Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

ladysla témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 December 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Ez ma érkezett
  Felhívás – XX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia Hajdúszoboszló

  Kedves Kolléganő/Kolléga!

  Kerek évfordulóhoz érkezett a hajdúszoboszlói közoktatási szakértői konferenciasorozat! Az országot járva örömmel tapasztaljuk, hogy most is nagyon nagy várakozás és érdeklődés előzi meg a rendezvényt!
  Megtiszteltetés volt számunkra az elmúlt évi konferencia után a Digitális Jólét Program Titkárságától kapott köszönőlevél, mely szerint: „Az Országos Szakértői Konferencia hosszú évek óta a szakma egyik legszínvonalasabb és legnépszerűbb eseménye.” Hisszük, hogy a jubileumi 20. rendezvény is hasonlóan sikeres, eredményes és jó hangulatú szakmai rendezvény lesz!
  Idén 20. alkalommal kaphatnak tájékoztatót Hajdúszoboszlón az országos közoktatási szakértői konferencián az ágazat irányítóitól, vezetőitől, neves szakemberektől a szakértők, szaktanácsadók, intézményfenntartók, felsőoktatási szakemberek, intézményvezetők, pedagógusok az aktuális oktatásirányítási tervekről, intézkedésekről, a fejlesztések eredményeiről, amelyek segítséget nyújtanak számukra a 2018/19-es tanév feladatainak elvégzéséhez.
  Ebben az évben is várjuk az érdeklődőket a rendezvényre:

  KÖZNEVELÉS, SZAKKÉPZÉS, PEDAGÓGUSKÉPZÉS – INNOVÁCIÓ
  XX. ORSZÁGOS KÖZOKTATÁSI SZAKÉRTŐI KONFERENCIA

  HAJDÚSZOBOSZLÓ
  2018. NOVEMBER 6-8.

  A konferencia programjának egyeztetése az előadókkal, intézményekkel folyamatban van.

  A konferencián való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció a
  https://suliszerviz.com/component/content/article/308 oldalon található online felületen keresztül történik.

  A jelentkezőknek – amennyiben kérik – térítés ellenében megszervezzük a konferencia helyszínéül szolgáló szállodá(k)ban a szállást és az étkezést. Ezt igényelni az online regisztráció után a „megrendelő_szállás_étkezés_ig
  ényléséhez_2018” űrlap letöltésével lehetséges.

  A résztvevőknek – amennyiben igénylik – igazolást adunk a konferencián történt részvételről, mely beszámítható a hétévenkénti kötelező továbbképzés teljesítésébe. Ennek igénylése szintén online módon történik az „adatlap_igazolashoz_2018” űrlap kitöltésével. Az itt megadott adatok alapján az igazolást elkészítjük, és a rendezvény befejezésekor adjuk át a résztvevőnek.

  Folyamatosan tájékozódhat a konferencia honlapján:
  https://suliszerviz.com/kiemelt-rendezvenyek/281-xx-koezoktatasi-szakerti-konferencia-2018

  Várjuk Önöket 2018. november 6-8-áig Hajdúszoboszlón, a XX. Országos Közoktatási Szakértői Konferencián!

  Debrecen, 2018. július 13.

  A rendezők nevében tisztelettel:

  Kónyáné Tóth Mária igazgató
  Suliszerviz Pedagógiai Intézet

  és

  Molnár Csaba ügyvezető
  Suliszerviz Oktatási és Szakértői Iroda Kft.

   
  Piri58 és Kacagóbab kedveli ezt.
 2. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

  Fantasztikus !!!! D - mint Disneyland!
   
  Olivia69, anett5 és Csipike2014 kedveli ezt.
 3. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  E, mint ez is van:
  tanóra 90 perc - 2 órának elszámolva, akinek kell, főleg alacsony óraszámúak közt szétosztva az 5 nap
  előtte az ebéd+szabadidő 60 perc - 1 órának elszámolva a 26-32-ben, ez utóbbi mindenkinek, mesterpedagógusoknak is
  évek óta így csinálják
   
 4. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Ez az iskolavezetésen múlik. Lehet úgy készíteni a tantárgyfelosztást, hogy jó legyen a gyereknek és a pedagógusnak, és lehet úgy is, hogy jól kitolunk a kollégánkkal. Amikor meg kell szavazni az előzetes tantárgyfelosztás elfogadását, akkor miért nem tiltakoznak az érintettek?
   
  lányos, gasape, kros és 1 másik tag kedveli ezt.
 5. bejuma

  bejuma Állandó Tag

  Talán azért, mert nem is kerül a testület elé a tantárgyfelosztás. Nem csupán az előzetes, hanem a végleges sem! Tanévkezdés után kikerül a tanáriba a nevelői órarend, amiben csodálatos módon az igazgató nem szerepel. Nem is tudni, hogy mi az, amit rendszeresen nem tart meg. :dr_123:
  Talán megérdemelné az iskola, hogy nevesítsem, de félek, hogy nem egyedi eset. :(
   
 6. sofiread

  sofiread Állandó Tag

  Köszönöm a válaszod!
  Nálunk ez úgy történt, hogy a 5 vezető és 3 "mezei" pedagógus kapott az IKT kompetencia miatt másfajta laptopot. Mivel én nem töltök be vezetői pozíciót, ezért gondolom ebben az esetben, ugyanaz vonatkozik rám, mit az informatikusokra.
  A kérdést pedig azért tettem fel, mert nálunk az átadások környékén váltott munkahelyet egy kolléganő és a vezetőnk erősen úgy kommunikált, mintha nem lehetne elvinni (de konkrétan nem jelentette ki!) ugyanakkor a másik intézményvezető azt jelezte a kolléganőnek , hogy akár vihetné is magával. Ezért gondoltam, hogy informálódom, hátha ti is tapasztaltatok valamit ezzel kapcsolatban.
  És egyébként általában nagylelkű vagyok, de gyanítom mostanában még csak hasonló lehetőség sem lesz, és eddig is a sajátomat használtam évekig, ami mostanra sajnos tönkrement. Bútorokat, méregdrága informatikai kábelt így is otthagyok majd, ha úgy alakulna....
   
  biblio kedveli ezt.
 7. nyár9

  nyár9 Állandó Tag

  Ebben minden kérdésre megtaláljátok a választ!
   

  Csatolt fájlok:

 8. Szilnemaca

  Szilnemaca Állandó Tag

  Kedves óvodapedagógus szakértő Kolléganők!
  A témához kapcsolódóan szeretném megosztani veletek a nálunk szokásos rendszert a szakértői nappal kapcsolatosan. Mint általában sok helyen, nálunk is leggyakrabban pénteken vannak óvodai rendezvények, projekt zárók, stb.- nekem péntek a szakértői napom- ezért, amikor nem vagyok kirendelve sehova, természetesen bemegyek az óvodába a rendezvényekre (vezetőként nem is tehetnék mást!), vagy ha az óvoda zavartalan működése ezt megkívánja. Mi abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy van egy pedagógiai asszisztensünk, ő helyettesít a csoportban, amikor szükséges, így nem kell túlórázzon senki sem helyettem. Előfordul néha óvodapedagógus hiányzás is, akkor ott helyettesít a ped.asszisztens. Nálunk nincs semmilyen kafetéria, a dolgozókat így nem tudom külön juttatásban részesíteni, igyekszem a dolgozó által kért adott napon vissza adni az óvodában töltött plusz órákat. Decemberben még soha nem vettem ki a szakértői napjaimat,ha nem volt kirendelésem, pedig majdnem a kezdetektől vagyok szakértő. A kellemes kollegális kapcsolat és jó hangulat nekem is fontos az intézményünkben, de lássuk be, nem ez kellene legyen az általános helyzet, hiszen mi is emberből vagyunk és elfáradunk a napi óvodai teendőktől, az óvoda menedzselésétől, a minősülni vágyó kolléganők mentorálásától és portfóliós anyagaik átolvasásától, értékelésétől és az éjszakai számítógépezéstől, s van egy többé-kevésbé megértő férjünk, gyerekeink, akik sokszor nélkülöznek bennünket. Nekem ők a radar, ha már neheztelnek, megjegyzést tesznek, na akkor van elegük a leterheltségemből. "Szóval valóban nem egyszerű".
   
  éva2014, gasape, erakucko és 1 másik tag kedveli ezt.
 9. sofiread

  sofiread Állandó Tag

  Nagyon szépen köszönöm a gyors és konkrét segítséget. Pont erre volt most szükségem. Szép napot. :)
   
  nyár9 kedveli ezt.
 10. erakucko

  erakucko Állandó Tag

  Köszönöm, hogy leírtad. :) Fontos, hogy lássuk, ki hogy boldogul, hátha találunk jó ötleteket, javaslatokat a szakértői nap megoldására. Most éppen azon gondolkodtam, hogy a váltótársam jövőre nyugdíjba megy. Ő eddig vállalta a szakértői napomat, de mi lesz majd mikor új kollégát keresünk mellém. Nem igazán lesz csábító az egy nap pár nélküli munka. Főleg esetleg egy gyakornoknak. :(
   
  gasape és anett5 kedveli ezt.
 11. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

  Miiii....megszavazniiii...????? Van olyan még vahol ?
   
  lányos, kaktusz68, spiky és 1 másik tag kedveli ezt.
 12. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Igen, mi így csináljuk. Amelyik iskolában ez nem történik meg, ott nem hajtják végre az EMMI rendeletet. A jelenleg hatályos 20/2012-es kimondja, hogy a nevelőtestület véleményezi 20/2012 117. § (4) b., a fenntartó jóváhagyja 20/2012 105. § (3)
   
 13. ladysla

  ladysla Kormányos Fórumvezető Kormányos

  Igen, a törvény előírja. Az elmúlt években sok pedagógust megkérdeztem 30-nál is több iskolából, hogy náluk ez mikor és hogyan történik. Hogy finom legyek: az elméletet gyakorlattal igazolni nem tudta egyikük sem.
   
 14. Csipike2014

  Csipike2014 Állandó Tag

  Tanfelügyeleti látogatáskor mindig finoman rákérdezek, hogy hogyan fogadják el a tantárgyfelosztást. A tapasztalatom hasonló, mint ladysláé.
   
 15. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  A megszavazás és a véleményezés 2 dolog. Mondhatok véleményt, de a vezetés nem köteles elfogadni. Ha megszavazom, már nem változtatható.
  Nálunk kiküldik a tervezetet, meghatározott időn belül véleményezhetjük.
  Az már más kérdés, hogy közben (szükségből) változhat.
   
 16. kros

  kros Állandó Tag

  Az a véleményem, hogy ha egy adott óra/foglalkozás már a tanév elején, tantárgyfelosztásban is megjelenik, azaz tervezett, akkor az túlóra, s nem a gumiszabály érvényes rá. (Azóta, mióta a 326-os megjelenés óta egyáltalán létezik túlóra, amikortól van kollektív szerződés.)
  A "gumiszabályos" akárhány órákba szerintem a betegség, rendkívüli szabadság, stb. miatti (vagyis röviden szólva előre nem tervezhető) beugró helyettesítések kéne, hogy menjenek.
  Kollektív szerződés pl. itt van: https://canadahun.com/attachments/psz-klik-aláírt-kollektív-szerződése-magyarÁzattal-2-014-01-13-vÉgleges-doc.1389469/
  Mivel nem KLIK-nél illetve tankerületnél vagyok, azt nem tudom, van-e újabb, és azt sem, hogy a Centrumok csináltak-e mást, vagy ezt klónozták valahogy.
   
  Utoljára módosítva: 2018 Július 16
 17. gasape

  gasape Állandó Tag

  Nálunk is pontosan így van.
   
  anett5 és ladysla kedveli ezt.
 18. csakkerdezem

  csakkerdezem Állandó Tag

  Azt gondolom, picit kényesebb kérdés - e-napló ! 1. Értesítő, bizonyítvány írása - C-ben - a félévi értesítők írásakor "kiderült" : jééééé ! - lehetne kinyomtatni akár ! Néhány ofő már beírta az ellenőrzőbe, akkor mindenki írja csak szépen kézzel, legyen egységes. Év végén : ikézzel írjátok, eddig is meg tudtátok írni, minek pazarolnánk erre papírt - annyi nincs is nekünk . A-ben - mindent kinyomtattak, B-ben csak a félévit . Nálatok ?
   
  anett5 kedveli ezt.
 19. kros

  kros Állandó Tag

  Erre korábbi, és más megfigyeléseim is vannak... (semmi sem olyan, mint amilyennek elsőnek látszani tetszik...)
  Adott a tanítónéni, akinek volt 15 tanítványa, tehát 15 bizonyítványa. Nem akart kézzel írni, így a számítógépes kitöltés mellett érvelt.
  Amihez meg nem értett, mondta magáról, és meg sem tanulta.
  Így az összes nyomtatást, stb. az iskolatitkár csinálta meg.
  Majd a 2., 3., és a 4. osztálynak is.
   
  Utoljára módosítva: 2018 Július 18
 20. Tamara69

  Tamara69 Állandó Tag

  Újra a segítségeteket, véleményeteket kérem.
  Jelentkezett óvodánkba egy 2015-ben végzett óvó néni, aki az elmúlt 3 évben más területen dolgozott.
  Óvodapedagógusnak, vagy pedagógiai asszisztensnek vegyük fel? Hogyan "jobb" alkalmazni? Milyen módon lehet? Mikor minősülhet?
  Előre is köszönöm!
   
  Cseh Judit kedveli ezt.
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás