Segítsünk társainknak a képszerkesztésben

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt a topikot abból az apropóból hoztam létre, mert többen megkerestek a képszerkesztéssel kapcsolatban, mivel itt a CanadaHun-n nagyon sok szebbnél szebb képeket láttak felíratozva megszerkesztve, átalakítva...
és bizony senki nem tanulja az anyukája hasában....hát legyünk a segítségükre....

Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét!
 

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
Fest Stone Image Viewer

vagy innen tölthető le:

http://download.chip.eu/hu/FastStone-Image-Viewer-2.9_134113.html


106073000_819babd00f.gif

"A FastStone Image Viewer egy ingyenes program, mely fényképek szerkesztéséhez nyújt segítséget.



A FastStone szépen megtervezett felhasználói interface-e egy remek program. A FastStone Image Viewer segítségével a képek életre kelnek. Keret és szöveg adható hozzájuk, árnyékolásra is lehetőséget biztosít, teljes képernyős megjelenítésre és slide show-ra is képes. "
 

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
Shape collage

Dobáljuk össze a képeinket egy képpé , akár tetszőleges formátumban, vagy hagyjuk a programra...

itt az ingyenes letöltő linkje:
http://www.szoftverbazis.hu/letoltes/shape-collage-v2-0-DK14.html

Kedvenc fotónkból készíthetünk látványos fotómozaikot, fotókollázst vagy akár fotóbemutatót az ingyenes szoftverrel. Az egyszerű, a képeket bedobós és elrendezős kezelés mellett számtalan extra szolgáltatással találkozhatunk a programban ilyen a fotómegosztók támogatása, illetve a DVD-író funkció.
shapecollage200.jpg
és egy cikk a programról
http://www.techline.hu/kiprobaltuk/20090219_fotokollazs_keszitese.aspx
 

pjutka

Állandó Tag
Állandó Tag
loonapix_logo.png


Face Effect

Embed face from your photo to a various templates
View pictures examples
Make Your Face


<table cellspacing="0"> <tbody><tr> <td> </td> <td> </td> </tr> </tbody></table>

Photo Frames

Add appropriate photo frame to your photo from the proposed categories
View pictures examples
Make Photo Frames


<table cellspacing="0"> <tbody><tr> <td> </td> <td> </td> </tr> </tbody></table>

Photo Trim

Multiple templates for photo trim. Create personal avatar.
View pictures examples
Make Photo Trim


<table cellspacing="0"> <tbody><tr> <td> </td> <td> </td> </tr> </tbody></table>

Welcome to LoonaPix.com.
Create Animated Avatars
LoonaPix.com is a free photo editing online service. You can make it funny using LoonaPic effect or embed your face from the photo to the various templates, add photo frame or just trim it. In other words, we can help you to make your photo funny and unique. And, notice, it is easy and free!
Share picture with your friends to get a good mood for a whole day.
How does it work?
Just 3 easy steps to get funny picture:
1) Select service.
2) Upload photo to the website.
3) Select effect and click 'Save'.
After picture has been created you can easy add it to our gallery, send photo to your friends or download to your computer from our website.
Also, we provide you with a html-code, that you can easy put on your blog or profile at MySpace, Facebook, Orkut, Hi5 etc to share photo with the whole world. Find the examples of what you can create at our gallery. If any questions arise, please, read our FAQ page or contact us directly via feedback form.



Nagyon jó online
képszerkesztő program!!


 

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudom még ajánlani a gimp-et

The GIMP v2.66 (magyar)
Letöltés
Ajánlja ismerősének is!
Letölthető az ingyenesen használható rajzprogram új magyar nyelvű változata. A program számtalan adatformátum kezelésére alkalmas, plug-in és modul felépítése révén nemcsak rajzolásra alkalmas, de számtalan grafikai effektust is tartalmaz. A Gimp egyéb lehetőségei: lapolvasó támogatás, rétegkezelés, különféle beépülő modulokkal való bővítése, filterezések stb. A program futtatására először a GTK+ futtatási környezet telepítése szükséges.
GC5_pic.jpg

http://www.szoftverbazis.hu/letoltes/the-gimp-v2-66-magyar--GC5.html
 

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsit bonyolultabb....

Kicsit bonyolultabb...de nagyon jó dolgokat lehet vele készíteni...

Inkscape v0.411 Free

Ingyenes rajzprogram magyar menükkel.

Elsősorban SVG (Scalable Vector Graphics) vektorgrafikák készítésére ajánlható képszerkesztő legvonzóbb tulajdonsága az ingyenesség és a magyar menük. A szoftver számtalan képformátum betöltésére alkalmas, eszközkészlete bőséges, alkalmas a rétegek kezelésére.



File:
inkscape.exe

Méret:
10.3 MB

Licensz:
Freeware

Feltöltve:
2005.07.03

Letöltve:
1601x

Osztályzat:
4.72

Weblap:
http://www.inkscape.org/



például ilyeneket lehet készíteni vele...
 

Santane

Állandó Tag
Állandó Tag

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
köszönet

Szia KóborAngyalka! :)
Én is olyan jókat csemegézek itt.


Beteszek egy-két weboldal címet. Igaz, hogy ezek nem komoly photoshop oldalak, de olyan sokat szoktam szórakozni rajtuk a fényképekkel. :)


http://www.lunapic.com/editor/


http://www.dumpr.net/

http://www.fototrix.com/

http://www.caption.it/

http://www.imagechef.com/

http://www.slide.com/

Jó szórakozást kívánok mindenkinek hozzá! \\m/


Köszönet Kedves Santane!

Én ismerem ezeket az oldalakat,de biztos sokan fognak örülni ezeknek a mókás "fotóshopolási" lehetőségnek.
Ritkán én magam is használom...csak tudod, ez igy nem olyan egyedi....de persze vannak érdekes mókás látványok.

Örülök, hogy jöttél és várlak a továbbiakban is ötleteiddel, honlapcímekkel...stb.

Üdv:
 

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
Még egy kis mazsolázni való kezdőknek

Még egy kis mazsolázni való kezdőknek




Serif PhotoPlus 6
Bevallom, a Serif szoftvereit már régóta kedvelem, egészen könnyen használható, és viszonylag olcsó alkalmazások ezek. Közülük a PhotoPlus jelenleg az X2-es verziónál tart, és igazán nagyszerű képszerkesztő.
Érdekesség, hogy fejlesztői ingyenesen elérhetővé tették egy korábbi változatát. A Serif PhotoPlus 6 kiváló példája lehetne az öreg szoftver nem vén szoftver mondásnak.
A PhotoPlus 6-ban használhatunk rétegeket, maszkokat, és a Deform eszközzel kedvünkre torzíthatjuk a rétegeket. De van lehetőség a grafikák elkenésére (Smudge tool), sőt klónozásra is. Egy ilyen kis korosodó szoftvertől ez mindenképpen szép teljesítmény, és bár effektek és szűrők számában nem veheti fel a versenyt a GIMP-pel, azért itt is van elég lehetőség (és akár mi magunk is létrehozhatunk sajátokat, ha éppen kísérletezős kedvünkben talált a sors).
<TABLE class=pic01 align=center><TBODY><TR><TD>
image.aspx
</TD></TR><TR><TD></TD></TR><TR><TD>



</TD></TR></TBODY></TABLE>
Van Drop Shadow és Bevel effekt is, ráadásul ezek rétegenként szerkeszthetők utólag is (az árnyék esetében pedig a színt is változtathatjuk).
A formátumismeretre sem lehet panasz, még PSD fájlokat is megnyithatunk, menteni viszont rétegekkel együtt már csak a saját formátumába tud, ellenben a kész művet exportálhatjuk szinte mindenbe (JPG, BMP, PNG stb.). Még animált GIF-eket is készíthetünk vele!
A programot telepítés után aktiválni kell az interneten, de ez néhány lépésben, egy varázsló segítségével megoldható. Utána pedig szabadon használhatjuk.
 

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
A legjobb ingyenes online képszerkesztők

A legjobb ingyenes online képszerkesztő: (akár be is linkelhettem volna az oldalt, de talán igy hamarabb elolvassátok)

Ha egy képet kellene kicsit átszabnunk, és éppen egy olyan gép elé kerülünk, amelyre nincsen telepítve egyetlen képszerkesztő sem, viszont van internet, akkor próbálkozzunk a remek online képszerkesztőkkel!

Így azután nem „szemeteljük” össze a gépet – amelyen éppen vendégeskedünk – mindenféle telepíthető trial és freeware szoftverrel. Két esetben különösen jól jön az ilyen lehetőség. Az egyik, ha külföldön szeretnénk feltenni képeinket egy képmegosztó oldalra, de előtte kicsit retusálnánk rajtuk, ilyenkor irány egy internetkávézó, és már dolgozhatunk is (normális dolog az egy nyaraláson?).
A másik eset, amikor a céges gépeken a rendszergazdák megtiltják, hogy programokat telepítsünk. Most nem szeretnénk ujjal mutogatni, de láttunk már ilyet mifelénk is... :)
Persze még számtalan oka lehet annak, hogy nem egy szoftvert telepítünk, hanem megpróbáljuk beérni az online képszerkesztők nyújtotta lehetőségekkel.
Ennek a „területnek” vannak még korlátai, de azért gyorsan fejlődik. Sajnos e gyűjteménybe még nem kerülhetett be az Adobe Photoshopjának online változata, pedig készül az is. Ha végre megjelenik, bemutatjuk. Addig viszont érjük be a jelenlegi kínálattal, amelyben a többség sajnos nem tökéletes, de nagyon ígéretes!


Splashup
Az egyik legjobb az online képszerkesztők között. Teljesen ingyenes, csak egy egyszerű regisztrációra van szükségünk a használatához. Ha ezzel megvagyunk, csak kattintsunk a Jump right in feliratú képre, és máris a képszerkesztőben találjuk magunkat.
A rendszer Flash-alapú, és a gyorsabbak közé tartozik. A felépítése megtévesztésig hasonlít a régebbi Photosopokéra, legfeljebb grafikailag kicsit modernebb (mellesleg nagyon ízléses).
Mivel külön ablakban nyílik meg, saját menüvel, palettákkal, olyan érzésünk lehet, mintha egy telepített programmal dolgoznánk. Kész összkomfort! Megnyithatunk egyszerre több képet, elérhető a legtöbb ilyen programban megszokott eszköz (sajnos klónozni nem tud), van sokféle effekt és szűrő, használhatunk rétegeket, és ha kedvünk tartja, akár a teljes képernyőn is dolgozhatunk. Komolyan, az online képszerkesztés kánaánja, ráadásul még rétegeffektek is vannak benne (árnyék, ragyogás stb.).
<TABLE class=pic01 align=center><TBODY><TR><TD>
image.aspx
</TD></TR><TR><TD>Olyan, mint egy régi Photoshop
</TD></TR><TR><TD></TD></TR></TBODY></TABLE>
Külön érdekessége, hogy nemcsak arról a gépről tölthetünk be szerkesztendő képeket, amelyik előtt ülünk, hanem számos webes képmegosztóról is: Flickr, Picasa, Facebook vagy akár tetszőleges URL cím. Sőt, ha webkamera van a gépben, még azzal is tudunk képet készíteni, amelyet rögtön nekiláthatunk megszerkeszteni is.
A tesztképekkel könnyen elbánt a program (egyszerre dolgoztunk benne két darab 100 dpi-s, 1680x1050 pixel méretű, RGB-s képen). Az effektek és a szűrök gyorsan és gond nélkül működtek.
Persze néhány dolog azért hiányzik belőle: a maszkolás, a klónecset és a billentyűkombinációk használatának lehetősége. De hát semmi sem tökéletes, a Splashup pedig még csak béta, így van rá esély, hogy ezek még belekerüljenek. Egyelőre szintén a béta létnek tudtuk be azt is, hogy egy igen fontos funkcióval, a másolással is gondjai akadtak, nevezetesen a kijelölt területet ugyan másolta, de egyben el is tüntette a réteg eredeti tartalmát (OS X és Windows XP alatt, Netscape, Safari és Internet Explorer 7 esetében egyaránt). Szóval akadnak még hibák... De ha ezeket kijavítják, a Splashup tökéletes képszerkesztő lesz. Legalábbis az online választék tagjaként.
A képeket egyébként jpg, png vagy fxo formátumba menthetjük, ám a rétegek minden esetben elvesznek. :(
Megnyitni is ezeket a formátumokat tudjuk.

 

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
Kicsit bonyolultabb...de nagyon jó dolgokat lehet vele készíteni...

Inkscape v0.411 Free

Ingyenes rajzprogram magyar menükkel.

Elsősorban SVG (Scalable Vector Graphics) vektorgrafikák készítésére ajánlható képszerkesztő legvonzóbb tulajdonsága az ingyenesség és a magyar menük. A szoftver számtalan képformátum betöltésére alkalmas, eszközkészlete bőséges, alkalmas a rétegek kezelésére.



File:
inkscape.exe

Méret:
10.3 MB

Licensz:
Freeware

Feltöltve:
2005.07.03

Letöltve:
1601x

Osztályzat:
4.72

Weblap:
http://www.inkscape.org/





például ilyeneket lehet készíteni vele...

A vektorgrafikus programok nagyszerű lehetőséget jelentenek azoknak, akik érdeklődnek rajzolás és festés iránt, és szeretnék ebből a szempontból kihasználni a számítógép nyújtotta lehetőségeket. Van is belőlük a szoftverpiacon rengeteg. A profik között a Corel egykori egyeduralmát mára már megtörte az Adobe Illustratora, és persze az olcsóbb árkategóriában is van kínálat. De mi van akkor, ha mi valóban csak hobbi célra használnánk egy ilyen programot? Érdemes ekkor is megfizetni egy kereskedelmi szoftvert?
Nos, ha komolyak a szándékaink, akkor ezt előbb vagy utóbb meg kell tennünk, ha azonban csak szórakozásból dolgoznánk vektorgrafikai szoftverrel, esetleg családi honlapunkhoz rajzolgatnánk, vagy egy szakdolgozat ábráit készítenénk el vele, akkor nem feltétlenül kell pénzt áldoznunk.
Az Inkscape egy ingyenes és cross-platform vektoros rajzprogram, vagyis használhatjuk Windowson, Linuxon és OS X-en egyaránt (sajnos OS X alatt, bár Leopard kompatibilis, unibin változatban tölthetjük le, mivel X11-et használ, így kicsit lassabb és a megszokott OS X alkalmazásokhoz képest ronda lesz).​
<TABLE class=pic01 align=center><TBODY><TR><TD>
image.aspx
</TD></TR><TR><TD></TD></TR><TR><TD></TD></TR></TBODY></TABLE>
A program arra, hogy mondjuk egy CD cimkét, DVD borítót megtervezzünk magunknak, vagy folyamatábrákat készítsünk, több, mint tökéletes, és ahhoz is elsőrangú, hogy megismerkedjünk a vektoros grafika alapjaival. Valójában a profi illusztrációs munkára is használható, hiszen egy tehetséges grafikus az Inkscape segítségével is képes olyan rajzokat készíteni, hogy leessen az állunk (más kérdés, hogy a profi szoftverek azért számtalan kényelmi funkcióval segítik a munkát és például a nyomdai előkészítést).
Az alapvető objektumokat, formákat, vonalakat, görbéket természetesen itt is éppoly könnyedén rajzolhatjuk meg, mint egy profi szoftverben, sőt, még “művészi vonalakat” is húzhatunk, ami tulajdonképpen egy tetszőlegesen testreszabható ecset.
Természetesen az objektumok forgatásához, torzításához, átalakításához, elrendezéséhez, igazításához is megtalálunk mindent, van vonalzó, használhatunk rácsokat és segédvonalakat, sőt pipetta és szövegbeviteli eszköz is akad a program tarsolyában. Létrehozhatunk színátmeneteket, használhatunk rétegeket, sőt, még a bitképek vektorizálását is megoldhatjuk.​
<TABLE class=pic01 align=center><TBODY><TR><TD>
image.aspx
</TD></TR><TR><TD></TD></TR><TR><TD></TD></TR></TBODY></TABLE>
Az Inkscape használata könnyen és gyorsan elsajátítható, ezt külön segíti, hogy magyar menüje is van (magyar Windowson eleve így indul).
Az alapvetően használt formátum a közkedvelt SVG, de megbirkózik az Illustrator és WMF fájlokkal, és számtalan bitmapes képformátummal is. Menteni pedig akár PS, EPS, PDF, vagy DXF formátumba is tudunk.
Mindent egybevetve gyors és jól használható grafikai program az Inkscape, nem csak kezdőknek, de akár profiknak is.​
 

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
Paint net

Paint.NET

3.35

2008. július 9. 10:10

<SCRIPT type=text/javascript> // <!-- // <![CDATA[ readArticle('58504'); // ]]> // --> </SCRIPT>


<!-- itt kell kettévágni! -->

<!-- Simple Image -->
Ingyenes, nyílt forráskódú alternatíva grafikus programjainknak, amely képes a képeket speciális effektekkel, Photoshophoz hasonló eszközökkel, rétegek támogatásával, könnyen kezelhető felülettel manipulálnunk.
Használata előtt szükség van a .NET Framework 2.0 telepítésére.




http://letoltes.prim.hu/letoltes/program/58504/
 

KóborAngyal

Állandó Tag
Állandó Tag
További online képszerkesztők

Van online képszerkesztő,ilyen az imikimi.com,itt
be kell regisztrálni,de nagyon klassz program
http://www..com/
kimi_howto.jpg

és van a
Magic photo editor,
ez is jó képszerkesztő
http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=2737&k=9
sok kis program van még!
Jó képszerkesztést
kivánok!

Ide linkelem a további online képszerkesztők elérését.

http://www.kalauzolo.hu/internet/ingyenes-kepszerkeszt-es-grafikai-programok/11-kepszerkesztok
 
Oldal tetejére