Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Feltöltött dokumentumot. Szerintem tartalmi javítást kellett volna kérnie az elnöknek az első 5 napban.
  Nem jött levél???
  A bejelentkező levélben megírta, hogy a pf átvizsgálása milyen eredménnyel zárult????

  Én az elnökre verném és ne gondoljátok rosszat rólam....

  Kérnék egy auditort vizsgálatot arra vonatkozóan, hogy az elnök és a szakos egyrészt az első 5 napban mit dolgozott, illetve a nyilatkozatot mikor küldték el.... Ezt Marosi és Gerendás mailjére is beküldeném...
  Az intézményi delegált nem vette észre ezt a hibát az első 5 napban????? Később sem????
   
 2. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Bocsi, de az intézményi delegáltnak semmi köze hozzá. A felelősség - szerződésben rögzítve, hiszen aláírtátok - a két szakértőé.

  A 326-os rendelet 10/E § (1) bekezdése egyértelmű, a kötelezettség elsődlegesen az elnöké (ám nem mentesül a szakos sem, hiszen pontosan le van írva számunkra, mi a feladat a a portfólió nyitását követő 5 napon belül, még az is meg van határozva, hogy hány dokumentum cseréjét, kiegészítését kérhetjük!!).
  Ahogy írtam, #15562, ez eljárási hiba.
  A pedagógusnak, erre hivatkozva kérni kell a minősítési eljárás portfólióvédésének megismétlését új időpontban, arra hivatkozva, hogy a bizottság elnöke elmulasztotta a 326/2013-as rendelet 11/A § (3) bekezdés szerinti feladatát, amely lehetővé teszi a tévesen feltöltött dokumentum cseréjét, a hiányzó óraterv pótlását.

  Ha nem mulasztotta el az átvizsgálást a két szakértő, és úgy kezdeményezett megszüntetést, hogy nem kért hiánypótlást, az is eljárási hiba. Ott arra kell a pedagógusnak hivatkozni, hogy a kormányrendelet a portfólióvédés előtti 20. napig lehetőséget ad számára a hiánypótlásra, amire a bizottság elnöke nem kérte föl, megsértve ezzel a 326/2013. 11/A § (3) bekezdésében biztosított jogait.

  Tehát nem gesztust gyakorlunk a pedagógussal, hogy pótolhat, hanem jogszabály által biztosított joga (ha a portfóliót időben, "hiánytalanul" feltöltötte).
   
  Utoljára módosítva: 2017 Október 8
 3. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Arra gondoltam, hogy a delegált is látta a hibát és miért nem jelezte a pedagógusnak?????
  Legalább rákérdezhetett volna.... a szakértőknél és a pedagógusnál is...
  Napi kapcsolatban lennének... ennyit nem segíthet a delegált?
   
 4. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Persze, szerintem is segíthet. A részleteket nem ismerjük, lehet, hogy az elnök ennek ellenére döntött. Csoda tudja, hiszen voltak kérdéseik úgy, hogy egy óravázlat hiányzott. Az elnök összegyűjtötte, továbbította.
  Arra következtetek, hogy észrevette a hiányosságot, valószínű jelezte az OH-nak, de folytatta az eljárást, mondván az OH bárhogy dönthet. Ha az OH úgy döntött, hogy sikertelen, pláne meg kell támadni, és új védési időpontot kérni, mert a panaszra fogja kivizsgálni az ügyet. Nem esélytelen, hiszen úgy tűnik, egy lépcső mindenképpen kimaradt.
   
  anett5, zsulike69, lányos és 1 másik tag kedveli ezt.
 5. zsulike69

  zsulike69 Állandó Tag

  Nem, sajnos erősen fújt az ellenszél....szerintünk is látta, hiszen ő is szakértő!!!
   
  anett5, lányos és Verőce kedveli ezt.
 6. zsulike69

  zsulike69 Állandó Tag

  Nagyon köszönök minden segítséget!!!El sem tudom mondani, mennyire hálás vagyok...egy szuper tanító néniért "küzdünk", aki már beletörődött a sikertelenségbe! Ment a levél az OH-nak! Várjuk a folytatást és tájékoztatlak Benneteket!!
   
 7. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Kivéve, ha vezetőről van szó.
   
  anett5 és zsulike69 kedveli ezt.
 8. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Láttam olyan beszámolót, amely néhány oldalon keresztül követte a fenntartó által kért sémát, majd egy új fejezetben saját nézőpontból taglalta a fontosabb dolgokat. Ez utóbbi sokkal több érdemi információt tartalmazott.
   
  anett5 és kros kedveli ezt.
 9. Verőce

  Verőce Állandó Tag

  Azt tapasztaltam a tavaszi tf-nél, hogy a látogatás előtti 15. nap után is tudtak még feltölteni az intézményben.
  Többen kérték, hogy előbb nyíljon meg a felület. Bár nem minden megnyilvánulás volt szimpatikus a szakértői műhely előadói részéről, úgy látom, ebben pozitív változás fog beállni néhány nap múlva. (lásd: legutóbbi jogszabályváltozások.)
   
  verocska60 és Siry Tünde kedveli ezt.
 10. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Megtekintettem a költségelszámolások gombócát (aranyos kisautóval jelzik :)). El is kezdtem töltögetni, mert szerencsére piszkozatként elmenthető, ezáltal bármikor félbehagyható. Hát, először kell is hozzá némi idő. Minden papírt előkapkodtam (TAJ, adó, számla és egyén számok), beírtam. Jó hír, ezt csak egyszer kell megcsinálni, a következőknél automatikusan betöltődik. Majd a kiküldetést is elkezdtem kitölteni. Rossz hír, az autó adatait, az ahhoz kapcsolódó feltöltendő dokumentumokat mindig ki kell tölteni. Nagyon tetszett, hogy be lehet állítani odautat és menettértit. Na most, ha oda elmegyek, talán vissza is jövök, az autót sem hagyom ott. :D Aztán van ilyen, hogy szervezet vagy helyszín. Gondolom, oda az intézmény nevét kell írni. A Honnan? - Hová? kérdések világosak, csak azt nem tudom, minek az utca és a házszám. A cél is érdekes. Nálunk, szaktanácsadóknál megjelenik célként a szaktanácsadás, pedagógiai szakmai szolgáltatások, valamint az értekezlet (itt még valamik fel vannak sorolva). Véleményem szerint teljesen mindegy, melyik, ha egyszer menni kell, akkor menni kell. Ráadásul ez nem cél, hanem ok, de ne kukacoskodjunk. upload_2017-10-9_19-56-16.png
   
 11. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Utca és házszám valószínűleg azért kell, mert nem mindegy az OH-nak. hogy egy nagyobb várost átszelsz-e vagy sem. A plusz km-eknél elfogadja az útlezárást kerülés okaként. Vajon a tényt igazoló útépítő munkás arcát is ki kell takarni?
   
 12. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Nem akarom túlragoznia kérdést, de még egy gondolatot hozzátennék.
  A jogszabály fogalmazása: "a) az ellenőrzést megelőző két tanév munkatervét és éves beszámolóját,".
  Ezzel szemben a kézikönyv: "Egymást követő 2 tanév munkaterve és az éves beszámolók (a munkaközösségek munkaterveivel és beszámolóival együtt):"
  Vagyis, a kézikönyv pontosabban fogalmaz, jobban megfelel a feladat célmeghatározásának.

  A 75. oldal felsorolt szempontjai alapján egy fejlődési útvonalat kellene felfedezni. Az egymást követő évek feladatelvégzése|értékelése hogy jelenik meg a rákövetkező években. Történt e korrekció, követhető e a reflektív fejlesztés|fejlődés. Az, hogy mi van a jelenben, a beszélgetések, interjúk során kiderül.
  Kérdés, amit most látunk, az hogyan viszonyul akár a 2014-es tevékenységhez. Így látjuk távlatokban az intézmény működését.
  Az igazi értékelés ez lenne. Szerintem.
   
  lányos és Csipike2014 kedveli ezt.
 13. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én már le is adtam egy költségtérítést a szeptemberi POK konferenciáról. Kíváncsi leszek elfogadja-e a rendszer. Egyébként az útmutatót nem is érdemes elolvasni az csak elrettenti az embert a maga 28 oldalával. A felület jól használható és adják magukat a lépések. Azért én is jól elszórakoztam vele. :)
   
 14. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Bocsánat csak most jutottam ide, többet lógok a facén. De erre szeretnék reagálni. Első intézményi tanfelügyeletem lesz, nagyon készültem rá, és az intézmény vezetője úgymond nagy ívben hanyagolta az egészet. Vagyis ez így nem igaz, mert a felületre nem töltöttek fel semmit, de miután kiment a vezető tanfelügyelőtől a levél, hogy nincs semmi a felületen, mindent átküldtek emailban. A felületre nem töltöttek fel semmit ??? A küldött anyagok nagy része használhatatlan, az intézményi önértékelés kérdőíveinek kiértékelésén nincsenek rajta a kérdések, csak a sorszám aminek mennyisége nem egyezik az útmutató kérdésszámával, innentől kezdve használhatatlan. A vezető önfejlesztő terve arról szólt, hogy mennyit és milyen mértékben hibáztak az eljárás során a szakértő kollégák. ?? A kolléga szaktanácsadó,(és itt előre elnézést a canadás szaktanácsadóktól, mert veletek nagyon jól össze tudunk dolgozni) amit bőszen ki is fejt szintén az önfejlesztési tervében, hogy milyen jó hogy ő AZT választotta és nem szakértő lett. De én nem adom fel, készültem, pénteken megyünk, segítő szándékkal, meglátjuk a fogadtatást. Az azért még érdekelne, és lehet az eljárás végén megkérdezem tőle, hogy mikor ő megy szaktanácsadásra mondjuk tanfelügyeleti kérdésben keresik, akkor hogyan segít pl, a felületre való feltöltésben. Milyen javaslatokat ad? Azért mi akik ezt a feladatot vállaltuk, valamit képviselünk, az rendben hogy néha megvan a véleményünk...de ez a szaktanácsadó kolléga számomra így hiteltelenné vált.
   
 15. lányos

  lányos Állandó Tag

  Téged sem irigyellek :confused:. Még mindig hihetetlen ellenállás van a minősítéssel és a TF-fel kapcsolatban. Szeretném tisztelettel megkérdezni a bősz ellenállóktól, hogy szeretnének-e olyan ügyvédhez, orvoshoz, villanyszerelőhöz fordulni, aki felett nincs kontroll. Mert én nem. És igen, a kontroll bürokratikus. Ez bosszantó. Szabad javító szándékú hozzászólásokkal segíteni. Egy csomó vacak dolog működik a világon. Leginkább rajtunk múlik, hogyan működtetjük a dolgokat. Az általad vizsgálandó ellenálló igazgatón is múlik. Fel kellene ismernie. Látatlanul is szeretettel üdvözlöm! Neked meg, kedves Erakuckó KITARTÁST!
   
 16. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Saját autó vagy házastársi közös?
   
 17. Csip-csup

  Csip-csup Állandó Tag

  Más téma- nem is ide illik- de elakadtunk. Mit jelent a statisztikánál a 2125-ös hibakód, hol vannak ezek leírva?
   
 18. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Véglegesítsétek és kérjétek a teljes ellenőrzést (zöld színű "gomb")
  Kiadja az összes hibát magyarázattal és pontos megjelöléssel, hogy hol találjátok meg.
  Sok sikert!
   
  anett5 és Csip-csup kedveli ezt.
 19. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Saját. :)
   
 20. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  A miénk is, csak nem az én nevemen van. :D Már bánom, hogy hajdan nem hagytam, amikor a férjem az én vemere akarta íratni az első autónkat. Az ok roppant egyszerű volt: ügyintézzen csak ő. :) Most meg így jártam. Azért kérdeztem egyébként, mert én úgy látom a nyilatkozaton, hogy meg lehet jelölni tól-ig határt, akkor pedig egyszer elég kitölteni, Mondjuk január 1-december 31-ig, aztán mindig mehet ez fel a felületre.
  Így szerepel (jó, most csak szeptember 1-december 31-ig) ;):
  1917. év ………..………. hó ………. naptól ………. év ……….………. hó ………. napig
  a fenti forgalmi rendszámú járművet használatba adtam
  házastársamnak
   
  erakucko és GVA kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás