RR 1. - 2011 november - VARRJUNK együtt!

macleod témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2011 November 23.

 1. macleod

  macleod Állandó Tag

  Ide várjuk azokat az érdeklődőket és vállalkozó szellemű barátokat, akik szívesen vennének részt vándorvarrásunkon. Téma, minta, szereplők száma még alakulóban, az elhatározás viszont kész!

  Ötletgazda: Edido

  A következő hozzászólásba átmásolom az idevezető hozzászólásokat, és az alapvető tudnivalókat: mi is az a RR, mik a róla szóló alapvető tudnivalók, ahogy azt Nadry és Betti olyan jól összefoglalták.

  KÉRJÜK, hogy csak az jelentkezzen, aki valóban komolyan is gondolja, mert:
  - ez a tevékenység több hónapi elfoglaltságot (akár egy éveset) fog jelenteni,
  - határidők lesznek, amiket be kell tartani, hogy mások munkáját és a körforgást ne akadályozzuk,
  - alkalmanként pénzbe is kerül, hiszen egyrészt alapanyag költsége lehet, másrészt postai úton kell továbbítani a készülő anyagokat.

  Köszönjük! Jó munkát kívánunk!
  Fekete Kéz Bandája :D
   
 2. macleod

  macleod Állandó Tag

  Ahogy a terv megszületett - kéretik elolvasni, szakirodalom.

  Edido:
  sziasztok

  furcsa ötletem támadt és még nincs kidolgozva, de az ötletmorzsámat megosztom veletek továbbgondolásra.

  mi lenne, ha közösen hímeznénk , de egyvalamit, amolyan vándor kupa módjára?

  az itteni mintákból kiválasztva, mondjuk egy közepesen nehezet és időigényeset. még abban is benne vagyok, hogy az alapanyagot megfinanszírozom .és elkezdjük, és egyszer csak kész lesz.és mondjuk nem kirekesztés képpen, de a törzsutasok között, és belföldön, mert külföldi posta a hosszú idő és a magas költség miatt nem nyerő, teszem azt, egy hónapig van valakinél, aztán postára és mehet tovább. talán egy ajánlott postai díjat még ki tudunk fizetni, szerintem izgalmas és érdekes dolog lenne. azt nem tudom, hogy végén hova kerülhetne, de ezen gondolkodjon kicsit más is Ti mit gondoltok?

  macleod:
  Elhiszed? Pont ezen gondolkodtam egyik nap, hogy na, még ilyet nem csináltam. Van valami neve is a dolognak, csak nem jut eszembe, szakirodalomban nem vagyok jártas. Abban sem. Egyébként meg: miért ne? Na, ez nem jelenti, hogy bevesztek a csapatba, csak mondom, hogy nekem is eszembe jutott. Technikailag, hogy tulajdonképpen hogy is megy ez, vajon.

  Nadry
  A neve Round Robin, röviden RR. De ez nem teljesen ugyanaz, mert amit ti terveztek, ott egyetlen anyagra hímeznétek közösen, az RR-ben pedig mindenki saját anyagot indít útjára. Úgy működik, hogy megegyeztek egy mintában (de lehet különböző is, akkor már freestyle lesz). Lehetőleg annyi részből álljon, ahány résztvevője lesz. Pl. nagyon jók erre a különböző naptárak. A példa kedvéért legyen egy naptár, ami 12 kis apró mintából áll. Kell 12 jelentkező. Megegyeztek egy sorrendben, ahogyan majd mindig külditek egymásnak a kendőket és egy átadási határidőben - általában 1 hónap szokott lenni, de lehet több is, ha lassú RR-t akartok. Azt is megbeszélhetitek, hogy a fonalat mindenki küldi majd, vagy megveszi magának. Amikor eldőlt és megvan a kezdés dátuma is, akkor az első mintát mindenki ráhímzi a saját kendőjére, majd ha készen van, akkor továbbküldi a sorban utána következőnek. A második kendőre, amit majd a sorban előtte lévőtől kap, már a második mintát kell hímeznie, a harmadikra a harmadikat, stb. Ez így megy addig, amíg tele nem lesz a kendő és vissza nem kerül a gazdájához telehímezve. Szoktak kis füzetet küldeni a kendővel, amibe az RR-ben résztvevők írhatnak bármiről, ami a kendőre való hímzéskor történt velük. Amolyan emlékfüzet jellege lesz. És olyat is szoktak, hogy később is tudja majd a kendő tulajdonosa, hogy melyik mintát ki hímezte, hogy egy nevet (lehet pl. az itt használt nicknév is) is hímeznek a minta alá. Remélem, érthetően írtam le. Célszerű egy új topicot nyitni, ha rászánjátok magatokat, hogy követni lehessen, melyik kendő kinél jár. És csak megbízható embereket bevenni, akik tudják tartani a határidőket, vagy ha csúsznak is, jelzik, mert könnyen lehet bosszúság az örömnek induló közös hímzésből. Én már több RR-ben is részt vettem és sajnos sok negatív tapasztalatom van, emiatt már nem fogok egyre sem vállalkozni, meg azért sem, mert nagyon kevés időm lenne rá, főleg, hogy március elején megszületik a második gyermekem. Bocsánat a szómenésért és hogy nem a technikaiba írtam, de itt láttam felvetődni a témát, gondoltam, itt válaszolok. Ha találok hirtelen fotót az én elkészült RR-kendőimről, akkor csatolok, hogy lássátok őket. Ha RR-hez való mintákra van szükségetek, akkor jelezzétek és megpróbálok feltölteni a megfelelő topicba. Sok sikert kívánok hozzá, ha belevágtok.
  Még valami: a legjobb, ha minimum ajánlva, de még jobb, ha tértivevénnyel postáztok, mert nekem sajnos veszett már el kendőm a postán, épp, amikor már teljesen kivarrva érkezett volna haza. Sajnos nyomoztatni sem tudtam utána, mert az előttem lévő csak simán postázta.

  macleod
  Én csak elsős vagyok! Tehát értelmezem, amit én gondolok, ha naptár, mondjuk, mert azt értem. 12 embernek 12 kendője jár körbe, ennyi lesz tehát a végén a végeredmény. Ha van egy kör, akkor én mindig ugyanannak az embernek küldöm, és ő is. Ezért kör. Ha megállapodunk a mintában, akkor én mindig az áprilist varrom, mondjuk, amiben a végén profi leszek. De egy hónapban tk. az egész év készül, mert a január a januárt varrja, a december meg a decembert? És a január a februárnak küldi, és ő kapja a decemberét, amire varrja a saját januárját, ugye? Höh, szerintem értem, csak nem tudom visszaadni. Vagy inkább, ha egy hónapot munkát mondunk, akkor a minta is jár? Tehát az évkört varrom végig, vagy egy hónapot mindig? VAgy mindegyik egy lehetőség, és megállapodás kérdése.

  Betti
  Mindig mást varrsz, egyébként nagyon monoton lenne.

  Edido
  na lánykák, hát akkor két irányba is el lehet indulni ötletelni :
  ha például naptár, 12 motívum lenne akkor adva, össze fogunk 12 - en, (csak összejön annyi ) és ha van rá keret, akkor mindenki vegyen anyagot, meg azokat a fonalakat, amivel az ő általa vállalt hónap mintáját varrogatja és így mondjuk jövő karácsonyra mind a 12 résztvevőnek lenne kincse igaz, akkor minden hónapban varr egy motívumot, az egyéb hímzései mellett, de ugyanakkor vissza is kapja ajándékba

  vagy, ugyanez, csak egy darab anyag , és akkor egy évben csak egy mintát kell megcsinálni, de akkor kérdéses, hogy az elkészült mű hol legyen

  én benne lennék, sőt, már alig várom, hogy más is kedvet kapjon, szerintem nagy élmény lenne : )

  mit szóltok? ki társulna ? belföldiek és törzsutasok előnyben

  Nadry
  Úgy van, ahogy Betti írta, mindig másik hónapot varrsz. Pl. egy naptárnál, a sajátodra kihímzed a januárt. Ugyanezt teszi az előtted lévő is a sajátjával: kihímzi a januárt. Azután elküldi neked, te a februárt fogod rá hímezni. Az előtted lévő is megkapja az ő előtte lévőtől a kendőjét, amelyikre a gazdája már ráhímezte a januárt, az előtted lévő a februárt fogja, és amikor hozzád ér, akkor a tied már a március lesz. És így tovább. Tehát, mire körbeérnek a kendők, addigra mindenkinél kész lesz a naptár és mindenki fogja hímezni az összes hónapot, mert az tényleg nagyon unalmas lenne, ha mindig csak ugyanazt az egy mintát hímeznéd egy éven keresztül. A naptár egyébként csak példa volt a - remélem - könnyebb érthetőség kedvéért. Bármilyen minta jó, amiből van annyi, ahány résztvevője lesz az RR-nek. Ahogy a csatolt képeimen is láthattátok, én sem naptáras RR-ben vettem részt, hanem teáskannák kerültek az egyik terítőmre, a másikra pedig a 13 szépség. Így érthető már, ahogy leírtam? Ha nem, akkor megpróbálok másképp fogalmazni. Tehát a lényeg az, amit a hozzászólásod végén írtál, hogy a teljes évkört varrja ki mindenki.
   
 3. macleod

  macleod Állandó Tag

  Jelentkezési lap

  Gondolom, egy ilyen címgyűjtésre szükség van, ha nem, szóljatok, törlöm.
  Az adatok, ahogy lentebb olvasható, titkosak lesznek a munka indításáig.
  Nem kell most kitölteni, csak azért tettem az elejére, hogy könnyebb legyen megtalálni.

  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  Dodone, kipling és Gyagnes kedveli ezt.
 4. macleod

  macleod Állandó Tag

  ötletek vegyesen1

  Ez is csak ötletbörze, amíg összegyűlik a nép. Akinek van, folytassa a sort.

  Ami nekem először eszembe jutott, az valamilyen Jeremiah Junction. Nem tudom, miért, szerintem régen valahol láthattam egy ilyen kört.
  Ezeken van olykor valamilyen bölcsesség, idézet (Biblia). Ami persze magyarítható. Íme, néhány.
  Előnye, hogy jobban válogatható a jelentkezők számától függően.
   

  Csatolt fájlok:

 5. macleod

  macleod Állandó Tag

  ötletek vegyesen2

  Vagy legyen naptár? Néhány ötlet: Lizzie Kate, Bent Creek, Rainbow Galery, OOE, Lhn.
   

  Csatolt fájlok:

 6. macleod

  macleod Állandó Tag

  ötletek vegyesen3

  Népiesebb mintakendőszerű? quaker? Magyaros?
   

  Csatolt fájlok:

 7. macleod

  macleod Állandó Tag

  ötletek vegyesen4

  Valamilyen sampler jellegű minta bölcsességgel, mondanivalóval. Bent Creek , LHN.
   

  Csatolt fájlok:

 8. macleod

  macleod Állandó Tag

  ötletek vegyesen4

  És végül valamilyen tematika szerint? Angyalok, virágok, lepkék, rovarok, csészék, miniatűr tájképek, szívek,
   

  Csatolt fájlok:

 9. macleod

  macleod Állandó Tag

  ötletek vegyesen5

  Méghogy végül?!?!?! Majdnem kihagytam.
  Renato Parolin.
   

  Csatolt fájlok:

  kipling, Monesz13, Gyagnes és 1 másik tag kedveli ezt.
 10. macleod

  macleod Állandó Tag

  Vége

  És akkor most befejeztem, minden mást rátok bízok.

  A mintaválasztásnál van még egy nagyon fontos szempont, szerintem. Itt most nem a virtuozitás a lényeg a varrásban, hanem az, hogy együtt csináljunk valamit, aminek örömnek is kell lennie, tehát nem lehet öncélú varrás a varrás kedvéért. Jól gondolom? Lehet egy tök egyszerű, kevésbé dizájnos dolog is, csak legyen élvezetes is.

  Jó éjszakát.
   
  kipling, zzsuzsa, Gyagnes és 1 másik tag kedveli ezt.
 11. Betti1979

  Betti1979 Állandó Tag

  Hát Andi tényleg sokat gondolkodtál rajta :) Csak győzzünk választani. Én a virágos, madaras, tájképes, lepkés, rovaros dolgokra szavazok. A teáskannák, samplerek nem az esetem. Az én ötleteim:
   

  Csatolt fájlok:

 12. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Szia Andi!
  Koszonom a topic megnyitasat es a sok variacoit a kezdeshez.
  Bar en nem veszek reszt benne(kulfoldre sok a postakoltseg,na meg
  nem tudok hataridot tartani,rapszodikusan himezek),de nagyon jokat talaltal.
  Mindjart szeretnelek is megkerni,hogy a Prairie scholar(?lehet nem jol irtam)madarasat feltoltened,megtetszett.Koszi.kiss
   
  macleod kedveli ezt.
 13. Nadry

  Nadry Állandó Tag

  Még ötletek

  Sziasztok!
  Látom, beindul az RR. Ha segítségre van szükségetek, nyugodtan szóljatok. Sok örömöt kívánok nektek a közös varráshoz!
  Csatolok én is néhány mintaötletet.
   

  Csatolt fájlok:

 14. wzsazsa

  wzsazsa Állandó Silver Tag

  De jó, hogy beindultok! Én nem csatlakozom, nem tudok határidőre varrni, de örömmel fogom nézegetni ahogyan haladtok!

  Van egy javaslatom is: sok blogon láttam, hogy terítőt is hímeznek így, pl. kockás aidára, egy-egy kockát más készít el. Nagyon mutatós dolgok kerülnek így is ki a kezeik közül, majd hozok képet is.

  És mégegy, ez most jutott eszembe: talán abban is meg kellene a résztvevőknek állapodniuk, hogy ki milyen anyagra varr, ugyanis van aki nem szeret vászonra varrni, és van, aki nem szeret aidára varrni. Ezt szerintem jó előre tisztázni.

  Hajrá lányok!
   
  Gyagnes, Betti1979 és macleod kedveli ezt.
 15. mimi76

  mimi76 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Kíváncsian figyelem a lázas készülődést.Nagyon tetszik. :) Sajnos én sem tudok most bevállalni egy újabb RR-t mer 3 futóban szerepelek. Ha gondoljátok akkor szívesen segítek, és ha kíváncsiak vagytok kész, és félig kész kendőkre szívesen teszek fel képeket is.
  Ha bármi kérdésetek van nyugodtan kérdezhettek is.

  Az előttem szólók a leglényegesebbeket, már leírták, ezért ezt már nem teszem meg mégegyszer.

  Jó munkát kívánok mindenkinek!
   
  kipling, macleod, Betti1979 és 1 másik tag kedveli ezt.
 16. edido

  edido Állandó Tag Silver tag

  éljen, hurrá :D:D:D:D

  akkor én már mintákat nem is teszek fel , ellenben jelentkeztem, és tűkön ülök :D

  ismét egy újabb ötlet :

  mit gondoltok arról, hogy kezdetnek egy nagyon egyszerű mintát válasszunk ?

  mondhatni úgyis, hogy feltérképezni a terepet, azaz , ebből kiderül, hogyan működik a dolog, és nem megy el a kedve senkinek amiatt, hogy jaj sok idő kellene rá, de nincs, stb, stb. Mert lássuk be, azért emellett is hímezget mindenki, így ne ez vegye el az idő javát. én erre a képre szavazok :

  http://canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=783008&d=1322083457

  hangulatos, vidám, egyszerű, sztem bárkinek az otthonában elhelyezhető, bármelyik textilen mutatós lenne. nem sok fonal viszonylag, tehát ezek az érveim :)

  magamból indulok ki, ugyanis belefogtam egy dimensions mintába és sose fogy el, szóval többet olyat nem , az biztos :):):)

  macleod, hányan vagyunk már ? :):)
   
  kipling, macleod és Gyagnes kedveli ezt.
 17. otunde

  otunde Állandó Tag

  Talán hárman, én is beállok. :)

  Én Renato Parolin fun vagyok, és tetszenek Isa Vautier mintái is, de szívesen hímeznék egyszer Jeremiah J-t is, mert olyan szép színes, és tudom, hogy magamnak egyedül sose vágnék bele..
  Mindenesetre valóban tarstuk majd szem előtt, hogy a határidőbe beleférő mintát válasszunk.
  Ja és örülök, ha összeáll egy jó kis társaság. :) Köszi Andi a kezdőlökést! :)
   
  kipling és macleod kedveli ezt.
 18. Betti1979

  Betti1979 Állandó Tag

  Inkább valami tagoltabbat kellene, ahol jobban elkülönülnek a minták, és alá lehet írni a nick nevet + a dátumot, hogy mikor fejezte be az illető. Pl. Bent Creek naptár, de a többi is jó itt : (#5.
  Vagy ez is nagyon egyszerű és mutatós:

  http://canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=782992&d=1322082956

  Na most már működik a link.

   
  macleod és kipling kedveli ezt.
 19. edido

  edido Állandó Tag Silver tag

  akár szavazhatunk is :) nagyon szépek ezek , igen, de sok idő szerintem, nem biztos, hogy mindenkinek befér az egyéb munkák közé :)
   
 20. Gyagnes

  Gyagnes Állandó Silver Tag

  énis-énis :p

  igen a minta megválasztása után szerintem is meg kell egyezi az anyagban, sőt a fonalban is mindenképpen! Ja és természetesen a minta pontos részekre bontásában, főleg akkor, ha a mintának összetettebb a formája, mondjuk lehet több egyértelműen elkülönülő kép benne, de van egy bonyolultabb összefoglaló kerete is.

  Nekem a fűszeres képek a gyengéim. A szavazatom a French Herbs minta lenne.

  de ezeket is szívesen hímezném
  http://canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=783004&stc=1&d=1322083213

  http://canadahun.com/forum/attachment.php?attachmentid=783044&d=1322091776
  nem tudom milyen a többi része de ez is tetszik
   
  macleod, kipling, Monesz13 és 1 másik tag kedveli ezt.

Megosztás