Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

erakucko

Állandó Tag
Állandó Tag
Én úgy gondolom, hogy az aláírt forgatókönyvet aznap kell feltölteni, a jegyzőkönyvet 3 napon belül, az értékelést 15 nap alatt.
Lehet, hogy nincs igazam, és kérlek benneteket, hogy javítsatok, mert sajnos egyre nagyobb zavar uralkodik bennem!:dr_4:
Csipike2014! Ami biztos, hogy egy fájl tölthető fel a felületre (jegyzőkönyvek+ forgatókönyv). Az hogy mikor arra kaptunk innen-onnan választ. Nem tudom elhinni, hogy a helyszínen kellene feltölteni 50 oldal anyagot. A minősítésen sem kellett. Az az egy nap biztos vagyok benne hogy egy elírás. Én mindenképpen a 3 napot tartom értelmesnek. Ma este minden kiderül. ...és látom
Gagamail ugyanezt leírta 2 perccel előbb. :)
 

bejuma

Állandó Tag
Állandó Tag
1. Nagyon fontos, és többször idézték többen is - NEM KELL A LÁTOGATÁS NAPJÁN feltölteni a jegyzőkönyveket!
"A helyszíni ellenőrzés során szerzett tapasztalatokat (az óralátogatás és megbeszélés, az interjúk és a helyszíni dokumentumelemzés tapasztalatait) a szakértők rögzítik a jegyzőkönyvben, majd az ellenőrzés helyszíni szakaszának lezárását követő 3 napon belül aláírva, szkennelve feltöltik az informatikai felületre. "
Kézikönyv ált.isk. 33. oldal

Ám azt sem zárja ki semmi, hogy aznap mindent feltöltsenek és lezárjanak - így az értékelést is megcsinálhatják.

A jegyzőkönyvben pedig úgy kell jegyzetelni, hogy az a jegyzetelőknek világos legyen.
A két jegyzőkönyv interjúkérdései és válaszai egyformák kell legyenek, de a dokumentumelemzés, óralátogatás jegyzetei eltérhetnek. Így az indoklást bonyolult lenne úgy megadni, ahogy írtad. Még az sem kell, hogy 678. o. 45. sor!

Az értékelésnél - pontozunk közösen, nem írunk mást. Ha indokolni szeretné bárki megteheti - itt az idézet a Felhasználói kézikönyvből 37.o.:

"Minden kompetenciát követ két szöveges értékelési terület (fejleszthető és
kiemelkedő területek
,), melyet az értékelő papíron kitölthet, és később elektronikusan rögzít. Ennek a két mezőnek a kitöltése (bármely eljárástípus esetén) kötelező.

Pontozás csak pedagógusértékelés esetén van. Ha az értékelt nem pedagógus (pl.:
intézmény, intézményvezető), akkor csak az indikátorok szövege jelenik meg. Minden indikátort követ egy szabadszöveges mező, melynek kitöltése nem kötelező, de itt rögzíthet olyan információkat, tapasztalatokat az értékelő, amelyek alátámasztják a kiemelkedő, vagy fejleszthető területek meghatározását.

Minden kompetenciát követ két szöveges értékelési terület (fejleszthető és kiemelkedő területek,), melyet az értékelő papíron kitölthet, és később elektronikusan rögzít. Ennek a két mezőnek a kitöltése kötelező. "

A fejleszthetők, erősségek már szöveges rész, de nem kell hivatkoznunk jegyzőkönyvi részekre.

A Kézikönyv 33. oldalán valóban ott a 3 napos határidő.
De az informatikai felület kezeléséhez kiadott felhasználói kézikönyvben a mellékelt képen szereplő szöveg van.
upload_2015-12-8_10-50-53.png

Akkor most MIKOR lehet feltölteni?
 

Tromposch

Állandó Tag
Állandó Tag
A Kézikönyv 33. oldalán valóban ott a 3 napos határidő.
De az informatikai felület kezeléséhez kiadott felhasználói kézikönyvben a mellékelt képen szereplő szöveg van.
Csatolás megtekintése 1407364

Akkor most MIKOR lehet feltölteni?
Kedves Tanfelügyelők!
Élesben vagyok tanfelügyeleten, NEM nyílt meg a feltöltő felület. Hívtuk a POK-ot, nem tudnak semmit. Ezért 3 példányban mindent kinyomtatunk, aláírunk. Az iskolában hagyunk egyet, mi is viszünk haza egyet-egyet, mert ha megnyílik a felület, majd otthon feltöltjük. :mad: Így viszont papír alapon értékelünk a helyszínen. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
 

Jázmin05

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, még az is lehet, hogy CH-s az illető.
A tevékenységtervezet így is, úgy is meg kell csinálni, tehát nem kerül több időbe, legfeljebb pár nappal előtte áll neki, legalább nem hagyja az utolsó pillanatra, hanem kipipálhatja elvégzett feladatként. Az interjúkérdésekre az előzetes válaszadás viszont tényleg esetleg több idejébe kerül, hiszen be kell gépelni. Ez gondot okozhat annak, aki lassabban gépel. Ettől függetlenül van előnye. Otthon, a gép előtt ülve, nyugodt körülmények között, nem teljes izgalomban végiggondolhatja a válaszait, jól megfontolhatja, érthetően, világosan kifejtheti, "megmutathatja" magát, mert nem kell közben az órát lesni: mi fér bele a 60 percbe, s mi nem. Másik előnye, hogy lerövidül a tanfelügyeleti nap, lazábbá, nyugodtabbá válik.
Szerintem. De nem kell elfogadni a véleményemet. Én azt szeretném, ha olyan tanfelügyelőket kapnék, akik ezt előre elkérik. De lehet, ti másként vélekedtek, hiszen nem vagyunk egyformák, hálisten, mert különben nagyon unalmas lenne az élet.
3d1_emoticon24_emotloader.com.gif
És mit gondoltok arról, ha előre megküldik, megkapjuk az interjúkérdésekre a válaszokat, akkor a helyszínen "lejátszuk" az interjút?
 
Utoljára módosítva:

kros

Állandó Tag
Állandó Tag
A Kézikönyv 33. oldalán valóban ott a 3 napos határidő. De az informatikai felület kezeléséhez kiadott felhasználói kézikönyvben a mellékelt képen szereplő szöveg van. Csatolás megtekintése 1407364 Akkor most MIKOR lehet feltölteni?
Épp ez az. Ahogyan az Útmutatóban is számos dolog többféleképpen van szabályozva, nem különb a tanfelügyeleté sem: lásd éppen ezt a példát.
 

bejuma

Állandó Tag
Állandó Tag
És mit gondoltok arról, ha előre megküldik, megkapjuk az interjúkérdésekr a válaszokat, akkor a helyszínen "lejátszuk" az interjút?
Lehet olyanokat kérdezni helyette, amire addig nem volt válasz. Ezért fontos, hogy az interjú előtt legyen idő átgondolni, hogy mire kell még rákérdezni.

Épp ez az. Ahogyan az Útmutatóban is számos dolog többféleképpen van szabályozva, nem különb a tanfelügyeleté sem: lásd éppen ezt a példát.
Csak itt vérre megy a dolog: mert mi van akkor, ha azt gondolom, hogy a kézikönyv 33. oldalán írt 3 nap él, de a felületet meg tényleg lezárják a látogatási nap végén?!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

anett5

Állandó Tag
Állandó Tag
És mit gondoltok arról, ha előre megküldik, megkapjuk az interjúkérdésekre a válaszokat, akkor a helyszínen "lejátszuk" az interjút?
Lesz időd a kávészünetre :dr_26: ;)

Csak itt vérre megy a dolog: mert mi van akkor, ha azt gondolom, hogy a kézikönyv 33. oldalán írt 3 nap él, de a felületet meg tényleg lezárják a látogatási nap végén?!
Minősítésnél is lehet a jkv feltöltését módosítani, a gyik tartalmazza ott, hova kell küldeni a fájlt.
Itt is lesz ilyen - véleményem szerint.
Tudom, kellemetlen a helyszínen ilyen helyzetben állni a sarat.
Ez még " próba".
Gyűjteni kell a problémákat, jelezni a POKnak, beírni a jegyzőkönyvbe - akkor is, ha nincsen hely, a végére , hogy olvasgassák.

Egyébként a jkv mekkora lehet??? 20 mega itt is????
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

Kunika1

Állandó Tag
Állandó Tag
Tanfelügyeleti ellenőrzésem lesz 11-én. A forgatókönyvet átnézve, már a kijelölt órák nem egyeznek benne. A fenti sorok szerint jelezzem a vezető tanf.-nek. Mert, ha aláírom, akkor ugyebár elfogadtam!
Jelezd az intézményvezetődnek, mert a kapcsolatot tanfelügyeletkor nem a pedagógussal kell tartani, és míg nem kapsz korrigálást ne írd alá!
 

boszorka9395

Állandó Tag
Állandó Tag
Lesz időd a kávészünetre :dr_26: ;)
... és végre kötetlenül is beszélgetni a kollégával, ahogy azt megérdemelné :hurra:
Tudom, hogy 30-45 perc van az interjúra, és egy látogatási nap idejébe nem is fér bele több, de ez nem jól van így!!! Méltatlan a kollégával szemben, mert azt sugallja, hogy több időnk nincs Rád (meg annyira nem is érdekel, amit mondani szeretnél), ebbe zsúfolj bele mindent ...
 

Kunika1

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák!
A tegnapi KÖSZOE rendezvényen Tóth Géza volt a meghívott az OH-tól. Először bemutatta a következő ppt-t.
http://koszoe.hu/images/zeg/startol a tanfelugyelet_1121.pdf
Majd ezt követően közel 40 kérdésre válaszolt, amelyeket előzetesen elküldtünk.
-A jegyzőkönyvek feltöltésére valóban 3 nap áll rendelkezésünkre, nem zár a felület a látogatás napján.Majd ezek után még van 12 nap az értékelőlap kitöltésére
-A forgatókönyvet sem tudjátok addig feltölteni, míg a jegyzőkönyvek nincsenek készen, hiszen egy fájlba kell fűzni a vezető tanfelügyelőnek.
- A forgatókönyvet a helyszínen minden részvevőnek alá kell írnia.
-Nem kell mind a 26 kérdést feltenni, ha kaptunk már válaszokat az előzetes tevékenységeink során, de mindegyikre meg kell fogalmazni a választ, kivétel, ami nem releváns.
- Az óralátogatáson és megbeszélésen bárki részt vehet, ha bekerült a forgatókönyvbe.
-Csak azokat a dokumentumokat ellenőrizhetjük, ami benne van a forgatókönyvben.
-Lehet kék tintával és géppel is kitölteni a dokumentumokat.
- Az értékelőlapon csak azokhoz az indikátorokhoz szükséges néhány kulcsszót írni, ami 0 vagy 1 pontos.
-Mind a 8 kompetenciaterületre kell erősségeket, vagy fejleszthető területeket írni. Ha nincs fejleszthető, akkor csak erősségeket írjunk.
- Az interjú időtartama 30-40 perc, de semmi sem tiltja, hogy rövidebb legyen.
-Az interjú diktafonnal történő felvétele rontja a válaszok minőségét, hiszen az izgalom fokozottabb, sőt lehet személyiségjogokat sértő is. / Ezt a résztvevők vetették jegyzőkönyvbe!/
-Az intézmények, ha nem tudták időtúllépés miatt feltölteni a kérdőíveket, akkor kérjük be Excel-táblában tőlük e-mailen.
-A dupla látogatásokon a két szakértő jegyzőkönyveinek nem kell egyformának lennie, ki-ki a sajátját tölti fel.
Nos, hirtelen ennyi jutott az eszembe! Szeretném megköszönni mindenkinek azt a tudásmegosztást, ami ezen a fórumon történik. Nektek köszönhetően eléggé képben voltam, majd csütörtökön kiderül, hogy a gyakorlatban hogyan valósítjuk meg mindezt.
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tanfelügyelők!
Élesben vagyok tanfelügyeleten, NEM nyílt meg a feltöltő felület. Hívtuk a POK-ot, nem tudnak semmit. Ezért 3 példányban mindent kinyomtatunk, aláírunk. Az iskolában hagyunk egyet, mi is viszünk haza egyet-egyet, mert ha megnyílik a felület, majd otthon feltöltjük. :mad: Így viszont papír alapon értékelünk a helyszínen. ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Most írjam azt, hogy ezeket a kezdeti nehézségek bizony várhatók voltak? Pedig azok voltak. Ez van, amikor igazi kipróbálás nélkül kezdődik el valami. Az informatikai felülettel eddig is voltak problémák.
3d2_emoticon180_emotloader.com.gif
Az iskolában milyen volt a reakció? Kárörvendő vagy együttérző, mert ez sem mindegy?

És mit gondoltok arról, ha előre megküldik, megkapjuk az interjúkérdésekre a válaszokat, akkor a helyszínen "lejátszuk" az interjút?
Biztos, hogy a megkapott válaszokat olvasva lesz olyan, amiről úgy gondolod, erről érdemes beszélgetni még. És csak azokkal a kérdésekkel foglalkoztok ott, amelyikről ezt gondolod a válaszokat elolvasva, látva a kolléga által feltöltött szakmai életrajzot, életutat, intézményi környezetet, esetleg az előre elküldött dokumentumokat (tanmenet, óravázlat). Talán ez elősegíti azt, hogy a látogatott pedagógusról előzőleg viszonylag teljesebb képet kapj, s a helyszínen ezt csak árnyalni kell.

Dupla ? Hűha.. nagyon ügyesek vagytok akkor !!!
Szerintem nem dupla, hiszen azt írta: egy tanfelügyelettel.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Kedves Kollégák!

Ki lesz az a jó lélek, aki röviden összefoglalja, hogy az intézményi dokumentumok feltöltéséhez (tanfelügyelet) hol és miképp kell validálni?

Előre is köszönöm!!
 

vandor64

Állandó Tag
Állandó Tag
Túl vagyunk a dupla tanfelügyeleten 7,15-kor kezdtünk, 15, 45- kor fejeztük be. ( Óvoda) Újra bebizonyosodott, hogy a rugalmas hozzáállásnak nagy szerepe van a lebonyolításban. Mindkét csoportban bent volt mindkét tanfelügyelő, majd rövid kb.: fél órás helyszíni dokumentumelemzés következett. Fél óra ebédszünet után jött az óramegbeszélés és az interjúk. Innentől szimultán történt a tanfelügyelet. Mind az óramegbeszélést , mind az interjúztatást az adott pedagógushoz rendelt vezető tanfelügyelő végezte az intézményi delegálttal. Mint írtam korábban az interjúkérdésekre előre elküldtük a választ, így itt csak kiegészítést kért a mi tanfelügyelőnk az esetlegesen kétséges pontokban. A kézikönyv szerint az óramegbeszélésen mindkét tanfelügyelőnek jelen kellett volna lenni, de ezt úgy oldották meg, hogy mielőtt külön mentünk lehetőséget adtak egymásnak arra, hogy véleményüket elmondják a pedagógus munkájáról. Egyébként nagyon felkészülten érkeztek, komoly paksamétát tettek ki az előzetesen elkészített elemzések. Sok segítséget és árnyaltabb képet nyújtott, hogy mindkét kolléganő ideglenes ped2. , így van fenn portfóliójuk, amiből már a látogatás előtt sok információt tudtak gyűjteni ( még akkor is , ha ezt a kézikönyv szerint nem kell figyelembe venni). Megvolt a rövid protokoll szöveg is, úgy ahogy illik;). Alapvetően pozitívan éltük meg az első duplát, amit 10-én és 15-én követ még kettő:(. Mindenesetre, mi intézményi delegáltak már rutinosabbak leszünk , mint a szakértők!!:rohog:
 

kissnati

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok ! Hazaestünk... a Forgatókönyv 3-3 példányban aláírva, iktatva ( 1 példány az intézménynél, 1-1 pedig nálunk összefűzésre vár a Jegyzőkönyvvel és a két tevékenységvázlattal együtt) Kb. még vagy 8 munkaórát be kell feccölnünk és holnap este, legkésőbb holnapután este feltöltjük ki-ki az 1-1 összefűzött pdf fájlokat a felületre. Azután repesve várjuk az Értékelőlap megnyílását. Azt majd újabb munka és a jegyzeteink alapján kitölti ki-ki annál a pedagógusnál ahol vezető szakértő. No ezt újra feltölti ki-ki a saját felületére és a másik jóváhagyólag rákattint ( vagy nem, de akkor újabb egyeztetés stb.) Irtó sok adminisztrációs munka. A pedagógusok szuperek voltak, a feszültség oldódott, a végén ők sajnáltak minket :) :) Én személy szerint reggel fél 7-kor indultam otthonról és most negyed 6-kor álltam be az autóval.... és még hol a vége... aki egymás utáni héten megy duplázni, no azt végképp nem irigylem...
 

Gabenka

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel még a mai napon sem történt semmi a januári minősítés kapcsán, írtam az elnöknek. Kérdeztem tőle, hogy mi a "helyzet". Remélem válaszol és ő tudja, hogy miért nincs visszajelzés. Persze oviban tényleg nem szerencsés, /de amúgy sem!!!/ egy hosszabb szabadság után rögtön vizsgázni. Gondolom ez még ez évről visszamaradt minősítő vizsga lesz! :)
Ma válaszolt az elnök. Ő is elfogadta a megbízást, vagyis az intézmény a "ludas"! Nemrég küldte át nekem is az e-mailt, amit küldött az óvodavezetőnek. Kíváncsian várom a fejleményeket.
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
A Kézikönyv 33. oldalán valóban ott a 3 napos határidő.
De az informatikai felület kezeléséhez kiadott felhasználói kézikönyvben a mellékelt képen szereplő szöveg van.
Csatolás megtekintése 1407364

Akkor most MIKOR lehet feltölteni?


A látogatás napján lesz aktív azt jelenti, hogy aznap nyílik meg - hamarabb nem! S utána 3 nap van arra, hogy feltöltsék a jegyzőkönyveket.
Ha csak aznap lenne nyitva azt írnák : csak a látogatás napján lesz aktív.


Ma válaszolt az elnök. Ő is elfogadta a megbízást, vagyis az intézmény a "ludas"! Nemrég küldte át nekem is az e-mailt, amit küldött az óvodavezetőnek. Kíváncsian várom a fejleményeket.

A bizottság munkája akkor kezdődik, ha minden érintett elfogadta a megbízást. Lehet telefonálni az intézménynek, hogy figyelik-e a felületet, de ez még nem "elnöki feladat". Ha a kiírástól számított 10. napig nem fogadta el mindenki, az OH automatikusan törli és 60 napon belül újra kiírja az eljárást. Legalábbis az előírások szerint.
(Nem tudom, az OH eléggé toppon van-e, elmaradoznak az emailek, megszűnt a kapcsolattartás velük ..)
Kedves Kollégák!
A tegnapi KÖSZOE rendezvényen Tóth Géza volt a meghívott az OH-tól. Először bemutatta a következő ppt-t.
http://koszoe.hu/images/zeg/startol a tanfelugyelet_1121.pdf
Majd ezt követően közel 40 kérdésre válaszolt, amelyeket előzetesen elküldtünk.
-A jegyzőkönyvek feltöltésére valóban 3 nap áll rendelkezésünkre, nem zár a felület a látogatás napján.Majd ezek után még van 12 nap az értékelőlap kitöltésére
-A forgatókönyvet sem tudjátok addig feltölteni, míg a jegyzőkönyvek nincsenek készen, hiszen egy fájlba kell fűzni a vezető tanfelügyelőnek.
- A forgatókönyvet a helyszínen minden részvevőnek alá kell írnia.
-Nem kell mind a 26 kérdést feltenni, ha kaptunk már válaszokat az előzetes tevékenységeink során, de mindegyikre meg kell fogalmazni a választ, kivétel, ami nem releváns.
.

Na, én is ezt mondtam.
Egyet nem értek, miért gondoljátok, hogy személyiségi jogot sértene a felvétel? Mielőtt elkezdenétek az interjút, meg kell kérdezni, hogy hozzájárul-e a rögzítéshez? Ha igen, beleegyezett, ha nem, úgysem veheted.
A jegyzeteléshez is hozzá kell járulnia, hiszen a szavait fogod lejegyezni. Írásban rögzíted-e az interjút vagy diktafonon, mindegy, nem jegyzetelhetsz titokban csak az ő tudtával és beleegyezésével!

Sziasztok ! Hazaestünk... a Forgatókönyv 3-3 példányban aláírva, iktatva ( 1 példány az intézménynél, 1-1 pedig nálunk összefűzésre vár a Jegyzőkönyvvel és a két tevékenységvázlattal együtt) Kb. még vagy 8 munkaórát be kell feccölnünk és holnap este, legkésőbb holnapután este feltöltjük ki-ki az 1-1 összefűzött pdf fájlokat a felületre. Azután repesve várjuk az Értékelőlap megnyílását. Azt majd újabb munka és a jegyzeteink alapján kitölti ki-ki annál a pedagógusnál ahol vezető szakértő. No ezt újra feltölti ki-ki a saját felületére és a másik jóváhagyólag rákattint ( vagy nem, de akkor újabb egyeztetés stb.) Irtó sok adminisztrációs munka. A pedagógusok szuperek voltak, a feszültség oldódott, a végén ők sajnáltak minket :) :) Én személy szerint reggel fél 7-kor indultam otthonról és most negyed 6-kor álltam be az autóval.... és még hol a vége... aki egymás utáni héten megy duplázni, no azt végképp nem irigylem...

Gratulálok!!

Miért hagytatok a helyszínen forgatókönyvet? 1 példányt kell a vezető ft.-nek a saját jegyzőkönyvéhez hozzáfűzni, a másik tagnak nem kell, az intézménynek sem kell - elkerülte valami a figyelmem?

Kitartást a további feladatokhoz!

Minősítésnél is lehet a jkv feltöltését módosítani, a gyik tartalmazza ott, hova kell küldeni a fájlt.

Egyébként a jkv mekkora lehet??? 20 mega itt is????

Igen, itt is ennyi.
 
Utoljára módosítva:
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére