SAKK! az élet a táblán zajlik , gondolj meg minden lépést...

Sakkozzunk:)

Állandó Tag
De rég írtam már ide :)


Most vagyok túl a pörgős szakaszomon, letudtam pár napot mikor ÉLŐ pontokra sakkoztam, most azt kicsit abbahagyom belefáradtam, tétes játéknak ott a póker a sakk szeretném ha megmaradna örömjátéknak, kikapcsolódásra stb,,,, már nem a játékot néztem csak, hogy mennyi ELO pontom van , nyílván ennek értelme nincs. Persze 1 verseny játékosnak van értelme, hisz neki a "lételeme", hogy mennyi pontja van de nekem a sakk csak hobby. Tehát most pihi van a tétre menő sakkozásban, és inkább a kompjuter ellen játszom, attól is lehet bőven tanulni és olyan lassan játszom, ahogy szeretnék. Természetesen tétnélküli barátságos ember , ember elleni partit is tolok de inkább a gép elleni játék lesz most túlsúlyban, ha ismét erősnek érzem magam megint jöhet pár éles parti, :)
 

Sakkozzunk:)

Állandó Tag
"Ha ismered a pókert, akkor ismered az embereket; ha pedig ismered az embereket, akkor megértheted hogyan is működik a világ." - mondta Brett Maverick akinek a világa a póker körül forgott és a világnézete egy mondatba sűrítve is nagy okosságokat rejt...igaz?
 

Sakkozzunk:)

Állandó Tag
Majdnem 100 élő pontot jöttem fel, 1 hét alatt. Jol ment a szekér, de nyílván 1szer minden siker megszakad tegnap óta kb 50.et buktam, de számomra jó hír, hogy a 700 as élő szintget már úgy néz ki stabilan tartom ! Szerencsém van hogy több mint kétéve pókerezem, és ott az ilyesmit már megtanultam semmi se tart örökké 1szer fenn 1szer lenn, a kérdés, hogy a lennt-ből van e fel... :)
 

Sakkozzunk:)

Állandó Tag


Rita 6, Rasi 13, Vince 15, Iza 14, Robi 23, Péter és Kriszta 33 évesek. Mindannyian a budapesti Pető Intézet falai között töltötték gyerekkorukat. Egyszerre mindannyian elindultak. Ki az életbe... Groó Diána filmje


na ez az amihez azt hiszem nem kell kommentár, nekik minden lépés fontos
 

Sakkozzunk:)

Állandó Tag
Elkezdődött tán valami új az életebe, de még nem tudom mi.... de léptem mert erről szól a sakk lépni kell mert lépés nélkül semmi nincs, kockáztatni kell....
 

Semyassa

Állandó Tag
Engem akkor tanított meg apám. Szerintem sokat ösztönzött a logikában gondolkodásban, valamint hogy hogyan kell nyerni. Na és persze hogyan kell veszíteni emelt fővel.. emlékszem a játék végén mindig azt mondta mikor mattot kaptam.."még van egy lépés !" -majd a aztán rájöttem... A lelépés)
 

csilla001

Állandó Tag
Sziasztok.

Nagyon örülök, h ilyen forumunk is van. 10 éves kislányom most érdeklödik nagyon a sakk iránt (nyáron sakk táboron is részt vesz) és habár csak néhány hete kezdte nagyon gyorsan feltornázta magat. Szeretnék egy sakk készletbe belefeccolni de fogalmam sincs, h milyet vegyek. Sima tábla figurákkal, számítógépeset... Szeretnék hosszú távban gondolkodni, azaz egy készletet most megvenni és az van. Kérlek aki ért hozzá segítsen ki néhány tanáccsal, h milyen uton induljak el keresés téren.
Millio köszönet.
csilla001
 

teddyted

Kitiltott (BANned)
Szia Csilla,

az én kislányom is Csilla és 11 éves :)

Pár éve sakkozgat, az iskolai sakkcsapattal jár versenyekre, országosokra, etc. Nem ez a fontos. Játszogat. A fontos az, hogy fejlődjön a logikai, kombinációs és stratégiai-taktikai készsége. A sakk ehhez igen komoly kulcs - erőltetni nem szabad, de rendkívül jót tesz egész életére.

Milyen készletet vegyél neki? Nálunk ez nem volt téma, az én régi készletemmel gyakorol, ha épp rájön csak úgy (magától és itthon ritkán, a suliban és a sakkosokkal intenzívebben, de ott van készlet is.).

A javaslatom: vegyél neki egy középnagy, könnyen csomagolható és vihető, akár mágneses készletet. Szépeket lehet kapni, nem is drágák. Ez a munkaeszköze, a sajátja, és kell. Ha esetleg kicsit konzervatívabb, akkor fafigurást, de akkoris szállítható dobozost és ne a versenynagyot, hanem jól átlátható középnagyot, mert praktikusabb. Azt engedd neki, hogy ezen a mzgástéren belül maga válassza a figuratipust, mert nem mindegy pl. milyen a huszár, a vezér, etc. Van olyan készlet, amivel ránézésre inkább nem játszunk. Ez az övé, válassza ki - de a tól-ig paramétereket te add meg neki.

Ha a készlete megvan, két fontos dolog maradt. Ha tényleg sakkos, legyen egy (egyetlenegy) kabalafigurája, de az már minőségi, szép kidolgozással, vagy fém, vagy fa. Akár bástya, akár király, akár huszár, akármi, ami a kabalája. A lányomnak egy bástyája van - egy, nem több. Jó, még egy picike fémhuszárja is van a kulcstartójára, slussz. :)

Elektromos készletet szerintem NE vegyél. A sakknál fontos a hangulat is, hogy kézbefogjon egy bábut, tisztelje és ismerje a hagyományokat. Viszont fontos, hogy ha akar, gyakoroljon - ehhez kiváló, az androidos okostelókra, vagy tabletre tehető sakkprogramok vannak - de akár pc-re vagy notebook-ra is. Számtalan féle sakkprogram létezik, attól függ, gyakorolni, elemezgetni, vagy simán csak játszani akar-e. Vannak látványsakkok is, varázssakk, stb, ami azért nem csak aranyos, vicces és szép, de elég technikás is, pl. Attól függ, mit szeret. Minden program free leszedhető a Netről, ezer helyről, ezerféle. De azt javaslom, elektronikusban NE online játsszon, hanem a géppel. Trénerként a gép egyrészt mindíg kéznél van, másrészt praktikusabb, harmadrészt ha élő partner kell, az tényleg élő legyen. Ha ezt szokja meg, másutt is pozitivan visszaköszön majd ez a viselkedésmód.

Bocsi, ha sok voltam - üdv: teddy :)
 
Utoljára módosítva:

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Én mint aki nem sakkozott versenyen csak munkahelyen Én azt mondom teddy részválaszára
Igen
A sakknál fontos a hangulat is, hogy kézbe fogjon egy bábut, tisztelje és ismerje a hagyományokat.
A bábuk érzete nekem fontos volt
Valamint fontos ez ember velünk szemben.Mert személyes küzdelem is.
Láthatod annak hangulati változásait, reagálását, hacsak nem pókerarc
 

Sakkozzunk:)

Állandó Tag
Sziasztok.

Nagyon örülök, h ilyen forumunk is van. 10 éves kislányom most érdeklödik nagyon a sakk iránt (nyáron sakk táboron is részt vesz) és habár csak néhány hete kezdte nagyon gyorsan feltornázta magat. Szeretnék egy sakk készletbe belefeccolni de fogalmam sincs, h milyet vegyek. Sima tábla figurákkal, számítógépeset... Szeretnék hosszú távban gondolkodni, azaz egy készletet most megvenni és az van. Kérlek aki ért hozzá segítsen ki néhány tanáccsal, h milyen uton induljak el keresés téren.
Millio köszönet.
csilla001


Szia, szerintem sima sakk készletet vegyél semmiképp se gépit, anno a gépitől engem nagyon óvtak olyanok akiknek volt, elég ha kimegy 1 szenzor az egyik kockából és máris csak 1 nagyon drága sima sakk dísztárgy lesz az egész, ha nincs ki játszon a lányoddal is elérhető a netten rengeteg jó sakkoldal ahol játszhat ill okos telefonra tabletre stb rengeteg jó sakk program tölthető INGYEN. Amit magával vihet ott veszi elő ahol akarja, szóval egyszó mint száz én sima sakk készletet ajánlom, azt már te tudod eldönteni, hogy mit engedhetsz meg anyagilag, én 30 éves szülcsimre kaptam 1 szép sakkasztalt. Ezek nyílván többe kerülnek mint 1 pici mágneses sakk készlet,nyílván nem viheti magával stb, viszont ha valaki sakkmániás akkor 1 szép dísztárgya lehet a szobának nappalinak stb, és ha leülnek mellé ugyanúgy sakkozhatnak mint 1 kicsi sakk készlettel. (nyilván meg kell venni az asztal mellé a bábokat, kapható hozzá való nagy bábú készlet) ha nem tudod mi az a sakk asztal írd be a keresőbe :)
 
Utoljára módosítva:

Sakkozzunk:)

Állandó Tag
Újra nekiálltam sakkozni, találtam más hobbyt is, a neve snooker, iszonyú jó játék, és rettenetesen jól neveli a jellemet szerintem, ebben hasonlít a sakkhoz.
 
Oldal tetejére