Száműzik a dohányfüstöt

lyvian témája a 'Innen - onnan érdekeségek' fórumban , 2005 Augusztus 21.

 1. Aecius

  Aecius Állandó Tag

  Én dohányzom, de én sem szeretek úgy enni, (még szabad levegőn sem) hogy valaki mellettem bagózik!
  Csúnya dolog!
   
 2. Figyelő

  Figyelő Állandó Tag

  Sziasztok!

  Előre bocsátom én is dohányzom.
  De úgy gondolom, csak azért nem lehet kirekeszteni embereket, mert ők máshogy látnak dolgokat. Nem vagyunk egyformák és ez így is van jól.
  Ugyanakkor, a dohányosoknak fejlesztenie kellene a dohányzási kultúrájukon.
  Jó magam, nem dohányzok addig egy kerthelyiségben lévő ebéd alkalmával, míg mindenki be nem fejezi. Ha valakit pedig zavar a füst, inkább arrébb megyek.
  A buszmegállókban is inkább eltávolodok másoktól, míg ég.
  Mikor a kedvesemmel elmegyünk színházba, vígan tudom magam tartani, hogy ne kelljen egyedül hagynom és ne kelljen a darabot megzavarnom. A kocsinkban nem dohányzom. S számos ilyen alap dolgokat iktattam be magamnak.

  Szerintem ez egy járható út.
   
 3. bela.zsolt

  bela.zsolt Állandó Tag

  Ez most úgy működik, hogy az egyik asztalra kiteszik a hamutálat a másikra pedig nem.
   
 4. bela.zsolt

  bela.zsolt Állandó Tag

  Valaki azt mondta, ha egy légtérben különítjük el a dohányzó és nemdohányzókat az olyan mint ha a medence egyik oldala lenne a belepisilős a másik oldala pedig a nem belepisilős!!!???
   
 5. L-né

  L-né Állandó Tag

  bela.zsolt: van benne igazság...!
   
 6. anagydorottya

  anagydorottya Állandó Tag

  Itt (Németo.) nem találni olyan helyet, ahol ne lenne dohányzó rész. Egy étteremben sem lehet dohányozni, csak kinnt, vagy egy külön kijelölt kicsi szobában.
  Pár hónapja vonattal utaztunk (6 órás út volt), és én, mint dohányzó rá akartam gyújtani. Kérdeztem merre találom a dohányzó kabint, erre egy meghökkentő arc válaszolt: "természetesen nincs dohányzó rész, hisz ez egy vonat"... :D
   
 7. TH6777

  TH6777 Vendég

  Nem offnak szánom,igaz egy hasonló témáju topikban is irtam....elhoztam ide is....

  Bocsi a "vulgárisért"...de ez a tipikusa az "adtunk a xarnak egy pofont"...tiltunk és visszakoz...
  Véleményem szerint... nem ártana már azon emberek fejét ill. agyát átmosni!...akik hoznak egy rendeletet...utána törlik az egészet...csak-mert...Ugyanis szerintem a törvényhozok.... átestek a demokrácia nevü ló másik oldalára sajnos és elég régen...és ez nem csak a dohányzás elleni törvényekre vonatkozik...,hanem a közlekedési....,és az általános viselkedési szabályok betartására is....de sok más területet is sorolni lehetne...gondoljuk csak végig.... hányszor is szembesülünk azzal...,hogy ha valakit megkérünk kultúráltan...,hogy ezt vagy azt ne tegye.... a saját és embertársai érdekében... akkor az eseteknek tuti...,hogy a 70% ....tisztelet a kivételnek...azt a választ adja kapásból...,hogy "Ne ugass azt csinálok amit akarok...mert demokrácia van"...és ez még az enyhéb reakció...! no erre mondom...,hogy valójában az emberek stílusa kb.az anarchia...szinvonalánvan sajnos mára már...és tetszik-nem tetszik... ez éppen ugy vonatkozik sztem a buszmegállóban dohányzóra....mint éppen a boltba..., piacra kutyát....hova tovább a kerékpárt bevivő emberekre is!....Dohányzom magam is sajnos...de még is azt mondom...,hogy a dohányzás csak addig magánügy... amíg szívom-szivja valaki...,de a kifujástól bizony már közügy...,szemben pl: a csokievéssel...ami viszont már csak magánügy.... tehát ahoz tényleg nincs köze senkinek....
  Millió variációja lehet és van a dohányzással kapcsolatosaknak....
  de sztem a kultura itt is elengedhetetlen...és minden embernek vannak jogaik...amiket elkell ismerni...igy a nem dohányosoknak a jogait is...hiszen nem kötelesek más emberek egészségükre káros hatásainak beszivására....
  Dohányos létemre azt mondom még...,hogy mindenki csak ott
  hódoljon a szenvedélyének....ahol nem zavarja a másik felet...,és nem veszélyezteti a gyerekeket...az embereket...de hagyják a dohányosokat is békén...mert azok is emberek...és ez az egész dohányzás ügy...csak akkor fog megoldodni....bárhol a világban...,ha az emberek felnőnek ahoz...hogy minden esetben... kölcsönösen kellene elismernünk.... egymás jogait és kívánságait..., és nem megsemmisíteni....semmibe venni bármilyen szinten a másik felet....magát az EMBERT!
  A törvényekkel kapcsolatban annyit...sztem maga a törvény valóban csak arra jó...., ha valaki mégsem bírja felfogni..,anyagilag tegyék helyre....jön a birság...és ha nincs meg egy ember inteligencia szintje bármihez...mindegy van e...avagy nincs törvény....
  És ezt nem csak a dohányzással kapcsolatban írom....és gondolom...
   
 8. dagi83

  dagi83 Állandó Tag

  számos helyen ezt felesleges, mert akkor is dohányozni fognak
   
 9. L-né

  L-né Állandó Tag

  TH6777 Igazat szóltál.
  Főleg abban van igazság, hogy " a dohányzás csak addig magánügy... amíg szívom-szivja valaki...,de a kifujástól bizony már közügy...".
  !!!
   
 10. Il'diko

  Il'diko Állandó Tag

  bárcsak mindenhol ezt vezetnék be
   
 11. peti2773

  peti2773 Állandó Tag

  Én régen dohányoztam,ma már nem, de nem is szeretem még a szagát sem bírom. Sajnos elég sok olyan dohányos ember van, aki nem törődik azokkal akik nem dohányoznak, és ez elég bosszantó ránk nem dohányosokra nézve.
   
 12. peti2773

  peti2773 Állandó Tag

  Sajnos nálunk a lépcsőházban is szívják mit sem törődve azzal hogy mások nem szívják.
   
 13. vica47

  vica47 Állandó Tag

  A dohány füstöt Én sem kedvelem
   
 14. Blitzmanbboy

  Blitzmanbboy Állandó Tag

  jó lenne ha mindenhonnan kitiltanák a dohányosokat
  ha nekik joguk van füstölni nekem akkor jogom van a friss tiszta levegőhöz
   
 15. randris

  randris Állandó Tag

  Állítólag tilos lesz a dohányzás a buszmegállókban is( Magyarországról beszélek). Hát erre tényleg kíváncsi vagyok, hogyan fogják betartatni...:confused:
   
 16. egyedike

  egyedike Állandó Tag

  Csak helyeselni tudom micimaci hozzászólását. Mert mindenki maga dönti el,hogyan szennyezi szervezetét,de ha dohányzol,akkor olyanokat is szennyezel,akik ezt nem akarják!
   
 17. Bee23

  Bee23 Új tag

  -

  Végül is nincs elégé így is megosztva a társadalom most már nem csak faji megkülönböztetések vannak, hanem dohányzók, nem dohányzok. Kíváncsi leszek azt a megkülönböztetést is behozzák e hogy nők külön férfiak külön egy-egy adott helységben.
   
 18. KaterinaPetrova

  KaterinaPetrova Új tag

  --

  ahhoz képest, hogy 2011 van, nem sok változott..
  ha az aluljárókat megnézzük, ugyanúgy cigiznek :(
   
 19. JohnAnthony3

  JohnAnthony3 Állandó Tag

  Helyes! Engem nem zavar ha más dohányzik csak az én környezetemben ne tegye és ne zavarjon engem. Ez egy szabad világ ,de a másikat ne zavarjuk benne.
   
 20. dioptria53

  dioptria53 Állandó Tag

  Dohányzás

  2011.02.06.-tól nem lehet dohányozni a BKV. megállókban.
   

Megosztás