Ritka, de ma megtörtént: furcsán inogni kezdett a világ egyik legmagasabb épülete Kínában

Kiürítették a dél-kínai Sencsen egyik emblematikus felhőkarcolóját kedd délután, miután a 292 méteres épület egyelőre ismeretlen okból inogni kezdett - adta hírül internetes kiadásában a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.


A sencseni katasztrófavédelmi hivatal beszámolója szerint kedden arról kaptak jelentéseket, hogy a húsz évvel ezelőtt épült SEG Pláza imbolyog. A 79 emeletes épület magasságát tekintve megközelíti a New York-i Empire State Buildinget.

Az SCMP beszámolójába tett videón jól látszik, ahogy tömegek menekülnek a magas épület közeléből.

A hivatal vizsgálja az esetet, ám azt már kizárták, hogy az épület mozgását földrengés okozta volna, mert nem regisztráltak akkor földmozgást a városban. A helyi időjárás-jelentés szerint a szélerősség Sencsenben ekkor óránként 27 kilométeres sebességű volt, ami szintén nem valószínű, hogy megingathatná a toronyházakat.

A SEG Pláza Sencsen ötödik legmagasabb épülete, és a világ legnagyobb elektronikai alkatrészeket áruló bazárjának központjában helyezkedik el.

A kínai közösségi médiában közzétett felvételeken sok embert lehet látni, ahogyan szaladnak kifelé a toronyházból. Sérültekről, illetve vagyoni kárról szóló jelentést nem tettek közzé.

Li Csien-hszin, a Kínai Építéstudományi és Ipari Vállalat vezető mérnöke a Shenzhen Special Zone Daily című helyi lapnak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a jelenséget

véletlenszerű frekvencia-egybeesés, vagyis rezonancia

okozhatta. A SCMP rámutatott: szakértők szerint ritka, hogy egy épület olyan mértékben megremegjen, hogy az emberek számára érzékelhető legyen. Az épület újranyitásának tervezett időpontjáról egyelőre nem adtak hírt.

MTI

seg-plaza-sencsen-kina-inog-210518-453728.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Melitta wrote on Kata1002's profile.
Teljes jogu tag vagy a 20 hozzaszolas utan.
Remélem frissül 1 óra múlva!
Szoboszlai Béla wrote on bejelentkezés's profile.
Heló! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetek rendes tag?
sancsa wrote on Ajuda67's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaid, kedvencem az Ősi fajok.

Statisztikák

Témák
36,873
Üzenet
4,490,416
Tagok
595,958
Legújabb tagunk
Kósa Kinga
Oldal tetejére