Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Jogforrást nem kértetek?
   
  anett5 kedveli ezt.
 2. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  A problémát az okozza, hogy az Útmutató is és az eljárásrend is többféle módon értelmezhető. Ennek következtében vannak szakértők, akik gyakorlatilag újra íratják, vagy átíratják a portfóliót.
  A dokumentumok kapcsolati rendszerében egyértelműen leírja, mely dokumentumokhoz kötelező a reflexió, illetve mely dokumentumokat kötelező feltölteni.
  A szabadon választható dokumentumoknál nem jelöli. Majd a táblázatban felsorolja a javasolt dokumentumokat, és hova javasolt reflexió, amit egyébként bele is fogalmazhatsz a dok. szövegébe. A többség most erre hajt, tömény pótlás, javítás, miegymás.
  Erre vonatkozó véleményemet már korábban leírtam, nem ismétlem. Szakértők sem vagyunk egyformák.
   
  Ovi tündér 518 és biblio kedveli ezt.
 3. Bodnár Józsi

  Bodnár Józsi Állandó Tag

  Már át is értékeltem. [​IMG]Nekem nagyon jó!
   
  ati654 és ladysla kedveli ezt.
 4. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Szia!
  ha pótoltat, akkor vagy kevés az indikátor vagy van egy lelkes szakosa- esetleg ő is az- és a legapróbb dolgot is javíttatná... mert úgy gondolja, hogy így végzi jól a munkáját....talán.
  Így legalább több indikátorodat találja majd meg! Javaslom, hogy vedd kezedbe az indikátorlistát és gondold végig a pf minden részét, mi hiányozhat és azt sződd bele.
  A rendezvényhez az online kapcsolat, komm, külső szakmai kapcsolat, online levelezés, munkaközösségi feladat, a differenciálás (minden osztály/évfolyam mást csinál), az értékelés speciális módja, a közösségépítés, az innováció belefűzhető. Tapasztalatom szerint ezek azok, amiket utólag keresgélek én is, mert nincsen leírva, de tutira ez a gyakorlat...mert ismerem, csinálom én is.

  Bizi osztás előtt szoktam kérni 1-1 jellemző mondatot / értékelést a tanulóktól önmagukról, társukról.
  Ezt kalapból kihúzzuk és ki kire ismert? Egyszerre egyet, persze. A képzés végén meg sorban elmondja mindenki, amit önmagáról gondol és kopog az a padon, aki nem ért vele egyet... Ofős tevékenységeimnél eszembe sem jutott leírni a portfólióba... Pedig ebben a 3 sorban biztosan található 5 indikátor, de nem számoltam. Egy rendezvény forgatókönyve meg lehet 2 oldal is és csak 2 lesz benne (tervezés, munkaköz. feladatait elvégzi) Érted a különbséget??? Ha tudsz reflexiót írni, ha tudod, hogy miről kell írnod, mi legyen benne, akkor a szakértők sokat dolgoznak az értékelésén és 1-1 dokumentumnál 15-30 indikátor is lesz. Vagy a forgatókönyvben 2 db.
  Ha elkéstem, és már nincs módod átírni, akkor a védésre használd fel ezt a szemléletet, mert így tudod önmagad megmutatni. Sok sikert!
   
  bna19, Rubina, BAJ és 8 további tag kedveli
 5. llillia

  llillia Állandó Tag

  Köszi a hihetetlen gyors választ. Akkor nagyon fogok készülni.
   
 6. iluli

  iluli Állandó Tag

  :o:o:o
   
 7. frT

  frT Tag

  Jut eszembe ti már megkaptátok a tavalyi költségtérítést? Hozzám még nem ért el.
  (A benzint /és benne az adót/ is kifizette, a téli gumit, nyomtatót, tonert, papírt is megvette ... na ne romantikázzon)
   
 8. llillia

  llillia Állandó Tag

  Köszi, marad a védésre a szemlélet. 29 éjfél volt a határidőm.
   
 9. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Háát! Ez a szakos sincs teljesen képben - nem kérhetjük előre a dokumentumokat. Ezeket a pedagógus a látogatás napján, az órák előtti "rövid" megbeszélés idején adja át, hiszen bármi történhet két nap alatt, és borul a tervezése.

  Útmutató 3. 92.oldal

  "A látogatásra kijelölt óra vagy foglalkozás tervét az órát vagy a foglalkozást megelőző megbeszélésen a pedagógus kötelezően átadja minden olyan szakembernek, kollégának, aki a látogatáson részt vesz. Az óraterv és a foglalkozásterv elkészítéséhez az Útmutató melléklete sablonokat ajánl, de ezektől eltérő formákat is választhat a pedagógus. Az óraterv vagy a foglalkozásterv egy példányát a látogatási jegyzőkönyvhöz a szakértő mellékletként csatolja. A pedagógus bármely formáját választhatja az óratervnek vagy a foglalkozástervnek. A következő táblázatban az óra-/foglalkozásterv tartalmi elemei jelennek meg. "
   
  Utoljára módosítva: 2016 Február 2
 10. Lilepa

  Lilepa Állandó Tag

  Túl éltem a mai minősítésemet és csak jó dolgokat említhetek, és tényleg jól esett a dicsérő szavakat hallani:). Lehet,szereztem két új követőt a fórumnak, mert többször említettem a CH nevét, hogy mennyi segítséget kaptam itt tőletek és milyen magas színvonalú a szakmai együttműködés. A szakos és az OH delegált is feljegyezte az oldal nevét annyira kíváncsivá tettem őket. Ilyen rugalmas, jó szándékú bizottságot kívánok minden soron következő minősülőnek. A vezetői Tanfelügyeletem nekem is megmaradt, pár nap pihenő, aztán indulhat az önértékelés.
   
 11. gildi

  gildi Állandó Tag

  Ebben az "újragondolt" tanfelügyeleti eljárásban a sok-sok negatívum mellett számomra van egyetlen jó dolog.Korábban hiába próbáltam lemondani az egyiket, automatikusan törölte a kolléganőmét is, majd új időpontban újra duplázott.
  Nem lesz dupla, mert egyedül maradtam!:cool: grátisz: + 5 évig pedagógusként nyugalom lesz (a mai álláspont szerint, mert ez ugye változhat!)
  Tagóvodavezetőként talán jövőre vagy ki tudja mikor lesz tanfelügyeletem. :dr_31:
   
 12. Lilepa

  Lilepa Állandó Tag

  Találtam egy 2014-es bejegyzést: "Sziasztok !! Pok jelmezhez nem talalok versiket !" Ma is ugyanarra gondolunk, mint 2 évvel ezelőtt????
   
 13. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Itt találtok többféle anyagot - forgatókönyveket is:
  http://canadahun.com/temak/szakmai-anyagok-adatbankja.55659/
  bejuma #4

  Ennek a fórumnak az 1. oldalától még továbbiak ... tiszta bőségszaru!
   
  vandor64 kedveli ezt.
 14. peha

  peha Állandó Tag

  Köszi, de nekünk olyan forgatókönyv kellene, amiben időpontok is vannak ajánlás szintjén legalább. Úgy könnyebb lenne, persze ennek is örülünk. A vezetői tanfelügyeletnél nem látogatunk órát ugye?
   
 15. Jucus424

  Jucus424 Állandó Tag

  Kedves gtszg! köszönöm tanácsodat, tegnap írtam, választ is kaptam, remélem a többi gördülékenyen megy. Bár furcsállom(????), hogy a minősülőtől most kér javítást néhány doksiban. Már megint azok a nyavalyás monogramok...javítani fog, egyébként miután ismerem a pf-t vagy kitalált monogramok szerepelnek benne, vagy tényleg kezdőbetű, ami csak nekem mond valamit, mert én tudom ki az (már nincs is a sulinkban.
  Köszönöm, és tisztellek benneteket kitartásotokért, és főleg a maximális jóindulatú segítség nyújtásokért!!
   
  gtszg, biblio és anett5 kedveli ezt.
 16. Juci06

  Juci06 Új tag

  Sziasztok!
  Vezetői tanfelügyeletem lesz. Nem egyértelmű, de úgy gondolom, nem látogatunk órát. Van már valakinek ilyen tapasztalata?
   
 17. peha

  peha Állandó Tag

  Én is minden infót megköszönnék. Neked mikor lesz?
   
 18. Juci06

  Juci06 Új tag

  Március elején.
   
 19. peha

  peha Állandó Tag

  Nekem is.
   
 20. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Kerestem, mert valaki már pontosan beidézte: a lényege, hogy a TELJES név nem szerepelhet, más forma megengedett.
   
  cubakati, BAJ és kros kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás