Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország...

fanyar témája a 'Fotó album' fórumban , 2010 Február 28.

 1. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

  Budakalász (folytatás)

  A cseresznyefákkal szegélyezett utcák látványa áprilisban. :)


  [​IMG]

  Az M0-ás körgyűrű északi hídja.

  [​IMG]

  Budakalász főépítésze Makovecz Imre tanítványa volt. Kezenyomát a Takarékszövetkezet és a Faluház is őrzik.
   
 2. fanyar

  fanyar Vendég

  Aggtelek-Jósvafő

  és Aggtelek Dobsina képekben

  [​IMG]
  Dobsina

  577 lakosú község Kazincbarcikától északra, a szlovák határon. Az itt található karszt barlangvilágot 1995-ben a világörökség részévé nyilvánították.

  1927-28-ban vízszintes tárót fúrtak a Baradla-barlang Óriások termének folytatásában felfedezett barlangszakaszba. A barlang bejárata mellett létrehozták a Tengerszem Szállót és a Tengerszem-tavat. Az 1952-ben feltárt Béke-barlang gyógyhatású levegőjének hasznosítására, 1964-ben mesterséges tárót hajtottak ki Jósvafő határában, a barlang végponti termébe. Itt ma asztmaszanatórium működik.

  A híres cseppkőbarlangot, a Tájházat és az Aggteleki Nemzeti Parkot a turisták egész évben látogatják.

  <IFRAME height=480 marginHeight=0 src="http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=aggtelek&sll=48.524791,20.449677&sspn=0.21101,0.703125&ie=UTF8&hq=&hnear=Aggtelek,+Magyarorsz%C3%A1g&ll=48.522062,20.452423&spn=0.218298,0.439453&z=11&output=embed" frameBorder=0 width=640 marginWidth=0 scrolling=no></IFRAME>
  <SMALL>Nagyobb térképre váltás
  [​IMG]
  </SMALL>
   
 3. Kis Sarkcsillag

  Kis Sarkcsillag Állandó Tag

  Magyarország! :p
   
 4. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

  Pilis hegység

  A Dunántúli-középhegység északkeleti tagja a Dunazug-hegység, ennek a Dunakanyar arculatában fekvő északkeleti vége a nagyobb részben vulkanikus, kisebb részben üledékes eredetű Pilis. Északon és keleten a Duna, délnyugaton a Dorog-Pilisvörösvár közötti völgy határolja. A hegység geológiailag és geomorfológiailag két részre osztható: a délnyugati Pilisre és az északkeleti Visegrádi-hegységre. A kettőt egymástól a Szentlélekpatak völgye és a Pilisszent-lélek - Pomáz közti műút választja el. Földtanilag a Pilis az üledékes Budai-hegységgel, míg a Visegrádi-hegység a vulkanikus Börzsönnyel áll összefüggésben.

  [​IMG]
  </O:p
  <O:p
  <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com[​IMG]</o:lock>
  <o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock>
  <o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock>
  <o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock>
  <o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock>
  <o:lock aspectratio="t" v:ext="edit">A Holdvilág árok az 1999-es nyári árvizek után – az idős bükkös állományok ledőlése után - sokat vesztett ugyan vadregényességéből, de a szurdokvölgy varázsa így is megkapó szépségű.</o:lock>
   
 5. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

  Pilis hegység folyatás

  A Rám-szakadék lenyűgöző természeti szépsége miatt méltán tartozik a térség legismertebb kirándulóhelyei közé Mélysége több helyen meghaladja a 35 m-t, míg szélessége helyenként a 3 m-t sem éri el. A sziklamederben állandóan csörgedezik a víz, amely hóolvadáskor és nagyobb esők idején patakká duzzad.
   
 6. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

  Pilis hegység folyatás

  A Prédikálószék, amely egy hatalmas andezit szikla, a maga 639 méterével Visegrád környéki hegycsoport legmagasabb tagja. A Prédikálószékről gyönyörű kilátás tárul elénk.
   
 7. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

  Pilis hegység folytatás

  Pilisszentkereszttől északra, a Visegrádi-hegység legmagasabb pontján fekszik Dobogókő. Az ezoterikus világszemlélet értelmében a hegy sok energiát bocsát ki, mivel itt futnak össze a Föld erővonalai, itt található a Föld szívcsakrája, mely mérhetetlen energiával ruházza fel az itt időző, itt élő embereket. Egyesek szerint, fülünket a sziklára téve hallhatjuk a Föld „szívverését”.</O:p<O:p</O:p
   
 8. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

  Piliscsaba

  PILISCSABA
  A község nevét a néphagyomány Csaba királyfira vezeti vissza. A monda szerint Piliscsaba és Tinnye határán volt Attila fiainak, Csaba királyfinak és Aladárnak az összecsapása. A helynév valószínűleg török eredetű személynévből keletkezett, magyar névadással.
  Piliscsaba területe évezredek óta lakott hely.

  [​IMG]
   
 9. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

  Piliscsaba - egyetem

  A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Kara
  A kar a piliscsabai északi tábor, Perczel Mór laktanya területén épült fel.
  Az egyetemi épületek építése 1994-ben kezdődött el Piliscsabán és már szeptemberben meg is indulhatott az oktatás a campuson. Az épületek a magyarországi organikus építészet mintapéldái, oktatják őket a Stockholmi Műszaki Egyetemen. A tervezést Makovecz Imre tanítványai végezték. Az épületeket nagy hittudósokról nevezték el. A Catharineum, Anselmianum, Augustineum, Emericanum, Refectorium és Questura épületeket volt laktanyaépületekből alakították át, a többi épület teljes egészében új építésű. Maga Makovecz Imre tervezte a Stephaneum épületet, amely a campus legnagyobb és központi épülete.

  [​IMG]


   
 10. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Hollókő, Húsvét

  [​IMG]
   
  Kis Sarkcsillag kedveli ezt.
 11. CSODÁS

  CSODÁS Állandó Tag

  Szentendre minden évszakban gyönyörű.
   

  Csatolt fájlok:

 12. cathy222

  cathy222 Állandó Tag

  Sümeg

  <object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/JhW_--YVgEs&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/JhW_--YVgEs&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="240" height="190"></embed></object>
   
  hangya1944 kedveli ezt.
 13. angyalkám

  angyalkám Állandó Tag

  angyalkám

  Szeged, uj lovas szobor tér /Lófara a régi tér szebb volt!!/ és Szegedi ké pek!:confused:
   
 14. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

  Budapest, Clark Ádám tér

  Nagy kár, ha valakihez Budapestből csak a kínai piac, a körúti villamos, meg a kipufogó gázok jutottak el.

  Széchenyi Lánchíd
  A város egyik legkorábban megépített hídja, amely ezáltal a legismertebb is. Így válhatott Budapest egy fontos jelképévé..Megépítését Gróf Széchenyi István kezdeményezte. Tervezője az angol Tierney Clark volt, a hídépítési munkálatokat pedig a skót Adam Clark vezette. Az építkezések 1839-ben kezdődtek, és tíz évig tartottak. 1848-ban, az utolsó lánc felhúzásakor elszakadt az emelőlánc, amely a hidat átszakítva a Dunába esett. A baleset következményeit szerencsére néhány nap alatt sikerült felszámolni. A szabadságharc alatt az osztrákok megkísérelték lerombolni az épülő hidat: Alnoch osztrák ezredes puskaporos hordókat robbantott fel rajta, ami azonban nem okozott komoly kárt az építményben (Adam Clark vízzel árasztotta el a híd kamráit, így a legsebezhetőbb helyre nem tehettek robbanószert), csupán Alnochot ölte meg. A Lánchidat 1849. november 20-án adták át. Marschalkó János Oroszlán-szobrai 1850-ben kerültek a helyükre. A híd budai hídfőjénél fekvő teret később Clarkról nevezték el (Clark Ádám tér). A Lánchíd (több más budapesti hídhoz hasonlóan) nem csupán átkelőhely, hanem szemet gyönyörködtető nevezetesség.

  A Lánchíd, az Alagút, amely a Vár alatt visz át és a Sikló egységet képez a Clark Ádám téren.
   
  hegyipatak kedveli ezt.
 15. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

  Budapest, Ferenciek tere

  Impozáns régi épületekkel szegélyezett tér a Ferenciek tere. Folytatódik az Erzsébet hídra felvezető Szabadsajtó útban. Nosztalgiázásra alkalmat adó vendéglátóhelyek is akadnak szép számmal. Az ikerpalotákat nemrégiben újították fel, teljes szépségükben csodálhatók meg.

  Csatolás megtekintése 440602 Csatolás megtekintése 440603 Csatolás megtekintése 440604

  Csatolás megtekintése 440605 Csatolás megtekintése 440606 Csatolás megtekintése 440607
   
 16. PajánCsabesz

  PajánCsabesz Állandó Tag

 17. fanyar

  fanyar Vendég

  Szeged

  [​IMG]

  És a Szeged nevezetessége a Dóm.
  [​IMG]

  [​IMG]

  [​IMG]

  És nem utolsósorban:
  Épített egy új hidat csendben Szeged
  Az elnevezésére nagyobb viták kerekedtek– Sokan vélték úgy, hogy Szeged szülöttéről, Szentgyörgyi Albertről kellene elnevezni a hidat, de a városhoz szintén szorosan kötődő József Attiláról, Juhász Gyuláról, Móra Ferencről sem feledkeztek meg – ismertette Fazakas Orsolya, a NIF kommunikációs vezetője. Kapott szavazatot a hunok vezére, Atilla is, aki a legenda szerint végső nyugalomra is a Tisza medrében lelt.
  Mosolyognivaló a vita
  Chuck Norrisról nevezhetik el az új szegedi hidat vagy Horthy Miklósról
  jó amikor a szélsőség is belekeveredik egy elnevezésbe
  Így válik röhejessé egy alkotás
  No majd elvonul a politikai vihar ,miden rendbe jön és a neve legyen baba
   
 18. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

  Budapest, Nagykörút

  <SUP>(Wikipédia)</SUP>

  Csatolás megtekintése 441007 Csatolás megtekintése 441008 Csatolás megtekintése 441009

  Csatolás megtekintése 441010 Csatolás megtekintése 441011

  Csatolás megtekintése 441012 Csatolás megtekintése 441013
   
 19. hangya1944

  hangya1944 Állandó Tag

 20. hanu75

  hanu75 Állandó Tag

  [​IMG][​IMG]
  Nagykálló Harangod
  [​IMG]
   

Megosztás