Spirituális helyek Európában

QuantumMeditate témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2010 Július 5.

 1. Mirdad

  Mirdad Állandó Tag

  ""Mitrász--szerintem ez felfújt, jelentéktelen hit..""

  Akkor érdemes megismerni az összehasonlító vallástörténet és mitológia munkáit erről a valaha legnépszerűbb gnosztikus világvallásról, mely egykor, a felszínessé váló kora-kereszténység legnagyobb riválisa volt! :) Sokkal népszerűbb, elterjedtebb és legfőképp tisztább belső-vallás volt a Mithrász misztériumvallás. Perzsa eredetű, de az egész Földközi-tenger mentén elterjedt az utazó római katonák, hivatalnokok jóvoltból.

  Julius Evola híres idézete, hogy Renan írja egy helyütt, hogy ha kereszténységet valami halálos kór elragadta volna, a Mithrász-vallás lett volna az, amelyik azonnal a helyére léphetett volna.

  És mégjobban felvehette volna a kora kereszténységgel a versenyt, ha... "a színvonalából alább adott volna!" :)
  Ez érthető: a Mithrász, Izis, Attisz, Delphoi, stb. misztériumvallások, belső vallások, beavatásokkal - nem felszínes államvallások.

  A misztériumvallásokban lelhetjük fel, milyen lenne (maradt volna) egy vallás, ha IGAZI belső vallás marad.

  A Mithrász-vallás világhírű kutatói pl.:
  David Ulansey - a misztériumvallások kozmológia hátterét vizsgálja - csodálatos honlapja van.

  Dr. Tóth István - Pécsi Tudományagyetem volt tanára, kiváló pedagógus és nagy lélek volt, míg köztünk élt. Az oldalamra feltöltöttem a tanulmányát a Mitrász-vallásról.
   
 2. tenger-szem

  tenger-szem Új tag


  jóvolt olvasni, a másik hsz meg nagyon informatív volt! :)

  Hol lehet utánajárni ezeknek a beavatóhelyeknek, erőhelyeknek?

  Ezek ma is működnek? -- mondjuk biztos csak annak, aki érzi :D
  kössz
   
 3. Istenkereső

  Istenkereső Kitiltott (BANned)

  És arról sem szabad megfeledkezni, hogy Pálék feltehetőleg a Mithrász vallásból merítették az i.sz. 25 április elsején keresztre feszíttetett Názáreti Jézus feltámadásának az ötletét, ami természetesen egy anya szülte hús-vér halandó esetében kizárt dolog.
  Mithrász úgymond egy szűztől született december 25-én, 12 tanítványa volt, a halála után pedig sziklasírba temették, és harmadnapra feltámadt a halottaiból...
  Hórusz, Krisna, Dionüszosz, Attis szintén szűztől született december 25-én a legendák szerint, és a haláluk után mindannyian feltámadtak...

  [​IMG]
  .klausmatefi.lima-city.de/
   
 4. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Eszerint nem csak a suméroktól lopkodták össze a történeteiket, hanem még Mithrásztól is?
   
 5. Mrs Tanár

  Mrs Tanár Állandó Tag

  Kunhalmok

  Nem tudom, hogy Magyarország is Európa-e. ;)
  Csak azért, hogy nem lesz-e baj, ha Magyarországi érdekességekről ide írok.
  Közben alaposabban szétnéztem, nem lesz baj. / (#2)
  Ha igen, akkor nem kell messzire menni misztikus helyekért. Elég tanulmányozni a, sajnos már nem a teljes és eredeti hálózatban megfigyelhető, kunhalmokat.
   
 6. injekció

  injekció Állandó Tag

  Olyan helyeket tudnék ajánlani ahol régen vagy jelenleg kolostorok vagy templomok álltak vagy állnak ezek a helyek ált különleges energiákkal bírnak elég csak ha bemegyünk egy régi templomba és rögtön az áhítat kerít hatalmába.
   
 7. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Az én misztikus helyem a házioltáromnál van.
   
 8. Mirdad

  Mirdad Állandó Tag

  Igen, erről írtam itt, ennek is megvan a jó oka:
  a szent helyek, szentélyek régen nem akárhol épültek, hanem ahol a közösségek IGAZI papjai, szellemi vezetői érzékelték az energia-vonalak (Ley-vonalak, Szent György-vonalak, stb.)metszéspontjait.

  Ilyen fókuszokban, erőhelyeken létesültek a misztériumvallások (belső-vallások) beavatóhelyei, szentélyei. És később, a "hely szellemét" (szó szerint) kihasználva (ez is szó szerint;) ezekre települtek a katolikus templomok.
   
 9. Bihar

  Bihar Kitiltott (BANned)

  Hűha...talán nem kellene ennyire leegyszerűsíteni. Csak pár gondolatot írnék le. A Közel Keleten az ókorban ill. az újkor elején (Jézus korában) igen sok vallás regnált. A perzsáké csak ezek egyike az Ahura Mazdában hívők léte és talán nem is a legnépesebb ekkor ez a vallás itt...
  A sumérokról úgy kellene értelmezni a vallásokat, hogy a köznépnek ezer istene is volt (minden vacakban Őt látták, Őt imádták) azonban a beavatottak hite egyistenhit volt, vagyis az Anyahita --hite. Sokáig Nippurban volt egyébként a Beavatott Központ, mielőtt Karnakba kerűlt.
  Még egy apróság: Jézus is követő volt, méghozzá Anyahita ( a székelyeknél, csángóknál: Boldogasszony) követő. Mani is követő, de persze Jézus utáni (290-ig élt). Innen az ősmagyar vallás eredeti neve: uruki-mani...Az egyistenhit Anyahitától származik, ennek variánsai pl a zsidó vallás, a mohamedánok hite is..Anyahita dolgai pedig nem is férnek most ide...
  Külön érdekesség, hogy Kubiláj hun-kínai császár halála után (Dzsingisz unoka volt) pedig megjelentek a dalai lámák is...(miért ekkor?) Tibetben.
  És a Tóremhit...ki ismeri jobban? Ma is léteznek bizonyos elemei, csak nem tudjuk már: Öreg-isten (vagy:Él-isten, Anyahita egyik fiának neve), Van isten (Anyahita egyik fiának neve: Van), Úr isten (megintcsak Anyahita egyik ..). Külön kiemelném Úr istent...Mintha egy sumér város neve is Úr lett volna..Töröokországban nem véletlenűl Van tó is létezik..és Élám a Zagroszban..Ruda Tórem (Rudabánya) pl a kovácsok tóremje volt...
  Pécset pld az alapító szkíták Pécs Tóremről nevezték el, a Pannon korban.
  Szóval a dolog messze vezet, nagyon messze.
   
 10. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Szomolyán és a környékén vannak ún. kaptárkövek, máig sem tudják, hogy
  mik azok.Állítólag az egész Tarna völgye ilyen misztikus hely.

  Amikor Egyiptomban voltam, azt vártam, hogy a piramisban hű de klassz energiát érzek majd, hát semmit (persze azért klassz volt), ellenben Karnakban....
  Stonehenge meg azért nem volt igazi, mert már körül van kerítve. Biztos szuper lehet, mikor Szent Ivánkor megnyitják a druidáknak.
  Víszont Kínában az egyik Fehér Buddha Templomban annyira éreztem az "erőt".
  Krétán vagy barlang, ahol állítólag Zeusz született. Mikor a párommal fényképeztünk, két géppel, mindkét képen fura, szellemszerű foltok voltak.
   
  Mirdad kedveli ezt.
 11. kativ

  kativ Állandó Tag

  3 éve voltam az olaszországi Assissiben. Jó szívvel tudom ajánlani.
   
 12. racz1946

  racz1946 Állandó Tag

  Spirituális helyek Európában

  Lourdes,Fatima,Medjugorje,Máriapócs,Csiksomlyó,szt.Jakab sirja és még mások.
   
 13. gyuszab

  gyuszab Állandó Tag

  Nem láttam megemlítve Debrecen mellett egy templomromot a Diószegi út és a Panoráma út kereszteződésében. Volt alkalmam megtapasztalni a hatalmas ősi energiákat amik ott jelen vannak. Talán az Attila dombhoz tudnám hasonlítani. Aki megteheti látogassa meg!
   
 14. gyuszab

  gyuszab Állandó Tag

  Hogy mi is ez a szűzfogantatás? Hogy megértsük, el kell olvasni az "ARVISURA"-t!!!
  Ez nem más mint mesterséges megtermékenyítés!
  Nem földi eredetű nemesítése az emberiségnek, ami folyamatos volt , és a nagyszala alkalmával nem házasságban élő, főleg szüzességi fogadalomban élő papnőkön hajtották vére....
  Mindez ott van az Akasa krónikában is. Akinek van hozzáférési jogosultsága nézzen utána.
   
 15. injekció

  injekció Állandó Tag

  Amiről most írni szeretnék azt sokan nem tudják de sajnos ez a valóság.( a katolikus érzetű emberek pedig egyenesen tagadják is).
  A spirituális helyek kialakulása egyidős az emberiség kialakulásával.Mivel a korai civilizációk között igazi szakemberek is voltak( csillagászok, asztrólógusok, tisztánlátók, és egyéb természetfeletti képességgel rendelkező emberek) már akkoriban tudták érzékelni a föld mágneses erőtereit( ley-vonalak) és ezek csomópontjaiban hozták létre az első fontosabb spirituális gyülekezőhelyeket. Itt aztán az egybegyűltek közösen gyakorolták az adott korra jellemző vallási szokásokat.Az ilyen helyeken aztán az átlagostól talán sűrűbben előfordultak csodás( természetfeletti események), amit akkori elődeink az isteneknek tudták be, de valójában a mágneses erőterek és a vallási áhítat által előidézett dolgok voltak ezek amik az emberi pszichét nagyban befolyásolták.
  Ezek a vallási hagyományok aztán évszázadokként öröklődtek, és felerősítették az adott helyre jellemző spirituális energiát.De attól függően hogy az adott területen mely istenség kultusza uralkodott sötét vagy tiszta energiák koncentrálódtak azon a helyen. Aki a későbbiekben ezekre a helyekre látogatott és az átlagtól egy kicsit fogékonyab volt lelkileg az ilyen dolgokra könnyen révületbe kerüllhetett, ami vagy jó vagy rossz tulajdonságait erősítette fel.
  Később a kereszténység előretörésével ezen vallási helyeket megpróbálták beolvasztani a vallásba, és így a pogány vallási hagyományokat teljesen eltűntetni. Ezeken a helyeken lerombólták az adott kulturára jellemző vallási oltárokat és ott építették fel a templomokat vagy katedrálisokat.Így az adott helynek megmaradt a spirituális fontossága csak más vallásba lett áthelyezve a terület,Így próbálták kiírtani a pogány vallási hagyományokat.
  Az már egy másik írást is megérne hogy miképpen alakították ki a mai kereszténységre jellemző évi ünnepi napokat, és azoknak milyen nagy hasonlósága van a régi nagy pogány vallási ünnepekhez.
  remélem ezzel nem bántottam meg senkit, de ezek csak történelmi tények amit ugye hittanórán nem annyira szeretnek elmagyarázni a katolikus papok..
   
  KidsComeFirst és Mirdad kedveli ezt.
 16. Mirdad

  Mirdad Állandó Tag

  Tisztasor, ez ma már közismert :)

  És ez épp az energetikai vizsgálattal lesz egyértelmű! Vagyis hogy ha kellően szenzitívek vagyunk, érzékelhetjük, hogy UGYANOLYAN az energetikája a legtöbb egykori (valódi) "szent helynek", beavatási helynek - ezek ui. köztudottan nem akárhol épültek.

  Az erőhelyek különleges erővonalak metszéspontjain jönnek létre (Ley-vonalak, Krisztus-háló, stb.). Ezekre a fókuszokra települtek a misztériumvallások szentélyei (egyiptomban, perzsiában, és később a görög-római időkben). Ezekre pedig később a katolikus templomok ;) A téma valóban messzire vezet, ahogy írtad :)

  Az Index "Rejtélyes dolgok"-fórumán az "Alternatív energiák, exotikus anyagok"-topikban beharangoztam azt a kutatást, amit
  bátorkodom már pár éve ezügyben folytatni :)
  Ez, a bulvárezó-szemléleten túlmenően ;) érthetővé teszi, miért örökölték meg egymás kultuszhelyeit a különböző kultúrák vallásai: pl. a fenntebbe említett misztériumvallásokéit (Mithrász, Ízisz, stb.) a korakeresztények, stb.

  Ott kezdődött e szellemi kaland, hogy a Pécsi Ókeresztény Mauzóleumot (UNESCO Világörökség része) teljesen hasonlónak éreztük egy Mithrász-szentélyhez; ugyanolyan átható, tűzszerű volt az energiája... nem is csoda: mindkettő az egyetemes Gnózis világosságának fókuszai :) Ez volt a kezdet. Aztán volt szerencsém megtapasztalni 2000-ben a gizai piramist és a Szakkarai lépcsőspiramist is. Mondanom sem kell, hogy hasonló volt az energiája, csak sokkal erősebb.

  Kifejezetten a gnosztikus erőhelyekkel még SENKI nem foglalkozott a világon eddig :) Pedig ez a kulcs, s mint a legEGYszerűbb, legmélyebb dolgok mindig a LÉNYeghez vezetnek el. Ezzel az is világos lesz, miért "öröklik meg" egymás isteneit, kultuszait a kultúrák. (Dióhéjban.) :)
   
 17. Mirdad

  Mirdad Állandó Tag

  Nagyon értékes hozzászólás Kedves yeti108, majd' minden LÉNYeges kérdést érint: térben-és időben távoli kultúrák erőhelyei,
  (szentélyei) és persze maga az ERŐ :)

  1.A kaptárkövek nagyon érdekes téma, most hallom először, köszi! :) Meg kell vizsgálni (akár csak fotókról) a "hely szellemét", - szó szerint - a hely energetikáját.

  2. Kínában a Fehér Buddha-templom Máni, a gnosztikus Fény vallásának alapítójának, "Jézus Krisztus aposotolának" tiszteletére épülhetett! Mánit Kínában Fehér Buddha, a Fény Buddhája néven ismerték.

  A legtöbb manicheus irat, a legnagyobb buddhista leletegyüttessel együtt került elő, a kínai (!) Dunhuangban. Ennek vizsgálatára nemzetközi project alakult, International Dunhuang Project néven. Újabb kapcsolat a Gnózis világosságával :)

  3. Az egyiptomi piramisoknál számomra érezhető volt az erő (Kheopsz és a szakkarai lépcsős piramis), sőt még a besörözött amerikai túristáknak is (!), akik lelkendeztek, hogy "micsoda atmoszférája van"! :) Ez legalább akkora örömöt okozott, mint maga a hely :)

  Üdv!
   
 18. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Bocs , javítok. Nem fehér, hanem Jáde Buddha Templom volt, csak a színe volt fehér. Már nem emléxem, hogy Pekingben vagy Sanghajban volt-e....
   
 19. nagyonmester

  nagyonmester Állandó Tag

  Vasdomb Kaposszerdahelyen

  <!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Vasdomb Kaposszerdahelyen

  Energiamezők kettő helyen találhatóak Somogy megyében Andocson és Kaposszerdahelyen.
  Vasdomb különleges tulajdonságokkal, mágneses erőterekkel rendelkezik Kaposszerdahelyen, egyébként a településen, több helyen is ki lehet mérni. Az erőterek együttesen gyógyítják az embert, az állatokat és a növényeket. A daganatos betegségek száma öt éves átlagban minimális Kaposszerdahelyen, alapul véve a környéken levő zselici településeket.
  A választ keresem, vajon mit rejt a föld mélye?

  Kincses sziget Szerdahely.

  Eddigi tudásunk szerint termálvizet találtak a falu határában, 1981-ben, amikor kutat fúrtak ivóvíznek, ma hűtik, s ezt fogyasztjuk. A "kisszennai" falu részen angolok olajat kerestek, de gázt találtak. A településünk alatt igen nagy mennyiségű gázt tartalmazó tárna található, becslések szerint ötven évre ellátja Magyarországot. Csodaforrása is van Szerdahelynek, a legenda szerint szépítő a hatása, Szűz Mária megjelenése óta tartják nyilván. Nincs feltárva a kisszennai domb alatt elnyúló török pince, valamint az új lakótelep alatt a betyárok pincéje, melyben a szóbeszéd alapján nagyon-nagy mennyiségű aranyat, kincset dugtak el, a nép száz évig kereste. A pálos kolostor romjainál pincék, temetők feltáratlanok. Nem található Kaposszerdahely Bath várának a helye, az írások említést tesznek róla, még senki nem kereste.

  Ennyi, amit tudunk a kaposszerdahelyi energia mezőről 2011-03-03-án

  Mester József

  Kaposszerdahelyért Egyesület elnöke
   
  kordebett kedveli ezt.
 20. kordebett

  kordebett Állandó Tag

  Éppen tegnap hallottam a kaposszerdahelyi energiamezőről. Itt élek a közelben remélem lesz rá lehetőségem, hogy megtapasztaljam az energiákat én is. Köszönöm az ismertetést a helyről. Betti
   

Megosztás