Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Szilnemaca

  Szilnemaca Állandó Tag

  Ma nyílt meg a február elsejei pf.
   
  lányos és gasape kedveli ezt.
 2. gasape

  gasape Állandó Tag

  Nekem február másodikán lesz tf-em, kíváncsi vagyok, valóban az is megnyílik-e holnap, ahogyan ígérték. Még ma nem látszik semmi. Persze nem unatkozom, mert e hó 19-én már lesz egy minősítésem. ;)
   
  erakucko, cubakati és Gagamail kedveli ezt.
 3. özsükösküjn

  özsükösküjn Állandó Tag

  Sziasztok! Még nem voltam ezen a fórumon, s a témában is alig vagyok jelenleg jártas, de hasznos dolgokat láttam itt, ezért bátorkodom feltenni kérdésem. 2014-be töltöttem fel portfóliót Ped.I-ből Ped.II-be szerettem volna minősülni, de minősítésem gyerekvállalás miatt elmaradt. Jelenleg lehetőséget kaptam egy újabb portfólió feltöltésére, s így még a 2017-es év minősítésében veszek részt. Kérdésem, ha a 2015-ös portfólió nem került értékelésre, akkor vajon újra felhasználhatóak, újra tölthetőek azok a szakmai anyagok? - a törvény szerinti három évbe beleférnek :). Vagy most újabb portfóliót kell összerakjak egy hónap alatt? Köszi a választ előre is.
   
  Krémusz kedveli ezt.
 4. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Igen, felhasználható. DE! Változott közben az útmutató kézikönyv, már a 4. van érvényben. Változtak az indikátorok is. Érdemes alaposan megnézni, mennyire elégíti ki a régi feltöltésed az új igényeket. Lehet, hogy egy kis igazítás elengedhetetlen lesz.
   
 5. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Tájékoztató!

  "Az Oktatási Hivatalhoz érkezett megkeresésére a következő tájékoztatást adom.


  A központ illetékes főosztályával egyeztetve, tájékoztatom, hogy az év első felében a tanfelügyeletek esetében csak 15 nappal a látogatás időpontja előtt nyílik meg a felület. Amennyiben az intézmény dokumentumait korábban szeretné megtekinteni, kérem, hogy az intézménnyel vegye fel a kapcsolatot, illetve az intézmények honlapjáról egyes dokumentumokat el tud érni.

  Szíves megértését és türelmét köszönöm.


  Felhívom szíves figyelmedet arra, hogy az Oktatási Hivatal által kiadott jelen állásfoglalásához/tájékoztató levélhez semmiféle joghatás nem fűződik, ezért ezen állásfoglalásban/tájékoztatásban foglaltak a bíróságot vagy más hatóságot eljárása során nem köti."

   
 6. özsükösküjn

  özsükösküjn Állandó Tag

  Köszönöm a választ! Igen tudom, miközben írtam ide a sorokat, az közben olvastam a tájékoztatókat. Az igazítás jobban hangzik nekem, mint egy tiszta új portfólió:), mert akkor nagyon odatettem magam, most viszont kevés az időm, munka és gyerek mellett. Jelenleg még tanulom, keresem az egyensúlyom e két világ között.
   
  anett5, gasape, BAJ és 1 másik tag kedveli ezt.
 7. banyaica

  banyaica Tag

  nekem is megnyílt az első: 300 oldal :(
   
  anett5 és gasape kedveli ezt.
 8. selmec

  selmec Állandó Tag

  Ma egy szakmai beszélgetés alkalmával kiderült, hogy a minősítési eljárás jegyzőkönyvének kitöltését sokan sokféleképpen értelmezik. Van aki szűkszavúan, van aki igen részletesen. Ti hogy csináljátok???

  Van valakinek word, szerkeszthető jegyzőkönyvmintája minősítéshez- elnök és szakos- amibe be tudom írni géppel az adatokat előre, és nem kézzel kell a helyszínen kitölteni?
   
 9. spiky

  spiky Állandó Tag

  Miután azonosító van a felületről nyomtatható jegyzőkönyveken, nem gondolnám, hogy szerkeszthetőt lehetne használni! Kézzel is beírhatod előre, szerintem nem véletlen, hogy nem tesznek fel szerkeszthetőt.
  Én egyébként a szűkszavú kitöltők közé tartozom.
   
 10. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Géped programjától függ. Ma már több tud simán pdf-be is beleírni, tehát akár rögtön kitöltheted.
   
  pappneandi65 és cubakati kedveli ezt.
 11. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag


  Küldök egyet, a pdf-et konvertáltam. Elnök szerepben, géppel töltöm. Előre készülök, a helyszínen gyakran csak az iktatószámot írom be, nyomtatom. Szűkszavú vagyok, csak egy-két mondat, ha nincs probléma.
  "https://www.oktatas.hu/min_ertekelo/" - ezt minden esetben bemásolom a pdf jegyzőkönyvből.
   

  Csatolt fájlok:

 12. spiky

  spiky Állandó Tag

  Lehet, hogy kicsit para vagyok, de a felületről kinyomtatotton mindig szerepel a dátum, időpont és a folyamatazonosító ezeket is beírogatod utólag? Vagyis kinyomtatod a felületről, mert ugye lementeni nem lehet, és utána mindent begépelgetsz? Csak kíváncsi vagyok. Egyébként kaptam már vissza szerződést, azért mert géppel és nem kézzel töltöttem ki amit kértek, mondván így szabályos. Ne kérdezd miért, de azóta eszembe sem jut géppel tölteni.
   
 13. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Nem kellene nagyon elrugaszkodni az eljárásrendtől.
  A részletességet behatárolja a méretkorlát. A kézzel vagy géppel egyértelműen le van írva a Gyakran ismételt kérdésekben, mellékelem.
  Én a lényegre törekszem, részleteiben csak a teljes eljárásrendre vonatkozó eltéréseket, eseményeket jelzem, ami egy ellenőrzésnél fontos lehet.
  Viszont aláírás előtt mindig visszaolvasom a pedagógusnak, nehogy utólag legyen dilemma, hogy azt a valamit miért írtam oda.
  Mindig megkérdezem, egyet ért e a leírtakkal, vagy hiányzik e valami, ami számára fontos lehet.
  Mint elnök, így tartom korrektnek.
  upload_2018-1-4_15-30-12.png
   
 14. anett5

  anett5 Állandó Tag

  Sziasztok!

  A Bp-i POK ma küldte:
   

  Csatolt fájlok:

 15. GVA

  GVA Állandó Tag

  Sziasztok!
  A segítségeteket szeretném kérni, hogy 'ped2+ szaktanácsadó mester' minősítéshez (január 18-i) tudnátok SOS időtervet küldeni?
  Köszi
   
 16. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Igen, amint jeleztem is dátumot, időpontot és a folyamatazonosítót bemásolom. Nem nyomtatom ki a felületről, csak pdf fájlként kérem a nyomtatást (tehát lementem a gépemre). Én régóta géppel töltöm, számomra így egyszerűbb, szebb, olvashatóbb. Ahány ház annyi szokás. Mindenki válassza a neki megfelelőt.
   
  Gagamail kedveli ezt.
 17. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Ez az útmutatás is ellentmondó, ezért nem érzem fontosnak, hogy kézírással vagy gépelve töltjük fel a jegyzőkönyvet. Kinek melyik szimpatikusabb.
  Ellentmondás: "kék tollal" ..."fekete-fehér állományt"
   
  Gagamail és anett5 kedveli ezt.
 18. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Bevallom, nem néztem utána, mi az előírás. De egy gyakori kérdésem nekem is lenne: mi a csudának hangsúlyozzák mindig a kitöltő kék színt, ha utána az egészet fekete-fehérben kell feltölteni?
  S ha már annyi mindent beleírnak előre, (legalább) a célintézmény neve és címe miért nem töltődik be? A különböző centrumok, egymik, amik, bármik az összenövés után olyan hosszú neveket kaptak, hogy a szakértő az adott helyre könnyebben belevarázsolná a kínai nagy fal 1:1 arányú térképét, mint a kívánt adatokat olvashatóan.
   
 19. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Nem akarok kukacoskodni, de a kék tollnak az eredeti példányon van jelentősége, nem a feltöltött állományon.
  Nem néztem utána részleteiben, de nehezebben keverhető össze a fénymásolt oldalakkal (erősebben hivatalos).:D

  Az intézmény nevének beemelése komoly gondot okozna.
  Kb. egy éve ígérték, hogy az intézményi tag elérését láthatóvá teszik a felületen. Nem történt meg, így továbbra is lehet nyomozni a kínai nagy fal térképén.
   
 20. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Az intézmények neve nekem is mindig gondot okozott, s aztán egy kolléga tanított arra, hogy elkéri az intézmény hivatalos hosszú pecsétjét, és így olvashatóan minden adat odakerül (név, cím, OM), ezért azóta én is így csinálom.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás