Hírek Súlyos következményekkel számolhatnak az ottawai ostrom résztvevői



Szerdán hivatalos felszólítást nyújtott at a rendőrség annak a körülbelül 200 tüntetőnek, illetve 360 járműtulajdonosnak, akik immár 20 napja tartják megszállás alatt a parlamenti negyedet Ottawában. A felszólítás azonnali távozást követel a tüntetőktől. Amennyiben maradnak, súlyos következményekkel számolhatnak, például:
  • Akár öt év börtönbüntetéssel számolhat az a szülő, aki kiskorú gyerekkel érkezik az ostrom területére.
  • A szövetségi szinten szabályozott kanadai bankok lefagyaszhatják és bezárhatják a tüntetők, illetve a tüntetőket segítő személyek bankszámláit és egyéb személyes banktermékeit (hitelkártyákat, jelzálogszerződéseket, stb.) Tehát teljes és hosszútávú pénzügyi csődöt hozhat a további törvénytelenség azoknak, akik ebben szerepet vállalnak. Ezt a lépést "banktalanításnak" hívják (angolul: unbanking).
  • Elvehetik a kamionosok és egyéb személy jogosítványait.
  • Megszüntethetik a kamionosok üzleti felelősségbiztosítását.
  • Letartóztathatják a tüntetőket -- a büntetett előéletű személyek pedig nem utazhatnak az USA-ba.
  • Elkobózhatják az ostromban résztvevő járműveket.
  • Előállíthatják a szimpatizánsokat akik azért utaznak Ottawába, hogy segítséget nyújtsanak az ostromnak.

A gyilkosságra irányuló összeesküvés vádja
A királyi lovasrendőrség, illetve tartományi hatóságok sikeresen felszámolták az Alberta-i Coutts-ban keletkezett, illetve az Ontario-i Windsor városban felállított blokádot, amelyek a nemzetközi határt torlaszolták el. Couttsban 11 tüntetőt állítottal elő. Összesen 5 tüntetőt gyilkosságra irányuló összeesküvéssel vádolnak. A vádlottak között van: Anthony Olienick, Chris Carbert, Evan Colenutt, Chris Lysak és Jerry Morin. Mind az 5 férfi jelenleg is őrizetben van. A vád szerint az öt személyből álló csoport lovasrendőrségi tiszteket tervezett megölni.

Nyilvánosságra hozták azok nevét, akik anyagi támogatást nyújtottak az ostromnak

Tammy Giuliani egy ottawai kávézó-fagylaltozó tulajdonosa. Amiután ismeretlen személyek meghekkelték a GiveSendGo nevű amerikai fundraising platform honlapját és nyilvánosságra kerültek a tüntetést támogató személyek, kiderült, hogy a helyi üzletes 250 dollár adományt küldött a Freedom Convoynak, illetve a következőt írta: "Most adok nektek 250 dollárt, és minden nap viszek ételt a kamionosoknak. Köszönöm, hogy továbbra is harcoltok a kanadaiakért az egész országban." Amiután nyilvánosságra került az információ, Giuliani kavézóját azzal fenyegették meg ellentüntetők, hogy téglákkal törik be az ablakokat. A kávéző ideiglenesen bezárt és Giuliani megbánta, hogy adakozott.
"Amikor egy csoport először elhatározta, hogy beutazza az országot, hogy terjessze ezt a szolidaritási üzenetet, úgy tűnt, hogy a hozzánk hasonló kisvállalkozások számára ez a remény jelzőfénye. A legvadabb álmainkban sem gondoltuk volna, hogy ez lesz belőle. Egyikünk sem számított erre, és természetesen nem helyeseljük. Utólag visszagondolva, belátom hogy rossz döntést hoztam. De ez azt jelenti, hogy az embereknek joguk van fenyegetni a személyzetünket? Ez azt jelenti, hogy az embereknek joguk van azzal fenyegetőzni, hogy téglákkal dobálják be az ablakunkat, és fenyegetik a családomat? Hibát követtünk el. Ki számíthatott erre?"
A Stella Luna két üzletet üzemeltet Ottawában és egyet Merrickville-ben. Körülbelül 40 embert foglalkoztat. Nem lehet tudni, hogy mikor nyitnak ki újra.

Fel kell készülni Kanadában "szokatlan" hatósági fellépésre

A rendőrség és a szövetségi kormány is jelezte: a napokban olyan rendőri fellépéssel szüntetik meg az ostromot, amely Kanadában "szokatlan." Annyit már tudunk, hogy gyermekvédelmi szervek arra készülnek fel, hogy hamarosan akár száz kiskorú lesz elválasztva a szülőktől, különösen hogy ha kemény rendőri intézkedéssel számolják fel a tüntetést. A gyermekvédelmi szervek arra szólították fel a convojban lévő szülőket, hogy itt az idő felkészülni erre, különösen ha a szülőket letartóztatják és nem teszik lehetővé, hogy szabadlábon védekezzenek.

Christopher Adam

1645103675777.png






Christopher Adam
 

Az ottawai ostom vezetője sírva kérte, hogy mindenki imádkozzon


Tamara Lich, az ottawai ostrom legismertebb vezetője egy drámai hangvételű videőt tett közzé későn szerda este, amelyet szinte végig sírt. Búcsúbeszédnek tűnt a tizenhárom perces videó, vagy talán olyan anyagnak, amelyben az esetleges büntetőjogi eljárásokban mutathatja majd, hogy békés hangvételű vezető volt. A felvételben jelezte, hogy nagyvalószínűséggel még a héten börtönbe kerül. Arra kérte támogatóit, hogy imádkozzanak a mozgalomért, ne felejtsék el, hogy az általuk gyűlölt Justin Trudeau miniszterelnök családapa, ne gyalázzák a fősodrású média újságíróit amikor azok a parlamentnél járnak és bocsássanak meg a rendőröknek.
Tamara Lich videóüzenete február 16-án.
"Tudom, hogy sok jogos felháborodás fogalmazódott meg kormányunk ellen. De ne felejtsétek el, hogy Justin Trudeau-nak három gyönyörű gyereke van. Emlékezzetek erre. Nem kell szeretnünk, amit tesz. De arra kérlek benneteket,hogy imádkozzatok érte is. Amikor egy "bas*d meg Trudeau" feliratú táblát lengettek, emlékezzetek arra, hogy három gyereke van, pontosan úgy mint nekem is. Azért imádkozzom, hogy mindannyian találjatok megbocsátást szívetekben és szeretetet -- még akkor is, amikor nem értjük, hogy mi történik körülöttünk"--mondta videójában.
"Szerintem most már lényegében elkerülhetetlen, hogy holnap egy olyan helyre megyek, ahol napi háromszori étkezést kapok. Tudjátok, hogy nem félek. Legalább végre lesz időm aludni. De kérem, legyetek békések. És vigyázzatok egymásra"--tette hozzá.
A teljes videó itt látható.

Szintén szerda este megjelent Lich az ostrom vezérkarával. Videóban üzentek a kormánynak. Az eddigiekhez képest békülékenyebb hangot ütöttek meg. Mint ismert: az eddigi cél a liberális kormány megdöntése volt. Most a szabadságjogok teljes helyreállítását követelik és olyan fékeket és egyensúlyokat, hogy a jövőben ne lehessen járványra vagy más válságra hivatkozva, szabadságot korlátozó intézkedéseket könnyen hatályba léptetni. Azt követelik, hogy azonnal töröljék el a kötelező maszkviselést, a vakcína útleveleket, a kötelező oltást és a szükségállapotot mindenhol az országban. Ezen kívül, független és nyilvános vizsgálóbizottságot akarnak állítani a szövetségi kormány járványkezeléséről.

Nem úgy tűnik, hogy tárgyalna a kormány az ostrommal -- ezt eddig sem tette meg. Sőt, szerda este tovább fokozódott a hangulat. Justin Trudeau a parlamentben azzal vádolta a legnagyobb ellenzéki pártot, a konzervatívokat, hogy "a horogkereszt mellé álltak," mivel nem támogatják a szükségállapot szövetségi bevezetését. A kijelentés szerencsétlensége, hogy éppen egy konzervatív zsidó, illetve meleg képviselőnő, aki ráadásul Holokauzt-túlélők leszátmazottja -- Melissa Lantsman -- intézett kérdést a kormányfőhöz és egy perccel később ő lett lenácizva. A Konzervatív Párt bocsánatkérésre szólította fel Trudeau-t, de erre eddig nem került sor. Anthony Rota, a liberális házelnök arra figyelmeztette a kormányfőt is, hogy a továbbiakban ne használjon "gyújtóhangú szavakat."
Ahogy mondani szokták: a helyzet fokozódik, az indulatok pedig egyre szenvedélyesebbek.



Christopher Adam
 
Ha van elég támogatottságuk akkor a kormánynak vége.
Ha meg nincs akkor így jártak.
Fura lenne ha egyes akár gazdasági ágak akarnák diktálni egy ország irányítását. Lehet de, ahhoz demokratikus módon kell megszerezniük a jogot ehhez.
Justin Trudeau a parlamentben azzal vádolta a legnagyobb ellenzéki pártot, a konzervatívokat, hogy "a horogkereszt mellé álltak," mivel nem támogatják a szükségállapot szövetségi bevezetését. A kijelentés szerencsétlensége, hogy éppen egy konzervatív zsidó, illetve meleg képviselőnő, aki ráadásul Holokauzt-túlélők leszátmazottja -- Melissa Lantsman -- intézett kérdést a kormányfőhöz és egy perccel később ő lett lenácizva.
Hűha ezt nyilvántartják??
 
Ahogy a mondas mondja szep lehetsz de okos nem.
Lehet tuntetni , bejelentett utvonal stb egyeztetessel.
Az ok erthetetlen az oltas ellenesseg maszk viseles stb ellen azoknak akik 80%-ban be vannak oltva. A kormany mindegy milyen liberalis , konzervativ elso szamu feladata a lakosag biztonsaga a jarvanytol hogy megvedje, akkor nem lehet egy sofor csapatnak megbenitani az oszag gazdasagat.
Micsoda dolog kivinni 3eves gyereket a tuntetesre ahol mar elokerultek fegyverek ahol horogkeresztes zaszlo es csapat megjelenik nagy az esely ra hogy osszeutkozesbe kerulnek a rendorseggel.
A penzbeni buntetes banki zarlat ramehet a haza mindene ennek a felesleges tuntetesre sok sofornek. Ha nincs engedelye akar vezetoi ott van vege a sofor karriernek.
Jogosnak talalom azt ,hogy nem lehet anyagilag finanszironzni a rendbontast a torvenytelenseget es a kar okozast. tobb ezer ember vesztette el a munkajat miattuk az autogyarak ahol 15-20 ezer ember dolgozik alkatresz hiany miatt lealltak, a kereskedelem stb.
Egy monstrum van a fenekuk alatt de rajuk is ugyan ugy vonatkozik a torveny kolekedesi torvenyek mint mindenkire. Minden penzt amit adtak nekik jo hogy zaroltak, en odaadnam azoknak akik miattuk vesztettek el a munkajukat. Hany es hany uzlet ment tonkre mert tobb mint ket hete aru nem erkezik, kis uzleteknek se penzuk nagy raktarkeszletet tartani se helyuk.
A kormany abban hibas mert ilyen lazan kezelte a helyzetet.
 
Ahogy a mondas mondja szep lehetsz de okos nem.
Lehet tuntetni , bejelentett utvonal stb egyeztetessel.
Az ok erthetetlen az oltas ellenesseg maszk viseles stb ellen azoknak akik 80%-ban be vannak oltva. A kormany mindegy milyen liberalis , konzervativ elso szamu feladata a lakosag biztonsaga a jarvanytol hogy megvedje, akkor nem lehet egy sofor csapatnak megbenitani az oszag gazdasagat.
Micsoda dolog kivinni 3eves gyereket a tuntetesre ahol mar elokerultek fegyverek ahol horogkeresztes zaszlo es csapat megjelenik nagy az esely ra hogy osszeutkozesbe kerulnek a rendorseggel.
A penzbeni buntetes banki zarlat ramehet a haza mindene ennek a felesleges tuntetesre sok sofornek. Ha nincs engedelye akar vezetoi ott van vege a sofor karriernek.
Jogosnak talalom azt ,hogy nem lehet anyagilag finanszironzni a rendbontast a torvenytelenseget es a kar okozast. tobb ezer ember vesztette el a munkajat miattuk az autogyarak ahol 15-20 ezer ember dolgozik alkatresz hiany miatt lealltak, a kereskedelem stb.
Egy monstrum van a fenekuk alatt de rajuk is ugyan ugy vonatkozik a torveny kolekedesi torvenyek mint mindenkire. Minden penzt amit adtak nekik jo hogy zaroltak, en odaadnam azoknak akik miattuk vesztettek el a munkajukat. Hany es hany uzlet ment tonkre mert tobb mint ket hete aru nem erkezik, kis uzleteknek se penzuk nagy raktarkeszletet tartani se helyuk.
A kormany abban hibas mert ilyen lazan kezelte a helyzetet.
Ezt írtam én is.
 
Milyen szép világ. Ha adakozol egy szerinted helyes célra, rögtön téged akarnak leverni. Mer "véletlenül" feltörték a szervereket és kiderült ki adakozott.
Ez egyre jobban nem a demokráciára kezd hasonlitani, hanem a nácizmus és kommunizmus zabigyerekére. aki sok 1984-et olvasott.
Jön a duplagondol, meg a napi 5 perc gyűlölet?
Hol vannak az értelmes viták, a vitakultúra, a másik oldal véleménye felé való alapvető tisztelet, meghalgatom, ha nem is értek vele egyet. Ha már ez a húdedemokratikus nyugaton is deficit, mit szóljunk mi. :(
 
Milyen szép világ. Ha adakozol egy szerinted helyes célra, rögtön téged akarnak leverni. Mer "véletlenül" feltörték a szervereket és kiderült ki adakozott.
Ez egyre jobban nem a demokráciára kezd hasonlitani, hanem a nácizmus és kommunizmus zabigyerekére. aki sok 1984-et olvasott.
Jön a duplagondol, meg a napi 5 perc gyűlölet?
Hol vannak az értelmes viták, a vitakultúra, a másik oldal véleménye felé való alapvető tisztelet, meghalgatom, ha nem is értek vele egyet. Ha már ez a húdedemokratikus nyugaton is deficit, mit szóljunk mi. :(
Ennek kapcsán egyet kell értsek veled
Mert nagyon verik a mellüket mindig.
Elmondom még nem elég a melegeknek demokráciát adni
Sem nem elég szivárványt támogatni.
Tárgyalni kellett volna demonstrálókkal is.
Nagyon egyoldalú liberálisság.
Ez meg egy külön attrakció:
"5 tüntetőt gyilkosságra irányuló összeesküvéssel vádolnak."
Még kirakatperek is?
 
Utoljára módosítva:

Tamara Lich, az ottawai ostrom legismertebb vezetője egy drámai hangvételű videőt tett közzé későn szerda este, amelyet szinte végig sírt. A felvételben jelezte, hogy nagyvalószínűséggel még a héten börtönbe kerül.
mar eppen ideje volt rendet tenni
nehany red neck kimegy az utcara es feltuzeli a hasonlo putris prolit
majd elmegy a kedvuk az ilyen akcioktol
bevagnak joparat a bortonbe
a tobbinek befagyasztjak a szamlajat -- nemtudja fizetni a hitelet a hazat viszi a bank
( itt nem szaroznak 3.honapban mar a banke) mesz a hidala a minusz 30 fokba
miazhogy megbenitanak oraszagkozi atjarokat
 
azoknak akik 80%-ban be vannak oltva.
Hányszor van beoltva az a 80%, kétszer, háromszor, vagy már a negyediken is túl vannak?

Az életveszélyben lévő csoportnak, vagyis az öregeknek, tartós betegeknek is kötelező az oltás, vagy ők minden következmény visszautasíthatják?
 
Hányszor van beoltva az a 80%, kétszer, háromszor, vagy már a negyediken is túl vannak?

Az életveszélyben lévő csoportnak, vagyis az öregeknek, tartós betegeknek is kötelező az oltás, vagy ők minden következmény visszautasíthatják?
Usaba nem lehet oltas nelkul beutazni. Hogy 1 vagy 2 vagy 3 oltasa a sofor urnak, teljesen mindegy ilyen ribiliot csinalni Bolond Istok modon akivel nem vegzett a virus gazdasagilag , most vegez veluk a tuntetok.
Senki nem allitotta hogy nem csinaltak a kormanyok hibat a kezdeten a jarvanynak,,de meg ilyen nem volt es mindennel fontosabb volt hogy megoldjak megallitsak , hogy ne halomra haljanak meg az emberek.
Funek fanak bemondasra adtak a $ segitseget akik elvesztettek a munkat vagy csokkentet munka idot tudtak dolgozni , uzleteknek es szinte mindenkinek , meg a nyugdijasok is kaptam joval kisebb segitseget.
Akkor azert szidtak a Trudeau hogy szorja a penzt, az ellenorzes nem volt ugymond tokeletes.
Ezek a camionosok is captak segitseget ha csokkent a munkajuk. Ilyen kormany meg nem volt aki a ennyi penzt visszadott az embereknek.
Az oltas nem kotelezo, aki idos otthonba van annak viszont igen,mert nincs senkinek joga lefertozni idos otthon lakoit. 35ezer ember halt meg Canadaba covid jarvanyba ez irgalmatlan nagy szam 38 millios lakossaghoz kepest.



COVID-19 in Canada​


February 17, 2022, 9:00 a.m. EST
Total tests performed

57,627,190

Total cases

3,217,184

Active cases

132,594

Recovered

3,048,803

Deaths

35,787
 
Usaba nem lehet oltas nelkul beutazni.
Melitta, nem ezt kérdeztem!
Azoknak is kötelező az oltás, akikre ez a járvány halálos veszedelmet jelent, vagy éppen rájuk nem vonatkozik a törvény? Vagy az öregek, tartós betegek szabad döntést biztosít a törvény?
Elsősorban nem nekik kellene kötelezővé tenni?
 

Rendőri ellenőrzésen esik át mindenki, aki Ottawa belvárosába megy

Péntektől a hatóságok határellenőrzést vezetnek be Ottawa belvárosában. Összesen száz ellenőrzési pont lesz felállítva a belváros határain. Egy három négyzet kilométeres területről van szó, amelynek keleti határa a Rideau kanális, a nyugati határa a Bronson Avenue, délen pedig a 417-es autópálya. A belváros lakói, üzlettulajdonosok, azok akik a centrumban dolgoznak, illetve olyanok aki bizonyítani tudják, hogy a szükségállapotban is engedélyezett célból kívánnak a belvárosba lépni juthatnak csak be. A száz ellenőrzési pontnál mindenkit igazoltatnak. A belvárosi lakók szabadon távozhatnak a zónából, de amikor hazatérnek, nekik is kötelező lesz átesni rendőri ellenőrzésen. A Centretown nevet viselő városrészt jelenleg egyszerűen "biztonsági területnek" hívják a hatóságok.


Csütörtök este az Ontario Tartományi Rendőrség bejelentette: a 417-es autópálya (másnéven: Queensway) belvárosi kijáratait lezárják. A lezárt kijáratok között van: Rochester, Bronson, Kent, Metcalfe, Nicholas és Vanier Parkway. Nagy kerülővel lehet csak megközelíteni a belvárost az autópályáról és mindenesetben fel kell készülni rendőri ellenőrzésre.


A rendőrség szintén lezárta a könnyűvasúti tranzit vonal (Light Rail Transit) belvárosi állomásait, tehát: Hurdman, Ottawai Egyetem, Rideau, Parlament, Lyon és a Pimisi.


Csütörtöktől a biztonsági helyzet miatt bezárt az Ottawai Egyetem, illetve be van zárva Ottawa Városháza és a Rideau Centre bevásárlóközpont. Ezen kívül a francia nyelvű szekuláris iskolabizottság -- a Conseil des écoles publiques de l’Est de l’Ontario -- bejelentette, hogy pénteken felfüggeszti a tanítást három belvárosi iskolában. Az ottawai angol szekuláris iskolabizottság összes iskolája zárva lesz pénteken -- de ezt már előzőleg tervezték és az ostromnak nincs köze ehhez. Az ottawai angol és francia katolikus iskolabizottság összes iskolája nyítva marad.

Az ostrom vezetősége azt javasolja azoknak, akik esetleg Ottawába utaznának résztvenni az illegális tiltakozásban, hogy szedjék le kocsijaikról a kanadai zászlót és így próbáljanak bejutni a centrumba.





Az úgynevezett "Biztonsági terület" Ottawa belvárosában, vagyis a Centretown negyedben. A sötét vonalon állítanak fel rendőri ellenőrzést. A sárga vonal mutatja a 417-es autópályát.

Letartóztatták az ostrom egyik vezetőjét

Chris Barber-t csütörtök délután megbilincselve szállították el a rendők a belvárosi Albert Streetről. Jelenleg az Elgin Street-i rendőrkapitányságon tartják előzetesben. Nem tudni, hogy mikor engedik ki. Várhatóan büntetőeljárást indítanak ellene. Feltehetően szabadlábra kerül, de csak akkor ha elhagyja Ottawát. Tamara Lich, az ostrom vezetőjét a CTV riportere kérdezte csütörtök este a hóviharban, hogy mit tesz ha Barber után ő is börtönbe kerül. "Mit teszek? Tartjuk a frontot"--válaszolta.

Hóvihar

A rendőri fellépést és az ostromot egyaránt meg fogja nehezíteni a csütörtök este kezdődő és pénteken folytatódó hóvihar. Összesen harminc centiméter hóra számíthatunk és éjjel mínusz húsz fokra.
 


Letartóztatták Tamara Lich-et, a három hete tartó ottawai ostrom vezetőjét csütörtök este. Hóviharban kapták el a vezért és bilincsben szállították el az Elgin Street-i rendőrkapitányságra. Békésen, ellenállás nélkül vitték el rendőrök a vezért. Pár órával korábban Lich jobbkezét - Chris Barber-t - szállították el a rendőrök. Ő sem tanúsított ellenállást. Közben Chrystia Freeland miniszerelnök-helyettes bejelentette: az ostrom számos vezetőjét villámgyorsan banktalanítottak. Ez annyit jelent, hogy kormányzati felszólításra a kanadai bankok minden pénzügyi szolgáltatást felmondanak az érintett személyekkel-- folyószámlákat, hitelkártyák és jelzálogszerződéseket. Pénzüket pedig befagyasztják. Ez pillanatok alatt földönfutóvá teszi az érintett személyt, hiszen hírtelen lakbért, törlesztést, telefonszámlát és egy sor más havi költséget nem tud fizetni és semmilyen hitele nem marad. Freeland bejelentette, hogy pénteken folytatódik a banktalanítás. Ebben olyan személy is érintett lehet, aki ugyan nem vett részt személyesen az ostromban, de háttérből támogatta a lázadást.
Itt viszik el a rendőrök Tamara Lich-et. Éppen hóvihar van Ottawában.
Úgy tűnik, hogy a banktalanítás lett a kanadai kormány legkomolyabb ütőkártyája és ez oldhatja meg a hosszú ostromhelyzetet. Az ostrom egyik kulcsfigurája egy Crackpot Farmer néven bloggoló fiatalember akit 42 ezren követnek a Facebookon. Igazi neve Peter Stokdijk. Három hete vesz részt az ostromban kamionjával és eddig szinte mindennap egy imával összekötött sétát szervez a szövetségi kormány épületei előtt. Magabiztos, viszonylag higgadt hangvételű tudósításairól volt ismert. Csütörtök este viszont meglepetés érte. Mint, ahogy kiderült, a kamion amivel ostromolt nem is az övé, hanem szüleinek tulajdona. Ezért az ottawai rendőrség felhívta a Crackpot Farmer szüleit és jelezte, hogy banktalaníthatják a családi farmot, a szülők cégét és az aktivista fiatalembert is. Peter Stokdijk azonnal bejelentette, hogy három hét után békésen elmozdítja a kamiont és szállodába költözik. Ezentúl gyalogosként vesz részt az ostromban -- bár valószínű lesz ez még így se. Nem biztos, hogy visszaengedik a rendőrök a vörös zónába.
"Egy rettenes évünk volt a farmon. Egyszerűen nem tudjuk túlélni azt, ha elveszik tőlünk bankszámláinkat és banki szolgáltatásainkat"--magyarázta gyors visszavonulását Stokdijk. A családi farm és vállalkozás neve Stokdijk Greenhouses és az Nova Scotia tartománybeli Truro-ban található -- Ottawától 1.344 kilométerre.

Peter Stokdijk -- A Crackpot Farmer, az ottawai lengyel egyházközségből jelentkezik, ahol ebédet kapott.

A kanadai demokráciát próbálják megdönteni
Freeland miniszterelnök-helyettes felszólította az ostrom támogatóit és résztvevőit:
"Különösen szeretném, ha az illegális blokádokban és illegális megszállásokban részt vevő emberek tudnák, hogy ezek az intézkedések valósak. Ezeket már alkalmazzák és hatásosak. Nem szolgál örömömre, hogy ezeket az intézkedéseket egyáltalán be kellett vezetni. Valójában nagy szomorúsággal tesszük ezt. De ne kételkedjenek elszántságunkban, hogy cselekedni fogunk, hogy megvédjük demokráciánkat, megvédjük gazdaságunkat, és hogy helyreállítjuk a békét."

Az ellenzéki Konzervatív Párt aggasztónak tartja, hogy a Trudeau kormány "szeszélyből" befagyaszthatja az állampolgárok bankszámláit, illetve az ügyfelek banktalanítására kötelezheti a bankokat. Ugyanakkor nagyon úgy tűnik, hogy ez a stratégia vethet véget az ostromnak. A legelszántabb tüntetők is riasztónak tartják ezt a veszélyt. Van azonban egy gond: tovább radikalizálódhat a lakosság e része.

Christopher Adam
 
Szabad tüntetni, de csak halkan és észrevétlenül, hogy senkit ne zavarjon, és persze közben az ellátás is zavartalan legyen.

Nem valami hasonlót várnak el a magyar pedagógusoktól is?
Azért azt megnézném, mit vágna le a sajtó, ha Orbán pl. egy az egyben kvázi elvenné a vagyonát a tüntetőknek.
AMugy még mindig nem derült ki számomra, miért is tűntetgettek pontosan. Nem lehtetett velük pl. tárgyalni? Volt valami vezetőségük, ha most azokat tartóztatták le.
 
Azért azt megnézném, mit vágna le a sajtó, ha Orbán pl. egy az egyben kvázi elvenné a vagyonát a tüntetőknek.
AMugy még mindig nem derült ki számomra, miért is tűntetgettek pontosan. Nem lehtetett velük pl. tárgyalni? Volt valami vezetőségük, ha most azokat tartóztatták le.
A járványügyi intézkedések miatt. Ott is, csakúgy mint Európában, ez csak a helyi kisvállalkozásokat és a középréteget sújtotta, míg a legfelsőbb réteg csak a hasznát élvezi, és igyekszik a végtelenségig melegen tartani a vasat.

Milyen járvány az, ahol az igazoltan covid fertőzött és fertőző beteg dolgozó a hatóság engedélyével továbbra is elláthatja az idősotthon lakóit?

Tulajdonképpen kit is kell megvédeni, és kitől, mitől?
 
A járványügyi intézkedések miatt. Ott is, csakúgy mint Európában, ez csak a helyi kisvállalkozásokat és a középréteget sújtotta, míg a legfelsőbb réteg csak a hasznát élvezi, és igyekszik a végtelenségig melegen tartani a vasat.

Milyen járvány az, ahol az igazoltan covid fertőzött és fertőző beteg dolgozó a hatóság engedélyével továbbra is elláthatja az idősotthon lakóit?

Tulajdonképpen kit is kell megvédeni, és kitől, mitől?
Itt idos otthonban dolgozni csak oltassal lehet, de meg latogattoba se lehet menni ha nics meg az oltasok.
 
Itt idos otthonban dolgozni csak oltassal lehet, de meg latogattoba se lehet menni ha nics meg az oltasok.
Oltás természetesen itt is kell , de ha az oltott dolgozó megbetegszik, nincs se karantén, se táppénz hanem dolgozhat tovább.
Oltás az időseknek elvileg nem kötelező, gyakorlatilag meg éppen ezekben a napokban kapják a negyediket.

u.i: helyesbítek, felfüggesztették határozatlan időre az eü. dolgozók kötelező oltását a januári tömeges felmondások miatt
 
Utoljára módosítva:
Nem tudom, de valakinél lehet elszakad a cérna, ha kvázi mindenét elveszti, csak mert tiltakozott valamiért (BLM eseket is igy befenyítették?), aztán átmegy pár emberkén a kamionnal.

 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,870
Tagok
615,338
Legújabb tagunk
Jo Maya
Oldal tetejére