Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

nyíregy

Állandó Tag
Állandó Tag
Véleményetekre, tapasztalatotokra lennék kíváncsi!

Egy munkahelyen lévő két pedagógus intézmény-bemutatása 90%-ban ugyanaz. Még a betűméret és a szövegek szerkesztése, bekezdések, stb. is.
Ami különbözik, az a végén a "saját feladataim", 7-8 mondatban.
Azt tudom, hogy mit ír az Útmutató, de szeretném megkérdezni, találkozott-e már hasonló helyzettel közületek valaki??
 

csemilia1

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kollégák!
Ha szépen megkérlek Titeket feltenné nekem valaki a linket a kirendelések költségtérítésének kitöltéséhez! Én nem találom, és legalább a téli szünetben megnézném, hogy kell kitölteni. Máskor úgysem lesz rá időm.
Előre is köszönöm!
Állandó hivatkozás a #1919. számú üzenethez
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Miuci!
Itt vagy még? Egyik tanfelügyelőd intézményegység-vezető, technika-fizika-informatika szakos tanár, sportszerető ember. :);)


Megvan a másik is! Matematika-informatika. :D Neked egy se szakos, nekem mindkettő.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak kérdezném, hogy ez, mármint hogy igazoltatni kell a pedagógussal honnan ered? Szerintem, ha kiderül a szakmai életútjából nincs szükség semmilyen igazolásra. De szeretném látni, hogy ezt hol írták le. Az eljárásrendben erre nincs utalás. Ha mégis, akkor valaki pontosítsa, hogy hol. Köszi!
Már többször feltettem:

"10/E. § (1) A minősítő bizottság elnöke felel a minősítő vizsga, a minősítési eljárás szakszerű és törvényes lebonyolításáért, a minősítő bizottság törvényes működéséért.
(2) Az elnök feladatai különösen:
a) megvizsgálja, hogy nincs-e helye a minősítő vizsga, a minősítési eljárás megszüntetésének a 12/C. § (1) bekezdése alapján,
... "

"12/C. § (1) A minősítő vizsgát, a minősítési eljárást meg kell szüntetni, ha
a) az OH vagy a minősítő bizottság az eljárás bármely szakaszában észleli, hogy a pedagógus a jogszabályi feltételek hiányában nem szerepelhetett volna a minősítési tervben, vagy a pedagógus munkakörben való foglalkoztatás jogszabályi követelményeinek nem felel meg,
..."
326/2013. (VIII. 30.) Korm. rendelet Hatályos: 2015.11.27 - 2015.12.31
 

miuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, elfogadtam. Ez 21-én történt. Ma kiderült, hogy törölték. Május 6. helyett szeptember 23!!! :o:mad:
Nálam is mindenki elfogadta, és még mindig megvan az időpont. Azt hiszem, egy nagyobb csoda kellene, hogy töröljék. Természetesen még mindig nem kaptam választ a POK-tól. Mint tudjuk a reményhal megdöglött, most van a sz@rok rája.
 

miuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Saját nevedre eszedbe ne jusson számlát kérni, minek. Az autópályadíjról ( 10 napos ) igen, de az OH nevére. Egyébként a szerződési linket tartalmazó levélben ott a link, onnan mindent megtudhatsz! Mit, hogyan, kinek, mikor. Ugyanott megtalálod a nyomtatványt is, amit ki kell tölteni, nyomtatni, aláírni és az esetleges számlákkal beküldeni. Havonta, összesítve, a hónap végét követő 10 napon belül. Így hirtelen ennyi, amit tudni lehet róla.
Így van, ezt csak tudni lehet, de a gyakorlat: néma csönd!!!!! Szegény OH nincs pénze, a pedagógusnak kell még azért is fizetnie, hogy dolgozhasson. Majd még kitalálják, hogy nyáron nem adunk szaktanácsot, nem tanfelügyelünk, ezért a fizetésünk csak egy része jár. Eddig is több törvényt és szabályt is (amit ők hoztak) megszegtek. Nekik sajnos mindent lehet, mint tudjuk joghatás nélkül!
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a bizonyos költségtérítési kisokos!
A következő, sokszor előforduló mondat kicsit irritált engem: "A számlán szereplő időintervallumnak összhangban kell lennie a szakértői munkavégzés kijelölt időpontjával ..."
Ez nem úgy tűnik, mintha azt mondanák: Ne merj csalni? Vagyis feltételezik a szakértő pedagógusról, hogy esetleg ez megfordul a fejében. Vagy csak én nőttem ki a naivitásomat esetleg túlságosan is?
 

miuci

Állandó Tag
Állandó Tag
Már többször érveltem amellett, hogy a monogramokkal nem foglalkoznék a tanulók esetén.
Most mégis a segítségeteket kérem!
Intézményvezetőt minősítek elnökként. Az iskolai 2015/2016-os munkatervet töltötte fel szabadon választhatónál. A kollégái(nevelőtestület) monogramokkal szerepel, sőt teljes név is maradt benne, a kollégák szakja megjelölve, az áttanítók iskoláikkal, szakjukkal szerepelnek.
A gondom: Egy közeli iskola, így én magam is be tudom azonosítani a kollégákat, a szak alapján az iskola honlapjáról bárki megteheti ezt.
Kérjem a dokumentum javítását?
Én már végképp nem értem ezt a név problémát, személyiségjogot...Én a facebookon találtam meg az egyik hozzám kirendelt tanfelügyelőt. Nagyon szimpatikus, majdnem bejelöltem ismerősnek. Azt hiszem hamar rájött volna ki vagyok. A másik tanfelügyelőt az iskolai honlapon találtam meg. Mi a fenéért nem elég a szülői hozzájárulás. Nekem a 2014-s portfólióm tele van képekkel, nevekkel. A képek nagyon feldobják az egész művet. Másrészt bizonyítják, hogy tényleg megcsináltam a programot, nem csak kitaláltam.
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Szakértő társak! A mai napon előzetes értékelésre megnyílt pf szakmai önéletrajz részében a pedagógusnak csak 2013-tól jelzett munkahelye/szakmai tapasztalata szerepel. Szakmai életút értékelésében viszont leírja, hogy már pályája kezdetétől ebben az intézményben dolgozik. Jól gondolom, hogy - az eljárásrend kiegészítő alapján- ezt a szakmai önéletrajzra vonatkozó tartalmi kiegészítést a porfólió védés alkalmával feltett kérdéssel is tisztázhatom? E mellett hiányzik a munkáltatói igazolás is. Ha van OH delegált, akkor mindenképpen vezetőről van szó!? Így a pótoltatható 2 dokumentumba beleférünk.

Én is jártam így - átszerkesztették az intézményeket, volt némi összevonás, névváltozás, tagintézményi továbblétezés - így csak az utolsó adat, az összevont intézmény neve került a munkahelyek közé.

A védés végén lehet kérni, szólni, egészítsék ki a szakmai önéletrajzot a munkaviszony kezdetétől hiteles adatokkal.

PLUSZ:
326/2013. "10/B. §24(1) Az OH az intézményvezető által az informatikai rendszerben rögzített adatok alapján ellenőrzi, hogy a pedagógus megfelel-e a minősítő vizsga, illetve a minősítési eljárás lefolytatása feltételeinek."

Viszont a jelenlegi 7.1, a 2016-os megbízási szerződés 6.1 pontja:
"Felek rögzítik, hogy Megbízott a Szerződés 1. (2.) pontja szerinti feladatokat saját felelősségére végzi. "

Na, erre varrjál gombot!

Nem lesz, megszűnt. Az OH 10 e forintig csak a számlával igazolt jogos költségeket téríti, az is csak utazás vagy nagyon indokolt esetben szállás lehet. (Kiv.nemzetiségi intézmény esetén, ott számlával igazolt minden jogos költséget térít, 10 e fölött is.)

Vagyis a számlával nem igazolható jogos költségeket nem téríti. :(

Már előkerült - tessék értelmezni!
Ptk.
"6:280. § [Ingyenes megbízási szerződés]

(1) E fejezet rendelkezéseit megfelelően alkalmazni kell az olyan megbízási szerződésre, amely alapján a megbízó ellenszolgáltatás nyújtására nem köteles.
(2) Ha a megbízott a feladat ellátását ingyenesen vállalja, a megbízó köteles a megbízott költségeit megtéríteni."
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300005.TV

Igen, elfogadtam. Ez 21-én történt. Ma kiderült, hogy törölték. Május 6. helyett szeptember 23!!! :o:mad:

Egy előnye van, mivel a következő tanévre esik, módosíthatsz a porfóliódon;).
 

kaktusz68

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha azt akarjuk, hogy legyen mit pontozni, inkább kérünk azt is.
Teljesen egyetértek veled. A novemberi feltöltőknél néha kevés a dokumentum - való igaz, kevesebbet kell megnéznünk is -, így nehezebbnek érzem a feladatunk az előzetes értékelésnél. Amióta kivették az értékelés bemutatását, a 6. kompetencia sokkal nehezebb lett. Legalábbis én így érzem.
 

gtszg

Állandó Tag
Állandó Tag
Számomra az elég igazolás, ha a pedagógus leírja, hogy mióta dolgozik és milyen intézményben/ intézményekben. Nem gondolnám, hogy erről külön igazolást kellene kérnem. A szakvizsga megléte az természetesen nem hiányozhat a KIR-ből. Nem a rendeletre voltam kíváncsi, azzal tisztában vagyok, hanem arra, hogy hol van arra utalás, hogy nekem erről igazolást kell kérnem. Számomra az teljesen meggyőző, ha a pedagógus leírja, ez felér egy nyilatkozattal. A felesleges adminisztráció miatt kérdezem. Elég egy telefon az intézménybe. De miért ne hinnék a pedagógusnak???
A leírás és a nyilatkozat meglehetősen távol áll egymástól.
A jogszabály rendkívül erős, nem elég a meggyőzés. És ez nem bizalmatlanság kérdése.
 

EnIbaby12

Állandó Tag
Állandó Tag
Én osztom Csip-csup k az intézményi delegáltakkal kapcsolatban. Mi vállaltuk a szakértést, nekik pedig a nyakukba sózták. Attól, hogy elment (vagy nem ment el) felkészítésre attól messze nem olyan felkészült, mint a szakértő, de szinte ugyanazt meg kell csinálnia. És nincs csökkentett óraszáma, mesterbesorolása. Értelemszerűen most nem a saját intézményében delegáltként részt vevő szakértő vezetőkről beszélek. Tehát igencsak jogos a felvetés.

Kedves Pappica!
Nincs értelme ennek az összehasonlítgatásnak, ez a felvetés nem viszi előre a dolgokat! Ez a fórum , nem ezért jött létre!
Ráadásul nem is jól látod a dolgokat
1) a szakértők sem ezekkel a feltételekkel vállalták a munkát, hisz gyökeresen megváltoztatták azokat az elmúlt 1 évben
2) a szakértőket sem ezen feltétel és eljárásrendre készítették fel, sőt már szinte semmi nem az ami volt! ( pl: felületek )
3) a szakértőknek a csökkentett óraszámuk az eljárás lefolytatására, oda és visszautazásra elmegy... sőt nem is elég!
4) sorolhatnám tovább,
de inkább kitartást, és egymás segítését kérem mindenkitől!
 
Utoljára módosítva:

B.M.E.

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha azt akarjuk, hogy legyen mit pontozni, inkább kérünk azt is.
A szabadon választott dokumentumoknál a reflexió hiányába én is belefutottam az első portfólió átnézésekor (2 szabadon választhatónál nem volt.) Már majdnem hiánypótlást akartam kérni, de pont itt a Canada-n olvastam (Csemilia1), hogy nem kötelező a reflexió szabadon választotthoz. Megnéztem az Útmutatót (3.javított, 60.oldal) és tényleg nem kötelező, nincs becsillagozva. Úgy döntöttem, hogy nem kérek hiánypótlást, hogy ne gondolják azt, hogy nem tudom, hogy nem kötelező...:)dr_38: Kicsit bonyolultan fogalmaztam, bocs.) Szerintetek megfelel ez így? Esetleg szóban rákérdezzek? Egyébként kiváló portfólióról van szó. Teljesen látszik, hogy egyszerűen, mire odaért, belefáradt. Egyébként öt szabadon választottat töltött fel, az utolsóról lehagyta a reflexiót, az utolsó előttit pedig elintézte két mondattal. De hát megvan a kötelező négy dokumentum reflexiókkal...
 

Verőce

Állandó Tag
Állandó Tag
A szabadon választott dokumentumoknál a reflexió hiányába én is belefutottam az első portfólió átnézésekor (2 szabadon választhatónál nem volt.) Már majdnem hiánypótlást akartam kérni, de pont itt a Canada-n olvastam (Csemilia1), hogy nem kötelező a reflexió szabadon választotthoz. Megnéztem az Útmutatót (3.javított, 60.oldal) és tényleg nem kötelező, nincs becsillagozva. Úgy döntöttem, hogy nem kérek hiánypótlást, hogy ne gondolják azt, hogy nem tudom, hogy nem kötelező...:)dr_38: Kicsit bonyolultan fogalmaztam, bocs.) Szerintetek megfelel ez így? Esetleg szóban rákérdezzek? Egyébként kiváló portfólióról van szó. Teljesen látszik, hogy egyszerűen, mire odaért, belefáradt. Egyébként öt szabadon választottat töltött fel, az utolsóról lehagyta a reflexiót, az utolsó előttit pedig elintézte két mondattal. De hát megvan a kötelező négy dokumentum reflexiókkal...
Ha első olvasásra úgy látod, hogy lesz elég anyag az indikátorokhoz, akkor felesleges.
 

Krémusz

Állandó Tag
Állandó Tag
A szabadon választott dokumentumoknál a reflexió hiányába én is belefutottam az első portfólió átnézésekor (2 szabadon választhatónál nem volt.) Már majdnem hiánypótlást akartam kérni, de pont itt a Canada-n olvastam (Csemilia1), hogy nem kötelező a reflexió szabadon választotthoz. Megnéztem az Útmutatót (3.javított, 60.oldal) és tényleg nem kötelező, nincs becsillagozva. Úgy döntöttem, hogy nem kérek hiánypótlást, hogy ne gondolják azt, hogy nem tudom, hogy nem kötelező...:)dr_38: Kicsit bonyolultan fogalmaztam, bocs.) Szerintetek megfelel ez így? Esetleg szóban rákérdezzek? Egyébként kiváló portfólióról van szó. Teljesen látszik, hogy egyszerűen, mire odaért, belefáradt. Egyébként öt szabadon választottat töltött fel, az utolsóról lehagyta a reflexiót, az utolsó előttit pedig elintézte két mondattal. De hát megvan a kötelező négy dokumentum reflexiókkal...
Ha első olvasásra úgy látod, hogy lesz elég anyag az indikátorokhoz, akkor felesleges.

Szerintem is felesleges. van elég dokumentum így is az indikátorok értékeléshez, ha meg mégsem, akkor kérdezünk, a védésen meg választ kapunk :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére