Súlyos kritikákat fogalmaz meg az USA a magyar helyzetről

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 14.

Melitta - 2019 Március 14, 23:59
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Megkaptuk a bizonyítványt, itt az amerikai külügyminisztérium éves jelentése.

  Kiadta az éves jelentését a magyar emberi jogokról az amerikai külügyminisztérium. A dokumentum szerint

  • a magyar választás nem minden tekintetben felel meg a demokratikus normáknak
  • a kormány a Fidesz kampányát tolta közpénzből,
  • a sajtót megpróbálják elhallgattatni,
  • a közbeszerzések átláthatatlanok, ez pedig nagy korrupciós kockázatot jelent.
  A választáson szabad a részvétel, de az, hogy a kormányzati költésekkel támogatták a Fidesz kampányát, az ellenzéknek nem voltak egyenlő esélyei – írták. Külön kiemelték a kamupártok problémáját is.

  A korrupció rendszerszintű probléma Magyarországon a jelentés szerint. A közbeszerzések átláthatatlanok, ráadásul nem történik előrelépés sem.

  Ami az igazságszolgáltatást illeti: a bíróságok általában függetlenek, de egyre többen panaszkodnak arra, hogy a politika nyomást gyakorol a bíróságokra. A börtönök pedig rossz állapotúak és zsúfoltak, igaz, egy kicsit csökkent a telítettség.

  A szólás- és a sajtószabadságot a törvények garantálják, de a kormány tagjai és a kormánypárti média rendszeresen támadja a független újságíróknak – állapította meg a jelentés.

  A menekültkérdésben nagyon súlyos aggodalmak vannak – írták. Sok menedékkérőt erőszakkal visszatoloncolnak Szerbiába, miközben ott nincs kiépített ellátórendszer. A Magyarországon rekedt menedékkérőket elzárva tartják, sokaktól az étkezést is megtagadják, a menedékkérelmeket pedig gyakorlatilag nem tárgyalják érdemben.

  Problémásnak tartják az egyesülési jog helyzetét is. Külön kiemelték azt, hogy az Auróra működését mennyire próbálja a józsefvárosi önkormányzat ellehetetleníteni, és arról is említést tettek, hogy Pécs vezetése felszólította a magánszemélyeket és cégeket, ne adjanak helyet egy alapítványnak, amelyet a Nyílt Társadalom Alapítvány támogatott.

  HVG
  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 14.

  1. setni
   setni
   Írnák dolgokat de, az lesz a válasz hogy külföldön is ilyen a helyzet...ha a kormány csinál megkérdőjelezhető dolgokat akkor önállóságra törekszik ha az ellenzék támad akkor hőzöng hisz a határon túl is vannak ilyen dolgok.
  2. legeza01
   legeza01
   Hát igen. Súlyos vádak, és nem teljes a lista. Pl, kimaradt, hogy verik a négereket

Megosztás