Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Mariann65

  Mariann65 Tag

  Az Útmutató szerint, bár nem pontozzuk, de az intézmény bemutatásának is önálló munkának kell lenni. Ellenkező esetben plágium. Természetesen felhasználhatók a különböző dokumentumok (Pp, ...), de forrásmegjelölés akkor is kell. Itt egyszerű másolásról van szó, forrás nélkül. Az egész pf-ban egy! darab forrás található, az sem megfelelően!
  A színvonalról annyit, hogy Rejtő Jenő Török Szultánja írt hasonló értékű leveleket. És ez most nem vicc.
  Egyébként nem egy 20 éves, a tini korból épp csak kilépett kollégáról van szó, akiben benne van a fejlődés lehetősége, hanem egy érett, harmincöt évesről! (Tíz év alatt sikerült megszereznie egy (alap)fokú nyelvvizsgát.)
  Még nem találkoztam ilyen igénytelen pf-val. A leghétköznapibb fogalmakat sem használta jól, megcsúfolta a nyelvet. Milyen példát mutat az óvodás, nyelvhasználatot még tanuló gyermekeknek?
  Eddig szerencsére olyan pf-kal találkoztam, amelyekből érezhető volt a gondos, alapos munka, a szakma tisztelete. Ez pedig úgy néz ki, hogy volt nála egy zsák szó, amit egyszerűen kiborított és elnevezte portfóliónak.
  Hogy hogyan juthatott el addig, hogy pedagógusnak nevezheti magát, azt nem tudom.
  Én mindenesetre rosszul érzem magam. Akkor is, ha veszek fel sapkát, akkor is, ha nem. :(
   
 2. fclaire

  fclaire Állandó Tag

  Nekem szerencsém volt, hogy nem futottam bele ilyen történetbe. Volt ugyan, hogy a portfóliót nem találtam nagyon kiemelkedőnek, de úgy gondolom, azért van a helyszíni látogatás, hogy nézzük meg a kollégát " élőben " is. S ez többször is bejött, mert több kolléga élőben nagyon jó volt, sokkal jobb, mint a portfóliója. DE! Saját intézményemben minősítő vizsgát tett tanároknak nem hogy PED I-et nem adtam volna, de visszaküldtem volna őket az általános iskolába. Milyen egyetemet végzett magyar tanár az, akinek a portfóliójában 24 helyesírási hiba van??? Tárgyrag 2 t-vel, -ul, -ül problémák, -j és -ly gondok. S azt válaszolta erre, hogy ő nyelvtanból soha nem volt jó! MI VAN ?
  S megkapta a PED I-et! Szóval, azért mi is felelősök vagyunk, kiket engedünk rá a magyar közoktatásra! ( Volt mentora, de nem hallgatott rá! )
   
 3. Mariann65

  Mariann65 Tag

  “Kedvenc oldalamon” 26 db helyesírási hiba! Reflexió címszó alatt. :(
   
  GVA, anett5, fclaire és 1 másik tag kedveli ezt.
 4. Csip-csup

  Csip-csup Állandó Tag

  Dolgoztam én is az elvárásrendszer feltöltésével. Az útmutató szerint, mely letölthető a felületről- típus: 2017-től stb. Az ügy jellege , címe, OMFEH egyértelmű. Az évhez 2018-at kell írni az én olvasatom szerint, mert így fogalmaz az útmutató év: a feltölteni kívánt dokumentum mely évre vonatkozik.( s írja tovább) a 2018-ra szóló intézményi elvárásrendszer összeállításakor 2018 jelölendő. (Forrás: útmutató 24./) Az elvárásrendszerünk fent van a doksik között, de nem engedi a szerkesztést, vagyis a középre húzást. Nem tehetek mást várok. (pedig olyan szívesen dolgozok a szabadságom ideje alatt)
   
 5. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Vigasztaljon, hogy nem vagy egyedül :)
  fruszt..jpg
   
 6. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

  Kedves CH Akadémiás Barátaim, Társaim ! Nagyon boldog 2018-as esztendőt kívánok Nektek ! Örömteli kirendeléseket, kiváló társakat , jól működő felületet mindenkinek ! Tudjátok megőrizni a lelkesedést , legyen időtök, erőtök mindenkor a tökéletességre törekedni, az emberséget, segítőkészséget gyakorolni. Legyen kedvetek sok-sok boldog órát tölteni a család, a tanítványok körében hogy feltöltődjetek pozitív energiákkal !
   
 7. angyalka2524

  angyalka2524 Állandó Tag

 8. BAJ

  BAJ Állandó Tag

 9. zelda87

  zelda87 Állandó Tag

  Minden CH-ról okosodó, tudásmegosztó, igazán szakértő és iskolai elkötelezett kollégának boldog új évet kívánok!/ Mivel ezt tapasztalom a jelenlevőkről.:):dr_173:/
  [​IMG]
   
 10. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Kedves Mindenki!

  Nagyon sok örömöt, boldogságot és nagyon sok erőt kívánok a következő évhez!
  1161F3-114.GIF
   
 11. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Tönkrement a laptopom, tabletem nem kapcsol be... Szóval kiadásaim és eszközfrissítésem lesz ... OH hozzájárulás nélkül ...
  Az archivált adatokat meg minimum 200 ezerért a Kürt elővarázsolja nekik, ha fizetnek...
  Mivel a fentiek december 20 után történtek, ezért reménykedem egy jobb, és eredményesebb Újévben, amit kívánok NEKTEK is!
  Telefonról pötyögök...szépen lassan és ráérősen és emiatt beidézni sem megy....de majd megügyesedem...
  A tanfütty és önértékelés kérdésköréhez:
  Önmagunkkal nem akarunk ki..szni. A szakértők idegzetét sem akarja egyik intézmény sem borzolni.
  Valami kompromisszum kellene.
  Talán csinálhat minden intézmény egy Dropbox-ot (vagy más felhőt) az önértékelési és tanfüttyös anyagainak, amihez az adott időszakra hozzáférést a szakértőknek és így a felület hiányosságaival, a mailek küldözgetésével nem kell törődni... És csak az olvasáshoz jogot adni, így folyamatosan lehet benne dolgozni, a szakértő meg mindent szépen pdf-ben láthat...

  Gyenge gyakornok portfólió:
  2018-ban van lehetőség a feltöltött dokumentumok javíttatására????
  Mert a decemberi előadásokon szó volt arról, hogy a jelenleg a felületen nincs eljárásrend és a hiánypótlás csak a hiányosan ( fele hiányzik? nem jelenik meg?) vagy a tévesen feltöltött szabadon választott dokumentumokra ( és ped esetében a hospitálási naplóra, ovi esetén a csoportprofil és nevelési terv együttes feltöltésére) terjed ki.
  Szerintem, ha csak 2db szabadon választottat töltött, akkor az megvan...

  Kb 30 éves gyakornok... 6 év munkaviszonya nincsen meg???
  Értem, hogy egy nyelvvizsga 10 év, de a felsőoktatásban a büfészakot végezte vagy a buliszakon is diplomázott???

  Bocs, de keresem a pozitívumokat.... ma nyílt elnökként pf-em és bányászom a levélminták között, mert csak PDF-ben vannak az elküldött emaileimben...
   
 12. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Nagyon boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!
  upload_2018-1-1_16-27-32.png
   
 13. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Ez a Dropbox tényleg jó ötlet, de az sem ártana, ha az OH rendszere működne, egyébként főállásban pedagógiai munkátvégzők számára így:
  [​IMG]
   
 14. kros

  kros Állandó Tag

  Sziasztok, mindenkinek annyi jót amennyit kíván magának, sőt, annél többet, mert megérdemli 2018-ra is. Szóval boldog új évet kívánok.
  Nekem is a közeljövőben nyílnak majd az intézményi tanfelügyelethez a dokumentumok.
  Már felvettem a kapcsolatot az intézménnyel, és kértem tőlük, hogy majd email-ben is küldjék el a legfontosabb dokumentumokat.
  Az OH oldalon, itt: kitűnő és használható segéd-dokumentum van, ezt fogom használni, s ezt javaslom a bizottságnak is:
  https://www.oktatas.hu/sajatoldal/szakerto/elvarasrendszer
  Az óvodáé pl. nincs kifejtve, de azt is letöltöttem és megnéztem, lényegében egy-két szakszó kivételével megegyezik az általános iskoláéval. nem tanuló hanem gyermek, és a többi.)
  A dropbox is jó ötlet egyébként, nekeme a Google Drive talán még használhatóbb, de kár lenne elveszni a részletekben.
   
 15. zelda87

  zelda87 Állandó Tag

  A felület segédlete tényleg nagyon jó, ez alapján dolgozott a mi bizottságunk is. Megnyitottam, de nálam sajnos az elején néhány táblázat összecsúszott.:o Fel tudná valaki tölteni használható formátumban? Köszönöm!:dr_24:
   
 16. kros

  kros Állandó Tag

  Remélem, jó.
  (már úgy értem, olvasható...)
   

  Csatolt fájlok:

 17. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Megindul a tanfelügyelet meg a minősítés idei inváziója. Tapasztalatokkal, anyagokkal. Kérek mindenkit, hogy az anyagokat a Szakmai anyagok adatbankja-ba is tegye fel, mert itt el fognak keveredni. Tudom, hogy sokan vannak, akik még nem is voltak intézményi tf-en, vagy nem voltak ilyenen vezetőtf-ek. A minősítések gyakoribbak voltak, de esetleg ott is érdemes lenne a felelevenítés :) Merthogy az OH kiadványa szerint tavaly volt olyan, akinek 1 db eseménye volt, meg olyan is, akinek 24.
   
 18. Szilnemaca

  Szilnemaca Állandó Tag

  [
   

  Csatolt fájlok:

 19. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Nos, tegnap és ma határán meguntam a várakozást. Hátha ott van már valami, amit hiányoltam.
  Nincs, jelentem.

  Persze, lehet, hogy valami másra várok, mint ami ott van ... tehát gondoltam, megpróbálok azzal főzni, amink van (lévén, nyílik a felületünk, s szerettem volna a csúszásban lévő ügyeket lezárni).

  Beléptem - intézményi dokumentumfeltöltő modul 2x - balra fent "Dokumentumok" - jobbra pirossal "Új dokumentum" - ez eddig is ment :)

  Dokumentum típusa - eddig azt vártam, hogy feltűnik majd a 2018-as elvárásrendszer, hozza a változtatásainkat, s nekem más dolgom nem lesz, mint 2018-ra jóváhagyni, illetve szerkeszteni, ha mégis mást akarok.
  Én kis naiv! Persze, lehet, hogy így lesz, de most nincs így. Továbbléptem, haladjunk.

  Kijelöltem a 2017-est:
  a.jpg
  Az ügy jellegénél megjelentek a 2018-as választások.
  a.jpg
  Megjelent a szerkesztendő felület is.
  a.jpg

  Gondoltam (még reménykedve) hátha tartalmazza a változtatásainkat, de sajnos nem. Újra végig kellett menni az indikátorokon, szépen egyenként, igaz, mi változtattunk, ha mások nem, akkor balra lent van lehetőség pár pillanat alatt elintézni.

  Kitöltöttem az "Általános " részt (a dok. címe, azonosító, létrehozás éve, ugye 2018 :), stb.)
  Létrehoztam, megnyitottam az "ügyet", behúztam, mint 2018-as dokumentumot, és .... megkaptam a zöld pipát! Ügy mentése, ügy leadása. Most kész.

  Szóval, én vagyok a gyagya, miért gondoltam, hogy lesz választható 2018-as elvárásrendszer, s az előző évi változtatásaink megjelennek?
  Mondjuk könnyebb lett volna?
  Még a pedagógus hátravan. Azt ma ... ezzel fogok álmodni ...
   
 20. gasape

  gasape Állandó Tag

  Talán még aktuális. Mindenkinek örömökben gazdag, sikeres, boldog új évet kívánok! Ha jól számolok, már ez lesz az ötödik évünk így együtt:).
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás