Számítógép használata az oktatás terén

Vinky19 témája a 'Tudakozó - A CH technikai kérdései' fórumban , 2007 Április 8.

?

Milyen sűrűn ülsz a számítógép előtt?

 1. Rengeteget, szinte ott lakom

  27.3%
 2. Naponta 4-5 órát

  44.5%
 3. Hetente 4-5 órát

  2.7%
 4. Naponta 2-3 órát

  21.8%
 5. Hetente 2-3 órát

  2.7%
 6. Havonta 10-15 órát

  0 szavazat
  0.0%
 7. Nagyon keveset, szinte alig

  0 szavazat
  0.0%
 8. Még nem ültem számítógép előtt

  0.9%
 1. Pali_58

  Pali_58 Állandó Tag

  Természetesen!
  Ha tudok, akkor segítek Neked. :) :confused:
   
 2. Johnny234

  Johnny234 Állandó Tag

  Szerintem hasznosabb lenne, ha az oktatásban "free" szofvereket helyeznék előtérbe. Egyrészt jókora összegeket lehetne megspórolni, ha a szokásos fizetős szoftverek helyett ingyeneseket használnának, amik egyébként ugyanolyan használhatóak, mint fizetős társaik, másrészt ha például Windows helyett Linux lenne a gépeken, elkerülhetetlen lenne a tanulóknak, hogy legalább némi alapvető információjuk legyen arról, hogy nem csak kattingatni lehet, hanem terminálban parancsokat kiadni.
   
 3. Smicii

  Smicii Kitiltott (BANned)

  A névelők talán helytállóak, egyébként gratulálok, állandó tag lettél, tölthetsz.
   
 4. Pál_58

  Pál_58 Állandó Tag

  Én is nagyon szeretném, ha a szabad szoftvereket elterjedtebben használnák az iskolában!
  A szabad szoftverekből összeállított operatív rendszerek közül a Debian GNU/Linux rendszert kedvelem a leginkább. Sokrétű, sokféle alkalmazás telepíthető rá a csomagkezelőjével. Létezik a Debian Edu projekt is, ami kimondottan az oktatásra összpontosít.
  http://wiki.debian.org/DebianEdu
  Magyarországon léteznek iskolák, ahol a GNU rendszereket használják. :D
  Évente megrendezik a Linux az oktatásban című konferenciát.
  http://www.lok.hu/
   
 5. Pete_VIDI

  Pete_VIDI Állandó Tag

  Szia

  Nem kötekedésképpen, de szakközepekben info szakon még mindig úgy indul a dolog hogy dos és csak utána windows. persze tanáron is múlik. A volt iskolámban például van egy kisebb gépterem (kb 20 pc) ahol még dos van a gépeken + windows 3.11 . Nem selejtezték le őket anno hanem berendeztek erre egy termet. Persze, nem szakirányon egyből a windows-hoz esik oda a páciens és a tanárok sem nagyon erőltetik a dos témát. Elmondják aztán ennyi.

  Ami számomra meglepő hogy a tanárok közül csak az "értelmiségieket" nem érdekli mi zajlik a háttérben, a "Látom ha megnyomom ezt a gombot akkor ez történik, DE MIÉRT?" kérdést felteszik olyanok is akik a korukból kifolyólag valószínűleg már nem lesznek programozók és rendszertervezők. És most én kérdezem Tőletek: vajh miért érdekli az 50+ kémia/matek/pü tanárt hogy mi zajlik a háttérben?
   
 6. Pete_VIDI

  Pete_VIDI Állandó Tag

  :grin: Én informatikusként SEM tudtam mit kezdeni a SUSE Linux-szal. Mondjuk lehet hogy nem saját kútfőből kellene megpróbálni, de
  1. Windows mellé nem teszek Linux-ot, minek?
  2. Ha valami nem egyértelmű egy oprendszerben az nem jó.
  3. De lehet hogy csak én vagyok totálisan kétbalkezes. :rolleyes:
   
 7. eszement

  eszement Állandó Tag

  Mindenképpen tanítani kéne és kell is, a szabad szoftvereket, mert az a jövő, a windowshoz bárki ért felhasználói szinten, viszont aki megtanul bsd-n, linuxon..stb-n az a windowsban is el fog bologulni, vannak eléggé hasonló megoldások benne.Én használok windowst, mac os x-et egyszerreés alkalmanként linuxot is, anélkül, hogy informatikai képesítésem lenne:)
   
 8. zentimon

  zentimon Állandó Tag

  Sajnos a mai fiatalok többet ülnek a gép előtt, mint kellene, ahelyett, hogy barátkoznának, játszanának egymással... nem lesz ennek jó vége
   
 9. aviance

  aviance Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én speciel nem támogatom, hogy a diákok nagy része már kézzel sem tud levelet írni. Volt olyan osztálytársam, aki már akkor notebookkal jegyzetelt.
  Sok embernél hallottam már, hogy 10-12éve nem írt kézzel levelet. Tul képpen nevezhetnénk akkor ezeket az embereket motorikusan analfabétának, nem? Elhiszem, hogy szebb, meg jobb géppel pötyögni egy levelet, de lassan már egy doksit se fogunk tudni kitölteni az orvosnál vagy a bankban vagy máshol. Nem szabadna ennyire a gépre támaszkodni. Az meg egyenesen gáz, hogy be akarják már vezetni az elsős diákoknál is.
  Amennyire jó, annyira káros is.
  Ez az én véleményem, meg lehet érte kövezni.
   
 10. pattilala

  pattilala Új tag

  Sziasztok!
  Kezdő vagyok a területen (mármint itt nálatok), az számítógép használatával kapcsolatban azonban van némi tapasztalatom (lévén 2 kiskorú gyermekünk van). Én vallom, hogy nagyban megkönnyíti a mindennapi életünket, de a szülő felelőssége óriási (mit, mikor és mennyit enged). Távol lakunk a mamáktól, így velük is számítógép segítségével tartjuk a kapcsolatot, nem beszélve Angliában élő tesómról. Szóval én örülök, hogy használhatom! Hát ennyi.
  Jó pihenést mindenkinek!
   
 11. vemecz

  vemecz Új tag

  Sziasztok!

  És ez még csak a kezdet hiszen a fejlődő országokban, világban minden csak az emberi kényelmet szolgálja és lehet hogy a jövő technológiája az lesz hogy gondolatunkkal irányíthatunk mindent így már a számítógépbe pötyögés is elmarad. Mindamellett paradoxon az egész hiszen kommunikációs technológiák fejlődéséről beszélünk miközben a legfontosabb kommunikációs csatornákat az emberi beszédet és az írást, olvasást visszaszorítjuk az életünkben továbbá a fejletlen országokban még mindig óriási az írás és olvasás tudatlanok száma de már lehet hogy van mobiljuk..... Én még nem vagyok szülő nem irigyellek titeket, hiszen nehéz megtalálni az egyensúlyt az arany közép utat.
   
 12. elke

  elke Vendég

  Sziasztok:)

  Az a kérdésem, ha szeretnék letölteni pl rapid-ról akkor ha rákattintok a linkre kijön olyan kocka benne 3 lefelé mutató nyíl:oops: Talán flashgeth legalábbis ez jön ki ha rákattintok asszem a jobb egérgombbal ha a ballal egy nagy ablak ahol látszik hogy mit töltenék le de nem tölt vagy nem találom inkább nem tölt:oops: régen rákattintottam a rapidlinkre aztán jött a kisablak ment és kész most meg nem tudok tölteni mit kell ezzel csinálni hogy töltsön:oops: ha valakinek van tanácsa kérem segítsen de úgy mint egy retardáltnak mert épp bekapcsolom a gépet addig önnálóan is eljutok:lol: :ops: ráadásul ez a nyíl nemcsak a jobb alsó sarokban virít hanem kevésbé szinesen de a monitor közepén is bárhol járok közben....
   
 13. cyber19

  cyber19 Állandó Tag

  Szia

  Kicsit zavaros volt amit írtál, de ha zavar a három nyíl, akkor kattints rá jobb gombbal és zárd be. Ez a flashget kis "dobozkája" ha jól emlékszem elég belehúzni a linket és elindul a töltés. Évek óta nem használom már. Ha azt akarod hogy őgy tudj letölteni mint azelőtt, akkor egyszerűen kapcsold ki a flashgetet.

  Üdv.
   
 14. AyameKAKK

  AyameKAKK Állandó Tag

  sziasztok.ha a kompjuterral a gyermek fejlődését segítjük,akkor napi 1-2óra (amíg képes figyelni,öszpontosítani)pl.ovisok,alsósok.de a középiskolába már nélkülözhetetlen,hiszen a beszámolókhoz,házidolgozatokhoz az információkat a neten lehet megtalálni.sőt olyan is van hogy a tanár email-ba küldi a leckét,tananyagot,mert itt Szerbiába magyar nyelven nem igazán vannak szakkönyvek.Gyógyszerész szakra jár a nagyobbik,a kicsi ötödikes,de az ismerősök gyerekei is szeretnek hozzánk jönni kompizni,de erőszakos,lövöldözős stb játékokat nem adok nekik.helyette mini ovis(tavasz,nyár,ősz,tél,hangyácska stb)az ovisoknak feladatlapokat nyomtatok ki.a kb 12 évesek a manóangolt használják.sajnos a manónémetet még nem sikerült letöltenem.véleményem szerint ha ésszerüen használjuk a számítógépet és ez mellett a mozgásról se feledkezünk meg,hóemberépítés,szép időbe labdázások a füves udvaron.sokszor 5-6 gyerek is játszik nálunk.és én örülök nekik
   
 15. Ogad

  Ogad Állandó Tag

  A mai gyerekek már ebbe születnek bele. Fiam 7 éves, de már legalább 2-3 éve elkezdte használni a számítógépet, konzolokat, TV-t, DVD-t. Sosem titltottam el, nem féltettem tőle az eszközöket, de figyeltem mikor mit néz az interneten és mivel játszik, hogy használja őket. Szerencsére nála még a játékok is pozítiv hatással voltak, mire suliba ment, elég sok betűt ismert, koránál fejlettebb matematikai tudása volt. Nem beszélve az angol tudásáról, ebből is a szövegértésére, még ha nem is tudja mindig mit jelent... :-D
   
 16. Lord Voldemort

  Lord Voldemort Állandó Tag

  Sziasztok! Nem tudom,hogy jó helyen kérdezem-e de nem tudok windows7 re windows vista-t telepiteini...... Azt irja ki hogy nincs elég hely.. pedig mindent letöröltem.a win 7 et is újratelepitettem és azért kell a win vista mert nagyon régi a gép és nehezen megy rajta a win z.
   
 17. Lord Voldemort

  Lord Voldemort Állandó Tag

   
 18. Lord Voldemort

  Lord Voldemort Állandó Tag

  a végén win 7 akart lenni...
   
  most kedveli ezt.
 19. Pandora's Box

  Pandora's Box Állandó Tag

  Mr. "tudodki,
  Probaltam irni egy "szemelyes uzenetet", amiben kerdeseim is lettek volna a geppel kapcsolatban es hogy elmagyarazzam, mi lehet a megoldas akkor, ha a szamitogepnek "sok" valamelyik verzioja a Windows 7-nek, de a letiltas okan ez megtenni nem tudtam.... sajnalom... :-(
  Udv: Pandora's Box
   

Megosztás