Reincarnacio

pitti témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2003 December 10.

 1. whatever22

  whatever22 Kitiltott (BANned)

  Ionon esetében az a probléma hogy soha semmi konrétat nem tudni mert néha még az is kétséges hogy ő tudja pontosan mit akar. Nem bántó szándékból mondom, de valahogy számomra a múltban is lehetetlen volt a kommunikáció vele.
   
  steve3 és Toth Bandi kedveli ezt.
 2. sirkan49

  sirkan49 Kitiltott (BANned)

  Tudod én meg azt tartom furcsának,amikor valaki azért bántja a másikat,mert az nem az ő "nyelvén" fogalmaz. Mivel itt nem illik a privát levekről beszélni,ezért csak csendben jegyzem meg: kaptam én már olyan levelet,aminek a felét sem értettem,mert az illető igencsak fortyogó hangulatban írta. (Bár arról a fegyverről már hallottam,amivel másokat szándékozik lekaszabolni,ha esetleg nem úgy tesznek,ahogy ő szeretné.)
  Köszönöm jól vagyok, nincs szükségem semmire, babázásból meg már régen kinőttem,max.a dédunokát fogom pelenkázni.
  Még soha nem ütöttem,a legyet is csak szépen elhessegetem,ha túl szemtelen.
   
  evapatocs és Toth Bandi kedveli ezt.
 3. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Beidézni most hirtelen nem tudom, de van Mózes könyvében olyan rész, ahol ölésre szólít fel a zsidók istene. Mózes le is öleti pár ezer honfitársát miután visszajön a Hegyről...
   
 4. whatever22

  whatever22 Kitiltott (BANned)

  Igazad van, bocsánat. Nem fogalmatam elég pontosan.
  Az új szövetség, vagyis a mai keresztény biblia nem ölt meg még senkit.
   
  Kyra_ kedveli ezt.
 5. Toth Bandi

  Toth Bandi Állandó Tag

  Szia
  A Biblia nem, csak a hatalomra törő vallási "fanatikusok"!
  Ezt már sokszor átbeszéltük(pl.keresztes háborúk).
  Ez a vallások átka, az embereket manipulálják a hatalom érdekében.
  Ez cáfolhatatlan!
  Én Jézus, Buddha, Krisna tanításait tisztelem, de az emberi butaságot és a hatalomvágyat NEM!
  Tisztán látni az eseményeket ez a fogalom nem engedi az elvakult hitet, csak a szeretetet.
   
 6. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Tedd fel a kérdést miért is vagy itt a földi létezésben ebben az idő-térben. Válaszod egyetemességen alapszik akkor egy helyben állsz és értésben vagy a mindenségre mi mért jött létre, ha így figyeled a vallási irányzatokat állva megérted azt amit járva kelve nem tudsz mert billegsz inogsz a lépkedéseid közben.

  Tudod elégszer mondtam a tudatommal tudsz beszédben lenni (tudatos álom amiről kevésbé tudok miről folyt a beszélgetés)választ kapnál.
   
 7. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Tudod akkor szerencsés az emberiség számára amiben él vallási dolgokban amit jézus nevében követnek el (szeretett nevében) ezért nem tudod érteni a szavaimat. Nem értek egyet ezzel a ténnyel amit jézus nevében követnek el és főleg a biblia szentesíti mindezeket és főleg uszít rá a maga csendes rafinált írásaiban. Jézus nem a bibliai tanulságok és tovább írt álmok mert emberek vágyaikat remélik megtalálni benne (hatalmi vágyakról neszélek, stb).

  Én sötétségem a te fényed akkor már megérte mondanom, igaz?kiss
   
  Toth Bandi kedveli ezt.
 8. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Úgy olvas ha megakarsz érteni (a tudat ostora) ami a tudatosságban tévelyeg mint Ő.:confused:
   
 9. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Olvas Pál életéről UTÁLTA Jézust pont ezért (tértmeg úgymond megértse miben áll Jézus tudása). Mily véletlen bálvány csinált Jézus tanaiból beszédéből szeretetéből és az egész lényéből ( jézus nevében embereket ölnek, itt érte el pál minden gonoszságát). kiss

  Ismerős e mondat segíts Jézus a harc hevében mennyien mondták e szavakat és mondják
   
 10. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Pál valóban megtért, a gyűlölködéséből.Krisztus kijelentette magát.Pál élete, írásai egyértelműen alátámasztják Jézus iránt való szeretetét.Éhezett, fázott, hajótörést szenvedett,lefejezték Jézusért.
  Nagyon rossz helyről szereztél információkat.

  És a mi harcunk szellemi hatlmasságok ellen /démonok, gonosz szellemek / folyik. Nem test és vér ellen.Ez a biblia üzenete.
  És még a saját bűneink ellen kell harcot vívnunk.

  Nagyon sok Istenellenes könyv, információ létezik .
  Hívd segítségül Istent, Ő segít eligazodni.Ha tényleg te is ezt akarod.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 11. whatever22

  whatever22 Kitiltott (BANned)

  Kedves drága ionon, neked is csak azt tudom mondani mint sok más embernek aki szerint a biblia ölésre buzdít: a 6. Parancsolat kimondja hogy ne ölj. Innentől pedig oda magyarázod ezt az egész dolgot ahova akarod, de ha valaki hisz a bibliában (i.e hívő) akkor nem öl hiszen az nem összeegyeztethető a hitével.

  Az hogy miket követnek el Jézus nevében? Tökéletesen egyetértek veled hogy sem az egyház sem pedig sok mai "prédikátor" nem méltó, de még csak nem is alkalmas a biblia terjesztésére és tanítására. Én pusztán annyit kértem hogy húzd meg a határvonalat a biblia és azok között akik mondvacsinált indokokkal kihasználják azt.

  A szavaidat pedig nem a Jézus nevében elkövetett cselekedetek miatt nem értem hanem mert olvashatatlan és nem egyszer értelmezhetetlen.
   
 12. whatever22

  whatever22 Kitiltott (BANned)

  Egyetértek. Csodálatos nap az amikor megmenthetjük a világot még egy vallástól.
   
  Toth Bandi és evapatocs kedveli ezt.
 13. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  És mellesleg mi van a reinkarnációval? :p :rolleyes:
   
  Kyra_, Toth Bandi és atmanandajee kedveli ezt.
 14. sirkan49

  sirkan49 Kitiltott (BANned)

  Talán majd megtudjuk a következő életünkben :D
   
 15. Orshy

  Orshy Állandó Tag

  Szia Csillagozon!

  Csak szeretnek egy meglatast hozzairni iromanyodhoz, ami persze nem jelenti azt, hogy nekem van igazam, csak egy ujabb lehetoseg a valosagra. Csak egy lehetoseg.
  Mikor olvastam a mondatod: a" halalunk oraja kobe van vesve" ereztem magamban nemi zavart ennek a mondatnak az ertelmezese kapcsan. Elgondolkodtam. Mi van akkor, ha a halallal illetve annak idejevel kapcsolatban nincs egy merev predestinativ allaspont?Te is irod, hogy csak Isten valtoztathat rajta. S ez igaz is, mert...
  mi van, ha ennek az idopontja igenis valtozhat a beteg tudatossaga es felismeresei fenyeben?Amikor evekkel ezelott asztrologiaval foglalkozgattam csak ugy magamnak nem tudtam kozelebb jutni a halal idopontja temajahoz, ellenben sok minden mas nyilvanvalova valt az elet egyeb dolgaiban. Ha jol tudom, de javitsatok ki ha tevedek, az asztrologia sem tud mindmaig olyan pontos idopontot josolni a halalra, mint peldaul egy kapcsolat szakadasara vagy egyeb mas esemenyre. Egyszeruen emberi aggyal es az egyebkent hatalmas technikai fejlodessel sem vagyunk kepesek megfogni ezt az idopontot. Szerintem, ha az egy fix datum lenne(lehet, hogy erendendoen az),
  mar ratalaltunk volna. Ha nagyon beteg valaki es felismeri a szellemi, lelki okait betegsegenek, az azt jelenti, hogy dolgozik a sajat maga fejlodesen, ugymond kozelebb jut az isteni energiakhoz es ennek kovetkezteben meggyogyul.
  Nem eleg meg akarani gyogyulni, ahhoz tenni is kell(mashogy latni), az akarat keves. Az akarat nem is szellemi vonatkozasu.Az semmi, mert ezekben a torvenyekben derekba torik. Ha viszont felismerted, megertetted a betegseged, ugymond beleivodott a lelkedbe...akkor meggyogyulsz, mert kepes vagy a tovabbi fejlodesre. Es mindemellet szerintem meg az ido is fontos tenyezo, hogy mikor ismered fel. Ugyanis, ha valaki testeben daganatos attetek jelentkeznek vagyis a fizikai test allapota nagyon leromlik, a betegseg visszafordithatatlanna valik. A beteg meghal.Edesnyamat vegigneztem a petefeszek daganatos, kemoterapias idoszaka alatt. Soha nem volt olyan jo a kapcsolatunk, mint amive valtozott a betegsege miatt. Egyszeruen maskepp kezdett latni....ezert megvaltoztak az erzesei, kapcsolatai. O mindig nagyon merev es nagyon erzekeny(bak szemelyiseg) volt, most sokkal-sokkal rugalmasabb es maskent dolgozza fel serelmeit. Latom.Edesanyam csodalatos! Meggyogyult. A testvere ra 2 evre ugyanebben a betegsegben meghalt(kos szemelyiseg). Vegigneztem mindkettot.
  Lattam a kulonbseget.

  Ha valamiert nagyon letertel az utadrol, akkor elcsaphat egy auto. Vagy meghalsz, vagy lesz egy halalkozeli elmenyed attol fuggoen, hogy mennyire csusztal el es mi a tovabbi dolgod.
  Az egiek elvehetik a foldi eleted barmikor, ha ugy dontesz szabad akaratodbol, hogy nem azt teszed, amiert itt vagy.
  ....es ha mar megbetegitetted magad rajtad all, hogy kepes vagy-e elismerni a sajat 'hibad' a szenvedeseidben vagy sem. Ha igen meg tovabb elsz, ha nem...
  Ezert gondolom, hogy nem lehet kobe vesve.

  Szeretettel: Orsi
   
  Toth Bandi és atmanandajee kedveli ezt.
 16. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Szerintem nincs a halál időpontja kőbe vésve.
  Mikor apukám először elakart menni, már kék-zöld volt, alig kapott levegőt, anyukám észrevette. Mondta néki, hogy: "Papa még nem halhatsz meg, mert most születik az első dédunokád, azt meg kell várrnod!" És akkor apukám fellélegzett, és mondta, hogy minden kitisztult, kivilágosodott. Mikor a dédunoka 4-5 éves lett, akkor távozott. Igaz, hogy sokkal nehezebben, mint mikor először eljött az ideje.
  Szerintem ennek a fényében, meg az anyai nagyanám történetéből is az következik, hogy meg lehet nyújtani az idejét a távozónak, de az elkövetkező halálát nehezíti az, aki visszatartja.
  A mama 7-szer kapott agyvérzést, mikor el tudott menni, mert az egyik lánya görcsösen ragaszkodott hozzá, nem tudta elengedni. Én akkor 18 éves voltam, és az álmomban jött el a mama, aki már beszélni sem tudott ébren. Azt mondta, hogy: "Nem szenvedtem még eleget? Miért nem hagytok meghalni?" Épp vasárnap hajnal volt akkor, és énnekem nagyon összeszorult a szívem, mert nagyon sajnáltam a mamát. Elmentem a templomba imátkozni érte. Kértem az Istent, hogy vagy gyógyítsa meg a mamát, vagy hadd haljon meg ahogy kérte. Mire hazamentem a mama megvolt halva. Elég volt csak az Isten elé tárni a mama kérését, és mehetett, annak ellenére, hogy a lánya ragaszkodott az életéhez.
  Legyen csodásan gyönyörű napotok.
  Sok szeretettel Erzsi.
   
 17. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Tudod a tények elől mindig elbújhatsz attól még tény maradt. Ismered ama tény akiket legyőztek sikerült csapatokba verődniük és bosszút áltak a gyilkosokon és megtámadták azok családjaikat. Ismerősek eme szavak: holvan isten ki engedi ezt jézus segíts hisz mi ÁRTATLANOK VAGYUNK MÉRT ENGEDED EZT A GYALÁZATOTT érdekes a VALLÁSI csatákban meghalt emberek nem lényegesek hisz akkor ti győztetek. Azt mondom ne hivatkoz arra hogy te szereted felebarátodat mint ön magadat ez jézus fő tanítása mert a vallásod szerint nem IGAZ nem akarja alkalmazni mert akkor mi lenne? Boldogság az ember életében a földön szabad VALLÁS GYAKORLÁS: amitől a hittérírők félnek nem lesz rabszolgák seregei akikkel azt tesznek amit akarnak hisz az igazi hívő mindenre képes csak jjól kell beszélni hozzájuk (lásd a fidesznek még a papok is agitáltak).

  Tudod az igazat akarom kimondva cselekedve.
   
 18. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Tévedtél ionon.Én nem vagyok az intézményi egyház embere.
  A másik: Főként a földön tapasztalható háborúk, halálok,kegyetlenségek ösztönöztek arra , hogy megtudjam, Isten létezik-e.Megtudtam és Őt szeretném követni,megismerni.
  Végül azt hiszem a szabad vallásgyakorlás sem biztos ,hogy békével jár. A rossz bennünk van.Emberekben nyilvánul meg.
  " Boldogok akik sírnak:mert ők megvigasztaltatnak." Mt5,4
   
 19. Toth Bandi

  Toth Bandi Állandó Tag

  A rossz fogalma...


  Szia kedves steve3

  Ez egy számomra teljesen elfogadható elgondolás, amit milliónyi érvel
  lehet alátámasztani. Ehhez csak egy másik topikos gondolatképem:
  http://canadahun.com/forum/showpost.php?p=2432569&postcount=85

  Mindezekkel a gondolatokkal együtt a jó és rossz fogalmát nagyon nehéz definiálni.
  Könnyű ott, ahol egy pillanat történéseit nézzük és döntünk a ránk gyakorolt érzelmi, állapotbeli hatásai alapján.
  Minél feljebbről, távolabbról (időben és térben) figyeljük az eseményeket ezek az irányultságok rendszeresen irányt váltanak.
  Egy kis példa ezen gondolatra, de itt is csak egy-két aspektust fognék meg.:

  Béla bácsi munkát keres, szegény már teljesen el van kenődve, és akkor megtörténik vele a hirtelen egy most betelepült multinál munkát talál.
  Béla bácsi életében és több odaérkező munkát kereső személy életében JÓ történik...
  Milyen jótevők ennek a multicégnek a vezetői hála Istennek.!


  Most lépjünk térben távolabbra:

  Franciaországban egy kocsmában üldögél két jó barát Félix és Sebastian. Már szépen, mint minden nap mostanában a sárga földig isszák le magukat. Keseregnek az élet igazságtalan voltán és a megélhetés kilátástalanságán.
  Velük rossz történt, egy multi cég olcsóbb munkaerőpiacra helyezte át a gyáregységét ezáltal Félix és Sebastian munkahelye megszűnt. (Persze hogy a fenti multiról van szó...)
  Milyen gonoszak ennek a multicégnek a vezetői, a gonosz vezeti tetteiket!


  Most lépjünk magasabbra, és szemléljük meg az időbeni kiterjedést:

  Félix talált egy új munkahelyet, igaz kevesebb pénzért de kevesebbet is dolgozik. A sok munka miatt tönkremenőben lévő házassága boldog párkapcsolattá vált. Ő most boldog és vele együtt a családja is.

  Sebastian a poklok poklát éli meg. Nem talál munkát, a családi élete felborult. A pénztelenség és reményvesztettség miatt pont azokkal az emberekkel viselkedik negatívan akik osztoznak a sorsán és segíteni próbálják. Elfogadta saját félelmeit valóságnak. Ennek következményeképpen már a felesége is elhagyni készül.
  Teljes kétségbeesésében felborogatja az íróasztalát tör zúz mindent.
  Ekkor egy régen elfeledett diákkori irománya kerül elő a káosz romjaiból, "A gondolkodás és fizikai hatásai mindennapjainkban" címmel. Kezébe veszi és megnyugszik. Nosztalgiával gondol vissza azokra az évekre amikor ezt a könyvecskét írta. Tele volt lehetőségekkel és világmegváltó tervekkel. Majd újra elszomorodik, MI LETT BELŐLEM?
  Kesergésében már az öngyilkosságot kezdi fontolgatni!
  Ekkor mint a vészharang figyelmeztető jeleként megszólal a csengő!
  Az éppen összecsomagoló feleség beengedi a férje egy diákkori barátját. Pár szót beszélnek, majd a barát felmegy Sebastianhoz, hogy egy kis lelket öntsön belé. Beszélgetnek, de a teljesen félelmei rabságában őrlődő Sebastian csak egyre mélyebbre süllyed.
  Ekkor a tanácstalan barát észrevesz a kis irományt Sebastian kezében elkéri és beleolvas. Telik az idő és a barát egyre izgatottabban lapozgat szinte önkívületben szemében a megértés ragyogása gyúl. Mikor lenyugszik elmondja Sebastiannak, hogy ő pszichológus és egy témakörben már nagyon régen nem jut tovább.
  Ez a könyv viszont szervesen kapcsolódik az ő eleméletéhez és értelmi lényeggel telíti azt.
  Ráveszi Sebastiant, hogy dolgozzanak együtt és oldják meg a problémát.

  Siker koronázza munkájukat, az elmélet elkészül és több világhírű bestseller születik belőle.
  Bár Sebastan házassága már nem élte túl a megpróbáltatást, gazdag jómódú és sikeres ember lett. Később az egyik könyvbemutatón összefut egy gyönyörű és nyitott hölggyel aki később a felesége lesz.

  Ez a kis történet a teljesség igénye nélkül...
  Nem is ragoznám tovább a témát, de a lehetőségek skálája végtelen!

  Ha ezeken elgondolkozunk, máris az ok-okozati törvényekben mászkálunk és rádöbbenünk, hogy a jó és a rossz a történések mozgási irányát tükrözi, tehát az energia mozgási irányát, ami mindig más aspektusból szemlélve lehet jó vagy rossz is! A legfontosabb gondolatmenet ebben a témakörben, minden probléma ajándékokkal halmozhat el, mert tanulhatunk belőle. Megérthetjük az elfogadás lényegét és hogy gondolataink formálják a világunkat. És akkor úgy érezhetjük az úton talán legfontosabb, SZERETETTEL ELFOGADNI.

  [​IMG]NoCopyRight, 2010 Tóth András
  A történetben szereplő személyek és helyek kitaláltak, de akár lehetnének valóságosak is, ezért a neveket és a helyek neveit megváltoztattam!:D:D:D:D

  u.i. Ja és ez hogy jön a Reinkarnációhoz, majd veszek néhány nagy levegőt, szerzek rá egy kis időt és folytatom...
   
  nmarie, evapatocs és atmanandajee kedveli ezt.
 20. steve3

  steve3 Állandó Tag

  Szia András!
  Egyetértek veled hogy rossz és jó dolgok egyaránt válhatnank javunkra!
  Én a szentírás segítségével tudom megragadni ezt az igazságot:
  "Minden javára válik az Istent szeretőknek"
  Én is úgy gondolom a bűn megnyilvánulása az egoizmus.És lebonthatnánk még hogy nevezik másképp.És milyen formákban jelentkezik.
  De az is eszembe jut ,hogy a hasonló a hasonlóhoz vonzódik alpján,
  az egoista ember mellé láthatatlan lények is csapódnak, ha már egyszer megnyitotta a kaput.Erős érzéseket adnak, az illető gondolatvilágába belépnek,úgy hogy az illető nem is sejti.
  De a kulcs azt hiszem én is, a mi kezünkben van.

  Köszönöm, hogy írtál,és pont jókor!
  Isten megáldjon!
  steve3
   

Megosztás