Reuters: 1,975 billió forint landolt Orbán haverjainál és családjánál

Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében – állapította meg a Reuters magyarországi közbeszerzésekről készült elemzése.

Összesen 10 (tíz) üzletember – köztük Orbán gyermekkori barátja, Mészáros Lőrinc, valamint veje. Tiborcz István kezében lévő cégek 2010 óta összesen 7,85 milliárd dollárnak megfelelő 1,975 billió forint értékben nyertek meg tendereket. Ez az adott időszakban kiadott közbeszerzési megrendelések több mint 10 százalékát teszi ki. Ebben közvetlenül, vagy konzorciumok útján, valamint konkrét, illetve keret-megállapodásokban elnyert szerződések egyaránt szerepelnek.

A tíz üzletember részesedése jelentősen megemelkedett tavaly, amikor Magyarországon a közbeszerzések rekordot értek el 3,63 billió forinttal: a tulajdonukban álló cégek ebből az összegből 28 százalékot nyertek el, szemben az Orbán hatalomra jutása előtti 1-2 százalékkal. A jelentés Tóth Jánost, az MTA egyik közgazdászát, a Budapesti Korrupció-kutató Központ igazgatóját idézte, aki azt mondta: a Reuters elemzése új, kemény adatokat tárt fel, és valós összefoglalót adott, amely releváns módon hozzájárul a témához. Az elemzéssel kapcsolatban feltett kérdésekre sem a kormány, sem Orbán Viktor nem válaszolt.

Ó, a Balaton…

A Reuters akkor bukkant a tíz üzletemberre, amikor egy a Balatonról, Európa egyik jelentős idegenforgalmi célpontjáról készített elő egy jelentést. Azt követően, hogy Orbán 2014-ben bejelentette, hogy nagy állami támogatásokat kap a térség idegenforgalma, ez a tíz ember keszthelyi ingatlanokat vásárolt. Tiborcz István, Orbán veje volt közülük az első: jelenleg a legnagyobb szálloda társtulajdonosa, és cégét a bevétel 45 százaléka illeti meg. Tiborcz sem válaszolt a kérdésekre.

Mivel a balatoni befektetések uniós pénzeket is magukban foglalnak, a hírügynökség feltette kérdéseit az EU Bizottságának is, ahol egy szóvivő azt válaszolta: „Az EU zéró toleranciát tanúsít az uniós pénzekkel való csalásokkal szemben, és ezért ragaszkodik ahhoz, hogy minden tagállam kötelezettséget vállaljon a csalások megelőzésére”, de a jelentésben szereplő állításokra közvetlenül nem válaszolt. Végül a jelentés megemlítette, hogy az OLAF 2016-os jelentésében azt javasolta, hogy Brüsszel kérje vissza Magyarországtól az EU által 2012-2015 között adott pénz több mint 4 százalékát, azaz messze a legtöbbet az összes uniós tagállam közül. Az OLAF nem kívánt kitérni egyes projektekre, de honalapján leszögezi, hogy ilyen javaslatot abban az esetben tesz, amikor fennáll a gyanú, hogy elcsalták, vagy szabálytalanul használták fel az unió pénzeket, például túlárazás, vagy a pályázók összejátszása révén.Die Presse

„Orbán Viktor, a Puszta-Napkirály, az állam Magyarországon” ezzel a címmel közölte Ccekő Balázs Bécsben élő magyar újságíró cikkét a konzervatív bécsi lap.

A szerző szerint Orbánnak jó esély van arra, hogy további négy évre hatalmon marad. Felidézte Orbán 2002-es jelszavát – „A haza nem lehet ellenzékben” -, és megállapította: hasonlóan kirekesztő a mostani központi szlogen is: „Arról szavazunk, hogy Magyarország magyar ország maradjon!”. Ezzel ugyan a migránsokra utal, de mögötte megbújik a magyar „Napkirály” önazonosítása is: Orbán a nemzettel és az állammal. A Fidesz eddigi választási harcát nacionalista szennykampánynak lehet nevezni, és nem változott a Fidesz számára katasztrofális hódmezővásárhelyi vereség után sem: rövid ideig a pozitívumokat hangsúlyozták, de aztán újra Donald Trump (America First) és a Délkelet-Európában oly jellemző Soros-fóbia következett – írta a szerző.

Orbán világképébe nem illenek bele a baloldaliak, a liberálisok és a mérsékelt konzervatívok. „Nem csoda tehát, hogy a kampányban nem is szóltak róluk, hanem némi szalon-antiszemitizmussal Soros György érdekképviselőiként intézték el őket. A nacionalizmussal, idegengyűlölettel és rasszizmussal Magyarországon könnyen meg lehet szólítani kétmillió embert, és ennyi elég ahhoz, hogy a Fidesz biztosítsa magának a hatalmat a következő periódusra is”. Az egységes ellenzéktől elszenvedett váratlan vereség persze fáj, de nehéz ebből következtetéseket levonni a parlamenti választásokra. Megismételhető-e egyáltalán országos szinten a sikeres recept, az ellenzék koalíciója az Orbán-rezsim ellen a szocialistáktól egészen a Jobbikig?

Az eufória nagy volt, de azóta semmi nem változott. Az ellenzéki pártok megosztottak, viszálykodnak, és ezzel rossz jelzést küldenek a szavazóknak. Fennáll a veszély, hogy a széthúzó és megosztott ellenzék lerombolja a magyar többség kormányváltásra irányuló óhaját. Szerepe lehet a kormány messzire elérő kezének is. Orbán arra készül, hogy a választókörzetekben egy ellenzéki jelölttel találja szemben magát, de azoknak igen csekély esélye van. „Az illetékesek nem fognak kihagyni egyetlen lehetőséget sem arra, hogy minimalizálják az ellenzéki jelöltek esélyeit, és minden lehetséges legális és illegális eszközzel biztosítsák a saját hatalmukat. Ebben fontos szerep juthat Orbán ellenzéki pártokban lévő segítőinek” – írta Csekő.

Végül megállapította: XIV. Lajos, a Napkirály soha nem mondta ki valójában, hogy „Az állam én vagyok”, de ennek megfelelően cselekedett. Orbán többször is utalt hasonlókra, ha szó szerint ilyet soha nem is mondott, de nincs is szüksége erre. Mint egyszer mondta: „ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit teszek”.


Die Welt

Orbán Viktor nacionalista hangokkal öv az ellenzék győzelmétől. A felmérések szerint a legjobb úton halad harmadik periódusa felé, de az ellenfelei erősödőben vannak – írta a jobboldali konzervatív német lapban Boris Kálnoky tudósító.

Úgy látja a nemzeti ünnepen a magyar pártok összemérték erejüket. Orbán miniszterelnök százezreket vitt az utcára, az ellenzék csupán ezreket, a kormány mégis aggódik. Néhány héttel a választások előtt a magyarországi kampány egészen moziszerűvé vált: a kormánymédia úgy ábrázolja a magyar –zsidó származású Soros Györgyöt, mint magát Darth Vader filmbeli főgonoszt, közben pedig a kormánnyal szemben kritikus orgánumok egy miniszterelnök-helyettes helikopterről folytatott vadászatét leplezik le. Aztán ott van az öreg hölgy, aki a jelek szerint átvert egy minisztert azzal, hogy van pár felesleges euró-milliárdja, és ez annyira lázba hozta a minisztert, hogy közjegyzői hitelesítéssel vállalta a pénz kezelését. Az illető neve Kósa Lajos, városfejlesztési miniszter, és korábban a Fidesz frakcióvezetője volt. Az ilyen hírek persze nem túl hasznosak a kampányban.

Ehhez járul, hogy a Fidesz nemrég meglepő módon toronymagasan vesztett egy polgármester-választáson az ellenzék támogatta jelölttel szemben. Nem meglepő tehát, hogy a kormánypárt köreiben egyre inkább idegeskednek. A válasz: a párt több éve először újra „Békemenetet” szervezett a nemzeti ünnepre. A Fidesz híveit az egész országból buszokon szállították Pestre, több ezer szimpatizáns érkezett Lengyelországból. Ők magukban alighanem nagyobb csoportot alkottak, mint a különböző ellenzéki pártok hívei a nagygyűléseken. A parlamenthez özönlő tömeg azonban hatalmas volt, százezer, vagy tán 300 ezer is – erőfitogtatás – és politikai siker – írta Kálnoky. Idézett egy Mórról érkezett tüntetőt, aki elmondta: aggódnak, mert sok barátjuk és ismerősük elfordult Orbántól, pedig veszélyben az ország és csakis Orbán mentheti meg. Hasonlóan szólt Orbán is, aki szerint veszélyben a haza, „meg kell védenünk Magyarországot”, és „A gyávának nincs hazája”. Kálnoky rámutatott: a felmérések szerint a Fidesz egyértelműen vezet.

Legutóbb a Fidesz tíz kivételével az összes választókörzetben nyerni tudott, de csak azért, mert az ellenzék megosztott volt. Ha most meg tudna egyezni egy közös stratégiában, le lehetne győzni a Fideszt, legalábbis elméletileg. De a korábban szélsőjobboldali, ma mérsékeltebb képet mutató Jobbik nem akar kompromisszumot kötni. Vona azzal érvel, hogy szavazói jobboldaliak, és nem szavaznának baloldali jelöltre, akkor már inkább a Fideszre. Az LMP eddig elzárkózott, de nemrég jelezte, hogy hajlandó tárgyalni, ha a Jobbik is részt vesz. Kálnoky szerint nem úgy néz ki, mintha ez összejönne. A baloldali ellenzéknél mégis reményteli hangulat uralkodik. Mindez eddig nem mutatkozott meg a felmérésekben. A baloldali tüntetések résztvevői kérdésre hosszú listát sorolnak, hogy mi nem jó Orbán politikájában, köztük az oktatási és az egészségügyi rendszert, a korrupció és a kormány törekvését, hogy aláássa a demokratikus intézményeket. A migránsoktól, akiktől Orbán meg akarja védeni az országot, nem félnek. Hogy van-e az ellenzéknek esélye a győzelemre? Az ellenzéki pártok összefogása nélkül nincs, de talán legalább a kétharmados többséget sikerül megakadályozni – mondta a szerzőnek egy 26 éves fiatalember.Bloomberg

A magyarok hozzászoktak, hogy a választásaik eredménye előre megjósolható. Orbán Viktor, Európa populista főkolomposa, aki nagyobb hatalomra tett szert, mint a kommunizmus bukása óta bárki elődei közül évek óta felmosta az ellenzékkel a padlót.

A kényelmes vezetés ellenére azonban az április 8-i választás eredménye Orbán számára nem adott: korripciós vádak és egy feltámadó ellenzék nehezíti a harmadik periódusához vezető utat. Orbán a parlamenti többségét 2010 óta arra használta, hogy egy orosz mintájú „illiberális államá” alakítsa Magyarországot. Az intézményeket saját szövetségeseivel töltötte fel, miközben a korményhoz kapcsolatokkal rendelkező oligarchák tartják a kezükben a gazdaságot. Orbán a bevándorló-ellenes európai fordulat élharcosa. Egy újabb kétharmados mandátum módot adna arra, hogy növelje az oligarchák hatalmát és tovább korlátozza az intézményeket, köztük az igazságszolgáltatást. Veresége egy új vezető számára lehetővé tenné, hogy visszabontsa Orbán illiberális intézkedéseit. Egyben gyengítené pozícióját, amelyet a más országokon is átsöprő populista hullám ideológiai bástyájaként tölt be.

A mostani választást az különbözteti meg az előzőtől, hogy az ellenzéki pártok azon dolgoznak, hogy ne ismételjék meg az akkori hibájukat, ugyanis akkor külön-külön jelöltekkel indultak a körzetekben, most pedig igyekeznek a lehető legtöbb helyen egyetlen jelöltet állítani. Orbán zárt vezet a felmérésekben, mert sok lojális híve van. Noha a kampány alatt vesztett népszerűségéből, még mindig nagyobb a támogatottsága, mint a négy legnagyobb ellenzéki erőnek. Ez azt jelenti, hogy meg fogja szerezni a listás mandátumok legnagyobb részét, és hacsak nem következik be az Orbán-ellenes szavazatok váratlan megsokasodása, az egyéni mandátumok jelentős részét is megnyeri. Az ellenzéki pártokra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy tegyék túl magukat a viszályaikon., és koordinálják a stratégiájukat, különösen azt követően, hogy Hódmezővásárhelyen kicsavarták a polgármesteri tisztséget a Fidesz kezéből.

A választás ugyanis megmutatta, hogy hiába a Fidesz a legerősebb, még a saját fellegvárásban is sebezhető, ha az ellenzéki szavazóknak egyetlen jelöltet állítanak.
A korrupciós botrányokról szinte naponta megjelenő hírek szintén árthatnak Orbánnak. Az ellenzéki egyeztetések megkezdődtek, olyanok is beléptek, akik et korábban mereven elutasították. Ám hogy sikerül-e a koordináció, és ha igen, hány körzetben, az alighanem csak az utolsó pillanatban derül ki. Külön figyelmet érdemel, hogy az MSZP és a Jobbik visszavon-e majd jelölteket, hogy ne egymást szorítsák ki. A jelenlegi ellenzék győzelme zűrös lenne: legalább három teljesen eltérő párt lenne kénytelen koalícióra lépni, és a politika alakítását akadályoznák az Orbán híveivel megtöltött intézmények. Az ellenzéki politikusok sokat ígérnek, és esetleg kockára teszik Orbán fiskális fegyelmét. Megfigyelők szerint az ellenzéki koalíció olyan törékeny lenne, hogy csak nagyon nehezen bírna ki egy négyéves periódust.


hj

safe_image.php
 
Itt nem én vagyok aki nem a saját véleményét irja le, s az sem én vagyok aki hamis matematikák felé viszi el a beszélgetést ahelyett hogy leirná: igen engem nem zavar, hogy lopnak, hogy hülyének néznek, hogy nekem semmi beleszóllásom nincs mire költik az adómat, fehér emberekre, kereszténységre hivatkoznak, mikor a bazilikában ghánai pap celebrálja a misét, Magyarországon 54% vallja vallásosnak magát, amiból keresztény csupán 41%, s ez csak a válaszadók száma, nem a lakosságé.. Az adójuk 1 %-t csupán 800 ezren ajánlották az egyháznak... Olyan embernek, aki helyett az ország fizet meg 12 milliárdot, a felesége egy átlagos napján olyan cipőt és táskát visel aminek az ára az évi átlagjövedelem bruttoban.. Az órája pedig egy másik éves átlagbér....

pedig olvasva soraidat, az az érzésem mintha az ATV vagy az RTL Klub egyik híradóját hallgatnám.
 
pedig olvasva soraidat, az az érzésem mintha az ATV vagy az RTL Klub egyik híradóját hallgatnám.
Szerintem inkább maradj ott...
Kimondta a Kúria, hogy jogszabálysértést követett el a TV2. A csatorna csak arról számolt be, hogy a Fidesz-KDNP leadta az ajánlásokat az EP-választás előtt, pedig a kormánypártokkal egy időben a Jobbik és a Momentum is megtette ezt, de erről a TV2 már nem adott hírt – írja a hvg.hu
 
Szerintem inkább maradj ott...
Kimondta a Kúria, hogy jogszabálysértést követett el a TV2. A csatorna csak arról számolt be, hogy a Fidesz-KDNP leadta az ajánlásokat az EP-választás előtt, pedig a kormánypártokkal egy időben a Jobbik és a Momentum is megtette ezt, de erről a TV2 már nem adott hírt – írja a hvg.hu
igazán fantasztikus hírek! micsoda politikai botrány... emellett eltörpül, hogy a nagy moralista Guy Verhofstadt hány milliót is vett fel a Monsantótol.
 
igazán fantasztikus hírek! micsoda politikai botrány... emellett eltörpül, hogy a nagy moralista Guy Verhofstadt hány milliót is vett fel a Monsantótol.

Azt azért elmagyarázhatnád, ha ennyire utáljátok Brüsszelt, és szabadulnátok az EU-tól, akkor miért akar a fidesz mindenáron ep-választáson egyáltalán indulni? Ha ennyire rühelli Európát, és mindent, amit az képvisel, akkor mi a fenét akar Brüsszelben?
 
Azt azért elmagyarázhatnád, ha ennyire utáljátok Brüsszelt, és szabadulnátok az EU-tól, akkor miért akar a fidesz mindenáron ep-választáson egyáltalán indulni? Ha ennyire rühelli Európát, és mindent, amit az képvisel, akkor mi a fenét akar Brüsszelben?

Vagy félreérted, vagy szándékosan összemosod a dolgokat.
A magyaroknak nem az EU-val van gondja hanem az EU dróton rángatott, sehol meg nem választott, távirányitott kirakatbabáival, akik farizeus alattomos módon ránk akarnak eröltetni mindenfélét, amiröl a belépéskor nem volt szó.

S csak halkan: a magyar akarat a szuverenitás megörzésének akarata eltörpül a szlovákoké mellett. Azok inkább meghalnak, minthogy elvegyék az immáron 17,5 év önállóságukat.
 
Vagy félreérted, vagy szándékosan összemosod a dolgokat.
A magyaroknak nem az EU-val van gondja hanem az EU dróton rángatott, sehol meg nem választott, távirányitott kirakatbabáival, akik farizeus alattomos módon ránk akarnak eröltetni mindenfélét, amiröl a belépéskor nem volt szó.

S csak halkan: a magyar akarat a szuverenitás megörzésének akarata eltörpül a szlovákoké mellett. Azok inkább meghalnak, minthogy elvegyék az immáron 17,5 év önállóságukat.

Jó, hát nekünk sem a magyar néppel van gondunk, hanem a kormányával, aki 7 millió ember érdekeit semmibe veszi, csak a saját szűk köre érdekét és anyagi gyarapodását tartja szem előtt.
Az EP-ben, meg Európában viszont úgy tűnik, az nem érdekel senkit, hogy a magyar szavazók 2/3-a mit akar, mert itt sem a farok csóválja a kutyát.
 
Azt azért elmagyarázhatnád, ha ennyire utáljátok Brüsszelt, és szabadulnátok az EU-tól, akkor miért akar a fidesz mindenáron ep-választáson egyáltalán indulni? Ha ennyire rühelli Európát, és mindent, amit az képvisel, akkor mi a fenét akar Brüsszelben?

Valóban birodalom építés (erős központi hatalom, uralkodó csoport) ellenes politikát folytat, de ez nem jelenti, hogy európa unió ellenes politika lenne. Európában nagyon sokan gondolkodnak így , ott vannak például az olaszok, Matteo Salvini, identitással bíró nemzetek és népek Európáját akarja.
Egy gyökértelen, identitással nem rendelkező massza létrehozása a ballibbek rögeszméje. Nálunk is egy kormányellenes tüntetőtöl is ezt várják el, hogy adja fel az identitását... kéz a kézben vonuljon a jobbikos meg a DK -s
 
Jó, hát nekünk sem a magyar néppel van gondunk, hanem a kormányával, aki 7 millió ember érdekeit semmibe veszi, csak a saját szűk köre érdekét és anyagi gyarapodását tartja szem előtt.
Az EP-ben, meg Európában viszont úgy tűnik, az nem érdekel senkit, hogy a magyar szavazók 2/3-a mit akar, mert itt sem a farok csóválja a kutyát.

Egy dolgot kihagysz megint:
ezt az aktuális kormányt a magyar nép választotta - immáron háromszor, 2/3-s többséggel.
 
Egy dolgot kihagysz megint:
ezt az aktuális kormányt a magyar nép választotta - immáron háromszor, 2/3-s többséggel.
Mint ahogy az EP-t is úgy választották meg, és nem a lutrin nyertük. A többség ezt akarta.
Majd ha a fidesznek az EP-ben is 2/3-a lesz, akkor ő csinálja Európát is, de addig vagy tetszik a menyasszony, vagy nem. Ha nem tetszik, akkor is lehet kussolni, ugyanúgy, ahogy a 7millió nem fidesz szavazó kussolhat otthon. Mert a többség úgy akarja.
 
Egy gyökértelen, identitással nem rendelkező massza létrehozása a ballibbek rögeszméje. Nálunk is egy kormányellenes tüntetőtöl is ezt várják el, hogy adja fel az identitását... kéz a kézben vonuljon a jobbikos meg a DK -s
Inkább vagyok gyökértelen, mint gyökér, aki birkamód megy a magát kereszténynek meg miegymásnak kikiáltott nyájjal. A katolicizmus meg legalább annyira távol áll tőlem, mint az iszlám.
 
Mint ahogy az EP-t is úgy választották meg, és nem a lutrin nyertük. A többség ezt akarta.
Majd ha a fidesznek az EP-ben is 2/3-a lesz, akkor ő csinálja Európát is, de addig vagy tetszik a menyasszony, vagy nem. Ha nem tetszik, akkor is lehet kussolni, ugyanúgy, ahogy a 7millió nem fidesz szavazó kussolhat otthon. Mert a többség úgy akarja.
.

Tipikus.Megint kikerülöd, eltereled. De tudod mit:
Várjuk meg mit akar a többség. Egy hónap idö csak.

S ha gyökértelenként jól érzed magad, ám tedd. Csak egy dolgot ne akarj:
ne akard ránk eröltetni amit az itthonmaradott birkák nem akarnak.
S akkor stilusosan: bbbbbbbbeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:dr_33:
 
Utoljára módosítva:
2 824 551 ember a Fidesz-KDNP képviselőire szavazott. Ezt a tényt pedig másképp is lehet értelmezni.

Számtalanszor leírtam, nem értelmezni kell a számokat, hanem tudomásul venni... A magyar választók harmada hozzám hasonlóan azt gondolta, a változásokhoz egy erős felhatalmazású kormányra van szükség, hogy a fájó intézkedéseket is végre tudja hajtani...
Csak nem a magyar footbal feltámasztására kapott a kormány felhatalmazást, nem a nem is annyira dicső múlt feltámasztására, hanem az ország helyzetének a stabilizálására a 21. században, hogy az emberek saját hazájukban megtalálják a boldogulásukat, nem arra. hogy több legyen a kivándorló, mint a bevándorló, nem arra hogy elősegítse, az egyházi oktatás elitképzéssé válását egy hamis ideológia szellemében, szemben az eredetileg legszegényebbeknek biztosított tanulás általi felemelkedéssel, nem arra, hogy milliárdokat költsön az oktatás, az egészségügy helyett olyan hazug kampányokra, amelyek csupán egy ember politikai ambícióinak megvalósulását szolgálnák, az ország érdekeivel ellentétesen, s mint látható teljes kudarccal.... És sorolhatnám...
Ugye nem is arra, hogy 2019-re az ország lakosságának 34,2%-a szegénységi küszöb alatt legyen. Nem is arra, hogy a piaci alapon működő médiát közpénzből tartsa életben, s a hazugságaik, rágalmaik miatt elveszztett perekben megítélt kártérítéseket közpénzből fizesse... És sorolhatnám...
Igazad van ezt a tényt másképp is lehet értelmezni..
Ma Magyarországon 7 millió embernek nincs alkotmányos lehetősége számon kérni a kormány hazugságait, miért van tele ukránokkal a kisvárdai kórház (Szabolcsban minden hatodik orvoshoz forduló beteg ukrán, a szülő nőket is beleértve) miközben várólisták vannak, miközben a szakminiszter legbiztosabb ajánlata a Tízparancsolat...
Hogyan legyünk milliárdosok máról holnapra, a jó házasság titka.. s szintén sorolhatnám a kérdéseket amire a válaszokat csak a nyugat-európai konzervatív -keresztény médiából kaphatjuk meg....
Úgy tűnik a tények nagyobbik halmazát itt páran nemes egyszerűséggel figyelmen kívül hagyják..
Ahogy a tények szerint a minden magyarok(15 millió) miniszterelnöke is csupán 2,5 millió magyar miniszterelnöke...
Hol is az a többség?
 
pedig olvasva soraidat, az az érzésem mintha az ATV vagy az RTL Klub egyik híradóját hallgatnám.

Ez csak attól van, hogy csak Te nem látod a nyilvánvaló dolgokat, vagy szándékosan elferdíted....
Most már értem azért jársz ide, hogy szörnyülködjél mennyire félre értjük itt néhányan a valóságot...
Azt nem értem csak miért hivatkoznak itt egyesek állandóan a többségi támogatásra, miközben engem vádolnak azzal, hogy mások nevében beszélek...
Olyan nehezen elhihető, hogy van saját véleményem?
Vagy talán mégiscsak sokkal többen gondolják úgy a dolgokat mint én, ellentétben a többségnek kikiáltott kormányszimpatizánsokkal?
 
.

Tipikus.Megint kikerülöd, eltereled. De tudod mit:
Várjuk meg mit akar a többség. Egy hónap idö csak.

Mit akar a többség? Majd amit beléjük sulykolnak, azt akarják.
Amíg ez a díszes kompánia kisz-tag meg párttag volt, addig a kisz-tagok meg a párttagok voltak az igaz magyarok, a többi ellenség.
Amikor ezt a díszes kompániát Soros taníttatta, egyből elkezdtek kommunistázni, ruszkik hazázni, és visszafele köpködni, akkor csak a Soros-segg lebegett a szem előtt.
Most a vallás van terítéken, kommunistázni, sorosozni kötelező, de már nem ruszkik haza, mert soros-segg lecserélve putyin-seggre.
Hát kövesd ezt a sok pálfordulást, és ha nem akarsz kiesni a pikszisből, pörögj ezerrel mint egy ventillátor.


Én, és a "kisebbség" évtizedek óta, nem akartunk mást, mint Európához tartozni. Akkor is, amikor vasfüggöny volt, és a mostani nagy hazafiak a kisz-ben szónokoltak, akkor is, amikor ruszkik hazáztak, akkor is, amikor ők voltak a Soros-bérencek, és most is, amikor újra a ruszkikhoz sündörögnek vissza.

Akkor mégis, ki is a köpönyegforgató? :)
 
Utoljára módosítva:
Olyan nehezen elhihető, hogy van saját véleményem?
elnézést, de hol van az a "saját vélemény" ezeket már mind hallottam az ellenzéki médiában. Tipikus példa ezt a topikot indító cikk...annyira nem eredeti, annyira elavult, ráadásul még azt se vették figyelembe, hogy a választópolgárok ezelőtt egy évvel a választások előtt sem hitték el a tartalmát, de megint jönnek a választások, hát megint próbálkoznak.
 
Utoljára módosítva:
Én, és a "kisebbség" évtizedek óta, nem akartunk mást, mint Európához tartozni.

és mégis mit jelent ez az "Európához tartozás"?
Jó neked hogy egy külföldröl pénzelt NGO -nak álcázott szervezet hozza meg a döntéseket a választott kormány helyett?
Egy külfödi érdekeket képviselő ügyész döntse el ki ellen induljon vizsgálat és ki ellen ne?
Egy brüsszeli bürokrata, döntse el hány bevándorlót telepítsenek a városodba?
 
valóban így van ... csak helyesen kell értelmezni mikor a mega vagy gigatüntetésnek nevezett kis tüntik kudarcba fulladnak.

"Mega tüntetést" eddig Magyarországon (kivéve 1848 és 1956) csak diktátorok tudtak megrendezni.
A kis tüntetések célja nem okvetlen a rendszerváltás de sok kicsi sokra megy.
-
Szerintem egyetlen tüntetés sem fulladt kudarcba az elmúlt években.
-
Söt egyedülálló a világon, hogy Magyarországon, a dolgozók az értelmiségiek, a baloldal a középosztály és a jobb-oldal egységesen kezd fellépni egy szélsöjobboldali, popularista, antidemokratikus, soviniszta, fajgyúlóletét szitó, isteni küldetésre hivatkozó kormány ellen.
-
A Magyar kormány nemcsak a demokratikus ellenzéket tekinti ellenségnek hanem az egész nyugati világot.
-
Azért olyan "mini" ellenállásnak nem nevezném, hogy a Fideszt kénytelen volt elhagyni az EU fraktiot, hogy egy eljárás van a nyakán amit eddig még egy állammal szemben sem alkalmaztak, hogy a népzsaroló törvényeken egyre jobban kénytelenek csavarni, hogy demokratikusan ne lehessen leválasztani öket.
-
En nagyon optimista vagyok, ha Orbán nem fuj bele a "vissza-koz" kürtbe akkor megvannak számlálva ennek a kormánynak a napjai. Az EP választások ehez csak egy figyelmeztetés lehet.
-
Orbán nem fogja tudni örökké fokozni a dezinformatiós media-politikáját. Lassan kifogynak az ellenségek.
A magyar akác és pálinka megvédése mellett folytatott "szabadságharcból", fajtisztaság megőrzése lett.
Erre még lehetett palikat találni, csak fel kellett ütni a 30-as évek történelmi partitúráját.
-
Mert ügye az államfő örültsége valami párhuzamot mutat, most ö akarja megmenteni a "keresztény kultúrát" a nyugati "liberalizmus karmaiból".
-
Én még emlékszem, a bajuszos az "ateista bolsevizmustól" akarta megvédeni a világot és a végén 50 millio katona életébe került. A civileket nem is számolva.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Régen jártam erre, kérdezném, hogy lehet-e írást felrakni, és ha igen, akkor hogyan?
Köszönöm!
alexinho04 wrote on MEVA72's profile.
Szia! Köszönöm szépen hogy feltöltötted az Agota Kristof: Trilógia könyvet!
GyulusH45 wrote on szeged's profile.
Helló! -egy régi számra : "Ölelj ölelj "c. megtudnád szerezni a stílust pa600-ig-és feltöltenéd ? Üdv :Gyulus
Midi dalok, zenészek!

Statisztikák

Témák
36,980
Üzenet
4,511,552
Tagok
597,430
Legújabb tagunk
madam90
Oldal tetejére