Hírek Súlyos következményekkel számolhatnak az ottawai ostrom résztvevőiSzerdán hivatalos felszólítást nyújtott at a rendőrség annak a körülbelül 200 tüntetőnek, illetve 360 járműtulajdonosnak, akik immár 20 napja tartják megszállás alatt a parlamenti negyedet Ottawában. A felszólítás azonnali távozást követel a tüntetőktől. Amennyiben maradnak, súlyos következményekkel számolhatnak, például:
  • Akár öt év börtönbüntetéssel számolhat az a szülő, aki kiskorú gyerekkel érkezik az ostrom területére.
  • A szövetségi szinten szabályozott kanadai bankok lefagyaszhatják és bezárhatják a tüntetők, illetve a tüntetőket segítő személyek bankszámláit és egyéb személyes banktermékeit (hitelkártyákat, jelzálogszerződéseket, stb.) Tehát teljes és hosszútávú pénzügyi csődöt hozhat a további törvénytelenség azoknak, akik ebben szerepet vállalnak. Ezt a lépést "banktalanításnak" hívják (angolul: unbanking).
  • Elvehetik a kamionosok és egyéb személy jogosítványait.
  • Megszüntethetik a kamionosok üzleti felelősségbiztosítását.
  • Letartóztathatják a tüntetőket -- a büntetett előéletű személyek pedig nem utazhatnak az USA-ba.
  • Elkobózhatják az ostromban résztvevő járműveket.
  • Előállíthatják a szimpatizánsokat akik azért utaznak Ottawába, hogy segítséget nyújtsanak az ostromnak.

A gyilkosságra irányuló összeesküvés vádja
A királyi lovasrendőrség, illetve tartományi hatóságok sikeresen felszámolták az Alberta-i Coutts-ban keletkezett, illetve az Ontario-i Windsor városban felállított blokádot, amelyek a nemzetközi határt torlaszolták el. Couttsban 11 tüntetőt állítottal elő. Összesen 5 tüntetőt gyilkosságra irányuló összeesküvéssel vádolnak. A vádlottak között van: Anthony Olienick, Chris Carbert, Evan Colenutt, Chris Lysak és Jerry Morin. Mind az 5 férfi jelenleg is őrizetben van. A vád szerint az öt személyből álló csoport lovasrendőrségi tiszteket tervezett megölni.

Nyilvánosságra hozták azok nevét, akik anyagi támogatást nyújtottak az ostromnak

Tammy Giuliani egy ottawai kávézó-fagylaltozó tulajdonosa. Amiután ismeretlen személyek meghekkelték a GiveSendGo nevű amerikai fundraising platform honlapját és nyilvánosságra kerültek a tüntetést támogató személyek, kiderült, hogy a helyi üzletes 250 dollár adományt küldött a Freedom Convoynak, illetve a következőt írta: "Most adok nektek 250 dollárt, és minden nap viszek ételt a kamionosoknak. Köszönöm, hogy továbbra is harcoltok a kanadaiakért az egész országban." Amiután nyilvánosságra került az információ, Giuliani kavézóját azzal fenyegették meg ellentüntetők, hogy téglákkal törik be az ablakokat. A kávéző ideiglenesen bezárt és Giuliani megbánta, hogy adakozott.
"Amikor egy csoport először elhatározta, hogy beutazza az országot, hogy terjessze ezt a szolidaritási üzenetet, úgy tűnt, hogy a hozzánk hasonló kisvállalkozások számára ez a remény jelzőfénye. A legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ez lesz belőle. Egyikünk sem számított erre, és természetesen nem helyeseljük. Utólag visszagondolva, belátom hogy rossz döntést hoztam. De ez azt jelenti, hogy az embereknek joguk van fenyegetni a személyzetünket? Ez azt jelenti, hogy az embereknek joguk van azzal fenyegetőzni, hogy téglákkal dobálják be az ablakunkat, és fenyegetik a családomat? Hibát követtünk el. Ki számíthatott erre?"
A Stella Luna két üzletet üzemeltet Ottawában és egyet Merrickville-ben. Körülbelül 40 embert foglalkoztat. Nem lehet tudni, hogy mikor nyitnak ki újra.

Fel kell készülni Kanadában "szokatlan" hatósági fellépésre

A rendőrség és a szövetségi kormány is jelezte: a napokban olyan rendőri fellépéssel szüntetik meg az ostromot, amely Kanadában "szokatlan." Annyit már tudunk, hogy gyermekvédelmi szervek arra készülnek fel, hogy hamarosan akár száz kiskorú lesz elválasztva a szülőktől, különösen hogy ha kemény rendőri intézkedéssel számolják fel a tüntetést. A gyermekvédelmi szervek arra szólították fel a convojban lévő szülőket, hogy itt az idő felkészülni erre, különösen ha a szülőket letartóztatják és nem teszik lehetővé, hogy szabadlábon védekezzenek.

Christopher Adam

1645103675777.png


Christopher Adam
 
casaloma ne irj blooodseget nem vagy tisztaban a canadai rendszerrel
Canada egeszsegugyi alap ellatasaban szinte nincs maganszektor
marpedig a covid kezelese ALAPELLATAS
a canadai egeszsegugy paratlan a vilagban
ilyen volt a szocialista magyarorszage gondolom meg emlekszel
Valóban nem vagyok tisztában az ottani helyzettel, csak az ittenit, vagyis a németet ismerem.

Ha bármi bajod van, magadra hagy, akár oltott vagy, akár nem!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok..

Szeretnék van -e 5.osztály felmérő anyagokat ( matek,irodalom, nyeltvan, történelmi, természet tudományos, német 1A)

És előre köszönöm..

Elnézést hallássérült vagyok bocsi
Szép napot mindenkinek.
eddy56 wrote on Stack's profile.
2021. november 30. az angol nyelvu megjelenés dátuma, ugyhogy gondolom egy ev mig a forditas és a nyomdai munka elkélszul
Leviathan Falls
ez a cime

és itt az angol nyelvu konyv pdf-ben
attila.p wrote on aniko45's profile.
Szervusz Anikó.

olvastam itt az oldalon, hogy Bakóczi Sára könyveit kedveled....nincs meg esetleg (és tudnád elküldeni e-bookban) "A város és a rózsa" c.könyvet

köszönettel attila.p
Pityesz46 wrote on garszt's profile.
Nagyon szépen köszönöm a munkádat! Leírnád milyen programmal csináltad és ha lehet elküldenéd nekem itt privátban?

Statisztikák

Témák
37,381
Üzenet
4,602,787
Tagok
602,628
Legújabb tagunk
Cs. Ilona
Oldal tetejére