Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. papírcsodák

  papírcsodák Új tag

  Sziasztok!

  Légyszíves segítsetek Nekem! :) Kitöltött önfejlesztési tervet keresek. (óvoda) Üres mintám van, de a kolléganőimmel egy kitöltöttet szívesen megnéznénk! Köszönöm :)
   
 2. YPSO

  YPSO Állandó Tag

  Igaz-e, hogy a ped. bértábla csak a 15-ös beosztásig van, tovább nincs 3 évenkénti ugrás.
   
 3. pappica

  pappica Állandó Tag

  Köszönöm. Ez bölcsődés korúaknak csoportos vizes foglalkozás lesz. Az jutott eszembe, hogy a szülőktől hozzájárulást kérek és csatolom a jegyzőkönyvhöz. Jól gondolom? Nem találtam erre vonatkozó részt az útmutatóban.
   
 4. verocska60

  verocska60 Állandó Tag

 5. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Nem vág a profilunkba, de Ladysla talán félrenéz egy kicsit.:dr_103:
  Ajánlatokat szeretnék kérni azoktól, akik részt vettek Határtalanul pályázatban.
  Mely utazási irodákkal kapcsolatban van jó tapasztalatotok?
   
 6. YPSO

  YPSO Állandó Tag

  verocska60 kedveli ezt.
 7. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Mi már sokszor részt vetünk (idén megyek harmadszor), de nem utazási irodával mentünk, ezért nem tudok segíteni.
   
  kaktusz68 kedveli ezt.
 8. BBBDBB

  BBBDBB Állandó Tag

  Fejlesztő nevelés-oktatásban egyéni fejlesztés keretében végzett tevékenység/foglalkozás látogatása mennyi idő minősítéskor? 2 foglalkozás függetlenül attól hány perces vagy 2 x 45 perc időtartam hasonlóan, mint az óvodában?
   
 9. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Kedves YPSO!
  Még mielőtt rosszra gondolsz, érdemes számolni.
  Átlagban 22-23 évesen kezd dolgozni valaki. Ha ehhez hozzáadod a tábla szerinti max munkaviszonyt az =64-67.
  Vagyis a nyugdíj korhatár. Mivel aktívként nem alkalmaznak nyugdíjaskorúakat, nincs értelme tovább bővíteni a táblázatot.
  A 2 évenkénti emelést kompenzálnák a fokozatok.
  Amit viszont hiányolni érdemes, hogy nem a minimálbér a viszonyítási alap. Érdekes módon, e kérdésben nem hallottam a harcos szakszervezet hangját.
   
 10. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Régen igen, de már az is eltűnt. Ha megnézitek a soros lépéseiteket, akkor hárommal osztható számot kaptok, ami nem lehetne. Benyelték azt a soron kívüli két évet. Valahol valamikor elszállt.
   
 11. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Csoportos fejlesztésen voltam én is, óvodás korúaknál - a szülők kint ültek, vártak. Egyéni fejlesztés volt szülős és nemszülős is - mindkét esetben tudták, hogy a pedagógus minősül, nem volt gond. A kolléga előtte megbeszélte, és csak olyanok jöttek a szülősre, akik vállalták, hogy én is bent leszek (ezeken az elnök nem volt, de nem is lett volna hely).
  Szerintem nem kell engedély - a csoportos olyan, mintha iskolai foglalkozást néznél, ne aggódj. Biztos jó lesz ... Vizes fejlesztés - nagyon izgi.

  Általánosságban 45 perc, de ezt érdemes az intézménytől megkérdezni, ők hogyan csinálják - függ a gyermek állapotától, életkorától, terhelhetőségétől.

  A vetítési alap tényleg gáz.
  A táblázatot viszont én 2020 körül kinövöm, lévén a hétévenkénti továbbképzések eredményeként többször rövidült a 3 évem, és "ugrottam", ezért jelenleg a 14-esben vagyok, bár a nyugdíjig több mint 10 év van hátra.
   
 12. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

  Úgy érted, hogy a hajdan megszerzett 2 év kedvezményt vették vissza, vagy az újakért már nem adnak ilyet ?
   
 13. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

  Kis hátulgombolós vagy, drága Gaga ! Addigra, mire érint a vége, akár változhat is majd ! A lerövidítés csak két alkalommal volt lehetséges, akárhány alkalommal szereztél 120 órát vagy új diplomát közben.
   
  Siry Tünde és Gagamail kedveli ezt.
 14. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Nyáron múltam 30 éves. ;) Most januárban léptem sorosan. Ez osztható hárommal. Holott volt a 120 óráért nekem is soron kívüli lépésem. Szerintem ez eltűnt. Rosszul gondolkodom?

  Igazad van. Nekem is volt olyan hét évem, hogy összesen 540 órányi továbbképzést teljesítettem. Ez bizony a kutyát sem érdekelte.
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2017 Február 18
  lányos, anett5 és Gagamail kedveli ezt.
 15. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  2011-es 97. § "(20b)543 E törvény 64. § (5) bekezdésének és 97. § (20) bekezdésének alkalmazásakor a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény közoktatási, valamint köznevelési intézményekben történő végrehajtásáról rendelkező kormányrendelet várakozási idő csökkentésre vonatkozó rendelkezéseit is figyelembe kell venni. "

  Kjt. 65. § "(3)283 A közalkalmazott várakozási ideje tartósan magas színvonalú munkavégzése esetén csökkenthető. A tartósan magas színvonalú munkavégzés megállapításához kiválóan alkalmas vagy alkalmas eredményű minősítés szükséges. A várakozási időt csökkenteni kell, ha a közalkalmazott miniszteri vagy állami kitüntetésben részesült."

  Igen, a végével úgy számolok, hogy 67. Ez nem érne meglepetésként (csak rosszul esne). Mondom már egy ideje, lesz olyan év a tantestületünkben, amikor az oktatótanárok zöme 55 és 65 között lesz. Vidám!
  A szünetekben nem a gyerekekről fogunk beszélgetni, hanem arról, hogy az menjen múzeumba a gyerekekkel, aki nem szed vízhajtót.:)
  [​IMG]
   
  Utoljára módosítva a moderátor által: 2017 Február 18
 16. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Nálunk hasonló a helyzet. Bizony, a 60 év feletti ilyen-olyan egészségi problémákkal küzdő kollégákra nem tudunk számítani kiránduláson sem, táborban sem, Határtalanul-nál sem, erdei iskolánál sem, mert nem bírják a gyerekkel a tempót. Lassan én is odajutok. :( Azért még van néhány szép évem. ;)
  Ha teljesen komolyan beszélünk erről, akkor megállapíthatjuk, hogy az elöregedő tantestületeknél a helyzet siralmas. Nincs kire bízni a fizikai megterheléssel is járó feladatokat.
   
 17. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Öreg harcos vagyok! Persze ez csak a korra vonatkozik, lélekben és testben természetesen fiatal!
  öreg kicsi.jpg
   
  Utoljára módosítva: 2017 Február 16
 18. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

  Nem hiszem, hogy rosszul gondolkodsz, bár én nem néztem rendesen utána, miért is pont oda soroltak... kicsit volt csak gyanús, mintha az előzőben már vagy 4 évet töltöttem volna , de feltétlenül utána fogok nézni ! Valamelyik nyáron én is elmúltam 30, aztán egyszer elkezdtem visszafelé számolgatni a saját éveimet, sokmindent kell tisztázni gyorsan nekem ! Amikor H.( FA ) R. örömére bevezették a modellt, lehet, hogy már az I 14 -ben is voltam, mekkora ugrás akkor most a 15... ? Lehet, hogy fent is visszafelé kezdenek számlálgatni ?
   
  Utoljára módosítva: 2017 Február 16
  BAJ, erakucko és anett5 kedveli ezt.
 19. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Gagamail!
  Te a nők 40 év munkaviszony utáni nyugdíjáról már teljesen le is tettél?
  Eddig még ebben reménykedtem. A végén az a 2-3 év is sokat számítana.
   
  Gagamail, kicsi63 és csakkerdezem kedveli ezt.
 20. Béci76

  Béci76 Állandó Tag

  Kedves Szakértők! Mit javasoltok, mert már a második esetben tapasztalom, hogy a feltöltött eredetiségnyilatkozat tartalmilag nem egyezik a 2016.08.16-án kiadott, 4. javított Útmutató 96. oldalán található mintával. Persze az Útmutató csak ajánlás, de azért szerintem ehhez kell tartani magunkat.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás