Száműzik a dohányfüstöt

jangce

Új tag
20évig szívtam, elég volt

, de szerintem mindenkinek saját döntése mivel mérgezi magát.

Azóta inkább sportolok

Talán jobban is vagyok

Egyébként ez a dohánylobbi nagyon a pénz körül forog.
 

Timcsóó

Új tag
szerintem egy étteremben tényleg jó hogy nem lehet dohányozni, de egy kocsmában, hülyeség.. értelmetlen egyetértek Alextronnnal.=)
 

naivbalek

Állandó Tag
Állandó Tag
Nemrég három kollégám hagyta abba a dohányzást. Sok siker kívánok nekik, hogy ne szokjanak vissza rá!
 

38855

Új tag
2009-re valamennyi tagország bevezetheti a dohányzás tilalmát zárt helyiségekben, így éttermekben és bárokban is.

A tiltás lényege, hogy a vendéglátók csak jól elkülöníthető szobát jelölhetnek ki a dohányzók számára, amelynek légtere nem keveredik a többi helyiséggel, nem szolgálnak fel ételt, az alkalmazottak pedig nem léphetnek be. Ősszel Magyarországon is módosulnak a szabályok.


....és a dohányosok személyiségi jogai?....mert nekik is ugyanúgy vannak,mint bárki másnak,nem?
 

KPeter

Állandó Tag
Állandó Tag
Az a baj, hogy megint egy végletbe esünk. Sokan el sem tudnak képzelni egy jó sörözőt úgy, hogy ott nem lehet rágyújtani. A baj, hogy ezt nem lehet innentől választani. Ha lennének dohányzó és nem dohányzó kocsmák, szabadon lehetne választani, hogy ki hova megy.
 

Pozse

Állandó Tag
Állandó Tag
Biztos vagyok benne, hogy valami köztes megoldást is lehetne erre találni, ez így túl radikális, pedig nemdohányzó vagyok.
Olyan lesz, mint Írországban, ahol a pub-okban nem lehet cigizni, a járdán meg nem lehet inni, és ezt úgy oldották meg, hogy vágtak egy ablakot egy könyöklővel.
Mindenkinek csak egy kicsit kellene figyelni, és nem kellene ilyen dologról törvényt hozni.
 

Gloryana

Állandó Tag
Állandó Tag
Én azt gondolom, hogy ha mindenkit tiszteletben kell tartani, akkor a dohányosokat is. Nem gondolom azt, hogy dohányzókat és nem dohányzókat össze kéne rakni, de ami most megy, hogy munkahelyek, iskolák stb-től 5 méterre ácsorognak az emberek esőben, hóban fagyban, 40 fokban ez nem lenne diszkrimináció. No meg, mit lát egy iskolás. Tanárok tömkelege ott szívja a cigarettáját. Sokkal jobb volt egy dohányzós tanári, ahol szépen el voltak a tanárok pl. Megalázónak is találom. Szóval a ló meg a másik oldala. Élni és élni hagyni. Hogy is van ez?? Ez csak bizonyos rétegre vonatkozik ismét. Ettől én nem fogok leszokni a dohányzásról. Eddig sem fújtam senki arcába a füstöt. Eddig sem dohányoztam olyan ismerősömnél, aki nem dohányzott. Eddig sem dohányoztam étteremben, ha nem dohányzó barátommal ebédeltem. No erről ennyit.
 

Pique

Állandó Tag
Állandó Tag
És közben végre hivatalosan is elismerték, hogy a dízelfüst lényegesen rákkeltőbb, mint a cigarettafüst. Mikor tiltják ki a buszokat az iskolák környékéről?
 
Oldal tetejére