Ritka, de ma megtörtént: furcsán inogni kezdett a világ egyik legmagasabb épülete Kínában

Kiürítették a dél-kínai Sencsen egyik emblematikus felhőkarcolóját kedd délután, miután a 292 méteres épület egyelőre ismeretlen okból inogni kezdett - adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.


A sencseni katasztrófavédelmi hivatal beszámolója szerint kedden arról kaptak jelentéseket, hogy a húsz évvel ezelőtt épült SEG Pláza imbolyog. A 79 emeletes épület magasságát tekintve megközelíti a New York-i Empire State Buildinget.

Az SCMP beszámolójába tett videón jól látszik, ahogy tömegek menekülnek a magas épület közeléből.

A hivatal vizsgálja az esetet, ám azt már kizárták, hogy az épület mozgását földrengés okozta volna, mert nem regisztráltak akkor földmozgást a városban. A helyi időjárás-jelentés szerint a szélerősség Sencsenben ekkor óránként 27 kilométeres sebességű volt, ami szintén nem valószínű, hogy megingathatná a toronyházakat.

A SEG Pláza Sencsen ötödik legmagasabb épülete, és a világ legnagyobb elektronikai alkatrészeket áruló bazárjának központjában helyezkedik el.

A kínai közösségi médiában közzétett felvételeken sok embert lehet látni, ahogyan szaladnak kifelé a toronyházból. Sérültekről, illetve vagyoni kárról szóló jelentést nem tettek közzé.

Li Csien-hszin, a Kínai Építéstudományi és Ipari Vállalat vezető mérnöke a Shenzhen Special Zone Daily című helyi lapnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a jelenséget

véletlenszerű frekvencia-egybeesés, vagyis rezonancia

okozhatta. A SCMP rámutatott: szakértők szerint ritka, hogy egy épület olyan mértékben megremegjen, hogy az emberek számára érzékelhető legyen. Az épület újranyitásának tervezett időpontjáról egyelőre nem adtak hírt.

MTI

seg-plaza-sencsen-kina-inog-210518-453728.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Amanda33 wrote on Fidji's profile.
Dr Bernard Spock könyvei engem is érdekelnének, ha még megvannak
Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .

Statisztikák

Témák
36,985
Üzenet
4,512,804
Tagok
597,500
Legújabb tagunk
BoriszJohannson
Oldal tetejére