Szaki a házkörül pl festés,tapétázás stb

Koroknay bela témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2007 Szeptember 3.

 1. Koroknay bela

  Koroknay bela Állandó Tag

  Sziasztok!
  Hasonló témájú topicot láttam a munkahelyemen egy intranetes fórumban, és gondoltam nem lenne haszontalan ilyet itt is létrehozni. A lényeg tehát az lenne hogy.....:
  Sokszor kerül az ember olyan helyzetrbe, hogy a ház körül, lakásban kertben stb. olyan dolgot kénytelen maga megcsinálni amihez nem ért, de ahhoz nem elég nagy a feladat, hogy ahhoz szakembert hívjon, esetleg a pénztárcáját szeretné kímélni. Na ehhez gondoltam ezt a topic-ot. Mivel olyan sokan látogatják ezt a fórumot, biztos, hogy sokan, sokmindenben járatosak, és tudnak segíteni azoknak, akik a fentebb leírt helyzetbe kerülnek.Szóval ha valakinek gondja van pl. a lakás kifestésével, kisebb kőműves munkával, egy ajtó javításával vagy a kocsival van kisebb problémája stb., amivel eddig nem találkozott, kérdezze meg itt, hogy hogyan csinálja. Aki pedig ért a kérdésben felvetett témához, az írja le, hogy mit hogyan csináljon a kérdező. Tudom, hogy más topic-kokban is van hogy valaki kérdez, és a többiek megpróbálnak segíteni, de ebben itt az lenne a jó, hogy az ilyen szakfeladatok megoldása egy helyen lenne megtalálható, így később, ha már sok hozzászólás lenne a topic-ban, hasonlóan az "1001 ötlet a háztartásban" tipusú könyvekhez hasonlóan is használható lenne a topic.
  Ha jól működik a topic, remélhetőleg nemsokára rengeteg "SZAKI" lesz itt a fórumon.:)
   
  bracsas és mölcike kedveli ezt.
 2. Koroknay bela

  Koroknay bela Állandó Tag

  No akkor egy kertészeti kérdéssel meg is nyitnám a dolgot.
  A kertemben egy vakond garázdálkodik, és sehogy nem tudom rábeszélni, hogy ne az én füvemet tegye tönkre, menjen inkább a szomszédba:)
  Próbálkoztam elektromos riasztóval, de le se sz...ta. Próbáltam füstgyertyával, másnap kiturta és most az udvarban több mint 25 vakondtúrás éktelenkedik.
  Tud valaki valamilyen módszert, amivel érdemes lehet próbálkozni?
  :confused:
   
 3. Abigel573

  Abigel573 Állandó Tag

  Elvileg a járatába dugott üres üvegpalack, dugó nélkül persze, amibe bele tud fújni a szél, eléggé irritálja, hogy odébb költözzön. Persze egy nem elég, ne sajnáld a palackokat, csak előbb idd ki belőlük a sört.:D
  Minden turásba dughatsz egyet, persze ha meguntad a palack csendéletet, és kiszeded, akár vissza is jöhet... a legtutibb lesbe állni, amikor túr felfelé, ásóval gyorsan alá nyúlni és kifordítani. Azután a komát dobozba pottyantani és elkerekezni vele valamelyik "kedves barátod" telkére, vagy egy Greenpeace aktivistához.;)
   
 4. Tercsi

  Tercsi Állandó Tag

  A legtutibb lesbe állni, ásóval gyorsan alá nyúlni és kifordítani és átdobni a szomszédhoz. :D :D :D

  De, ha igazán jó tanácsot szeretnél, akkor

  www.fk-farm.hu/vakondok.html [​IMG]<!--endemo-->
   
 5. böbike

  böbike Állandó Tag

  Drága Béla :D
  Az előzőeket, mind végig próbáltam, de a vakond csak túrt.
  Lett egy foxi kutyusunk, aki első évben megfogta és a bejárat előtt őrizte, hogy lássuk, milyen ügyes kutyus.
  Azóta a kutyust elkényeztettük:D, a vakond meg túr.:D:D:D
  A legcélravezetőbb, ha Te fogod meg:D
   
  wwqqww kedveli ezt.
 6. Tercsi

  Tercsi Állandó Tag

  :D :D :D kiss
   
 7. Infinity

  Infinity Állandó Tag

  [​IMG]

  En nem tudok, de ugy nezem nem fogja konnyen megadni magat ! ( ha jol tudom a kezigranatot mar betiltottak mint fegyvert, de ez a vakond nem viccel):D :D :D :D :D :D :D :D :D
  Utoljara a TV-ben lattam egy ilyen esetet. Ott azt csinalta a ferfi, hogy a fianak azt mondta, hogy minden vakondert kap ~ $ 20.00. Igy aztan a srac kint aludt 2 napig es figyelte a turasokat es legpuskaval elintezte a vakondot( kat) Szornyu pusztitast csinaltak ott is.

  http://www.edenkert.hu/index.php?menu=cikk&cikkid=166
   
 8. hmaca

  hmaca Állandó Tag

  Én azt hallottam egy ismerősömtől, hogy van egy olyan növény, aminek a gyökere elviselhetetlen szagot áraszt, és ahol van egy pár tő, ott nemigen van vakond. Sajnos az ismerősöm sem tudta megmondani, hogy mi az a növény, csak hogy valamilyen gaz féle, és nagyon megbánta, hogy kiírtotta az udvarából, mert rögtön megjelent a vakond.
   
 9. lassuagyu

  lassuagyu Vendég

  vakond

  Nekem a karbidot mondták
  anyám sírján volt vakond a temetőben sok virágot kitúrt, tudtam keríteni karbidot betettem a lukba és én is eltüntem de a vakond is a füst gyertyától annyival több, irtózatos büdös és gázt termel azthiszem acetiléngázt amivel a heggasztők dolgoznak, hogy mérgező-e azt nem tudom ha kiszorítja a levegőtattól talán akkor, de hogy fel tud robbanni az biztos de nem kell meggyújtani csak betenni a lukba a levegő nedvességtartalmára bomlik és fejleszti a gázt irtó büdös 1-2 méterről érzik, meg ha bemész a lukba ott végig, valamiért bevált, hol kapni nem tudom bányalámpákba meg horgászlámpákba használják
   
 10. black_bird

  black_bird Állandó Tag

  Ahogy olvastam, a vakondok nagyon erzekeny a szaglasara.
  Ezert ajanljak nalunk a fokhagymat, a bodzat es az alkoholt (palinka ill. pezsgö) ellenük, mivel az allatot megölni nem szabad. :(

  Talan probald ki ezeket a dolgokat!:rolleyes:
   
 11. böbike

  böbike Állandó Tag  Mert a részeg vakond nem talál vissza?;):D:D
   
 12. hmaca

  hmaca Állandó Tag

  Nem rossz gondolat! Jól bepálinkázni, azután csak be kell lehelni a lyukba.
  (És még állni sem kell hozzá):)
   
 13. Antikbakfis

  Antikbakfis Állandó Tag

  Én is találtam Neked a neten ötleteket, úgyhogy idemásolom. A növény nevét nem ismerem, - hátha pont ez, amit itt említenek -, de azt tudom, mert kertekben már láttam, hogy sötétvörös a növény levele, szára és magasnövésű.
  "Érdekességképpen vegyük sorra a vakondriasztás bio-módszereit is. Régi praktika, hogy a vakondtúrásba petróleummal átitatott rongyot, vagy hámozott fokhagyma gerezdet dugnak. A vakondjárat nyílásába helyezett sörösüveg szájának fütyülő hangja igazából csak szeles időben űzi el a vakondot. A növények közül vakondűző tulajdonságokkal rendelkezik a gyalogbodza (Sambucus ebolus), amelynek levágott szárát dugják a vakondtúrásba. A vidéken "vakondnövény" néven ismert hasindító kutyatej, vagy nagy sárfű (Euphorbia lathyris) gyökerében is termelődő tejnedv petróleumra emlékeztető szagot áraszt, amit a vakond nem kedvel. Mivel mérgező növény, kisgyermekes kertbe ne ültessük!"
   
  Liza1965 kedveli ezt.
 14. hmaca

  hmaca Állandó Tag

  Nekem a pajzstetvekkel van rengeteg gondom:(
  Van (volt?) egy gyönyörü kis fa az udvarunkban. Észrevettem rajta hogy kókadozik, nosza levágtam egy ágat, és elvittem a gazdaboltba, hogy mi lehet ez? (Nem igazán értek a kertészkedéshez) Mondták, hogy pajzstetű, és adtak is valami permetszert, amivel kétszer is jó alaposan lepermeteztem, de mintha nem csináltam volna semmit, ugyan úgy romlik folyamatosan a kis fám állapota.:(
   
 15. mamaci

  mamaci Állandó Tag

   
 16. mamaci

  mamaci Állandó Tag

  Ricinus

  Ezeket a képeket találtam, és sajna nem tudom betölteni a wikipedia lapjáról az ismertetőt,de érdemes elolvasni.Nem csak a vakondot az egereket,is távoltartja a kerttől, viszont termése mérgező,gyerekeket lehetőleg távoltartani tőle.

  http://hu.wikipedia.org/wiki/Ricinus

  Jövőre lehet ülteni !:)
   
 17. black_bird

  black_bird Állandó Tag

  Nem a katicabogar eszi a tetveket?
   
 18. mamaci

  mamaci Állandó Tag

  Szappanos víz

   
 19. Koroknay bela

  Koroknay bela Állandó Tag

  Köszönöm az ötletek! Csak száradjon fel kicsit az idő, és kipróbálom amit csak lehet:)
   
 20. Koroknay bela

  Koroknay bela Állandó Tag

  Én úgy olvastam, valahol, hogy a pajzstetűt megmérgezni nem nagyon lehet, ezért valami olajos permetszert szoktak ajánlani, amivel alaposan le kell permetezni a fát. Ez nem engedi át a levegőt, valósággal megfolytja a tetvet.Sajnos még így is nagyon nehéz elbánni velük, egy - két hetente meg kell ismételni a dolgot, az esetlegesen már elhalt ágakat meg vágd le, és égesd el.
  ÉRezni fogod, ha hatott a permet, mert ha jó erősen végighúzod az ujjad a fertőzözz ágon, akkor könnyen potyognak le, a tetvek, ott ahol hatott a beavatkozás.
  A katica úgy tudom a levéltetűt eszi, nem tudom, hogy a pajzstetüvel is elbánik-e?
   

Megosztás