Spórolási tippek, ötletek

Miniduck témája a 'Dumcsi' fórumban , 2012 Június 16.

 1. zsolesz11

  zsolesz11 Állandó Tag

  en haszonallatokat tartok majdnem hogy rideg tartasban igy ahuson rengeteget sporolunk na meg a tejen is a tojasokon is persze sajnos havi kiadasok igy is vannak de talan igy egy picit konnyebb ja es tudom miit eszek
   
 2. amit otthon készít az ember az tuti tiszta, minimális benne a vegyszer, kedvünkre való és olcsó(bb).
  A múltkor láttam egy dokucsatornán egy dokufilmet a csirkesütős gyorséttermekről.
  Vívmány - szólt az ember - hogy 3 hétig (HÁROM HÉTIG) nem cserélik csak szűrik az olajat amiben éjjel-nappal csirkealkatrészeket sütnek.
  Na kösz... de nagy vívmány.
   
 3. nicebut

  nicebut Állandó Tag

  Főétkezés előtt meg kell inni egy jó pohár hideg, tiszta vizet.
   
 4. kottafan1

  kottafan1 Állandó Tag

  Malacpersely :D
   
 5. messideco

  messideco Állandó Tag

  Ez így jól is hangzik, sajnos nekem nem megvalósítható :(
   
 6. finszter

  finszter Állandó Tag

  Az egyik legfontosabb, hogy kövesd a kiadásaidat, erre vannak jó mobilos app-ok is.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 7. Fábry Szilvia

  Fábry Szilvia Állandó Tag

  Én sokat spórolok azon, hogy nem veszek minden nap üdítőket, hanem viszek magammal otthonról vizet. Illetve néha csomagolok szendvicset, így olcsóbb, mintha mekis kaját vennék vagy péksütit. Plusz ez így egészségesebb is.
   
 8. mulatos imi

  mulatos imi Állandó Tag

  led izzokat kel a villanyego hejet
   
 9. Georgina Bojana

  Georgina Bojana Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ünnep után is - van ám élet!
  Többen ezt és így nem gondolják át, pedig érdemes volna. Kinyitom a tévét, a rádiót, folynak a hirdetések felém, hogy itt meg ott vegyek fel hitelt. Itt meg ott olcsóbb, kedvezményes áron ezt meg azt megvásárolhatom. Most jelentkezzek erre, meg arra az előfizetésre, s majd csak két, esetleg több hónap múlva kell fizetnem az első havi díjat.
  No itt álljunk meg egy pillanat tört részére!
  A karácsony valóban nagyon szép ünnep, többen túlköltekeznek. Azt hiszik, attól szebb és jobb lesz, ha ezt meg azt megvásárolják, átadják, s még és még plusz meglepetéssel akarnak örömet szerezni családtagjaiknak, barátaiknak. Erre ösztönöz minket a kereskedelem, s mivel ez az év üzlete, így kicsorognak a boltból a különböző olcsóbb, drágább ajándéknak valók.
  Gondoljuk át mielőtt vásárolunk, kell-e ez? Szükséges ez? Az ünnep után is hasznos lesz-e?
  Az ünnep, a karácsony szép dolog, de még szebb ha nem veszünk fel az ajándékokra hitelt, sőt a régi tévén is lehet ám nézni a karácsonyi filmeket. Többen közülünk, ilyenkor szinte megkergülnek, mert még ezt is, meg azt is megvásárolják. S, ha nem telik rá, akkor ott vannak a különböző személyi hitelek, sőt vannak a gyorskölcsönök. Óva intek mindenkit, aki erre szánná rá magát, mivel az ünnepek után is van ám élet, s ha nagyon sanyarúvá vál(hat), ha már törlesztenünk kell.
  Ki tudja, milyen év következik? Ki tudja, hogy lesz-e a következő évben is állása? Ki tudja, milyen lesz az egészsége? Ki tudja, kell-e a házon, lakáson bármit is javíttatni? Ki tudja, milyen lesz az elkövetkezendő évünk? No ezért írtam, ezért üzenném, hogy mielőtt bármilyen kölcsönbe belemélyednénk, többször is gondoljuk meg. A tévét is kicserélhetjük, de előre spóroljuk össze az összeget, s ha csak két év múlva sikerül az újat megvásárolni, akkor vegyük meg. Ne igyunk előre a medve bőrére, mert sajnos, minden kiszámíthatatlan.
  Nem azt mondom, hogy gubózzunk be és együnk száraz kenyeret, vízzel, mert, hogy annyira spóroljunk. Nem, nem erre bíztatok senkit. Arra viszont igen, hogy ha sütünk -ajándékba!- egy tepsi finom süteményt, szépen becsomagolva, azzal is lehet ám örömet szerezni.
  Sőt itt, a Canadahun Árverésén is lehet(ne) kedves, szép ajándékot vásárolni az ünnepre.

  A menüt is előre tervezzük meg, s ne hagyjunk mindent az utolsó percekre. A takarítást is folyamatosan végezzük, hol itt, hol ott, szisztematikusan takarítsuk ki a lakást, a házat.
  Így nem fáradunk el, s nem nyomaszt minket az ünnep előtti nagytakarítás. Amit lehet, azt előre főzzük, süssük majd meg. Megsúgom, nálunk mindig az ünnep előtt pár nappal már állt a karácsonyfa, feldíszítve. Igaz, a lámpákat csak az ünnep estéjén kapcsoltuk fel. Soha nem hagytam azt az utolsó pillanatra. Miért? Mert még karácsony napján is dolgoznom kellett, sőt a második ünnepen szinte mindig. Hiába, egy szerkesztőségben, ünnepkor sem áll meg a munka, mint több munkahelyen sem.

  Mi a legszebb az ünnepben? Az, hogy a szerényebb ételeket elfogyasztva is jókedvűen, szeretettel élvezzük egymás társaságát. Vannak családok, ahol ilyenkor kerülnek elő a társasjátékok, de van, mert legyen idő a beszélgetésekre, a valódi szívvel-lélekkel való együttlétekre. Soha ne feledjük, a tárgyak, mindig tárgyak maradnak. Mi az, ami megmarad? A hangulat, a szeretet, az ölelés, a kedves szó, s végül - az emlék, amelyekre olyan jó visszagondolni. Emlékeinkbe menekülünk, ha bármi okból rosszul megy sorunk, ha betegek vagyunk, mert a szép emlék gyógyítja a lelkünket, s így a testünket is.
  No ezért írom, szeressünk, hogy szerethessenek minket. Gyűjtsük az élményeinket, mert azokból idővel, csodálatos emlékek válnak, amelyek széppé, szebbé teszik az életünket.
  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Indus79 kedveli ezt.
 10. Norkika18

  Norkika18 Állandó Tag

  Csökkenteni kell a felesleges kiadásokat, mint pl: minek öt cipőt venni ha 2-3 is dosztig elég.
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.
 11. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Tavaly 141 kw éves szinten, idénre meg 131 kw volt 10 kw spórolás....

  Ja áramfogyasztás, ennyit ér a tévécsere....
   
 12. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  mindent ledes égőre cseréltünk. egyszer nagyobb kiadás de pár hónap alatt megtérül a villanyszámlán. Nincs tv-nk azaz van készülék de nincs műsor nem is hiányzik így élünk évek óta. sokat beszélgetünk, társasozunk, kártyázunk ha itt vannak a rokonok. és egy nagy spórolási lehetőség a KERT. amikor az ember megtermeli egy részét annak amit megeszik.
   
  Burgundii kedveli ezt.
 13. TomHolt

  TomHolt Állandó Tag

  Sporttémával kapcsolatban én azt tanácsolnám annak aki nem tudja, hogy mit sportoljon, hogy szerezzen be egy Sportkártya vagy AllYouCanMove kártyát és próbáljon ki minnél több sportot. Azért ajánlanám ezeket a kártyákat, mert árban sokkal olcsóbban kijössz, mintha egyesével mész el órákra, illetve az is motiválja az embert, hogy naponta 1x "ingyen" sportolhat, nálam bevált ;)
   
  AndiC kedveli ezt.
 14. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Lassan vége a télnek jön a sarazás: vaskapával-vasnyéllel, vaskádban, vaslapáttal, vasfánglival, vaskanállal, vasglettelővel. Lesz izom sport :D
   
  AndiC kedveli ezt.
 15. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Ennyi vasat:eek::D mint amit írsz, inkább már le kell adni:D  Sokat kell edzeni,és akkor a régi nadrágok is jók lesznek újra:);)amelyikek "szűk derékra" lettek gombozva:D
   
  AndiC kedveli ezt.
 16. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  nálunk az edzés az ásás, kapálás, gyomlálás, fűnyírás, kaszálás :) és el se kell menni, pénzbe sem kerül
   
  Fortunetta189, Burgundii és AndiC kedveli ezt.
 17. TmintTibi

  TmintTibi Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Na de február elején?:eek::)Esetleg korcsolyával a lábadon :D nekem sem kell elmenni sehova, otthon vannak az eszközök hozzá...
  fűnyírás,kapálás majd az idejében;) addig is kell mocorogni...a szűknadrág szisztéma ellen:D
   
  AndiC kedveli ezt.
 18. Indus79

  Indus79 Állandó Tag

  Seperni ilyenkor is kell a ház előtt, meg havat lapátolni, feltörni a jeget, fát behordani, fát vágni ilyesmi. és ami ilyenkor felmegy majd tavasszal nyáron lemegy. A téli időszak pihenésre való hogy a nyári sok melót bírjuk. Csak a mai ember nem él már együtt a természet ritmusával. ilyenkor lehet tervezni a kertet, lassan palántázni, rendbetenni a fóliát, üvegházat stb. Lehet nagytakarítani, disznót vágni, egyéb állatokat az is nagy meló. Tésztát gyúrni és még folytathatnám a sort :) És mindjárt lehet ásni a kertet :) ja és ezekkel mind mind rengeteget spórol az ember hogy ne legyek off a fatüzelés fele annyiba kerül még mindig mint a gáz
   
  Utoljára módosítva: 2017 Február 1
  AndiC kedveli ezt.
 19. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Vasat elásom, nincs ára, legyen az utókornak is leleménye.....
   
  Indus79 kedveli ezt.
 20. Burgundii

  Burgundii Állandó Tag

  Télen favágás, és nádvágás -6 fokokban kis szélben......
   
  Indus79 kedveli ezt.

Megosztás