Színészek színésznők,..egykor es ma...

MonaLisa2

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a férfi színészek közül Edward Norton zseniális, a nők közt pedig Sandra Bullock viszi a pálmát. Igaz mostanában egyikük sem nagyon nyomul...
 

droni

Új tag
Szerintem a férfi színészek közül Edward Norton zseniális, a nők közt pedig Sandra Bullock viszi a pálmát. Igaz mostanában egyikük sem nagyon nyomul...
Ezt akár én is írhattam volna, pontosan ez a két színész (Edward Norton és Sandra Bullock) az abszolút kedvencem! :) Mellettük persze, mindig akadnak aktuális kedvencek! :)
 

SziBer35

Új tag
Én a Budapesti Operettszínház művészeit tartom nagyra. Ők nem olyanok mint a mostani celebek, akik szinte csak a botrányaikból élnek meg (természetesen tisztelet a kivételnek).
Közülük a főbb kedvenceim:
-Szinetár Dóra
-Bereczki Zoltán
-Polyák Lilla
-Homonnay Zsolt
-Vágó Bernadett
-Szabó Dávid
-Füredi Nikolett
-Kerényi Miklós Máté
-Szendy Szilvi
-Mészáros Árpád Zsolt
-Peller Anna
-Szabó P. Szilveszter
-Janza Kata
-Bálint Ádám
 

m6tika

Állandó Tag
Állandó Tag
Robert Downey Jr.-t nemrég "fedeztem fel". Eddig is tudtam, hogy létezik, de korábban többnyire szépfiú arc volt. 35 felett vált igazán férfiassá.
 
Számomra Bruce Willis, Kevin Costner és Tom Hanks azok a külföldi színészek, akik valahogy sosem változnak. Persze nő a pocak, kopik a haj, de mindig örömmel ülök le megnézni a filmjeiket és csak ritkán csalódom.
 

Geng Krisztián

Állandó Tag
Állandó Tag
Sinkovits Imre, Őze Lajos, Márkus László, Humphrey Bogart, James Cagney, Edward G. Robinson, Bette Davis, Lino Ventura, Gian Maria Volonte, Sterling Hayden, Latinovits Zoltán, Gáti József
 

find

Állandó Tag
Állandó Tag
Magyarok egykor és ma. A nagy kedvenceim többsége már nem él.
A még élők közül Törőcsik Mari jut eszembe. Fiatalon elemi erő sugárzott belőle. Már akkor is törékeny alkatú, de mindig sugárzó. Az idők múlásával eltűnt szépsége, de színészi kvalitásából mit sem vesztett. Ő már egyszer legyőzte a halált is. Megérdemelten a Nemzet Színésze.
Körhintában, Szerelemben felejthetetlen számomra.
Hogy mit változott? Már elejétől fogva nem tartozott a szépséges naív szerelmes lányok megformálói közé. Ha ilyesmi szerepkörbe került ,akkor is inkább népies, paraszt lányokat formált meg. Öregségére sokat tapasztalt keserű sorsú asszonyokat. Ezzel az életpályával egyedi értéke a magyar színművészetnek.

A férfiak közül a nagy korszakból már nem sokan élnek. Közülük Tordy Géza jut eszembe. Fiatalon kölyökképű ezért olyan kamaszos indulatos filmszerepekben látható. Idősödvén megkopaszodott és érzékeny intellektuális személyiségeket formált meg. Egy különlegesség, a Gyurkovics Tibor: Fekvőtámasz darabban lévő őrült katonatiszt jut eszembe. Aztán Pisti a vérzivatarban és filmek, 80 huszár, Klapka légió.
Még idősebben még kevesebb hajjal, sok szinkron után már inkább rendező és annak sem utolsó. Megérdemelten Nemzet Színésze.

Külföld akkor és ma: Drága jó Clint Eastwood spagetti westernnel futott be, mely már kultfilm. Dirty Henryvel folytatta, mely azóta már kultikus sorozat. Ott már kipróbálta a kamera mögötti állást is. Folytatta saját rendezéseit és egyre jobban háttérbe szorult a színészet. Az egész életpályájának összefoglalása a Gran Torinoban összpontosul. Ez a film maga Eastwood. Producer, rendező, zeneszerző, főszereplő. Lassan ez is kultikussá válik.
Arcrángásait már "Blondy" óta ismerjük, mégsem untatnak. Néha még pl - A szív hídjaiban - az ilyen arcok is tudnak romantikusak lenni és nem mézes mázosan.
Örülök, hogy nem tört derékba a karrierje és szépen tudta lezárni életművét, nagy botrányoktól mentesen.
 

utas953

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyilkostól rettegett Fónay Márta

"...Harminckét év után már nem kell elhallgatnia, hogy a hírhedt gyerekgyilkos - akit felakasztottak - évekig zsarolta és rettegésben tartotta Fónay Márta színésznőt. A Jászai Mari-díjas, érdemes művész nevelt fiaként gondoskodott a brutális Miskeiről Imréről.

A gyermek- és csecsemő gyilkosságok mindegyike nagy megrázkódtatás. Még a kősziklakemény zsaruk is megrendülnek. Az első gyermekgyilkossági ügy felderítésében kerületi nyomozóként vettem részt. A vár lépcsője alatt találtak rá a hétéves kislány, M. Katika holttestére. Nem elég, hogy az abberált gyilkos megerőszakolta és megfojtotta, tizenegy tőrdöféssel a kisgyermek hátába keresztet szurkált. Azonnal sejtettük, a gyilkos csak Miskei Imre lehet, akit elítéltek már gyermekkel való fajtalankodásért. Akkor nem ölte meg a kisfiút, aki később egyébként felismerte, és ezért börtönbe került. Feleségére is rágyújtotta a házat, és az ismert színésznőt Fónay Mártát rettegésben tartotta, zsarolta. Mindezért négy évet kapott, de jó magaviseletéért korábban szabadult. Ahogy kikerült a rácsok mögül, azonnal újra fajtalankodott, ám ekkor már megölte a kislányt, hogy elkerülje a büntetést"- avat be a gyilkosság hátterébe a zsaru, aki nyomozó társaival felfigyelt arra, hogy Budakeszi környékén, egy nővérszálló közelében valaki hetente több lánynak tőrt szorított a nyakához és fajtalankodásra kényszeríti őket. A fiatal nők elmondták, hogy az aberrált férfi katonai gyakorlóruhát visel és mindig éjjel 10-11 óra között támad.

"Miskeiről tudtuk: fegyvermániás és deszantos volt. Hárman figyelni kezdtük a környéket, miután már 5-6 ápolónőt megerőszakoltak. Néhány nap után elkaptuk Miskeit. Amikor megbilincselve, rendőrautóban ült, annyit mondott nekünk, szép munka volt." A ferdehajlamú gyerekgyilkost felakasztották, de amíg szabadlábon volt, az idős színésznő rettegett tőle.

Nem tudta, hogy gyilkost melenget a keblén

A Csalogány utcai házban élt Fónay Márta, eleinte fogalma sem volt, hogy a "rendes fiatalember", akit fiaként szeretett milyen borzalmas dolgokat művel. Csala Zsuzsa jó barátságban volt kolléganőjével, aki vele osztotta meg félelmét, a titkot, amit máig homály fedett.

"Mártika mosott, főzött Imrére, úgy gondoskodott róla, mintha saját gyereke lenne. Azt mondta olyan szerencsétlen ez a fiú, nincs senkije. Én is a második kerületben laktam, már beteg volt Lambika - így becéztük Mártát - amikor a lakásán próbáltuk hárman, Lórán Lenkével a Három Nővért. Akkor vallotta be: nagyon félt Miskeitől, míg fel nem akasztották. Lambika naív, jószívű, áldott természet volt, de saját gyermeket nem szült. A fiú behálózta, ezért anyjaként gondoskodott róla. Még pénzt is adott neki, ha segített bevásárolni. Később aztán egyre többet akart Miskei, zsarolta. Mártika betege volt a szörnyű esetnek, haláláig nem tudta kiheverni, hogy gyilkost fogadott otthonába" - meséli Csala a harminckét esztendeje rejtegetett titkot. Fónay Márta, 15 éve, nyolcvan esztendősen távozott."
eof.png
STOP

Nem tudom, hogy a Miskei Imréről szóló idézett szöveg kitől származik, de néhány pontatlanságot tartalmaz:
Miskei nem bántalmazta a kislányt (Mérő Katalint), hanem megijedt, mikor az kiabált és ott akarta hagyni, ezért egy téglával 26-szor megütötte, és egy zsebkéssel összeszurkálta (a kés sosem került elő) A fenti állítást dr. Bárándy György ügyvéd nyilatkozta, aki Miskei védője volt (http://borsonline.hu/20101005_nekiment_az_ulnoknek_a_gyerekgyilkos?fbrkMR=desktop)
A budapesti, II.ker. Marczibányi Téri Fiúiskolában én Miskei Imre padtársa voltam 1965-1968 között, eléggé ismertem (az volt a beceneve, hogy "Betörő" - már nem emlékszem miért), soha nem beszélt Fónay Mártáról.
Később sem, és a felesége sem említette soha. Mert még az esküvőjére is meghívott, illetve a nászútján - Kunfehértón - is véletlenül találkoztunk. Persze ismertem a feleségét is, aki egyébként a II.ker.-ben, a volt "Ágnes" eszpresszóban (a Margit körúton volt) volt felszolgáló (Marikának hívták, egy alacsony, törékeny vékony kislány volt). Hiába, "a tények makacs dolgok"...
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Terence Hill 77. születésnapjára a legjobbakat kívánjuk!

Terence Hill-ről: neveztek el egy szabadtéri strandot, színészet mellett rendezőként is kipróbálta magát, 2010-ben életművéért elnyerte a Daviddi Donatello-díjat.
Bud Spencer az, akinek szavai bármilyen életrajzi adatnál többet érnek: ..."A közönség úgy képzeli, hogy Mario Girotti alias Terence Hill és én napi 24 órát együtt töltöttünk hatalmas lakomákkal, harsány kacagással, esetleg néhány kisebb, de igazi verekedéssel. Olyannak képzelnek bennünket, ahogyan a filmekben láttak: a szeretet-gyűlölet köldökzsinórjával összekötözött testvéreknek és ellenfeleknek, akik bármikor készek a verekedésre, de arra is, hogy az életüket adják egymásért. Ez persze egyáltalán nem így volt. Ezért is büszkélkedtem korábban azzal, hogy a film világának egyetlen olyan párosa vagyunk, akik még soha nem veszekedtek egymással, nem úgy, mint Dean Martin és Jerry Lewis az ötvenes években. De senkit nem szabad ezért elítélni, sőt azt mondanám, hogy ez vele jár. A művészek barátsága olyan, mint a házasság, aminek veszekedés vagy akár válás is lehet a vége. Bud Spencer és Terence Hill életre szóló barátok, jóban, rosszban.
Carlo Pedersoli és Mario Girotti viszont olyan barátok, akik ugyanazokban az értékekben hisznek, sok a közös tapasztalatuk, ám ahogy véget ér a forgatás, mindegyikük hazamegy a családjához és éli a saját életét. Sohasem követtük el azt a hibát, hogy rátelepedjünk a másik életére. A barátság nemtől független szeretet, és az a szeretet, ami börtönné válik, tönkreteszi a barátságot..."


 
Utoljára módosítva:

Wattica

Állandó Tag
Állandó Tag
Én a Budapesti Operettszínház művészeit tartom nagyra. Ők nem olyanok mint a mostani celebek, akik szinte csak a botrányaikból élnek meg (természetesen tisztelet a kivételnek).
Közülük a főbb kedvenceim:
-Szinetár Dóra
-Bereczki Zoltán
-Polyák Lilla
-Homonnay Zsolt
-Vágó Bernadett
-Szabó Dávid
-Füredi Nikolett
-Kerényi Miklós Máté
-Szendy Szilvi
-Mészáros Árpád Zsolt
-Peller Anna
-Szabó P. Szilveszter
-Janza Kata
-Bálint Ádám

Sőt! Szabó P. Szilveszter (személyes kedvenc) még fele annyit sem nyilatkozik, vagy szerepel a bulvárban , mint társai. Nyilatkozta egyszer, hogy ami a színházban történik, az a nézőkre tartozik. Ami pedig munkaidő után, vagy előtt, az már magánélet, magánügy.
Ebben egyet is értek vele. Ezek miatt az emberi vonásai miatt, oly könnyű kedvelni őt, a remek hangjáért. Az az ember egy csoda
 
Oldal tetejére