Reklamáció az UPC-nek

Pjoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdv!

Nem pont net, de talán kicsit idevág. T-kábel, Set-Top Box.
Szoftverfrissítés után (amit a szolgáltató indít, nekem beleszólásom sincs) se kép, se hang... Bármelyik csatornára lépek, az üzenet:"ennek a csatornának nem vagyok előfizetője". Hm...
Volt már problémám a dobozzal, ezért rutinból, kikapcs, kártya kivesz, csatlakozó takarít, vissza, bekapcs.
Továbbra is semmi.
Ügyfélszolgálat, hibabejelentés, menürendszeren végiglépkedek. Siker, hamar felveszik, nem kell hallgatnom sokáig a zenét... Hölgy kezdené végigvinni a sablonlépéseket, én jelzem, hogy megvolt, pipálhat.
Elég hamar kifogyott az ötletekből, (hisz a hibalistája véges) így felvette a hibát, majd jelentkeznek a szervízes kollégák.
Másnap reggel hívnak is, elmondom újra, mi a gondom, mit tettem eddig. Jó a mai nap valamikor kijönnek. Üljek otthon, és várjam őket, mintha más dolgom nem is lenne...

Folyt
Na, délután fél négy, megérkezik két ember. Cipőstől át a nagyszoba világos szőnyegén. oppá, a párom kicsit rosszallóan néz, de sebaj, legalább itt vannak, utánna mehetünk a dolgunkra.
Szervízes fogja a távirányítót, belép a menübe, megnézi a kártya jogosultságot... aha itt a gond... Telefonál egyet, öt perc múlva működik minden.
Érdeklődésemre elmondja, hogy ez jelenleg "TÍPUS-HIBA" a frissítés után.
Kérdem én, ha tényleg típushiba, és már több helyen előfordult, miért nem kérdezett rá az ügyfeles kisasszony? Nem lehetett volna feltenni a hibalistájára?
Vagy legalább másnap reggel a szervízes kolléga? Hisz ezt én is meg tudtam volna nézni neki, ha elmondja, mit szeretne tudni...
Ki sem kellett volna jönnie, nem kell otthon várnom egész nap, és öt perc múlva lett volna adás.
Hát a T-csoport sem jobb... :-(
 

ppisti

Állandó Tag
Állandó Tag
Milyen érdekes, velem is ugyanez történt. /Hál isten nekünk nincs világos szőnyegünk/ A rossz az volt hogy nekem péntek délutántól hétfő délig kellett várni. De akkor már kissé habzott a szám széle.
 

grabbi

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok A UPC jó,csak nagyon drága szerintem amellet hogy már rengeteg szolgáltató van. szerintem váltani fogok én is
 

ER-81307

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello!

A UPC-nél vagyok internet előfizető. Névlegesen(!!!) 15/5 Mbit-es nettel, amiből a letöltés teljesül is általában, ha épp nem korlátoznak le, a a feltöltés 1 Mbit fölé soha nem ment. Adassék meg mindennapi feltöltésünk!
 

ember2003

Állandó Tag
Állandó Tag
Mindegyik szolgáltatónál vannak jó és rossz tapasztalatok ez mindig sok mindenek a függvénye. Én egy kis szolgáltatónál vagyok és a 30/30 netem tökéletesen megy.:)
 

tlp

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem is a kábel TV társaságommal van baj. Most váltották a fejem felett a szolgáltató. (meg sem kérdeztek) Az új szolgáltató viszont nem tudja vagy 4 hónapja leemelni a számlámról a pénzt. Ezért engem piszkálnak. Én meg őket.
 

Joza

Állandó Tag
Állandó Tag
Eddig a UPC-nél voltunk és csak egyetlen gondom van velük, hogy drágák. A háromszor gyorsabb netet pl. más szolgáltatónál harmad áron is elérheti az ember.
 

szitagrafix

Állandó Tag
Állandó Tag
Upc

Ne számíts semmi jóra
Tisztelt UPC!

Szerződésünket (ÜF. szám: ********) június elején kötöttük önökkel. Emlékeztetném önöket, hogy a szerződésben (illetve óriásplakátokon a városban orrba szájba) július és augusztus hónapra bőszen hirdetik a két hónap ingyenes szolgáltatást.

Kézhez kaptam azonban a számlát, mely 06.11 és 08.11 között 26.366 Ft számláz a jogosan követelt tört havi júniussal ellentétben, melynek összege 9592 + áfa. Igaz, hogy ez közelíti a nasanal használt satellites átvitel árait, de ez ellen nem ágálok, én akarok internetezni, hát basszak rá. Természetesen nem én vagyok az egyetlen, aki megkapta ezt az elbaszott számlát. Az egész város megkapta, ne is álltassanak.

Az egész városnak be kell kérem fáradnia az ügyfélszolgálatra, vagy telóznia kell, mert aki meg akarja spórolni az 1 órás sorban állást, vagy a minimum 40 percig tartó lejárt jogdíjú hívásvárakoztató zenét, annak lekapcsolják a szolgáltatását. Erősebb kutya baszik, nemde?

Bár lenne egy kedves jogász ismerősöm (vagy valami rendes jogrned ebben a fostalicska pocsolya országban), a billentyűzetem amortizációját, a feleslegesen elhasznált agykapacitásom alternativ költségét, negatív érzelmeim gondatlanságból elkövetett felbujtását mind ráterhelném az idióta tehetetlen vállalatukra.

A rendelkezésre állásuk, hogy is mondjam, hektikus. Bár a kábelmodem és a router kihúzkodásával és visszadugdosásával időnként újra "rendelkezésre állnak". Most épp asszem büntetősávon vagyok, ami aztán tökéletes kijátszása mindenféle fogyasztóvédelmi jognak, szerződés-, vagy jogszegés, de ha ebben tévednék (és önök szerint nyilván tévedek), akkor is minimum geciség, és ok arra, hogy további 15 ismerősömet és ügyfelemet lebeszéljem a fos mocsok szolgáltatásuk igénybrevételéről. Nem minden ismerősöm hallgat rám, de azért eddig kb 15.-öt sikerült lebeszélnem róla. Hát ez barátok közt is havi 150 rongy kiesés. Ezzel vigasztalom magamat, suttyókáim.

15 Gb anyagot mozgattam meg augusztusban, tekintve, hogy grafikusok és informatikusok munkáját koordinálom. Az önök szolgáltatásával dolgozni azt nem lehet havi 10 ezer forintért? A nagyanyám a célcsoportjuk a nyugdíjából?

Hívjanak fel a mobilomon *********, és esdeklő bocsánatkérések között intézzék el, hogy a 7 kilóbájtos download vonalam visszaálljon a szerződött értékre. Küldjenek egy rendes számlát a szerződött értékekkel, és felejtsük el egymást, jobb szeretném a netet használni, a barátnőmmel meg az időt tölteni, semmint fordítva.

Nem ártana továbbá, ha egy rendszergazdi, már ha egyáltalán vannak ott ilyenek, megoldaná azt a misztikus helyzetet, hogy az embernek heteente kétszer újra kelljen konfigurálnia a kábelmodem mac addressét a tetűlassú websitjukon. Ha kell, kiutalom egy munkatársamat egy órára, amialatt megoldja ezt a fél éves problémájukat.

Komolyan mondom szívem szerint összeszednék maguk ellen 10 érvet, és nagy betűkkel kiplakátoznám a várost, hogy ÁTVERÉS!!!. De talán jobb lenne kirúgni az inkompetens vezetőséget, és eltiltani őket a további cégvezetéstől.

Elnézést a hangnemért, de nem én vagyok, aki átbassza magukat, hanem fordítva, talán így érthető a döhöm. Én nem ígértem semmit maguknak, csak hogy használom a cuccot és fizetek érte, de hogy használni se tudjam rendesen, még többet is fizessek érte, majd utána egy-egy napom felét azzal töltsem, hogy kikönyörögjem a szerződött szolgáltatásomat, na azt nem. Agyő, ez volt az utolsó szerződésünk.

Önök szolgáltatók, ideje lenne elgondolkodni a szó értelmén.

A megoldást várva, üdvözlettel,

***** *****

UI: Ha esetleg a szokásos maszlaggal válaszolnának, hogy "Kedves *****-es, fáradjon be egy fél napra az igen kellemesen légkondicionált ügyfélszolgálatunkra", akkor kicsit feljebb megyek erről az info@chello vonalról, és beígérem egy managger managger managgerének hogy lebeszélek még pár embert erről a tévéshoppos színvonalú szolgáltatásról. Csináljanak már valamit, ez a teljesítmény manapság "kiesett hasznot" von magával, nem elégedett ügyfeleket. "
 

AlbertPéter

Új tag
Szevasztok
A T-Home se jobb mint a UPC, adják a 15MB sávszélességet boldog - boldogtalannak, a 15GB ból garantálnak 1GB-ot. Az ország 95% án nem érhető el 4,5 - 5GB nál nagyobb, mi ez ha nem a felhasználók egyértemú becsapása. Nem beszélve arról, hogy ha csak egy Gb al megy azért is annyit kell fiztni mint a tizenötért.
A szolgáltatás minősége jó ha eléri a minimális küszöbértéket, legalább is vidéken.
 
Oldal tetejére