Stronachék: csúnya belviszály a milliárdos osztrák-kanadai családban

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Október 12.

Melitta - 2018 Október 12, 08:28
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Pár éve elindult Ausztria vezetéséért, most éppen a lányát pereli Frank Stronach, a milliárdos lótenyésztő.

  Frank Stronach osztrák-kanadai milliárdos üzletember és egykori politikus 86 éves, de azt nem lehet állítani, hogy békés nyugdíjas éveit élné.


  A Kanadában meggazdagodott alkatrészgyártó, lótenyésztő és lóverseny-üzemeltető öt éve hazatért szülőföldjére, ahol Team Stronach néven eurószkeptikus populista mozgalmat indított. Egy ideig egész magasan mérték, igaz 2017-ben, amikor feloszlott, már pártja és személye is teljes érdektelenségbe fulladt.

  Pedig korábban nagy becsben tartották hazájában, hiszen főszponzora volt az Austria Wien bécsi focicsapatnak és még futballakadémiát is indított Ausztriában. Soha sem a szerénységéről volt híres, ahogyan a politikai mozgalmát, úgy a fociakadémiáját is magáról nevezte el.


  Alperes-felperes
  Stronach visszatért Kanadába, de alighanem úgy ítélte meg, hogy közben egy kicsit elhanyagolták az üzleti érdekeltségeit, mert most Ontarióban keresetet nyújtott be családtagjai és legfőbb cégének (Magna International) vezetője ellen. Az ügyről tudósító BBC szerint nem kevesebb, mint 520 millió kanadai dolláros kártérítést követel.

  [​IMG]
  Belinda Stronach
  Fotó: The Washington Post / Getty Images Hungary
  Stronach nem kevés emberen szeretné ezt a pénzt behajtani, de a fő felelősök - legalábbis szerinte - saját lánya, Belinda, aki korábban parlamenti képviselő is volt Kanadában, de a családi céget is vezérigazgatta, az unokái, valamint Alon Ossip, a Magna vezéreigazgatója.

  Nagyon azért nem szégyellik
  Az egykoron szegény osztrák munkáscsaládból származó Stronach és szintén osztrák származású felesége, Elfriede egy közleményben jelezték, hogy sajnálják, hogy meg kell kezdeni az eljárást a családtagokkal szemben, de az elmúlt két év alatt a jelentős erőfeszítések ellenére sem sikerült konszenzuson alapuló megoldás.

  Lánya, Belinda deklarálta, hogy bár nagy kihívás a családi életet az üzlettel vegyíteni, ő is, gyermekei is szeretik az üzletembert, mégha annak állításai nem is felelnek meg a valóságnak. Hát, így telnek a hétköznapok Stronachéknál.

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Október 12.

  1. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Bizonyára mellé temetik majd, ha megnyeri a pert...
  2. Tóthné K. Zsuzsa
   Tóthné K. Zsuzsa
   Ez a cikk érdekes, de túl szűkszavú. Az, hogy a cégalapító hazatérve, politikusként megbukott, az egy dolog. Feltételezem, ambíciójára nem kevés Eurot áldozott. Erre előre is számíthatott. A másik, hogy otthon a vállalkozás hogy haladt, az egy másik dolog. Lehet, a régi magyar mondás ismeretlen a számára: "a gazda szeme hizlalja a jószágot". Ezután pedig ne csak másokban keresse a hibát.
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Miért van az, hogy a sok is kevés? - egyeseknek.
   86 éves (!) Mire kell neki a még több pénz? Nem élvezte eddig eléggé az életet? Miért nem tud már megbékélni és valóban szeretetben élni a lányával, unokáival? Mire ez a fene nagy harácsolás? Majd az utolsó óráján elgondolkozhat, hogy mit visz magával? Tutti, hogy frakkban, v. szmokingban temetik, s azon kívül? Szeretetet, szép emlékeket, megélt örömöket, ünnepeket visz majd magával a túlvilágra?! Nem, nem hiszem. Megéri neki ez a civakodás, s mindezt a vagyonért, amit el sem tud költeni. Hiszen bármennyire is jól néz ki a fotón, vannak egészségügyi dolgok, amelyek okán már nem tanácsos utazgatni. Annyit eszik, hogy kipukkadjon? Annyit igyon, hogy elmenjen az esze? Nem, az arcán egyik sem látható nyomokat nem hagytak ezek a dolgok. De akkor mi a jó fenének? Biztosan van fizetett pszichiátere, aki bezzeg nem homályosítja fel az igencsak agg nagyapát, hogy elégedjen meg azzal, amit eddig megkeresett. Örüljön, hogy lát, hogy tud mozogni, hogy nincsenek gondjai, szép háza van és biztosan szép kertje is. Meg nem értem ezeket a harácsoló embereket, képtelen vagyok felfogni a még több, a még több örömét. Szerencsémre én a kicsinek is nagyon tudok örömködni, s minden apróságnak. S, ezért vagyok békés, boldog ember.
   Tóthné K. Zsuzsa kedveli ezt.

Megosztás