Segítségek a le és feltöltésekhez

elke témája a 'Ezoterikus letöltések' fórumban , 2010 Március 28.

 1. bbj66

  bbj66 Állandó Tag

  Nagyon szívesen Elke! Ha tudok, segítek! kiss
   
  zergee5 és asakyjoo kedveli ezt.
 2. Grentar

  Grentar Állandó Tag

  Az Ezoterikus Feltöltések nagyméretű anyagainak LINK-elés nélküli feltöltése


  Sziasztok!


  Ezzel a topik-kal segítséget szeretnék nyújtani másoknak/magunknak, a felesleges viták elkerülése végett, a feltöltési lehetőségekről. Sajnos a csatolás manager nem a kiírt szabályok szerint működik, de szántam rá egy órát és kipróbáltam az összes engedélyezett file méretet.
  A maximum amit sikerült feltölteni hibaüzenet nélkül, az 7 Megabájt volt (15-től visszafele próbálkoztam).

  Amit tudni lehet, hogy a csatolás manager a 7MB-nál nagyobb fájlok feltöltésekor, (nálam) általában egy sablon hiba üzenetet ad, hogy keresd meg az adminisztrátort. Ennek elkerülésére a legjobb mód, ha a feltölteni/megosztani kívánt anyagokat betömörítjük, mégpedig a több lemezes tömörítést választva. Erre a legjobb program a WinRar. Szabadon letölthető, vásárlás nélkül is használható, arra amire nekünk kell.

  Töltsük le, telepítsük és indítsuk el.

  [​IMG]

  1. Első lépésben tallózzuk be a tömöríteni kívánt könyvtárat.
  2. A WinRar-on belül jelöljük ki,
  3. Majd kattintsunk a hozzáad gombra.

  Ekkor megnyílik egy új ablak.

  [​IMG]

  Ne piszkáljunk semmit, csak a [Kötetnagyság. byte-ban] ablakban írjuk be a 7 MB értéket, és kattintsunk az [OK] gombra.

  Ekkor elkezdődik a kijelölt zenei anyagunk 7 MB-os darabokra történő szeletelése, amit aztán már nyugodtan feltölthetünk a
  csatolás manager segítségével.

  [​IMG]

  Ami még fontos, hogy nem szabad semmit sem csinálnunk, a feltöltések után. Az összes feltöltött anyag a hozzászólásunkhoz adódik és még véletlenül se kattintsunk a csatolás manager fülön, az ott kilistázott anyagainkra.

  Ha ezt tesszük akkor a hozzászólásunkban mint egy link jelenik meg, amit ugye a szabályzat tilt. (lásd kép)


  [​IMG]

  Ha ilyet látunk a hozzászólásunkban, mindenképpen töröljük, és bízzunk benne hogy a csatolt anyagok hozzárendelődtek írásunkhoz.

  Még egy lényeges dolog. Ne próbáljunk meg egyszerre több anyagot feltölteni, mert akkor is a már említett hibaüzenet fogad minket. Szépen, lassan, egyenként csatoljuk a darabokat a hozzászóláshoz. Miután végeztünk a feltöltésekkel, ellenőrizzük le a hozzászólást és ha nem látunk benne kattintható állományokat (LINK), csak a hozzászólás alján a csatolt file-ok felirat alatt egy felsorolást, akkor bizony feltöltöttük az anyagunkat a CH szerverére, anélkül hogy a Link-elési szabályt megszegtük volna.

  [​IMG]

  --- és ami nagyon fontos ---
  [idézet: FLAMINGO (Kormányos)-tól]

  Kérjük a csatolt anyag(ok) címét az üzenetben feltüntetni, mert A KERESŐ A CSATLÁSOKBAN NEM KERES. Az ilyen üzenet csak addig elérhető, amíg az aktuális oldalon van, mert utána már NEM LEHET RÁKERESNI. Ezért az ilyen üzenetek (amelyek nem tartalmaznak info-t a csatolásokról) - fájó szívvel, de törlésre kerülnek.

  Tehát ne felejtsük el a csatolásunk pontos nevét megadni a hozzászólásunk címében !!!

  - A letöltött anyagok kezelése, kicsomagolása...

  [​IMG]

  1. Indítsuk el a WinRar-t.
  2. Tallózzuk be/keressük meg a letöltött állományt.
  3. Jelöljük ki a *******.part01.rar-t.
  4. Kattintsunk a [Kibontás ide] gombra.
  5. A felugró ablakban, ha csak az [OK]-ra kattintunk akkor az anyag kicsomagolódik a letöltési könyvtárba.
  6.
  Lehetőségünk van a kicsomagolás helyének megadására is, amennyiben a letöltött anyagot nem a letöltési mappába szeretnénk tárolni. Ezt a program bal oldali ablakában tehetjük meg.

  [​IMG]

  [ Remélem segíthettem ]
   
 3. Grentar

  Grentar Állandó Tag

  Önkicsomagoló anyagok készítése WinRAR-al

  Lehetőségünk van még önkicsomagoló állományok létrehozására is a WinRAR programmal. Ez a fajta tömörítés talán azért jobb, mert így a letöltőnek nem kell semmit sem telepítenie, ha ki szeretné bontani az általunk készített fájlokat.

  Az önkicsomagoló állomány magában foglalja a tömörítőt is, így nem kell plusz program a kibontáshoz.

  Mindent csináljunk az előző hozzászólásban leírtak szerint, míg el nem jutunk az állomány méretének beállítása lépéshez.

  [​IMG]

  - A Kötetnagyság, byte-ban ablakban írjuk be a 8000000 számot

  - Pipáljuk be az SFX archívum létrehozása fület
  - Az Archívum neve ablakban ekkor már láthatjuk az exe kiterjesztést
  - Kattintsunk az OK gombra és már indul is a folyamat.

  A forrásunk méretétől függően kapunk x db részt, ami a **part01.exe-vel kezdődik és a part**.rar-al végződik.

  Ez a méret, még nyugodtan csatolható a hozzászóláshoz és már indíthatjuk is a feltöltést a csatolás manager segítségével.

  Az önkicsomagoló rendszerrel készített anyagok kezeléséről, kitömörítéséről, itt olvashattok bőveben:
  http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=24601  [remélem segíthettem]

   
 4. Derzsi

  Derzsi Állandó Tag


  Minek kell Total commandert is és WinRar-t használni??
  Na neeee...de komolyan !!!!!!! Ez baromság :) Vagy WinRar,vagy TC,de mivel egyszerübb a Winrar,ezzel érdemes csomagolni.
  Jó nem mondom nem lehet...!!???a végén még Winzippelni is lehet de miért tanitjátok helytelenül a segítségkérőket?
  Bőven elég WinRar-al csomagolni és a megadott méretre (beállithatod)darabolja is ugyanakkor,és ez egyetlen egy művelet!!! Minek kell a Total Comander előtte????
  Kijelölöd a csomagolni kivánt fájlokat,vagy fájlt vagy mappát,simán jobb egérgomb__Add to archive,vagy archivum létrehozása.Ha nagy az anyag és darabolni kell akkor beirod hogy pl.19Mb-os darabokra darabolja,és kész.


  Kicsomagoláskor 1 katt és megvan az anyag.

  Derzsi
   
 5. posti

  posti Állandó Tag

  Fáljcsökkentés

  Sziasztok!

  Mivel az a tapasztalatom, hogy 7,5Mb feletti fájlokat egybe nem fogad el a szerver/hiába van a csatolásba megállapított limit/.Azért arra kéne törekedni hogy ez alá tömörítsük a fájlokat.Nekem van egy olyan módszerem amivel a jó minőségű kb 120 Mb-os fájlokat,7Mb körülire lehet csökkenteni.Ily módon szinte alig van olyan könyv ami ne lehetne egybe feltölteni.Ha csak tíz-tizenkét megát elfogadna a szerver egyben,akkor nem is lenne olyan:D.A jó minőségű fájlokat,ami azt jelenti hogy legalább 300-dipivel szkennelték,első körben bármelyik általánosan használ tömörítő WinRar is kiválóan csökkenti.(Akár felére harmadára)Ezen kívül Az Abbyy FineReader programot is kiválóan lehet használni fájlcsökkentésre.Ha pl egy 100Mb-os Pdf könyvet újra felismertetek az Abbyyval,akor az kb 20megásra csökken.Akkor már nincs más dolgom,nint beteszem a Lura nevű ügyes kis pdf kompresszorba,és már is van egy kb 2-4 megás fájlom.Ez kis Progi önmagába is 8-ad-10-ed részére képes csökkenteni a pdf fájlokat.Ha rosszabb minőségű a szkenelés,akkor az Abbyyval,mint képet kel felismertetni.Ez is jelentős fájlcsökkenéshez vezet.Használok még Egy Abbyy pdf transzformert,ami dokumentumokból viszonylag kis méretű pdf-eket csinál.Ami szintén használható a további munkához.Egyébként a Abbyy FineReader,sokkal több mindenre használható,mint amire általában használják.(Pl képekből pdf,vagy több könyvrész egybe szerkesztése)Létezik még a Dvju fájlkészítő program,ami szintén jól használható tömörítésre.Régebben használtam,de mostanság már nem igen van rá szükségem.Az Abbyy használatára nagyon szívesen megtanítok bárkit akit érdekel.Persze csak Skypen keresztül,mert én az írásbeli oktatásra nem vagyok alkalmas:D.Meg Azt tapasztalom,hogy eredményesebb ez a módszer.Akynek van Skyje,és érdekli a dolog,annak szívesen segítek az Abbyyban.

  Skype -Vidrafon/komló/ alatt megtaláltok.Akinek kérdése kérése van annak persze írásban is a rendelkezésére állok.

  Sok Szeretettel:posti;)
   
  tyutyukam, vivike18, alma5 és 1 másik tag kedveli ezt.
 6. elke

  elke Vendég

 7. jucuskaa

  jucuskaa Állandó Tag

  nem tudok feltölteni

  sziasztok!

  miér nem tudok feltölteni? még sosem töltöttem fel...

  megnéztem, hogy kell, először kerestem, h ne legyen dupla feltöltés, aztán hozzászólok, aztán csatolok és habüzit kapok...

  köszi
   
 8. elke

  elke Vendég

  kissebb legyen 8MB anyagnál különben hibaüzenetet kapsz

  0. NÉZD MEG A KERESŐ SEGÍTSÉGÉVEL nincs-e fenn amit feltennél:kép- könyv-zene stb
  1. ha topikba akarod kitenni
  2. keresd a szólj hozzá gombot az felül és a lap alján is megjelenik vagy a részletes választ is alkalmazhatod
  3. arra kattints rá Írj be legalább egy sziát hogy a csatolásmananger megtalálja hova csatoljon
  4. keresd meg a hozzászóló fejlécén a "gémkapcsot"
  5. kattints rá és kiadja a csatolási ablakot (csatolásmananger)
  6. ott a tallózás gombra
  7. kiadja hogy keresd ki a gépedből amit feltöltenél
  ha megtaláltad arra kattints (lehet zene, kép, könyv különböző formátumok nézd meg a csatolásmananger ablakba mik vannak engedélyezve milyen formátumok)
  8. ha megtaláltad amit feltennél kattints rá utánna a megnyitásra ekkor beillesztődik a csatolásmananger első "csíkjába"
  9 .ezután kattints a "csik" mellett található feltöltésre
  10. A feltöltés pár percig eltarthat onnan tudod hogy megtörtént hogy a mananger ablakban a feltöltő csikok alatt megjelenik a kép zene stb címe
  11. akkor a rendben gomra kattints a csatolás mananger ablak tetejénél van az ablak eltünik de a hozzászóló ablaknál ha rákattintsz a gémkapocsra kiadja hogy mi van feltöltve...
  FONTOS egyszerre csak egy dolgot tölts fel, ha az feltöltődött folytathatod a további feltöltést ugyanannál a csatolási ablaknál mint ekőször.....és csak akkor kattints a rendben gombra, ha mindent feltöltöttél amit akartál....

  MÉG FONTOSABB HA ZENÉT VAGY KÖNYVET STB TÖLTESSZ FEL FELTÉTLENÜL ÍRD KI A HOZZÁSZÓLÓ ABLAKOD CÍMÉBE AZ ELŐADÓT CÍMET STB HOGY A KERESŐ HASZNÁLATÁVAL RÁTALÁLHASSON AKI PONT EZT KERESNÉ!!  Remélem tudtam segíteni, ha mégsem sikerül lehet tiltva van mert fenn van már pl zene vagy nagyobb a mérete mint a megengedett felcsatolható formátumokban megadott....ne csüggedj próbáld újra én az első dalt egy egész délelőtt végigkínlódva sikerült feltennem pl:lol: :oops:
  Ne szégyelj újrakérdezni ha nem megy :smile:majdcsak kitaláljuk mi a gond....ha máshova tennél fel képet pl logót vagy profil képet esetleg albumot töltenél fel akkor a tallózás gombra kattints kiválasztod a képet amit feltennél rákattintsz ....megnyitásra kattintsz....és töltődik....Sok sikert !
   
 9. alma5

  alma5 Állandó Tag

  Kipróbáltam a Lura nevű programot és sikerült lekicsinyíteni, de minden oldalon ott van a Lura logója, ez normális?
  Köszönöm a választ.
   
  Ciduka kedveli ezt.
 10. -Dina78-

  -Dina78- Állandó Tag

  Sziasztok!
  Nagyon jó dolog, hogy van egy ilyen segítő oldal. Így szép az élet, hogy mindenki segít a másiknak, amit Tőle telik. :))
   
 11. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Feltöltési probléma

  Sziasztok! Nem tudom feltölteni Arroyo: Asztrológia, karma és átalakulás című könyvét az ezoterikus könyvek feltöltési topic-ba. 127 MB terjedelmű pdf fájl, 7 MB-os rar részekre darabolva. A keresőben néztem, nincs fenn a CH-n.
  Ezt a hibaüzenetet kapom:
  Your submission could not be processed because a security token was missing. If this occurred unexpectedly, please inform the administrator and describe the action you performed before you received this error.

  Help me, thank.
   
 12. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Megoldódott

  Időközben sikerült a feltöltés, rájöttem, hogy csak egyesével lehet. :)
   
 13. Testvérke

  Testvérke Állandó Tag


  Én is szivesen venném, ha el tudnád köldeni. Előre is köszönöm.
   
 14. Maia5312

  Maia5312 Állandó Tag

  Le és feltöltések

  Új vagyok a fórumon és eléggé elveszettnek érzem magam...

  Szeretnék feltölteni ezoterikus irodalmat, meg letölteni is, akár hozzá is szólnék a témákhoz, de úgy tűnik, nem sikerült "ráéreznem" a rendszerre.

  Hogy tudok feltölteni ekönyvet pl.?

  Valahol írták, hogy a nevem alatt megjellennek a hozzászólásaim száma. Mit neveztek hozzászólásnak? Tettem észrevételeket, ezek nem számítanak? Mert hogy nem változott a nulla...

  Találtam egy filmet, amit letöltenék, de nem látom hol tudnám. Szóval teljesen "zöld" vagyok, bocsi.

  Köszönöm, ha kapok bármi segítséget, üdv
   
 15. Maia5312

  Maia5312 Állandó Tag

  Castaneda: The wheel of time

  Sziasztok, megint megpróbáltam feltölteni, de hiába a gemkapocs, vagy lent a csatolás manager, megnyitja a tallózást, de nem tudom kijelölni a fájlt.

  Tud vki segíteni mi lehet az oka?

  Mondjuk még letölteni sem tudok, de azt hittem, azért feltölteni lehet...
   
 16. norema

  norema Állandó Tag

  Feltöltés

  Sziasztok fel szeretném tölteni a Gyermek és ifjúsági könyvek topicba Bogyó és Babóca a jégen zip formátumban.
  Ezt az üzenetet kapom:

  Your submission could not be processed because a security token was missing.

  If this occurred unexpectedly, please inform the administrator and describe the action you performed before you received this error.

  Miért nem sikerül? Ez lenne az első feltöltésem.
  Köszi a segítséget.
   
 17. nmarie

  nmarie Silver Tag

  Mert:

   
 18. nmarie

  nmarie Silver Tag

  Ha túl nagy a file mérete, akkor a zip-et is darabolni kell 7Mb méretűekre, vagy külső tárhelyről linkeld be, rejtett linkként (HIDE).
  Csatolás managerben darabonként katt a feltöltésre, aztán tallóz a következő, megint feltölt, és így tovább ... egyszerre több csatolást nem tölt fel.
   
  norema kedveli ezt.
 19. norema

  norema Állandó Tag


  Köszönöm, sikerült
   
 20. janoscr

  janoscr Állandó Tag

  segítség

  Sziasztok
  Azt szertetném tudni mivel lehet jar. fájlokból word,pdf,rtf vagy akár prc.formátumot konvertálni.
  Köszönet annak aki segíteni tud.
  Üdv.
   

Megosztás