Reuters: 1,975 billió forint landolt Orbán haverjainál és családjánál

Orbán Viktor 2010-ben történt hatalomra kerülése óta barátai és családtagjai egyre sikeresebbek a közbeszerzések elnyerésében – állapította meg a Reuters magyarországi közbeszerzésekről készült elemzése.

Összesen 10 (tíz) üzletember – köztük Orbán gyermekkori barátja, Mészáros Lőrinc, valamint veje. Tiborcz István kezében lévő cégek 2010 óta összesen 7,85 milliárd dollárnak megfelelő 1,975 billió forint értékben nyertek meg tendereket. Ez az adott időszakban kiadott közbeszerzési megrendelések több mint 10 százalékát teszi ki. Ebben közvetlenül, vagy konzorciumok útján, valamint konkrét, illetve keret-megállapodásokban elnyert szerződések egyaránt szerepelnek.

A tíz üzletember részesedése jelentősen megemelkedett tavaly, amikor Magyarországon a közbeszerzések rekordot értek el 3,63 billió forinttal: a tulajdonukban álló cégek ebből az összegből 28 százalékot nyertek el, szemben az Orbán hatalomra jutása előtti 1-2 százalékkal. A jelentés Tóth Jánost, az MTA egyik közgazdászát, a Budapesti Korrupció-kutató Központ igazgatóját idézte, aki azt mondta: a Reuters elemzése új, kemény adatokat tárt fel, és valós összefoglalót adott, amely releváns módon hozzájárul a témához. Az elemzéssel kapcsolatban feltett kérdésekre sem a kormány, sem Orbán Viktor nem válaszolt.

Ó, a Balaton…

A Reuters akkor bukkant a tíz üzletemberre, amikor egy a Balatonról, Európa egyik jelentős idegenforgalmi célpontjáról készített elő egy jelentést. Azt követően, hogy Orbán 2014-ben bejelentette, hogy nagy állami támogatásokat kap a térség idegenforgalma, ez a tíz ember keszthelyi ingatlanokat vásárolt. Tiborcz István, Orbán veje volt közülük az első: jelenleg a legnagyobb szálloda társtulajdonosa, és cégét a bevétel 45 százaléka illeti meg. Tiborcz sem válaszolt a kérdésekre.

Mivel a balatoni befektetések uniós pénzeket is magukban foglalnak, a hírügynökség feltette kérdéseit az EU Bizottságának is, ahol egy szóvivő azt válaszolta: „Az EU zéró toleranciát tanúsít az uniós pénzekkel való csalásokkal szemben, és ezért ragaszkodik ahhoz, hogy minden tagállam kötelezettséget vállaljon a csalások megelőzésére”, de a jelentésben szereplő állításokra közvetlenül nem válaszolt. Végül a jelentés megemlítette, hogy az OLAF 2016-os jelentésében azt javasolta, hogy Brüsszel kérje vissza Magyarországtól az EU által 2012-2015 között adott pénz több mint 4 százalékát, azaz messze a legtöbbet az összes uniós tagállam közül. Az OLAF nem kívánt kitérni egyes projektekre, de honalapján leszögezi, hogy ilyen javaslatot abban az esetben tesz, amikor fennáll a gyanú, hogy elcsalták, vagy szabálytalanul használták fel az unió pénzeket, például túlárazás, vagy a pályázók összejátszása révén.Die Presse

„Orbán Viktor, a Puszta-Napkirály, az állam Magyarországon” ezzel a címmel közölte Ccekő Balázs Bécsben élő magyar újságíró cikkét a konzervatív bécsi lap.

A szerző szerint Orbánnak jó esély van arra, hogy további négy évre hatalmon marad. Felidézte Orbán 2002-es jelszavát – „A haza nem lehet ellenzékben” -, és megállapította: hasonlóan kirekesztő a mostani központi szlogen is: „Arról szavazunk, hogy Magyarország magyar ország maradjon!”. Ezzel ugyan a migránsokra utal, de mögötte megbújik a magyar „Napkirály” önazonosítása is: Orbán a nemzettel és az állammal. A Fidesz eddigi választási harcát nacionalista szennykampánynak lehet nevezni, és nem változott a Fidesz számára katasztrofális hódmezővásárhelyi vereség után sem: rövid ideig a pozitívumokat hangsúlyozták, de aztán újra Donald Trump (America First) és a Délkelet-Európában oly jellemző Soros-fóbia következett – írta a szerző.

Orbán világképébe nem illenek bele a baloldaliak, a liberálisok és a mérsékelt konzervatívok. „Nem csoda tehát, hogy a kampányban nem is szóltak róluk, hanem némi szalon-antiszemitizmussal Soros György érdekképviselőiként intézték el őket. A nacionalizmussal, idegengyűlölettel és rasszizmussal Magyarországon könnyen meg lehet szólítani kétmillió embert, és ennyi elég ahhoz, hogy a Fidesz biztosítsa magának a hatalmat a következő periódusra is”. Az egységes ellenzéktől elszenvedett váratlan vereség persze fáj, de nehéz ebből következtetéseket levonni a parlamenti választásokra. Megismételhető-e egyáltalán országos szinten a sikeres recept, az ellenzék koalíciója az Orbán-rezsim ellen a szocialistáktól egészen a Jobbikig?

Az eufória nagy volt, de azóta semmi nem változott. Az ellenzéki pártok megosztottak, viszálykodnak, és ezzel rossz jelzést küldenek a szavazóknak. Fennáll a veszély, hogy a széthúzó és megosztott ellenzék lerombolja a magyar többség kormányváltásra irányuló óhaját. Szerepe lehet a kormány messzire elérő kezének is. Orbán arra készül, hogy a választókörzetekben egy ellenzéki jelölttel találja szemben magát, de azoknak igen csekély esélye van. „Az illetékesek nem fognak kihagyni egyetlen lehetőséget sem arra, hogy minimalizálják az ellenzéki jelöltek esélyeit, és minden lehetséges legális és illegális eszközzel biztosítsák a saját hatalmukat. Ebben fontos szerep juthat Orbán ellenzéki pártokban lévő segítőinek” – írta Csekő.

Végül megállapította: XIV. Lajos, a Napkirály soha nem mondta ki valójában, hogy „Az állam én vagyok”, de ennek megfelelően cselekedett. Orbán többször is utalt hasonlókra, ha szó szerint ilyet soha nem is mondott, de nincs is szüksége erre. Mint egyszer mondta: „ne azt figyeljék, amit mondok, hanem amit teszek”.


Die Welt

Orbán Viktor nacionalista hangokkal öv az ellenzék győzelmétől. A felmérések szerint a legjobb úton halad harmadik periódusa felé, de az ellenfelei erősödőben vannak – írta a jobboldali konzervatív német lapban Boris Kálnoky tudósító.

Úgy látja a nemzeti ünnepen a magyar pártok összemérték erejüket. Orbán miniszterelnök százezreket vitt az utcára, az ellenzék csupán ezreket, a kormány mégis aggódik. Néhány héttel a választások előtt a magyarországi kampány egészen moziszerűvé vált: a kormánymédia úgy ábrázolja a magyar –zsidó származású Soros Györgyöt, mint magát Darth Vader filmbeli főgonoszt, közben pedig a kormánnyal szemben kritikus orgánumok egy miniszterelnök-helyettes helikopterről folytatott vadászatét leplezik le. Aztán ott van az öreg hölgy, aki a jelek szerint átvert egy minisztert azzal, hogy van pár felesleges euró-milliárdja, és ez annyira lázba hozta a minisztert, hogy közjegyzői hitelesítéssel vállalta a pénz kezelését. Az illető neve Kósa Lajos, városfejlesztési miniszter, és korábban a Fidesz frakcióvezetője volt. Az ilyen hírek persze nem túl hasznosak a kampányban.

Ehhez járul, hogy a Fidesz nemrég meglepő módon toronymagasan vesztett egy polgármester-választáson az ellenzék támogatta jelölttel szemben. Nem meglepő tehát, hogy a kormánypárt köreiben egyre inkább idegeskednek. A válasz: a párt több éve először újra „Békemenetet” szervezett a nemzeti ünnepre. A Fidesz híveit az egész országból buszokon szállították Pestre, több ezer szimpatizáns érkezett Lengyelországból. Ők magukban alighanem nagyobb csoportot alkottak, mint a különböző ellenzéki pártok hívei a nagygyűléseken. A parlamenthez özönlő tömeg azonban hatalmas volt, százezer, vagy tán 300 ezer is – erőfitogtatás – és politikai siker – írta Kálnoky. Idézett egy Mórról érkezett tüntetőt, aki elmondta: aggódnak, mert sok barátjuk és ismerősük elfordult Orbántól, pedig veszélyben az ország és csakis Orbán mentheti meg. Hasonlóan szólt Orbán is, aki szerint veszélyben a haza, „meg kell védenünk Magyarországot”, és „A gyávának nincs hazája”. Kálnoky rámutatott: a felmérések szerint a Fidesz egyértelműen vezet.

Legutóbb a Fidesz tíz kivételével az összes választókörzetben nyerni tudott, de csak azért, mert az ellenzék megosztott volt. Ha most meg tudna egyezni egy közös stratégiában, le lehetne győzni a Fideszt, legalábbis elméletileg. De a korábban szélsőjobboldali, ma mérsékeltebb képet mutató Jobbik nem akar kompromisszumot kötni. Vona azzal érvel, hogy szavazói jobboldaliak, és nem szavaznának baloldali jelöltre, akkor már inkább a Fideszre. Az LMP eddig elzárkózott, de nemrég jelezte, hogy hajlandó tárgyalni, ha a Jobbik is részt vesz. Kálnoky szerint nem úgy néz ki, mintha ez összejönne. A baloldali ellenzéknél mégis reményteli hangulat uralkodik. Mindez eddig nem mutatkozott meg a felmérésekben. A baloldali tüntetések résztvevői kérdésre hosszú listát sorolnak, hogy mi nem jó Orbán politikájában, köztük az oktatási és az egészségügyi rendszert, a korrupció és a kormány törekvését, hogy aláássa a demokratikus intézményeket. A migránsoktól, akiktől Orbán meg akarja védeni az országot, nem félnek. Hogy van-e az ellenzéknek esélye a győzelemre? Az ellenzéki pártok összefogása nélkül nincs, de talán legalább a kétharmados többséget sikerül megakadályozni – mondta a szerzőnek egy 26 éves fiatalember.Bloomberg

A magyarok hozzászoktak, hogy a választásaik eredménye előre megjósolható. Orbán Viktor, Európa populista főkolomposa, aki nagyobb hatalomra tett szert, mint a kommunizmus bukása óta bárki elődei közül évek óta felmosta az ellenzékkel a padlót.

A kényelmes vezetés ellenére azonban az április 8-i választás eredménye Orbán számára nem adott: korripciós vádak és egy feltámadó ellenzék nehezíti a harmadik periódusához vezető utat. Orbán a parlamenti többségét 2010 óta arra használta, hogy egy orosz mintájú „illiberális államá” alakítsa Magyarországot. Az intézményeket saját szövetségeseivel töltötte fel, miközben a korményhoz kapcsolatokkal rendelkező oligarchák tartják a kezükben a gazdaságot. Orbán a bevándorló-ellenes európai fordulat élharcosa. Egy újabb kétharmados mandátum módot adna arra, hogy növelje az oligarchák hatalmát és tovább korlátozza az intézményeket, köztük az igazságszolgáltatást. Veresége egy új vezető számára lehetővé tenné, hogy visszabontsa Orbán illiberális intézkedéseit. Egyben gyengítené pozícióját, amelyet a más országokon is átsöprő populista hullám ideológiai bástyájaként tölt be.

A mostani választást az különbözteti meg az előzőtől, hogy az ellenzéki pártok azon dolgoznak, hogy ne ismételjék meg az akkori hibájukat, ugyanis akkor külön-külön jelöltekkel indultak a körzetekben, most pedig igyekeznek a lehető legtöbb helyen egyetlen jelöltet állítani. Orbán zárt vezet a felmérésekben, mert sok lojális híve van. Noha a kampány alatt vesztett népszerűségéből, még mindig nagyobb a támogatottsága, mint a négy legnagyobb ellenzéki erőnek. Ez azt jelenti, hogy meg fogja szerezni a listás mandátumok legnagyobb részét, és hacsak nem következik be az Orbán-ellenes szavazatok váratlan megsokasodása, az egyéni mandátumok jelentős részét is megnyeri. Az ellenzéki pártokra egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy tegyék túl magukat a viszályaikon., és koordinálják a stratégiájukat, különösen azt követően, hogy Hódmezővásárhelyen kicsavarták a polgármesteri tisztséget a Fidesz kezéből.

A választás ugyanis megmutatta, hogy hiába a Fidesz a legerősebb, még a saját fellegvárásban is sebezhető, ha az ellenzéki szavazóknak egyetlen jelöltet állítanak.
A korrupciós botrányokról szinte naponta megjelenő hírek szintén árthatnak Orbánnak. Az ellenzéki egyeztetések megkezdődtek, olyanok is beléptek, akik et korábban mereven elutasították. Ám hogy sikerül-e a koordináció, és ha igen, hány körzetben, az alighanem csak az utolsó pillanatban derül ki. Külön figyelmet érdemel, hogy az MSZP és a Jobbik visszavon-e majd jelölteket, hogy ne egymást szorítsák ki. A jelenlegi ellenzék győzelme zűrös lenne: legalább három teljesen eltérő párt lenne kénytelen koalícióra lépni, és a politika alakítását akadályoznák az Orbán híveivel megtöltött intézmények. Az ellenzéki politikusok sokat ígérnek, és esetleg kockára teszik Orbán fiskális fegyelmét. Megfigyelők szerint az ellenzéki koalíció olyan törékeny lenne, hogy csak nagyon nehezen bírna ki egy négyéves periódust.


hj

safe_image.php
 
igy van...és nem ezt akarták, a németek? kiválogatták volna ügyesen ki marad náluk a többit meg kvóta szerint szétosztani...Sőt, a zöldek EP frakciójának elnöknője, Ska Keller a migránsok nagyobb csoportjainak kelet-európai betelepítését szorgalmazta, mondván, hogy ez elősegítené a bevándorlók integrációját, szerinte kelet-európai országokba egész szír falvakat kellene telepíteni.
Ha az ország vezetője egy gyenge politikus lett vona, ma az egész ország egy nagy hotspot lenne.
Ez mind ˝volna˝....fogalmunk sincs hogy mi lett volna.
Erre nem tudok mit felelni mert nem így történt, kár megemlíteni is.
A tények a lényeg.
 
igy van...és nem ezt akarták, a németek? kiválogatták volna ügyesen ki marad náluk a többit meg kvóta szerint szétosztani...Sőt, a zöldek EP frakciójának elnöknője, Ska Keller a migránsok nagyobb csoportjainak kelet-európai betelepítését szorgalmazta, mondván, hogy ez elősegítené a bevándorlók integrációját, szerinte kelet-európai országokba egész szír falvakat kellene telepíteni.
Ha az ország vezetője egy gyenge politikus lett vona, ma az egész ország egy nagy hotspot lenne.

Az a nem gyenge politikus éppen csak hússzorosan teljesítette túl a kvótát, ráadásul válogatás nélkül.. Nem egy falunyit, de egy takaros kisvárosnyit hozott, ráadásul úgy, hogy még tartozik is nekik.. Na nem Ő, hanem az ország.. mert kamatos kölcsön fejében jöhettek a kár a bűnözők is, hogy tisztára moshassák bizonytalan eredetű vagyonukat, s áldásos tevékenységüket kiterjeszthessék az Unióra is "magyarként"....
 
Tisztában vagyunk hogy Gyurcsány meg a felesége szerint hazaárulás az elszakított nemzetrészek támogatása. Vezessék csak ők ketten a 300.000 -es rajongótáborukat.
Vagyunk????
Ez fejedelmi többes?
Miért kinek kellene vezetni a táborukat?
Elég fura hozzászólás.
 
A tények a lényeg.

Tenyek...

Amin elgondolkodom mostanabvan egyre gyakrabban, hogy kinek az erdeke az, hogy az emberek ne a tenyekkel foglalkozzanak!

Rengeteg tundonivalo van a vilagban!
Rengeteg!
Ott van eszak-korea.
Egy vilag ami elkepeszto dolgokat tud kezdeni azokkal akik kicsit is mast gondolnak mint amit a Kimek szeretnenek.
Foglalkozik vele barki is?
Szervezetek, amik allitolag a szabadsagot vefik.
Az emberi jogokat.
A szabad kabitoszerhasznalat jogat.
A szabad szeretkezes jogat.
Azt hogy hadd dontse el az egyen hogy o fiu vagy lany esetleg egyik sem.
Kozben emberek tizezrei halnak meg a leg megalazobb modokon!
Kiszollgaltatottak, elesettek.
Aztan amig dollar milliardokat koltenek arra, hogy szabadon donthessenek egyesek arrol, hogy milyen a nemi identitasuk, addig a vilag mas reszein emberek csendesen meghalnak.

Tenyek?
Az eletunk tele lenne tenyekkel, mi megis azokon a dolgokon ragodunk, amiit kamulapok, alhirgyarak hoznak letre a szamunkra!

Nem valos problemakon ragodunk, hanem kitalalunk nehanyat aztan azt probaljuk megoldani.

Szerintem vannak a vilagban olyanok, akik kajan vigyorral feigyelik ezt az egeszet!

Amikor elgondolkodok dolgokon, sokszor vetodik fel egy kerdes, ami szerintem mindennek az alfaja es omegaja!

Kinek az erdeke?

Kinek az erdeke, hogy letrejohetne europaban egy eros hatalmi centrum, de ma szetesesben van.
Kinek az erdeke, hogy emberek itt egymast szidjak, es nem azokkal a dolgokkal foglalkoznak amik elorevinnekk a dolgokat.
Kinek az erdeke az egyik legerosebb tagallam kivallasa az EU-bol
Kinek az erdeke, hogy az IRA ujra fontolgatja a harcok felujitasat.
Kinek az erdeke hogy Kataloniaban elfojtjak a szabadsagvagyat
Kinek az erdeke hogy olyan hirek roppennek fel, hogy kelet-europa kis allamai ujra gyepu szerepet kellene, hogy betoltsek, idekoltoztetve egesz falvakat azsiabol
Kinek az erdeke, hogy az EU keleti hatarain tul haboru dul
Kinek az erdeke hogy embermilliok indultak el hogy europaban talaljjak meg a boldogulasukat

Kinek?
Millio kerdes, de arra, hogy mindz kinek jo, szerintem nem nehez megadni a valaszt!

Angol mondas: ha valami sarga mint egy kacsa, hhapog mint egy kacsa, es ugy tipeg mint egy kacsa, az valoszinuleg egy kacsa!
 
Igen? Akkor miért verték pėppé a srácok talpát, akiket elkaptak a Dráván? Jugoszlávia nem tartozott Európához?
CasaLoma ,
hamár itt tartunk akkor megmondanád , hogy miért is bombázta a müvel Europa Jugoszláviát ? Az ugye nemtartozott Europához , csak Koszovó meg Macedonia ! Hogy a fenébe is bombázta Francia és Olaszország az Angolokkal Libiát tönkre ? Tudom az sem Europa , nem kénne mindig ez a kettös játék tudod ! Ha arra van szükségünk akkor az , ha nem akkor nem . Mint 56-ban , melyik oldalán álltál a barrikádnak , de majd elfelejtettem ma már mindenki forradalmár volt ! :rohog::rohog:
 
Tényleg ennyire nem telik Tőletek tisztességes érvekre, hogy rászorultok az általatok oly hevesen támadott sértő bunkóságra?
Nem Gyurcsány Ferencnének, nem Apró Piroska lányának, hanem Dobrev Kárának hívják a DK listavezetőjét.
Több diplomás, több, nyelven beszélő elismert szakember, aki saját jogon politizál... Benito Mussolini unokája az Európai Néppárt frakciójában politizál az Európai Parlamentben.
Ha pedig egy pártnak van Magyarországon stabil 5-600 ezres támogatása, ( több kifejezetten a kormányzat által finanszírozott közvélemény kutató szerint ) akkor lehet vitatni gondolatait, de nem az ezeket tolmácsolókat kell támadni, hanem az ellenérveket, ha vannak egyáltalán elmondani...
S ha már a szellemiségnél tartunk talán az sem mellékes mi is keres Orbán Viktor Nurszultánban....ahogy hogyan lett kedves vendég Frank Furedi ....
Prominor ,
náladnál jobb pr szakemberre nem is lenne szükségük ! :rohog::rohog:
Tudod ilyen rokonsággal nemvolt nehézz neki annyi diplomát szerezni mégha csak Dobrev Klarának hivják akkor sem . ;) Igaz mindenki a saját lovát dicséri .
 
Prominor ,
náladnál jobb pr szakemberre nem is lenne szükségük ! :rohog::rohog:
Tudod ilyen rokonsággal nemvolt nehézz neki annyi diplomát szerezni mégha csak Dobrev Klarának hivják akkor sem . ;) Igaz mindenki a saját lovát dicséri .

Van benne igazság amit írsz..(persze legfőképp amikor engem dícsérsz:))
Az is igaz egy ősi kínai bölcsesség szerint, hogy az életben a legfontosabb dolog az ember számára:
Jól válassza meg a szüleit..
Jól válassza meg a neveltetését...
Jól válassza meg a munkáját...
Jól válasszon házastársat..
Jól válassza meg a lakóhelyét..
mert ezek határozzák meg, hogy sikeres, gazdag , boldog lehessen....
De ugye én nem Dobrev Kláráról, hanem az érvtelenségről írtam fentebb....
( mert például az Európai Egyesült Államokról is mást gondolok mint Ő és a DK..)
 
igy van...és nem ezt akarták, a németek? kiválogatták volna ügyesen ki marad náluk a többit meg kvóta szerint szétosztani...Sőt, a zöldek EP frakciójának elnöknője, Ska Keller a migránsok nagyobb csoportjainak kelet-európai betelepítését szorgalmazta, mondván, hogy ez elősegítené a bevándorlók integrációját, szerinte kelet-európai országokba egész szír falvakat kellene telepíteni.
Ha az ország vezetője egy gyenge politikus lett vona, ma az egész ország egy nagy hotspot lenne.

Ne haragudj, hogy közbeszólók.
A Németországba jöttek előtte Magyarországon voltak és így a "válogatás" privilégiuma is ott volt.
A "szétosztás" pont Magyarország és Olaszország tehermentesítése érdekében lett kitalálva.
-
A kormány 1.300 menekült "elhárítása" miatt egy referendumot organizált amit elvesztett és ignorált.
Egy ilyen bagatell miatt magyarok jó hírnevén csorbát ejtett.
Gyűlöletet ültet az emberek szívébe aminek hosszan tartó súlyos szociális következményei lesznek.
-
Orbán az egyetlen hivatalba levö politikus aki ugy beszél mind nyugaton az antidemokratikus, parlamenten kívüli szélsőséges szervezetek tagjai. Még az AfD sem merne a bör-szinnel argumentálni a bevándorlási politika ellen...
-
Te vagy a magyar kormány szócsve. Ez nem zavarna engem, itt legalább lehetőséged van más véleményt is hallani mind a közmédiában. Csak azt nem értem miért ismétled magadat ha egyszer már helyre lettél érvekkel igazítva?
-
Egyetlen egy országba nem lettek menekültekből álló falvak telepítve de te csak szajkózol.
-
Te csak egy témát ismersz mert azt képzeled a menekültekkel lehet még félelmet kelteni az emberekbe.
-
Ennek a topiknak a belpolitika a témája, a korrupció, a csalás! Mit "migráncsozól" itt megint.
 
Utoljára módosítva:
elvégre a választók 95% -a nem ért egyet a politikájukkal, tehát tiszbán van az politikai irányvonalukkal.

Valakire nem rászavazni nem ugyanaz, mint nem egyetérteni....
Ideje lenne már valami értelmes dologgal is előállnod, nem gondolod? Vagy olyan sokáig már nem leszel a Fórumon?
 
Na de azért nem lenne baj ha figyelembe is vennék?.....
Miniszterelnők urunk mondotta ezt.
Csak idéztem...
"hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy a demokrácia nemcsak azt jelenti, hogy az emberek részt tudnak venni a választáson, és megadatik a lehetőség, hogy bevonódjanak a közös ügyek megvitatásába". A demokrácia a régi görög felfogás szerint kormányzati formát is jelent, "vagyis a véleményszabadságnak meg a részvételnek végül is egy hatékony és stabil kormányzásban kell testet öltenie" - fogalmazott.
 
elvégre a választók 95% -a nem ért egyet a politikájukkal, tehát tiszbán van az politikai irányvonalukkal.

Látszik, hogy te egy-párt-kormányokhoz vagy hozzászokva.
Tartós demokráciákra az a jellemző, hogy
- koalíciós pártok vannak kormányon,
- rengeteg átfedés van a pártprogramokban
-
Nem ismerek egyetlen államot sem
- aminek a miniszterei és elnöke gyerekkori játszótársak lennének!
- Nyugaton maga ez a tény, elég lenne a bizalmatlansághoz a korrupcio veszélye miatt.
 
Tenyek...

Amin elgondolkodom mostanabvan egyre gyakrabban, hogy kinek az erdeke az, hogy az emberek ne a tenyekkel foglalkozzanak!

Rengeteg tundonivalo van a vilagban!
Rengeteg!
Ott van eszak-korea.
Egy vilag ami elkepeszto dolgokat tud kezdeni azokkal akik kicsit is mast gondolnak mint amit a Kimek szeretnenek.
Foglalkozik vele barki is?
Szervezetek, amik allitolag a szabadsagot vefik.
Az emberi jogokat.
A szabad kabitoszerhasznalat jogat.
A szabad szeretkezes jogat.
Azt hogy hadd dontse el az egyen hogy o fiu vagy lany esetleg egyik sem.
Kozben emberek tizezrei halnak meg a leg megalazobb modokon!
Kiszollgaltatottak, elesettek.
Aztan amig dollar milliardokat koltenek arra, hogy szabadon donthessenek egyesek arrol, hogy milyen a nemi identitasuk, addig a vilag mas reszein emberek csendesen meghalnak.

Tenyek?
Az eletunk tele lenne tenyekkel, mi megis azokon a dolgokon ragodunk, amiit kamulapok, alhirgyarak hoznak letre a szamunkra!

Nem valos problemakon ragodunk, hanem kitalalunk nehanyat aztan azt probaljuk megoldani.

Szerintem vannak a vilagban olyanok, akik kajan vigyorral feigyelik ezt az egeszet!

Amikor elgondolkodok dolgokon, sokszor vetodik fel egy kerdes, ami szerintem mindennek az alfaja es omegaja!

Kinek az erdeke?

Kinek az erdeke, hogy letrejohetne europaban egy eros hatalmi centrum, de ma szetesesben van.
Kinek az erdeke, hogy emberek itt egymast szidjak, es nem azokkal a dolgokkal foglalkoznak amik elorevinnekk a dolgokat.
Kinek az erdeke az egyik legerosebb tagallam kivallasa az EU-bol
Kinek az erdeke, hogy az IRA ujra fontolgatja a harcok felujitasat.
Kinek az erdeke hogy Kataloniaban elfojtjak a szabadsagvagyat
Kinek az erdeke hogy olyan hirek roppennek fel, hogy kelet-europa kis allamai ujra gyepu szerepet kellene, hogy betoltsek, idekoltoztetve egesz falvakat azsiabol
Kinek az erdeke, hogy az EU keleti hatarain tul haboru dul
Kinek az erdeke hogy embermilliok indultak el hogy europaban talaljjak meg a boldogulasukat

Kinek?
Millio kerdes, de arra, hogy mindz kinek jo, szerintem nem nehez megadni a valaszt!

Angol mondas: ha valami sarga mint egy kacsa, hhapog mint egy kacsa, es ugy tipeg mint egy kacsa, az valoszinuleg egy kacsa!

Ez ugye egy olyan fórum ahol a világ számos pontján de főként Magyarországon élő magyarok, magyar származásúak, vagy csak egyszerűen Magyarországhoz kötődők szólalnak meg... Miért is lenne fontosabb Putyin és a koreai diktátor Vlagyivosztoki találkozója, vagy a spanyol demokrácia történelmi árnyoldala, vagy hogyan is zsarolta meg Joe Biden Porosenkót, s miért az amerikaiak fogják kinevezni Zelenszkij minisztereit is, mert vannak szankciók annak ellenére Oroszország ellen, hogy semmilyen ukrán érdeket nem sértett, s közben az USA kész elismerni Izrael által a Golán fennsík annektálását, s miért maguktól indulnak el emberek egy jobb élet reményében a Föld túlsó oldalára ( mert ezt Te sem hiszed, hogy gonosz öregemberek szabadítják rá a világra a menekülteket) nem gondolom hogy fontosabbak lennének, még az itt élők apróbb cseprőbb problémáinál is..
Mert szerintem mindenkit az a cipő szorít amelyik a lában van , s esetleg nem a megfelelő...
S a Qui prodest? éppúgy feltehető itt is.. Qui bono, hogy az emberek csak a saját dolgukkal, az Őket érintő témákkal ne foglalkozzanak, hanem elterelődjön a figyelem arról, hogy a magyar miniszterelnököt már Afrikában sem látják szivesen, ahogy Európa legtöbb országában, kénytelen Braziliába utazni, Kazahsztánba,(nem is értem miért nem ment Törökországba megünnepelni, hogy április 23.-án volt az évfordulója, hogy a török had elindult Mohács ellen) s bár a szomszédokkal kellene erősíteni a kapcsolatokat na meg itthon odaállni az emberek elé, nem golyóálló mellényben, s nem a szigorúan megválogatott néhány tucat elé, vagy a lengyel vendég tapsolókkal feltöltött térre, hanem úgy egyszerűen elmondani mit tett eddig, nem azt, hogy mit tesz majd 2021-ben, meg mit tenne az ellenzék ha Ő nincs résen, s mit tenne Brüsszel ha Ő hagyná, bár érdekes eddig minden szabályt az Unióra hivatkozva hoztak ....
S valóban nem nehéz megadni a választ arra kinek az érdeke..
De tényleg kinek az érdeke, hogy ne a saját problémáinkról beszéljünk?

Ja és attól még, hogy valami valaminek látszik, még nagy valószínűséggel az is állítható hogy nem az.. Csak egy délibáb...
 
Ez ugye egy olyan fórum ahol a világ számos pontján de főként Magyarországon élő magyarok, magyar származásúak, vagy csak egyszerűen Magyarországhoz kötődők szólalnak meg... Miért is lenne fontosabb Putyin és a koreai diktátor Vlagyivosztoki találkozója, vagy a spanyol demokrácia történelmi árnyoldala, vagy hogyan is zsarolta meg Joe Biden Porosenkót, s miért az amerikaiak fogják kinevezni Zelenszkij minisztereit is, mert vannak szankciók annak ellenére Oroszország ellen, hogy semmilyen ukrán érdeket nem sértett, s közben az USA kész elismerni Izrael által a Golán fennsík annektálását, s miért maguktól indulnak el emberek egy jobb élet reményében a Föld túlsó oldalára ( mert ezt Te sem hiszed, hogy gonosz öregemberek szabadítják rá a világra a menekülteket) nem gondolom hogy fontosabbak lennének, még az itt élők apróbb cseprőbb problémáinál is..
Mert szerintem mindenkit az a cipő szorít amelyik a lában van , s esetleg nem a megfelelő...
S a Qui prodest? éppúgy feltehető itt is.. Qui bono, hogy az emberek csak a saját dolgukkal, az Őket érintő témákkal ne foglalkozzanak, hanem elterelődjön a figyelem arról, hogy a magyar miniszterelnököt már Afrikában sem látják szivesen, ahogy Európa legtöbb országában, kénytelen Braziliába utazni, Kazahsztánba,(nem is értem miért nem ment Törökországba megünnepelni, hogy április 23.-án volt az évfordulója, hogy a török had elindult Mohács ellen) s bár a szomszédokkal kellene erősíteni a kapcsolatokat na meg itthon odaállni az emberek elé, nem golyóálló mellényben, s nem a szigorúan megválogatott néhány tucat elé, vagy a lengyel vendég tapsolókkal feltöltött térre, hanem úgy egyszerűen elmondani mit tett eddig, nem azt, hogy mit tesz majd 2021-ben, meg mit tenne az ellenzék ha Ő nincs résen, s mit tenne Brüsszel ha Ő hagyná, bár érdekes eddig minden szabályt az Unióra hivatkozva hoztak ....
S valóban nem nehéz megadni a választ arra kinek az érdeke..
De tényleg kinek az érdeke, hogy ne a saját problémáinkról beszéljünk?

Ja és attól még, hogy valami valaminek látszik, még nagy valószínűséggel az is állítható hogy nem az.. Csak egy délibáb...
Magyaran:
foglalkozzunk mi csak a kis zart vilagunkkal :)
Egyet tudnek erteni,, ha nem vagnak itt allandoan az ember fejehez, hogy hianyzik belole az empatia, meg nem erdekli a ...

Pedig hidd el, jhogy van empatia, es foglalkozik az ember sokmindennel.
Csak kozben elgondol.kozik azon, hogy kozben ki az aki kineveti azt a segitokeszseget, amit azokkal szemben varnak el egyesek, akiket ezek a neveto vidam emberek uztek el az otthonaikbol
 
Van benne igazság amit írsz..(persze legfőképp amikor engem dícsérsz:))
Az is igaz egy ősi kínai bölcsesség szerint, hogy az életben a legfontosabb dolog az ember számára:
Jól válassza meg a szüleit..
Jól válassza meg a neveltetését...
Jól válassza meg a munkáját...
Jól válasszon házastársat..
Jól válassza meg a lakóhelyét..
mert ezek határozzák meg, hogy sikeres, gazdag , boldog lehessen....
De ugye én nem Dobrev Kláráról, hanem az érvtelenségről írtam fentebb....
( mert például az Európai Egyesült Államokról is mást gondolok mint Ő és a DK..)
Prominor ,
nemegészen értek egyett ezekkel a kinai bölcseséggel , mert szerintem én mint egyszrü "halando" nemtudom befolyásolni azt , hogy kik legyenek a szüleim és ezzel a rokonságom is , igy a "nevelésemet" sem tudom befolyásolni természetesen ezzel már a munka is kizárt , hogy magam válaszam ki /ma már megtehetem/ . Az egyedüli ebben a bölcseségben az , hogy a házastársamat magam választhatom meg ! :rohog: a Többi az kamu .
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .

Statisztikák

Témák
36,981
Üzenet
4,512,311
Tagok
597,475
Legújabb tagunk
Szofi19730104
Oldal tetejére