Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Béci76

  Béci76 Állandó Tag

  A vezetői tanfelügyeletet átnéztem. Interjú kérdések nem változtak, 5 kompetencia területen a 77 elvárást 62-re csökkentették (annyi, hogy itt kivettek 15 db-ot, nem fogalmazták át úgy mint a minősítésnél), a dok. elemzés kérdései Pp. és az SZMSZ esetében 1 kérdéssel, az éves munkatervnél 2 kérdéssel bővült, a VP-nál nincs változás.
   
 2. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Sziasztok! Valamelyikőtök pár oldallal előrébb írta, hogy vannak még el nem fogadott eljárásai. Nekem is van konkrétan 4 tanfelügyeletem őszre, ami még lóg a levegőben. A szakértő társam óvodapszichológus volt, (már tanítóként dolgozik) így küldték óvodába tanfelügyelni. Jelezte az OH felé, hogy nem igazán ért az óvodai dokumentumokhoz, nem óvodapedagógus munkakörben dolgozott óvodában. Ez volt december közepén. Azóta ezek az eljárások nincsenek elfogadva, de nem is törölte az OH. Abszolút ráér számomra, úgysem szívem csücske az intézményi tanfelügyelet. Néha ránézek van-e a valami változás vele.
   
  Gagamail, verocska60 és gasape kedveli ezt.
 3. Lea60

  Lea60 Állandó Tag

  Segítsetek kérlek!
  Az önértékelést indítottam,az elvárásokon nem változtattam.
  De nem tudom áthúzni.
  Már töröltem,átneveztem,mégsem megy.Mit csinálok rosszul?
  Köszönöm a válaszokat.
   
 4. Sárkánynyúl

  Sárkánynyúl Állandó Tag

  Megérkezett az intézménybe az ímél, hogy megnyílt a 2017-es önértékelési és tanfelügyeleti oldal.
   
 5. Tamara69

  Tamara69 Állandó Tag

  Segítsetek, légyszi!
  Nagykeservesen sikerült az intézményvezetői önértékelést elindítanom. A Látogatási beosztásoknál meg is jelenik, de a feladatok elvégzésénél nincs...
  Az önértékelési felület útmutatóját néztem, erre is vonatkozik?: "Az önértékelés elvégzését támogató Tanfelügyeleti és önértékelési rendszert csak egy nappal azután éri el az Adatgyűjtő, hogy regisztrált a www.oktatas.hu oldalra és rendelkezik KIR/oktatás validációval. (Az informatikai rendszerhez való hozzáférést a rendszerek közötti adatkapcsolat biztosítja, amelynek frissítése naponta egyszer történik meg.)"
  Adatgyűjtő már voltam ped. önért.-nél (de nem emlékszem, azonnal "indult-e" a felület), ill. validálva vagyok.
   
  Utoljára módosítva: 2017 Január 3
 6. konzit

  konzit Állandó Tag

  Kedves Szakértők!
  Segítségre lenne szükségem! Februárban vezetői tanfelügyelet lesz az óvodánkban.
  Azzal tisztában vagyok, hogy mit kell feltölteni (PP, SZMSZ, stb),de le tudná nekem valaki írni konkrétan, hogy amikor az óvodában lesznek, milyen dokumentumokat fognak elkérni??
  Csoportnapló? Fejlődési? Mulasztási?
  Köszönöm a segítséget előre is !
   
  anett5 kedveli ezt.
 7. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Kedves konzit!
  Érdemes alaposan áttanulmányozni a kézikönyvet. (https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/unios_projektek/kiadvanyok/PSZE_ovodai_kezikonyv_1128.pdf)
  Az általad felsorolt dokumentumokon kívül tulajdonképpen bármibe belepillanthatnak, ha úgy gondolják, hogy a vezetői munkád jobb megismerését szolgálják.
  Azt ne felejtsd el, hogy nem mint pedagógust tanfelügyelnek, hanem, mint vezetőt, tehát elsősorban a vezetői tevékenységed dokumentumai érdekelhetik őket.
  Tapasztalatom alapján azt mondom, hogy nagyon más dokumentumot nem nézegetnek, inkább interjú keretében keresnek válaszokat a kérdéseikre.
  Nyugodj meg, egyáltalán nem szörnyű dolog a tanfelügyelet. Elsősorban az erősségeidre kíváncsiak!
   
 8. zelda87

  zelda87 Állandó Tag

  Kedves fórumtársak!
  Tavaly egy szakképzési centrum vezetőjének írtam elnökként a minősítés előtt. Nem kaptam visszajelzést, írtam a kijelölt intézmény vezetőjének, aki természetesen nagyon együttműködő volt. Most ismét közeleg a határidő egy másik centrumhoz tartozó minősítés esetén a kapcsolatfelvételre, írjak megint a központ vezetőjének és az intézményvezetőnek is, esetleg csak a konkrét intézményt érintő vezetőnek? Köszönöm a válaszokat!
   
  Verőce kedveli ezt.
 9. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  A kérelem eljárásrendje:
  "Amennyiben az intézmény nem tudja fogadni a látogatást az adott eljárásban érintett pedagógus/intézményi delegált akadályoztatása, vagy az intézményt érintő körülmény miatt , kérjük, az alábbiak szerint járjon el:
  • az Oktatási Hivatal területileg illetékes Pedagógiai Oktatási Központjának (a továbbiakban: POK) címzett aláírt kérelemét – a visszamondás pontos okának megjelölésével, esetleges igazoló dokumentumok csatolásával, szükség szerint az intézményvezető aláírásával - ezen a felületen töltse fel
  • a kérelem postai úton vagy e-mailben történő beküldése nem szükséges
  • a kérelem benyújtását követően annak tartalmát már nem módosíthatja
  Kérjük, hogy a kérelem benyújtásakor szíveskedjen figyelembe venni, hogy a látogatás törlése a látogatásban érintett szakértők időbeosztását befolyásolhatja, nekik jelentős kellemetlenséget és többletmunkát okozhat.
  Amennyiben kérelmének elbírálásakor az indoklást a POK elfogadja, úgy az érintett látogatások automatikusan törlésre kerülnek. Az intézmény kérelmeinek listájában látni fogja a kérelemre adott döntést.
  Tájékoztatjuk, hogy az Ön felelőssége a kérelem megfelelő időben történő benyújtása annak érdekében, hogy a POK munkatársainak maradjon ideje az elbírálásra. Az elbírálás ideje alatt a látogatás "Az Ön visszajelzésére vár" állapotban marad.
  Ha az érintett látogatásig már kevesebb, mint 3 nap van hátra, akkor kérjük, mindenképpen szíveskedjen értesíteni az eljárásban érintett szakértőket arról, hogy kérelmet nyújtott be Hivatalunkhoz, amelyben jelezte, hogy nem áll módjukban az intézményben fogadni a látogatást."
   
  erakucko kedveli ezt.
 10. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Nem látom az eredetit, de a leírás alapján a középső ikonnal kell elfogadni, ha nem változtatsz a központin:
  upload_2017-1-3_19-48-50.png

  Ha erre gondoltál.
   
 11. Lea60

  Lea60 Állandó Tag

  Köszönöm,hogy rászántad az időt.Nem erre gondoltam,hanem amikor ezzel megvagyok,nem sikerül
  az áthúzás középre,hogy utána zöld pipát kapjak.
  Nem megy a fogd és vidd!
   
 12. mzsoka

  mzsoka Állandó Tag

  Kattints bal oldalon a dokumentum nevére, akkor középen megjelenik a helye. A jobb oldalra már feltöltött dokumentumok közül húzd középre, ami kell, amikor pirosra vált engedd el. Ha erre gondoltál :)
   
 13. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Kedves nyugdíjas ügyekben jártas Kollégák! Segítségeteket kérem!

  Kolléga 2016. novemberétől sétáló idejét tölti (40 évvel nyugállományba vonul)
  Megkapta a papírokat. A sétáló idő felét kell ledolgoznia. Annak végével ő el szeretne menni annak ellenére, hogy még nem lesz vége a tanévnek.
  Most azonban lebetegedett. Kb. 1 hónap táppénz vár rá.
  Kérdésem: ez beleszámít -e a ledolgozandó időbe vagy ezt az egy hónapot még pluszban ráteszik? Tehát nem mehet el márciusban hanem majd csak áprilisban?
  Köszönöm!!!!
   
 14. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Én is így értelmeztem (a napi 1x frissítéssel), bár még csak elméletben, tehát ez csak az olvasottak alapján megfogalmazott vélemény. Talán BAJ tudja, ő a gyakorlatban is benne van.

  Kérdéseim lennének felétek, szintén önértékelés: intézményegységvezetőknél/intézményvezető helyetteseknél, milyen dokumentumokat töltöttetek fel?
  Az értékelés fázisban, ha nincsenek indikátorértékek, hogyan töltöttétek ki a dokumentumot? Csak erősségek és fejleszthetők kompetenciánként?
   
  Utoljára módosítva: 2017 Január 3
 15. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Eddig bármilyen időt számoltatok, a táppénznek mindig csak az évi 30 napot meghaladó része került levonásra, ha számított valahova. Ez a táppénz is azon az időintervallumon belül van, nem?
   
 16. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Köszi!
  Még nem tudni, mennyi időt fog táppénzen tölteni.
  "A jogosultsági - felmentési - időbe a táppénz folyósításának tartama beszámít. " Nem tudom, hogy ez áll -e még. Érvényes -e ledolgozandó napokra is?
   
 17. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Úgy emlékszem, várni kell a frissítésre. Van, amikor nagyon gyors, van, amikor eltelik kb. 24 óra. Annál több nem, tehát ha valami nem indul el utána, akkor más a gond. Tavaly, amikor a pedagógus elvárásrendszert feltöltöttük, ugyanazt töltöttük három helyre (ált. isk., és a két tagintézmény). Intézményvezető-helyettest nem tanfelügyelnek vezetőként szerintem.
   
  Gagamail kedveli ezt.
 18. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Én úgy tudom, hogy a felmentési idő fix, nem hosszabítható semmilyen indokkal.
  Annyi a hátrány, hogy táppénzt fog kapni, nem illetményt. Az intézmény szempontjából pedig, hogy hiányzik a "sorból", de nem lehet egyéb kára a betegségéből.
  Arra van lehetőség, hogy az általa kért "időben és részletekben" töltse le a felmentési időt. Ha ezt nem írtátok le, esetleg lehet vele alkudni, hogy változtassatok a fél felmentési idő ledolgozásán, bár a távolléti díj általában magasabb, mint a ledolgozott időre számított pénz. Nem sok érdeke fűződhet az alkuhoz.
  Köszönöm. Az intézményvezető helyettesére én is biztonság kedvéért kérdeztem rá, de int.egységvezetőknél sem világos számomra, hiszen minden az intézményvezetőtől függ.
  Ráadásul a 2., 4. év munkatervei. Az egyikőjük 600 éve igazgatóhelyettes. Ti hogyan jártatok el ilyen esetben?
   
  Utoljára módosítva: 2017 Január 3
  kros, ladysla és kaktusz68 kedveli ezt.
 19. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Ez az eset hasonló (és aktuális), talán segít:
  http://www.hrportal.hu/hr/befolyasolja-a-tappenz-a-nyugdijjogosultsagomat-20161124.html
   
  aranyhaj16, kaktusz68 és ladysla kedveli ezt.
 20. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Nálunk csak pedagógus tanfelügyelet volt tavaly, idén pedig pihenőidőnket töltjük. 3 minősítés lesz: 1 gyakornok, 1 ped. II-be, 1 mesterre. Nincs tanfelügyeletünk. Elkezdtük tavaly a vezetői elvárásrendszert, majd félbehagytuk, amikor elkezdték mondogatni a változást. Az elkezdési időszakban rengeteget vitatkoztunk, hogy egyszerűen nem lehet ráhúzni azonos vezetői elvárásrendszert az intézményvezetőre és a tagintézmény-vezetőkre, mivel függnek az intézményvezetőtől. Nem egymás mellett levő vezetők, hanem alárendeltségi viszony van. Egymás mellé rendeltségi csak a két tagintézmény-vezető között van. Ebből még lesznek problémák idén, talán olyan következménye is lesz, hogy finomítják, mert ezt tényleg nem ártana valahogyan másképp megítélni. Bár ha külön kellett feltöltenünk az elvárásrendszert az általános iskolához és a tagintézményekhez, akkor igazán nem tudom, mi tiltja, hogy ne egyforma legyen a vezetőé és a tagintézmény-vezetőké az önértékelésnél. Bár ez a tanfelügyeleti problémát nem oldja meg, mivel azonosak ott az indikátorok. De talán lehet ilyen válasz is némely interjúkérdésre: ez nem az én feladatom a munkaköri leírásom alapján VAGY ez az intézményvezető hatásköre... stb. Ezt el kell fogadni válaszként, és innentől 3-as az értékelése vagy n.é. De ez magánvélemény, amelyhez - mint tudjuk - nem fűződik joghatás. :D
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás