Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Kedves Gagamail!
  Éppen erről beszéltem, amikor a kék toll problémája vetődött fel. A bélyegző sem kék toll. Továbbiakban is támogatom a géppel való kitöltést. Ha bélyegző mehet, akkor gépelés is.
   
  Siry Tünde és Gagamail kedveli ezt.
 2. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Az intézmény hivatalos bélyegzőjét a helyszínen nyomod rá a jegyzőkönyvre, ami előírás szerint kék színű.:D
   
 3. Segítenél, hogy ez pontosan hol van leírva? Emlékszem rá, de mintha csak egy tájékoztató anyagban lett volna.... Viszont nem találom - és a tanfelügyeleti jegyzőkönyvet jó lenne géppel kitölteni...
  (A GYIK-ben láttam én is, de valami hivatalosabb hely? Útmutató, segédanyag... Ráadásul ez a minősítésere vonatkozik ott.)
   
  Utoljára módosítva: 2018 Január 6
 4. spiky

  spiky Állandó Tag

  A tanfelügyeleti jegyzőkönyv szerkeszthető vàltozata ott van az OH felületén! Letölthető, kitölthető. Ez egyértelműen jelzi, hogy lehet géppel tölteni.
   
 5. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Tf jkv minta/ajánlat van fenn, tehát ez egyáltalán nem kötött. Ezért én úgy értelmeztem, a minősítés jkv-éről van szó, arra vonatkozik a kérdés.
   
  kaktusz68 és verocska60 kedveli ezt.
 6. verocska60

  verocska60 Állandó Tag

  Az eredeti bejegyzés valóban a minősítési jkv-ről szólt, ha jól emlékszem, talán selmectől.
   
  Gagamail és ladysla kedveli ezt.
 7. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Én is töltöttem már géppel, nem volt kifogás. Igaz nincs hordozható gépem, s ezért nagyon régen, amikor volt idő itthon szöszölni vele.
  Egyébként bármely pdf átalakító megcsinálja wordben, ha kell. Na, jó nem bármelyik ... , és nem bántják a formátumot sem (legfeljebb a betűtípust, ez előfordulhat, de Arialre vissza lehet formázni).
  Kettőt megpróbáltam, régi 2015-ös, alapadatokat tartalmazó dokumentumon. Mindkettőt átalakította a program (https://www.ilovepdf.com/pdf_to_word), tudtam szerkeszteni is, tehát az adatok nem valósak :).

  Nem engedi feltölteni a két anyagot, marad a kép - azt sem engedi. Semmit nem enged.
  Marad máskorra :).
   
 8. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Sziasztok! Boldog Új évet kívánok Nektek! Akik velem együtt az önértékeléssel nyűglődünk. Itt az OH levele mikor indíthatjuk a 2018-as eljárásokat.

  "Az Oktatási Hivatalhoz érkezett megkeresésével kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adom.
  Tájékoztatom, hogy informatikai átállás miatt 2018. évi önértékeléseket várhatóan csak 2018. január 15-étől tudnak majd indítani. A felület megnyitásáig szíves megértésüket és türelmüket kérjük!
  Ha (különösen a február elejére kiírt tanfelügyeletek esetében) nem készítették el a tanfelügyeleti ellenőrzést megelőző önértékelést 2017-ben, akkor – tekintettel a felület várható megnyitásától számított szűk határidőre – azt javasoljuk, hogy papír alapon, az önértékelési kézikönyvekben foglaltak alapján készítsék el az önértékelést és amikor megnyílik a felület, indítsanak önértékelést és lehetőség szerint oda is vigyék fel a jegyzőkönyvbe a kérdőívezés adatait, töltsék fel a jegyzőkönyvet, rögzítsék a tényleges önértékelést és töltsék fel az önfejlesztési / intézkedési tervet is (amennyiben a tanfelügyeleti látogatásig nem nyílik meg az önfejlesztési / intézkedési terv feltöltésére szolgáló felület, úgy e-mailben küldjék meg a vezető szakértő számára).
  Fontos, hogy csak akkor tudnak majd 2018-as önértékelést indítani, ha a Dokumentumfeltöltőben is létrehoztak egy 2018-as intézményi elvárásrendszer feltöltősort és az elvárásrendszert hozzárendelték, mentették, az ügyet leadták. "
   
 9. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Háát ... mindig az az érzésem, hogy valahogy elsikkad a lényeg: pedagógusok vagyunk egy csomó gyerekkel.
   
 10. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Kedves Gagamail!
  Ezt nem egészen értem: "Nem engedi feltölteni a két anyagot, marad a kép - azt sem engedi." A convertáló programra gondolsz amikor ezt írod? Oda nem engedi feltölteni?
  Én ezt használom: https://pdfcandy.com/ Sok lehetőség, csak néhány kép esetén volt vele problémám. Jól működik, egyszerű használni.
   
  Gagamail kedveli ezt.
 11. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  Nem, a szerkeszthető dokumentummá alakított óralátogatásit és védésit szerettem volna feltölteni, hogy látszon, nincs probléma az átalakítás után, de nem engedte a rendszer.
   
  kaktusz68 kedveli ezt.
 12. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Az aláírások: bizottság, pedagógus is a helyszínen kék tollal kerül a jegyzőkönyvre.
   
 13. kaktusz68

  kaktusz68 Állandó Tag

  Tehát a .docx-et szeretted volna feltölteni? Mivel .pdf tölthető csak fel így érthető, hogy az nem sikerül. De az aláírások után a helyszínen úgyis scanneljük a jegyzőkönyvet .pdf-ként és simán megy a feltöltés.
   
  Gagamail kedveli ezt.
 14. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Így van, és így lesz hiteles.
   
  Gagamail és kaktusz68 kedveli ezt.
 15. Gagamail

  Gagamail Állandó Tag

  :) Ide szerettem volna feltölteni. :)
   
  Mariann65, anett5 és kaktusz68 kedveli ezt.
 16. selmec

  selmec Állandó Tag

  Köszönöm a hozzászólásokat!
  Én is bélyegzőpárti vagyok, már régóta.
  A kérdésem a tartalmi részre vonatkozott, Van aki egy két rövid mondattal elintézi a jegyzőkönyvet: pl: Rendkívüli esemény nem történt, a résztvevők nem kívántak megjegyzést tenni...stb... DE van aki részletesen kifejti, hogy az elnök, a delegált mit mondott, SŐT olyat is láttam, aki kompetenciák szerint értékelte az óralátogatást röviden a jegyzőkönyvben. Ez az azért elég széles spektrum!
  Erre szerettem volna rákérdezni, Ti mit tapasztaltok? Ti hogyan csináljátok!
  Köszönöm az együttgondolkodást!:)
   
  Gagamail, verocska60 és Verőce kedveli ezt.
 17. spiky

  spiky Állandó Tag

   
 18. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Én röviden intézem el: "Rendkívüli esemény nem történt, a résztvevők nem kívántak megjegyzést tenni..."
   
 19. favagyi

  favagyi Állandó Tag

  Nem vagyunk egységesek a bélyegző használatában. Van aki kéri, hogy az intézményvezető bélyegezze le szkennelést előtt a portfólióvédési és óralátogatási jegyzőkönyveket, van aki nem. Szerintetek? Ti hogy gondoljátok, mi a helyes?
   
 20. bejuma

  bejuma Állandó Tag

  Szerintem elég az aláírás. Iskolai bélyegző az intézmény hivatalos irataira való, ez pedig nem intézményi irat még akkor sem, ha irattározzák.
   
  kaktusz68 és spiky kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás