás érkezik a forródróton újonnan mozgósított oroszoktól, de még a nem mozgósítottaktól is. Felhívnak és azt kérdezik: "Ha behívtak, mit tegyek, hogyan adjam meg magam helyesen?” - mondta Juszov.
Az oroszoknak egyébként alacsony a motivációja és rossz a morálja. Juszov úgy tudja: az oroszok több mozgósítási hullámot is terveznek.
Megfigyelők szerint 1,3 millió férfit mozgósíthatnak, akik gyenge kiképzés után egyből mennek a frontvonalra, hogy a puszta jelenlétükkel akadályozzák meg az ukrán előretörést.
mennek a vágóhídra
ha a felszereltségük és a logisztika olyan marad, mint eddig volt, ez egy mészárszék lesz, és mitől javulna?

további ezrek, tízezrek fognak meghalni egy ostoba, igazságtalan háborúban, mindkét oldalon
 
Ertem amit írsz. Csak arra akartam reagálni Magyarország szempontjából helytelen a 15% . Vagy szerinted helyes?
Es mint írtam egyértelmű hogy nem lehet egy elmotelezni magát az országnak egy beszallitonak sem. Ha baj lesz latszik hogy mi történne ami sajnos be is igazolódott...
En csak mostani jelen pillanatról írtam. Az meg annyi hogy nem tudsz atallani egy pillanat alatt másik útvonalra enni volt:)
Most olvasom, hogy a norvég gáz vezetékét /most Lengyelországig ér/ rövid idő alatt meghosszabbíthatják Szlovákiág, kis hazánkig és Ausztriáig. Nem telik évekbe.
 
Értelek …. Tehát akkor nincs semmiféle valóság alapja az elhangzottaknak.

https://www.politico.eu/article/eu-...le-in-multi-billion-euro-pfizer-jab-deal/amp/
Biztos, hogy van. A jó propaganda - álhírgyártás arra épül, hogy van egy valóságmag, amit megfelelő körítéssel betáplálnak a hívőkbe, akik azt tovább terjesztik, ez olyan, mint amikor egy követ dobsz a vízbe, és támadnak a gyűrűk körülötte. De aztán a kő elsüllyed, a víztükör elsimul. Mármint, ha nem kavarják fel újra és újra. Ahogy pl. a Fidesz teszi, az örökös bűnbakkereséssel, azzal, hogy a saját rossz gazdaságpolitikájáért az elhibázott brüsszeli szankciókat okolja. Most ez a jelszó, a mantra, és sajnos a módszer működik. /Kevesen néznek utána, hogy 2010 óta folyamatosan gyengítették a forintot, az EUR-ral szemben, ami már eleve fokozta az inflációt, hogy az EU-s forrásokat ostobán, pazarlóan használták fel, hogy a rászorulók támogatása helyett a NER-t erősítették, és sorolhatnám. Hogy a COVID miatt is nőtt az infláció, és már a háború előtt is magas volt. Hogy a választások előtti 2000 milliárdos osztogatással a hatalmukat megerősítették, de az országot nem, hogy a buta rezsicsökkentés miatt hány ezer milliárddal kellett megtámogatniuk a szolgáltatókat, és ezt már nem bírta a költségvetés, így kapóra jött a háború és a szankciók, mert gyorsan le lehetett csökkenteni a támogatásokat, és megvolt a bűnbak is. Mellesleg nem a brüsszeliek, nem a baloldal támogatja csak a szankciókat, hanem a jobboldal, a Néppárt is, és a döntéseket az országok közösen hozzák meg, és Magyarország eddig mindent megszavazott. /ami alól nem kapott felmentést./ Kevesen néznek utána, hogy valójában mennyi volt a világpiaci ár a rezsicsökk. bevezetése után, és mennyit keresett rajtunk éveken át a Mol, a szolgáltatók, stb.. És valahogy nem jut el egyesek tudatáig, hogy a szankciók oka a háború, amelynek az oka az, hogy Putyin Oroszországa lerohanta Ukrajnát. Szóval én valahányszor azt hallom, olvasom, hogy az elhib.brüsz.sza. miatt, mindig kicserélem magamban Putyin háborújára ezt a kifejezést.
még valami: ezt májusban kaptam emailben:
Tisztelt Hölgyem/Uram!

A legutóbbi uniós csúcstalálkozón megvédtük a rezsicsökkentést. Megakadályoztuk azt a brüsszeli javaslatot, amely betiltotta volna az Oroszországból származó olaj használatát Magyarországon. A megállapodás alapján azok az országok, amelyek csővezetéken kapják az olajat, továbbra is a régi feltételekkel folytathatják a gazdálkodásukat.

Az Európai Unióban már így is az egekben vannak az energiaárak, és magas az infláció. A szankciók miatt egész Európa egy világgazdasági válság szélén táncol. Ilyen körülmények között kibírhatatlan lett volna számunkra, ha drágább olajjal kell működtetnünk a magyar gazdaságot. Ez felért volna egy magyar gazdaságra ledobott atombombával. Az eredeti brüsszeli csomag elfogadása 55-60 százalékkal növelte volna az üzemanyagok árát, amely más termékek árát is tovább emelte volna.

A magyar álláspont a kezdetektől fogva világos volt: elítéljük Oroszország katonai beavatkozását, segítő kezet nyújtunk az Ukrajnából érkező bajbajutottaknak, de továbbra sem engedhetjük meg, hogy a magyar emberekkel fizettessék meg a háború árát.

Tisztelettel:
Kormányzati Tájékoztatási Központ

És most mennyi is a gáz és áram ára?
 
Utoljára módosítva:
Elemzok véleménye megoszlik az elmult napok eseményein.

Én személy szerint ugy latom, Putyin dontései teljesen zavarba hoztak a nyugatot!
Nem szamitottak arra, hogy meglépi a mozgositast, és az ukrajnai népszavazásokat!

Megint nyugat lepeskenyszerben!
Itt a gazvezeték megrongalasa valaszlépésnek tunik, de lehet, hogy tévedek.

Ami tény, mig mozgositas, addig nem atomhaboru!
 
Elemzok véleménye megoszlik az elmult napok eseményein.

Én személy szerint ugy latom, Putyin dontései teljesen zavarba hoztak a nyugatot!
Nem szamitottak arra, hogy meglépi a mozgositast, és az ukrajnai népszavazásokat!

Megint nyugat lepeskenyszerben!
Itt a gazvezeték megrongalasa valaszlépésnek tunik, de lehet, hogy tévedek.

Ami tény, mig mozgositas, addig nem atomhaboru!
Hogyne számítottak volna rá! Hetek óta erről írt a sajtó!
Ami érdekes, hogy mennyire eltérő hírek látnak napvilágot a kormány- és a kormánykritikus médiában.
Íme, egy példa:
ma az indexen: Az Egyesült Államok bejelentette, hogy megduplázza az Ukrajnának küldött halálos HIMARS rakétarendszerek számát egy új, 1,1 milliárd dolláros katonai segélycsomag részeként – írja a Guardian.
és az origón:
A nyugati országok nem fogják megnövelni az Ukrajnába szállított fegyverek mennyiségét, hiába készül állítólag Kijev ellentámadásra - írja az Izvesztija a Bloomberg cikke alapján.

A lap szerint a közeljövőben biztosan nem lesz tapasztalható a nyugati fegyverszállítmányok mennyiségének drasztikus növekedése, mivel az Egyesült Államok egyre óvatosabban áll a jelenlegi helyzethez, az Európai Unió országai pedig egyszerűen kezdenek kifogyni a fegyverekből.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,865
Tagok
615,338
Legújabb tagunk
Jo Maya
Oldal tetejére