Szaktanácsadás - szakértés - tanfelügyelet II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Gyöngyöss

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen jogos. Az, aki 85% fölötti értékkel zárja a minősítést, kaphasson lehetőséget újabb előrelépésre a minősítéstől számított két éven belül. Két év kell ahhoz, hogy a portfóliójába új anyagokat is tudjon tölteni, mégsem pályázhat újra csak ugyanazokkal a dokumentumokkal.
A kapott százalékok nem mindig reálisak! Miért kell ezt százalékhoz kötni?!?

És melyik 85%-ra gondolsz, 2015 vagy 2016 ( és ki tudja még mi lesz ebben/ebből) ???
Én is erről beszélek!

Valóban össze kellene fésülni a múlt évi pontszámokat az ezéviekkel, végül is mi ugyanúgy 0-3 pontot adtunk, ez kihúzná a méregfogat, de gyanítom ez nagy falat (módosítani, újra kiküldeni). Pedig az első alaptétel, amit megtanítottak a képzésen, hogy "egységes" megítélés szerint kell folynia az eljárásoknak.
Azt azonban érdemes végiggondolni, hány százalék lehetett a hibahatár. 5, 6, 8, 10? Tudjuk az eredményeket? Én alig, egyet-egyet ismerek, azt is azért, mert 100%-os lett. Elnökként láttam a különbséget a nagyrészt 4 pontos és a nagyrészt 5 pontos kolléga között, szakosként nem.
Ha ez ekkora eltérést okozott, kezdeményeznünk kellene - nekünk! - hogy írják át a múlt évi eredményeket is, hiszen a mi munkánkat is érinti.
Vagy - nyel mindenki egyet, és azt mondjuk, tudva azt, hogy semmi nem abszolút objektív, és az eljárásba nemcsak a pontok kiszámításánál csúszhatnak be szubjektív szempontok, elfogadjuk, hogy ez már így marad.
Azokat viszont, akik lépnének tovább, PII-be, Mesterpedagógus fokozatba szerintem sem jogos hosszú évekre parkolópályára küldeni .
Gondoljunk az ötven körüliekre, akik kényszer PI-ből indulnak, most minősülhetnek, de lehet, hogy csak jövőre, majd várnak x évet, hogy Mp. fokozatot pályázhassanak (jelenleg hetvenezerért) ... nekem ez nem az a célkitűzés, amit sokan megpályáznának.
Ráadásul állandóan változnak a feltételek, a jogszabályok - fogalma sincs senkinek, mi lesz három hónap múlva, nemhogy 6 év múlva! Akkorát legyint rá, hogy letörik a karja, és érthető.
Nem motiválnak a célok, rosszak a feltételek.
Az egységes megítélés sehol nincs!

Ezzel a hozzáállással nem érdemeltél 90 %-ot! A hetes-nyolcas kompetenciára még egyest is alig! Örülj, hogy fiatalként eleve a kompetenciákra késztettek fel a főiskolán, a gyakornoki vizsgád ebből a helyzeti előnyből sikerült úgy, ahogy. A kollégáidnak pedig mindez okkal-ok nélkül idegen: jobb lenne ha segítenél nekik a magad módján, de legalább ne légy rosszakaró - abból van sok. Névtelenül ne írj le ilyeneket, nem válik díszedre!
:cool:
 
Utoljára módosítva a moderátor által:

kaktusz68

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm Piri58!
A gondom, hogy a régi psze kézikönyvben volt Forgatókönyvminta (egy pedagógus ellenőrzése esetén).
"13:45-16:00 Értékelés elkészítése, adminisztráció"
Az újban nincs, az adminisztráció viszont változott.
Emiatt gondolkoztam azon, hogy az intézményvezetővel való egyeztetésnél a zárásra mennyi időt jelezzek. A többi része rendben.
 
Utoljára módosítva:

szolnokitibor

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Tibor!
Moniska fenekén nincsen tojáshéj... Nem most szerzett diplomát, hanem kb 20 éve...
"Speciális" munkahelyi környezete van...
A fórum 1-1 bejegyzésére lehet reagálni.
Azonban, ha a teljes történetből kiragadva értelmezünk 1-1 hozzászólást, könnyen félreérthetjük.
Már korábban is azt éreztem, hogy bicskanyitogatás határát súrolják a hozzászólásaid, amit jólneveltségemből nem kommentálta...(+" földim" vagy)
Kedves Anett!
Ez az életpálya sokakat letört és ellenállásra sarkalt. Én már azoknak is örülök, akik elfogadják a rájuk rótt feladatokat és nekiállnak azokat megcsinálni.
A hogyanról még annyit, ha a CHt megtalálta és követi, annyira nem lehet rossz!
A legalja nem itt van, de sajnos mindannyian találkoztunk velük is!
Az ittenieket szeretném segíteni azzal, hogy gondolataimat leírom és nem a negatívumokat hangoztatni!
Azt nem tartom előbbrevivőnek!
Mindenki nagyon leterhelt ebben a rendszerben. De erről nem az egyes emberek tehetnék, hanem a rendszer! Kérlek ne zöld le azt, aki a jobbért próbál tenni, de falakba ütközik....sajnos.
Bocsánat, ha nem elég árnyaltan írtam, de a lényeget nem akartam elfedni...
Kedves Anett!
Kár volt visszafognod magad, amikor korábban úgy érezted, hogy az én hozzászólásaimnak bicskanyitogató a stílusa - a névtelenséged védelmet nyújt: ebben a hozzászólásban én vagyok az, aki nyílt lapokkal játszik, mert névvel, beazonosíthatóan írok le valamit, amiért bármikor vállalom a felelősséget,még a bicskanyitogató stílusért is.
Az ominózus véleményből - most is így gondolom - okkal következtettem arra, hogy aki minősítő vizsgával került Ped1-be, az mint gyakornok tette ezt. Hogy húsz éve szerezte a diplomáját, és mégis most tett minősítő vizsgát, ahhoz nincs közöm. Annál jobban irritált a soraiból kicsendülő önhittség és a kollégáinak a lenézése - amire szót sem vesztegettél. Sokkal inkább arra, hogy homályos utalásokat tégy a korábbi hozzászólásaimra. Ez méltatlan - nem is folytatom, mert még valaki úgy érezné, nekem kell magyarázkodnom.
 

Gagamail

Állandó Tag
Állandó Tag
A kapott százalékok nem mindig reálisak! Miért kell ezt százalékhoz kötni?!?
Gondoljuk át reálisan - a 2015-ös legalább 85% és a 2016-os legalább 85% mekkora távolságra van egymástól?
Másképp kérdezem: a 85% fölötti pedagógus 2015-ben és egy másik, ugyanilyen eredménnyel 2016-ban más teljesítményű pedagógus? Kaptak 2015-ben 85% fölötti értéket a rossz munkát végzők ?

Amit feszegettem még - tudjuk a hivatalos értékeket, vagy csak azt mondta valaki, hogy ...?
Mi nem látjuk, ki látja a pedagóguson kívül?

Bizonyos százalékos szint fölött (nincs az ötlet kőbe vésve, lehet az 90% is, bár gyanítom ez sem, az sem érdekli a rendszert működtetőket) hagyni kellene gyorsabban továbblépni a kollégákat. Nevezzük ezt "tehetséggondozásnak", s lehet a gyorsabb haladás folyamatgerjesztő is.
 

Bonzi

Állandó Tag
Állandó Tag
Újra az önértékeléshez néhány kérdés:
- Tudnátok-e egy az önértékeléshez kapcsolódó word jegyzőkönyv mintát feltölteni? Ez a kitöltés után feltölthető, vagy csak a felületen lehet kitölteni (esetleg bemásolni)?
- Mi a teendő az interjúkérdésekkel, mert ugyebár azt már nem kötelező lefolytatni? Az pedagógus önértékelése során kell-e a vezetővel készíteni interjút? (Ki kérdezi a főnököt? Persze, ha szükséges..)
- Meg kell-e válaszolni minden kérdést a jegyzőkönyvben, vagy ki lehet húzni néhányat?
- Ezeket a kijelölt kollégák végzik, és az adatgyűjtő "csak" begyűjti tőlük, aztán úgy ahogy mírnak egkapta bemásolja a felületre? Mi a helyzet, ha a kollégák, esetleg nem írják be valahova szükséges válaszokat, vagy nem megfelelően töltik ki?
- Milyen időpontot kell írni a jegyzőkönyv elkészítésére?
- Az önfejlesztési terv feltölthető (ad egy időpontot..), majd az önfejlesztési t. határidej lejáe (egy másik időpont, ami már a tanfel. utáni időpont)
- Akkor fel kell tölteni ezt az önértékelés előtt vagy csak a tf után?

Előre is köszönöm a segítséget. Most már ez a rész következik, miután a kérdőívezés utolsó napján végül hosszas telefonálgatások után sikerült az adatgyűjtő kollégának a validációját elintézni.. :D:D:D:mad:
 

ueco

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm Piri58!
A gondom, hogy a régi psze kézikönyvben volt Forgatókönyvminta (egy pedagógus ellenőrzése esetén).
"13:45-16:00 Értékelés elkészítése, adminisztráció"
Az újban nincs, az adminisztráció viszont változott.
Emiatt gondolkoztam azon, hogy az intézményvezetővel való egyeztetésnél a zárásra mennyi időt jelezzek. A többi része rendben.
Most komolyan mondjátok, hogy az önértékelésben lévő kérdésekre, amihez hozzáférnek a szakértők, újra interjúban válaszolni kell.:o (15-20 nap alatt nem változott a véleményem az adaptív oktatásról)
Ez egy színdarab olvasópróbája!:mad: A szakértő olvassa a kérdést én a saját válaszom!:dr_104:
Egy Shakespeare darabot nem próbálnak ennyiszer a színészek!!!:dr_4:
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy gondom van ezzel - akiről kiderült, hogy nem viszi át a lécet, velük, mi lesz? A megkapta mindenki csoportban mennyien lehetnek olyanok, akik hasonló eredménnyel végeznének? Remélem, alig. De ott a bolha a fülben. S ha csak 10-en vannak a 30 ezerből?
És, ami a lényeg: még évekig dolgoznak a gyerekekkel így? Hogy? 200-300 gyerek rossz kezekben! Eltúlzom?
Nem. Teljesen egyetértek veled. A jelen állás az, hogy mindenki átviszi a lécet. Eddig azért nem vitte át mindenki, mert a léc rossz helyen volt. Most lerakták a földre, ezáltal megszűnt a probléma :mad2::(. Tulajdonképpen ez is egy megoldás.
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretnék segítséget kérni önértékelési területen. Iskolámban csak szeptemberben lesz az első tanfelügyelet, de még ebben a tanévben kész kell legyünk az önértékelésével, mivel szeptember 16. a tanfelügyeleti dátum!. Egy gyakornok kollégával próbálkozunk elsőnek az önértékeléssel, bízva rugalmasságában. Célunk: a tapasztalatok alapján a tanfelügyeletre váró kollégánál minden simán menjen "informatikailag". Sajnos a saját kérdőívét nem tudta kitölteni határidőre, mivel a validációja nem sikerült. Hosszasan leveleztünk a POK-kal, a megoldás érkezésekor a rendszer már lezárta ezt a részt. A kiválasztott kollégák kitöltötték, lezajlott az óralátogatás, készülőben van a jegyzőkönyv. A végén lehetséges lesz az önfejlesztési terv feltöltése? Milyen problémát okoz, hogy a saját kérdőívét nem töltötte ki?
Mivel bőven van még időtök, nem gondoltatok arra, hogy törlitek az önértékelést és újraindítjátok? Ekkor eltűnik az eddig elvégzett munka is (kérdőívek), de nem ez az időrabló része, tehát nem hiszem, hogy gond, ha újra kitöltik. Hétfőn törlitek, majd újra elindítjátok, beállítjátok az óralátogatás időpontjának április 5-ét. Március 22-én máris meg lehet csinálni minden kérdőívet. A validáció kérdéskört elszúrta az OH. A régi szerint már nem lehetett sokaknak, az új szerint pedig még nem tudtak.
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Újra az önértékeléshez néhány kérdés:
- Tudnátok-e egy az önértékeléshez kapcsolódó word jegyzőkönyv mintát feltölteni? Ez a kitöltés után feltölthető, vagy csak a felületen lehet kitölteni (esetleg bemásolni)?
- Mi a teendő az interjúkérdésekkel, mert ugyebár azt már nem kötelező lefolytatni? Az pedagógus önértékelése során kell-e a vezetővel készíteni interjút? (Ki kérdezi a főnököt? Persze, ha szükséges..)
- Meg kell-e válaszolni minden kérdést a jegyzőkönyvben, vagy ki lehet húzni néhányat?
- Ezeket a kijelölt kollégák végzik, és az adatgyűjtő "csak" begyűjti tőlük, aztán úgy ahogy mírnak egkapta bemásolja a felületre? Mi a helyzet, ha a kollégák, esetleg nem írják be valahova szükséges válaszokat, vagy nem megfelelően töltik ki?
- Milyen időpontot kell írni a jegyzőkönyv elkészítésére?
- Az önfejlesztési terv feltölthető (ad egy időpontot..), majd az önfejlesztési t. határidej lejáe (egy másik időpont, ami már a tanfel. utáni időpont)
- Akkor fel kell tölteni ezt az önértékelés előtt vagy csak a tf után?

Előre is köszönöm a segítséget. Most már ez a rész következik, miután a kérdőívezés utolsó napján végül hosszas telefonálgatások után sikerült az adatgyűjtő kollégának a validációját elintézni.. :D:D:D:mad:
Valahova felraktam a mintát. Mármint itt a fórumon. Ezt így, ebben a formában nem lehet feltölteni a felületre, mert a 3-féle mindegyike előtt ott egy táblázat az önértékelő és adatgyűjtő adataival, eljárásazonosítóval. Ezért vagy az kell, amit a felületről letöltetek, vagy ha ezzel dolgoztok, akkor utána össze kell fésülni a letöltöttel. Közben megnéztem, hol lelem a gépemen, újra felrakom.
Az interjúkérdések szelektálhatók. Én töröltem azt, amit "nem tettem fel". A valóságban úgy csináltuk a vezetőit is, és a pedagógusit is, hogy szépen begépelték a válaszukat, és elküldték nekem, én pedig adatgyűjtőként beillesztettem a jegyzőkönyv megfelelő helyére. Amire nem válaszoltak, azt a kérdést töröltem. Ha rendesen akarjátok a vezetői interjút csinálni, akkor az adatgyűjtő kérdezi, ő készít jegyzeteket, ő gépeli be a válaszokat.
Elvileg mindent egy adatgyűjtő végez. De mi is szétosztottuk a feladatokat, mert különben nem lehetett volna ezt egy embernek bírnia. Az adatgyűjtő nem attól adatgyűjtő, hogy a mások által leírt adatokat összegyűjti, hanem attól, hogy saját maga gyűjti össze azokat az önértékelő kolléga dokumentumaiból. De, ahogy már jeleztem. ezt lehet rugalmasan kezelni, sőt úgy egészséges.
Ha valahova nem írt választ, akkor a pótlása attól függ, hova nem. Ha az interjúnál, akkor egyszerűen töröld azt a kérdést. Ha az óralátogatásnál vagy a dokumentumelemzésnél, akkor viszont pótoltasd vagy te pótold, mert ott nem lehet változtatni. Van, ami nem releváns az adott kolléga esetében. Akkor ezt kell odaírni. Én is így tettem a tesis kollégánál a füzetekre vonatkozó szempontoknál.
Időpontok jegyzőkönyvnél: hasra ütés jellegű. Az óralátogatás jegyzőkönyvén lehetőleg az óralátogatás napja, vagy azutáni napok egyike legyen, mert előtte levő kissé fura lenne, még akkor is, ha semmit nem akkor csináltunk, mint ahogy a felületen jelöltük, de ez nem a mi hibánk. Az interjúk készítési időpontját én későbbre tettem az óralátogatás jegyzőkönyvénél. Ennek oka az, hogy van egy-két kérdés, ami az óralátogatásra utal. Erre is nehéz válaszolni, ha még elméletben nem volt óralátogatás. A dokumentumelemzés azt hiszem, mindegy. Én 1-1 napos csúszással írtam őket.
Fel kell tölteni az önfejlesztési tervet, csak akkor kerül lezárt állapotba az önértékelés. Persze, ha rá akarnánk mutatni a rendszer visszásságaira, akkor megtehetnénk, hogy a határidő napján akarnánk feltölteni, hiszen így is teljesen szabályosa járnánk el. Ebben az esetben nem tudom, mi történne, mit látnának a tanfelügyelők. Amúgy az önfejlesztési terv feltöltésének határideje mindannyiunk esetében a tanfelügyeleti időpont után van, de a tanfelügyeleti értékelés előtt. Javaslatom az, hogy valamit el kell készíteni, elég csak egy projekt kidolgozása (persze attól függ, mert ha sok fejleszthetőt tár fel az önértékelés, akkor azért nem elég). A tanfelügyelet után megnyílik majd a tanfelügyeltnek a tanfelügyeleti oldal (hasonló az önértékelésihez), s ott is lesz egy ilyen: Önfejlesztési terv feltöltése. Ide lehet majd a tanfelügyelet megállapításai alapján módosítottat felrakni.
Azt hiszem, mindenre válaszoltam.
 

Csatolások

  • Önértékelési jegyzőkönyv.doc
    3 MB · Olvasás: 209

Bonzi

Állandó Tag
Állandó Tag
Valahova felraktam a mintát. Mármint itt a fórumon. Ezt így, ebben a formában nem lehet feltölteni a felületre, mert a 3-féle mindegyike előtt ott egy táblázat az önértékelő és adatgyűjtő adataival, eljárásazonosítóval. Ezért vagy az kell, amit a felületről letöltetek, vagy ha ezzel dolgoztok, akkor utána össze kell fésülni a letöltöttel. Közben megnéztem, hol lelem a gépemen, újra felrakom.
Az interjúkérdések szelektálhatók. Én töröltem azt, amit "nem tettem fel". A valóságban úgy csináltuk a vezetőit is, és a pedagógusit is, hogy szépen begépelték a válaszukat, és elküldték nekem, én pedig adatgyűjtőként beillesztettem a jegyzőkönyv megfelelő helyére. Amire nem válaszoltak, azt a kérdést töröltem. Ha rendesen akarjátok a vezetői interjút csinálni, akkor az adatgyűjtő kérdezi, ő készít jegyzeteket, ő gépeli be a válaszokat.
Elvileg mindent egy adatgyűjtő végez. De mi is szétosztottuk a feladatokat, mert különben nem lehetett volna ezt egy embernek bírnia. Az adatgyűjtő nem attól adatgyűjtő, hogy a mások által leírt adatokat összegyűjti, hanem attól, hogy saját maga gyűjti össze azokat az önértékelő kolléga dokumentumaiból. De, ahogy már jeleztem. ezt lehet rugalmasan kezelni, sőt úgy egészséges.
Ha valahova nem írt választ, akkor a pótlása attól függ, hova nem. Ha az interjúnál, akkor egyszerűen töröld azt a kérdést. Ha az óralátogatásnál vagy a dokumentumelemzésnél, akkor viszont pótoltasd vagy te pótold, mert ott nem lehet változtatni. Van, ami nem releváns az adott kolléga esetében. Akkor ezt kell odaírni. Én is így tettem a tesis kollégánál a füzetekre vonatkozó szempontoknál.
Időpontok jegyzőkönyvnél: hasra ütés jellegű. Az óralátogatás jegyzőkönyvén lehetőleg az óralátogatás napja, vagy azutáni napok egyike legyen, mert előtte levő kissé fura lenne, még akkor is, ha semmit nem akkor csináltunk, mint ahogy a felületen jelöltük, de ez nem a mi hibánk. Az interjúk készítési időpontját én későbbre tettem az óralátogatás jegyzőkönyvénél. Ennek oka az, hogy van egy-két kérdés, ami az óralátogatásra utal. Erre is nehéz válaszolni, ha még elméletben nem volt óralátogatás. A dokumentumelemzés azt hiszem, mindegy. Én 1-1 napos csúszással írtam őket.
Fel kell tölteni az önfejlesztési tervet, csak akkor kerül lezárt állapotba az önértékelés. Persze, ha rá akarnánk mutatni a rendszer visszásságaira, akkor megtehetnénk, hogy a határidő napján akarnánk feltölteni, hiszen így is teljesen s,zabályosa járnánk el. Ebben az esetben nem tudom, mi történne, mit látnának a tanfelügyelők. Amúgy az önfejlesztési terv feltöltésének határideje mindannyiunk esetében a tanfelügyeleti időpont után van, de a tanfelügyeleti értékelés előtt. Javaslatom az, hogy valamit el kell készíteni, elég csak egy projekt kidolgozása (persze attól függ, mert ha sok fejleszthetőt tár fel az önértékelés, akkor azért nem elég). A tanfelügyelet után megnyílik majd a tanfelügyeltnek a tanfelügyeleti oldal (hasonló az önértékelésihez), s ott is lesz egy ilyen: Önfejlesztési terv feltöltése. Ide lehet majd a tanfelügyelet megállapításai alapján módosítottat felrakni.
Azt hiszem, mindenre válaszoltam.

Köszönöm, lassan kezd összeállni a kép. :) Az a helyzet, hogy -amint Te is írtad: kissé visszás az eljárás rendje..., valóban rugalmasnak kell lenni. NEm teljesen értem, hogy mire gondolsz egy projekt kidolgozásán...Az önfejlesztési tervet javaslod projekt formájában? Egy kicsit tudnád konkretizálni, mert én nem nagyon tudom a kettőt "szinkronizálni". A projekt tervezésének megvannak ugyanis a maga lépései, stb.
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm, lassan kezd összeállni a kép. :) Az a helyzet, hogy -amint Te is írtad: kissé visszás az eljárás rendje..., valóban rugalmasnak kell lenni. NEm teljesen értem, hogy mire gondolsz egy projekt kidolgozásán...Az önfejlesztési tervet javaslod projekt formájában? Egy kicsit tudnád konkretizálni, mert én nem nagyon tudom a kettőt "szinkronizálni". A projekt tervezésének megvannak ugyanis a maga lépései, stb.
Az önfejlesztési terv sablonja "gondolkozik" projektben. Az adatbankba hajdan feltettem egy olyat, amelyiken összefésültem a szaktanácsadói dokumentumok PSZFT-jét, és ezt az önfejlesztési tervet. Tulajdonképpen ugyanaz, csak teljesen más fejlécekkel, kifejezésekkel dolgozik, viszont simán megfeleltethetők ezek egymásnak.
 

Csatolások

  • Önfejlesztési terv-sablon.doc
    36.5 KB · Olvasás: 264

Bonzi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az önfejlesztési terv sablonja "gondolkozik" projektben. Az adatbankba hajdan feltettem egy olyat, amelyiken összefésültem a szaktanácsadói dokumentumok PSZFT-jét, és ezt az önfejlesztési tervet. Tulajdonképpen ugyanaz, csak teljesen más fejlécekkel, kifejezésekkel dolgozik, viszont simán megfeleltethetők ezek egymásnak.
ÜGyes megoldás:) És ennek a lapnak a kitöltése elegendő, ha nincs sok fejlesztendő terület?
 
Kedves Baj!
Segítségedet szeretném kérni! Az önértékelésnél a fejlesztési tervet nem engedi a rendszer feltölteni. Mi lehet a probléma? Az intézményvezető semmit sem lát, pedig adott magának jogosultságot. Az adatgyűjtőnek sikerült feltölteni a jegyzőkönyveket, a helyettesnek aki kapott intézményi hozzáférést ő látja a részleteket, de Ő sem tudja az önfejlesztési tervet feltölteni, pedig már csak ez van hátra, a pedagógus értékelése is fent van a felületen, mindenhol megjelent a pipa. Tanácstalanok vagyunk! Van valami ötleted? Köszi :)
 
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. A tagóvoda-vezetőt április 12.-én tanfelügyelik.
Tegnap sikerült- nekem, vezetőként- intézményi adatgyűjtőként regisztrálni.
Az önértékelési eljáráshoz be is van írva a nevem, mellé, hogy a kérdőívezés folyamatban van.
Fogalmam sincs hogyan tovább. Mikor nyílik meg a kérdőívezés lehetősége a felületen? (Egyelőre nem enged be, nem ad ki kérdőívet.) Hogyan tudják a kollégák kitölteni a kérdőíveket? Egyáltalán hány kérdőív kitöltése szükséges?A kérdőíveket csak azok tudják kitölteni, akik validálnak?
Maga a folyamat úgy néz ki, hogy 10 napunk van a kérdőíveztetésre és a jegyzőkönyv (?) rögzítésére. (március 20-március30.-ig) Hogyan zajlik ez technikailag? Egyáltalán mi a dolgunk?
Nagyon megköszönném a segítséget! E-mail címem: [email protected], talán ez közvetlenebb...
 
Utoljára módosítva:

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Baj!
Segítségedet szeretném kérni! Az önértékelésnél a fejlesztési tervet nem engedi a rendszer feltölteni. Mi lehet a probléma? Az intézményvezető semmit sem lát, pedig adott magának jogosultságot. Az adatgyűjtőnek sikerült feltölteni a jegyzőkönyveket, a helyettesnek aki kapott intézményi hozzáférést ő látja a részleteket, de Ő sem tudja az önfejlesztési tervet feltölteni, pedig már csak ez van hátra, a pedagógus értékelése is fent van a felületen, mindenhol megjelent a pipa. Tanácstalanok vagyunk! Van valami ötleted? Köszi :)
Az önfejlesztési terv feltöltésénél bementem a saját oldalamra. Ott nem pedagógust jelöltem, hanem intézményt. Ott bejelöltem a Önértékelési és pedagógiai-szakmai ellenőrzési feladatok elvégzés mappát. Majd a Pedagógiai-szakmai ellenőrzési feladatok elvégzése mappát. Ezután felül a Folyamatszereplő jelent meg. Ezt átállítottam Intézményre. Itt az Önértékelés sorban (mert ebben az esetben már látszik a tanfelügyelet sor is, de még nem ez kell) rákattintottam a részletek gombra. Itt piros volt az Önfejlesztési terv. Arra kattintva odaírta: Önfejlesztési terv feltöltése. Erre kattintva ugyanúgy ki kell választani a feltöltendő dokumentumot, mint bármely feltöltésnél. Majd rákérdez, hogy elfogadod-e. Elfogadod, és akkor felmászik. Csak PDF-ben lehet feltölteni, tehát előtte át kell alakítani. Nézzétek meg, így csináltátok-e?
 

bisne

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni tőletek. A tagóvoda-vezetőt április 12.-én tanfelügyelik.
Tegnap sikerült- nekem, vezetőként- intézményi adatgyűjtőként regisztrálni.
Az önértékelési eljáráshoz be is van írva a nevem, mellé, hogy a kérdőívezés folyamatban van.
Fogalmam sincs hogyan tovább. Mikor nyílik meg a kérdőívezés lehetősége a felületen? (Egyelőre nem enged be, nem ad ki kérdőívet.) Hogyan tudják a kollégák kitölteni a kérdőíveket? Egyáltalán hány kérdőív kitöltése szükséges?A kérdőíveket csak azok tudják kitölteni, akik validálnak?
Maga a folyamat úgy néz ki, hogy 10 napunk van a kérdőíveztetésre és a jegyzőkönyv (?) rögzítésére. (március 20-március30.-ig) Hogyan zajlik ez technikailag? Egyáltalán mi a dolgunk?
Nagyon megköszönném a segítséget! E-mail címem: [email protected], talán ez közvetlenebb...
Akkor már sajnos nem fogjátok tudni a teljes eljárást lefolytatni. A PSZE látogatás előtt min. 30 nappal kellett volna indítani a folyamatot, mivel a látogatás előtt 15 nappal már lezár számotokra a felület. Kezdjétek el, csináljátok meg, amit tudtok, aztán többit majd külditek a tanfelügyelőknek e-mailben. Az adatgyűjtő lépjen be, az intézmény menüpont alatt az Önért/ped. szakmai ell. feladataok elvégzése menüpontban a PSZE eljárások menüben kell kiválasztani az önértékelt ped. eljárását, s ott a kérdőívezésre kattintva legalább 2 kérdőívet generálni. Ennek kitöltésére van elvileg 10 nap. Addig semmi más nem tudtok csinálni. Utána nyílik a következő részfolyamat
 

BAJ

Állandó Tag
Állandó Tag
Akkor már sajnos nem fogjátok tudni a teljes eljárást lefolytatni. A PSZE látogatás előtt min. 30 nappal kellett volna indítani a folyamatot, mivel a látogatás előtt 15 nappal már lezár számotokra a felület. Kezdjétek el, csináljátok meg, amit tudtok, aztán többit majd külditek a tanfelügyelőknek e-mailben. Az adatgyűjtő lépjen be, az intézmény menüpont alatt az Önért/ped. szakmai ell. feladataok elvégzése menüpontban a PSZE eljárások menüben kell kiválasztani az önértékelt ped. eljárását, s ott a kérdőívezésre kattintva legalább 2 kérdőívet generálni. Ennek kitöltésére van elvileg 10 nap. Addig semmi más nem tudtok csinálni. Utána nyílik a következő részfolyamat
Kiegészítésképpen: Nem elég 30 nappal. A tanfelügyelet előtt 15 nappal már lezár, az óralátogatás időpontjáig még nem nyílik, ezt pedig az önértékelés kezdete utáni 15. napra lehet bejelölni. közte pedig sok munka van.
Az önértékelés elindítása után azonnal valóban nem lehet még kérdőívezni, mert 1 nap átfutási idő van.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére