RR 1. - 2011 november - VARRJUNK együtt!

macleod témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2011 November 23.

 1. macleod

  macleod Állandó Tag

  ui: egyébként nekem ez az utolsó volt lelkileg a legfeldolgozhatatlanabb. A végén egész megszoktam, sőt megszerettem ezeket a "durva" váltásokat, de ez a borostyán... hát nem tudom. Nem is egyszer néztem meg, on-line, és táblázatban, hogy ez a szín tényleg komoly? Nem mertem változtatni, úgyhogy mindegy , megvarrtam, de ezt nem nagyon tudtam befogadni - harcol bennem a vadvirágok-gizek-gazok szerelmese a természeti színek ismeretében a "művészlélekkel". Hogy én mennyit hajtogattam, amit Edit írt, hogy furcsák a színek... furcsák a színek, Edit is megmondta, hogy furcsák . :) :) Amikor az ember utcákon jár, utazik, néha lát nagyon perverz , nagyon erős színű házakat, erős rózsaszín, bugyilila, spenótzöld... Akkor tanakszik, vajon milyen lehet a lelkivilág, aki ezt választotta - nem kis pénzért. És kitaláltam, hogy úgy születhetnek, hogy a katalógusból a tulaj választ egy színt, ami papíron mutat valamit... kész a munka ... aztán hónapokig áll az udvaron, szorítja x-be az ujjait, és zsolozsmázza, hogy mindjártmegszárad, mindjártmegszárad, mindjárt... és akkor más lesz. De nem, marad a Barbie, a bugyi, meg a spenót ... na, ezt látom én most, hahahahhhahhhaaaaa.
   
 2. Gyagnes

  Gyagnes Állandó Silver Tag

  Útnak indult tőlem is, ma délben feladtam a csomagot.
  Fényképet nem készítettem, (direkt) majd Évi remélem pótolja ezt a hiányosságomat.
  kiss
   
 3. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Igen,tudom,de en a "total plan"-t varom,hogy hozza tudjam tenni,a tobbiek hazaert kendojehez.:D
   
 4. kissalma5

  kissalma5 Állandó Tag

  Andi!
  Nem kellett volna problémáznod a kereten, és még csak lelkiismereti okokból, vagy épp "mit szólok majd hozzá" miatt görcsölnöd! :D
  Semmi rossz szájízem nem lett volna akkor sem, ha csak "úgy" küldöd. De ennek is nagyon örülök, köszönömkiss
  Akkor már csak várnom kell....
   
  macleod és Betti1979 kedveli ezt.
 5. otunde

  otunde Állandó Tag


  Iza, nagyon szépen köszönöm a fotót is, mindent, amit a csomagban találtam a kendőmmel. :)
  Talán nem vagyok egyedül az érzéssel, de én a kendőmet valami csodaszépnek látom élőben! A fotó (amit persze nagyon köszönök Izának (!), mert én nem tudom most produkálni) nem adja vissza teljes egészében a látványt. Nagyon szép lett. Szívből köszönöm mindenkinek a szeretetteli hímzését, és bejegyzését a füzetembe! Nagyon jólesett átolvasgatni az előbb az ágyon. :) Ráhangolt az előttünk álló új évre kicsit. Én ilyenkor mindig elmerengek azon, hol tartok (hogy jutottam jelen helyzetembe.. (esetleg ezzel a kiegészítéssel, hogy "édes isten".. :D ).. :D), hogy merre tovább, és a többi..

  Szeretettel kívánok mindenkinek békés, boldog, sikeres új évet!
  Puszi,
  Tündi
   
 6. Monesz13

  Monesz13 Állandó Tag

  Kedves Lányok!

  Mindenkinek szeretnék egy olyan évet kívánni, amikor minden kívánsága teljesül! Kevés gondot, sok örömöt és boldogságot kívánok Mindenkinek 2013-ra!!!!:razz:

  Egyben mindenkinek köszönöm ezt az élményt, hogy együtt varrogattunk ebben az évben. Kicsit kevesebbet töltöttem a ch-n, mint szerettem volna, de újévi fogadalmam Nektek, hogy idén sokkal többet leszek itt! (Januárban államvizsgázom, ezt a hónapot még engedjétek meg, hogy kihagyjam. Februártól viszont!)

  Még egyszer köszönöm Mindenkinek és remélem jövőre (2014-ben) újra egy körben hímezhetünk!

  Monika:..:
  Monesz13
   
 7. macleod

  macleod Állandó Tag

  Ezt meg lehagytam. Ne rémülj meg, ennyire nem rózsaszínlila, de közel van hozzá. :)
  Majd ekkor vettem észre, a fényképezés után, füzet előtt, hogy a belső keretek barnák ... én meg remekül kizöldeztem az idióta vén fejemmel. Tehát annyit bontottam, amennyit sose, és végre fény derült arra, miért van ott külön a barna motring. Nagyjából - nem vagyok normális. Szegényem, az egyetlen leszel, aki talán napra pontosan, vízkereszt plusz minusz egy jut hozzá a művedhez. Ennyire nem gyűrött, csak a gép nagyít fel mindent, én viszont senkiét nem vasaltam, eléggé frusztrált voltam anélkül is. :D :D kiss kiss kiss Ahogy nagy fekete lyukat égettem volna bármelyikbe, ... naaaaneeeem.....

  Jelentem, nekem végem! Már csak a sajátom van hátra. Nem volt akkora a téli szünet, amit én arra kigondoltam! :)
   

  Csatolt fájlok:

 8. kissalma5

  kissalma5 Állandó Tag

  Túlbonyolítod az életet! Csak lazábban! Mondom ezt pont én :D
  Megkapni meg jobb később, mint soha. Legfeljebb majd x ideig nem látom még élőben:12::12::12:, és akkor nem is fejezem be még egy darabig.;)
  Ne aggódj , nem maradok hímzés nélkül. Már készülök én is a másik két RR-re.

  Csatolás megtekintése 998070 Elkészültem a madárkákkal is. Egy füzetborítót csináltam belőle az RR-es füzetre.
   
 9. Mikcsuné

  Mikcsuné Állandó Tag

  Tegnap az én kendőm is hazaért! Már csak a közepét kell befejeznem és fotózok.
  Ági köszönöm a plusz hímzést, nagyon aranyos vagy, hogy nem volt szíved elküldeni "lyukkal" a kendőmet. Millió kiss érte!
  Jó volt olvasgatni titeket, többen írtátok, hogy hogyan van 4 gyerkőc mellett időm hímezni. Hát nem nagyon van elkészült művem, tavaly csak 1, de elkezdett van 3-4:D
  Szakítok hímzésre időt, ha szalad a ház akkor is, muszáj lazítani, kikapcsolni a mókuskerékből.
   
 10. kissalma5

  kissalma5 Állandó Tag

  Megkaptam

  Tegnap megkaptam a saját kendőmet:ugras:
  A meghatódottságtól el is pityeredtem. Nagyon fura érzés volt így egy kész munkát a kezemben tartani, hogy bejárta Magyarországot és rajta van sok kedves ismerős kézjegye a kendőn és a füzetben is:D
  KÖSZÖNÖM SZÉPEN MiNDENKINEK!!
  Andi! HA már a fantáziálásnál tartunk valóban úgy néz ki a borostyán, mint állítottad. Bezzeg az én fantáziám csak addig terjedt, hogy úgy néz ki, mint..Nem tudom ki emlékszik azokra a kis fűrészporral töltött, gumival áthálózott búcsúkban kapható kis labdákra? Na engem arra emlékeztetett :D ....És nagyon nagyon köszönöm Neked a feliratok elkészítését! RR1 RR5 001.jpg Ha kész lesznek az ágak, jövök ismét mutogatni
   
 11. Mizsuzsa

  Mizsuzsa Állandó Tag

  kissalma5
  Te milyen fantázia dús vagy !!!!! A madárkás füzetborító zseniális ötlet,:656: így megvan a teljes kollekció. De hogy ez megint miért nem nekem jutott eszembe:``::``:
  A másik meg a borostyánt a similabdához hasonlítani........de tényleg, milyen találó:p
   
  macleod, Betti1979 és kissalma5 kedveli ezt.
 12. macleod

  macleod Állandó Tag

  Hát, ha még tudnád, nekem mi jutott róla eszembe...MÉg Iza sem "merte" leírni, hahahhhhhhhahahhaaaaaahahhahahahahaaaa
   
  kissalma5 és Mizsuzsa kedveli ezt.
 13. Mizsuzsa

  Mizsuzsa Állandó Tag

  Ezt nem teheted naaaa mondd meeeg.Tudni szeretném, így nem fekhetek, le mert a forgolódástól lyukasra fogom csuszkolni a lepedőt.

  Szeretném megkérdezni a similabda kontúrja melyik színnel volt varrva.A sajátomra kellene, én már úgy elpakoltam a hozzá való papírokat,hogy nem találom.Tipikus, na ide teszem hogy meglegyen pakoló vagyok, és többet sosem látom
   
  zzsuzsa, Betti1979 és kissalma5 kedveli ezt.
 14. macleod

  macleod Állandó Tag

  Hát, színre, formára, fílingre: mint egy igazán pocsékul sikerült mellbimbó implantátum.... Hát, én kérek elnézést, :) Izának akartam vidám pillanattal elütni a figyelmét a lehetetlen színekről. :)

  Ha jól emlékszem: fehér volt.
   
 15. Mizsuzsa

  Mizsuzsa Állandó Tag

  Andiiiiiii...... hát ezt nem gondoltam volna:oops:.De köszönöm ezen jót nevettem.

  Sejtésem volt hogy valami világos, de biztos akartam lenni,ezt is köszikiss
   
  macleod és kissalma5 kedveli ezt.
 16. sorcier

  sorcier Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Jojo-nak hivtak:D
  Szep lesz a kendod,majd teljes pompajaban teszem fel a tobbi kozze.;)
   
  macleod és kissalma5 kedveli ezt.
 17. Mizsuzsa

  Mizsuzsa Állandó Tag

  Kedves varró társak!
  Az én kendőm is megérkezett,és az a probléma, hogy elakadt a szavam, és azóta keresgélem.... és bár mennyire hihetetlen fogalmazó képtelen lettem.
  Egyszerű, köszönöm, és nagyon szép,szavak nem tükrözik azt az érzést és szépséget aminek látszik és jelent számomra ez a kész kendő.
  Nincs befejezve mert a nevek hiányoznak, de képtelen vagyok hozzá babrálni ha hiszitek ha nem még a fércet sem tudom kihúzni.Így nézegetem napok óta.Nem tudom eldönteni azt sem, kép legyen a falra ,vagy legyen egy asztalközép horgolt széllel.Egyszer úgy gondolom falra vele, utána meg horgolás széleket keresgélek, mert olyan jól mutatna az asztal közepén.......hát ez van nagy,nagy gondban vagyok:p.

  Ági! /hóbogyó/február.
  Örökös segítő társam,elsőnek kaptad a kendőmet de a sors ezt így akarta.Folytattad az instrukciókat amit én lazán kihagytam,ügyesen korrigáltad fogyatékos figyelmetlenségemet.kiss Jó lett a szín váltásod tetszik,sőt ha nem írod, fel sem tűnik annyira jó lett.:D A receptet is köszönöm mindenképp kifogom próbálni,én a brokkolit csak rántva és habarva szoktam de nagyon tetszik.
  Örülök a tanári munkád elkezdéséhez,amelyhez türelmet kitartást és szeresd ezeket a tinédzsereket,mert iszonyú nehéz korosztály.Légyszi légy többen fenn a fórumon.

  Mikcsuné Anita! /homoktövis/március.
  Sajnálom hogy nehézséget okoztam és esküszöm önhibámon kívül mert sosem varrok 3 szállal és jobbra dőlő felső szállal.Nem tudom mi történt velem.Szerintem én olyan izgatott lettem ettől a közös varrástól hogy elveszítettem minden x-ős tudásom. Ígérem soha többé három szál,és jobbra dőlő felső szál,nyugodtan jelentkezz legközelebb is RR varrásra ha én is benne vagyok;):p
  A recept nagyon ötletes. Nálunk kocsival hordják a házi tejet boci boci tarka,című dallal fűszerezve de ritkán veszek mert a gyerekek nem szeretik,csak íakkor veszek ha rám jön a kefírgyártási mánia.
  További jó házimunkálkodást gyerek nevelgetést, és bőséges termést ebben, és az elkövetkezendő években.kiss

  Dormira Andi! /lilabogyó/április.
  Nehezen fogtál hozzá írod, nem kellet volna izgulnod nagyon szépen varrtad mintha mindig 3 szállal és jobbra dőlve varrtál volna.;) Mindig csodálkozom, hogy lehet kicsi gyerek mellett varrni, nekem annak idején semmire nem volt időm. Nagyon jó kislányod van.
  A receptet köszönöm próbatétel lesz.
  További örömteli gyeses éveket.

  Becski Éva! /tőzegáfonya/május.
  Neked is nehézséget okozott a kendőm varrása,majd sűrű tű váltással próbálkoztál;).Amikor megnéztem a kész kendőmet nem jöttem rá ezekre a nehézségekre.
  Majd a füzet olvasásakor szembesültem a szarvas hibámmal.:oops:Nem kell aggódnod nagyon szépen sikerült,nem látszik hogy most vartál ilyen kis lyukú aidára három szállal jobbra dűtve először.;):D Nekem nagyon megérte, mert tetszik, ahogy fedi az öltés az anyagot,és jobban érvényesülnek a bogyó színei,és egy kicsi 3D jellege van:p.
  Meghajolok előtted, fiúk mellet még hímezni van türelmed, jól nevelt kiegyensúlyozott gyermekeid vannak.Írtad, a teraszon teázva írod a füzetem,rendesen úgy éreztem mint ha én is ott ültem volna melletted,most én is öntöttem magamnak egy csésze teát.
  A cukkinis sütid kihívás lesz a számomra de alig várom,hogy kipróbálhassam,szerintem mintha alma pótlására is alkalmas lenne,nem próbáltad még?Én még csak rántva és töltve próbáltam.
  További sikeres anyaságot.

  Ateragram Edit! /búbos lonc/június.
  "Nem akart kézre esni és azon kaptad magad, hogy a tűd már megint rossz irányban tart",ezek a tűk már csak ilyenek az ember egy kicsit hagyja őket önállósulni máris azt ölltögetnek amit nem kéne;):D.Nem veszek észre semmi rendelleneset de ha észre is venném nem zavarna.Ha a normális irányba varrtad volna az sem zavarna.A kézjegyedet nem találom de nem is keresgélem így van jól ahogy van,így lett szép.
  A sütés nélküli recept jó ötlet szeretem az ilyen gyorsan elkészíthető finomságokat,én a somlóit is babapiskótából készítem. A dödölle, nagyon köszönöm én még csak hallottam róla, próbatétel lesz.
  Alsó tagozatosokat tanítasz,ahhoz kell csak igazán türelem,főleg az elsősökhöz,neked is sok türelmet és pozitív félévi osztályzást kívánok.

  Macleod Andi! /vörösáfonya/július.
  Örülök, hogy nem bontottál nem látszik,jó döntés volt.Annyira tömött a minta, hogy nem látszik a szál dőlése.De hidd el ha nem írod le akkor sem vettem volna észre,és ezt most nem illemből írom.Jól sikerült,szép lett.Gondolom már pszichésen is rendbe jöttél nincsenek már rém álmaid 3 szállal.
  A tepsis karfiol nagyon jó ötlet.Imádom a karfiolt mindenformában, rántva főleg de ritkán csinálok mert macerás.Szeretem a tepsibe berakom, és kész dolgokat.
  Andikám te maradj olyan amilyen vagy és kérlek le ne szokj a hozzászólásokról.kiss

  Kissalma5 Izabella! /feketeáfonya/ augusztus.
  Köszönöm a hímzésedet nagyon szép.Szerintem neked sem kellett volna bontanod, mondod, hogy megérte akkor biztosan úgy is van.Én mindenképpen jól jártam.
  Jónak ígérkezik ez a zöldséges egyveleg,csak az a baj hogy várni kell még vele, de sebaj addig varrogatok még egy kicsikét.
  Csodállak ezért az utazgatásért amit a munkádért teszel nem lehet könnyű,vigyázz magadra és néha ha időd engedi szólj hozzá.kiss

  otunde Tünde! /boróka/november
  Azt írtad 1 szállal szeretsz varrni ,ahhoz képest mintha mindig 3 szállal vartál volna. Számodra is csoda szép lett, látod, már megérte, neked is örömöt okozott, nagyon szép. Szerintem nem volt rossz ennél a bogyónál sem a 3 szál mert elég sötét és így takar jól.
  Santoríni nekem is nagy álmom, de remélem nem csak álom marad,majd ha nyugdijba megyünk:)kiss

  Betti1979 Betti! /kecskerágó/ december.
  Elveszítettem a fonalat, a hónapokban zavar támadt A dátumot a füzetből írom.
  Nem értettem miért bontottál de ha így találtad jónak akkor biztos így is van,és miaz hogy elég tűrhető lett, nagyon szép lett.
  Három pici gyerek mellett te is, hogy csinálod nem értem,ez valami varázslat.Mellette még a fórumot is.
  Példamutató a gyermekvállalásod.További sikeres,boldog anyaságot.kiss

  Monesz Monika! /borostyán/december.
  Kedves földim! Örülök,hogy személyesen is megismerhettelek és több alkalommal is időt szakítottál egy kis beszélgetésre.
  Köszönöm a kiscsizmát én fel tettem a fára nem tudom arra szántad e ,de most már mindegy:) /igen megérkezett a füzet is/
  Köszönöm a receptet fincsinek ígérkezik köszönöm, hogy fáradtál vele.
  Remélem hamarosan sikeresen túl leszel a vizsgáidon,szorítok neked,és többet látlak majd a fórumon.kiss

  Hahóóóóóóóóóó lányok:!: ki varrta a csucsoromat?????:confused:

  Csatolás megtekintése 1001092

  Betti1979 Betti /csucsor/ december
  DSC01962.jpg
  A szorgos,jótevő angyalka.
  Köszönöm nagyon kedves volt tőled kiss
   
 18. dormira

  dormira Állandó Tag

  Sziasztok!

  Örülök, hogy szépen hazaérnek a kendők! :)
  Mizsuzsa, a drága alvásidők, meg az éjszaka az én hímzős idószakom :)
  Edido kendője merre jár? Már otthon van az is? Van akinek még nincs otthona a kendője???

  kiss
   
 19. kissalma5

  kissalma5 Állandó Tag


  HElló,
  Edido kendőjét én postáztam december végén. A héten írtam neki fészen, kérdezve, hogy megkapta-e, de nem válaszolt.
  HA gondoljátok, tudok felrakni fotót az övéről is, de majd csak akkor, ha az enyém is kész lesz.
  kiss
   
 20. Betti1979

  Betti1979 Állandó Tag

  :656:Nagyon kedves tőled, hogy mindenkinek, külön írsz pár köszönő sort. Ez az amire nekem már nincs energiám, én mindig próbálok tömören, lényegre törően fogalmazni, néha már annyira jól sikerül, hogy vitriolosnak tűnik :D, pedig nincs bennem ilyen szándék. kiss A csucsort én hímeztem, de ahogy Edit is írta, merő önzésből, így a végén már erőteljesen zavarta a szépérzékem a lyuk. A bontást a csucsor szenvedte, muszáj volt, mert 46 helyett 48 lett a keret a magassága, én rámával hÍmzek, és nem tűnt föl azonnal, hogy Tündéé rövidebb.
  Kora délután szoktam hímezni, amikor a pici alszik, a kislány még az oviban a nagyfiam már itthon, de ő nagyon szeret egyedül játszani, illetve hétvégén. Éjszaka már nem nagyon van rá energiám, bár a karácsonyi hajrában, meg egyéb alkalmakkor még előfordul.:)
   

Megosztás